• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    106
Merhabalar Kızlar, dünden bu yana dualarınızla destek olduğunuz için Allah razı olsun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün doktora gittim. Öncelikle bebek iyi, gelişimi iyi, ultrason bulgularında problem yok yine. Gayet hareketli sağlıklı bir bebek. Amniyosentez önerdi. Ankara'da Sertaç Esin, Medicana Ayşe Kırbaş ve Medical Park ta Gülenay Gençosmanoğlu nu önerdi. İşlemin çok basit olduğundan bahsetti. Bütçene uymazsa Bilkent te de yaptırabilirsin dedi. Burda asıl mesele down tanısı alırsa ne yapacaksın ona karar ver sadece dedi. Şimdilik bende durumlar böyle dualarınızı bekliyorum. Bir mucize olsun ve fetal sonucu yanlış olsun...
İnşallah amniyosentez sonucunuz tertemiz gelir 🙏🏻

bişey daha sorayım mı yaa, öncesinde randevu mu alınıyor nasıl oluyor, ben geldim mi diyoruz gidip :) İstanbulda yaşıyorum eşim Eskişehirli zaten gideriz yaptırırz diye düşünüyoruz da boşuna da gitmiş olmayalım :)
Sabah 10dan önce gidiyorsun genetik bölümünde sıra alıyorsun sıradan sonra sana form doldurtuyorlar ordan vezneye gidip ödeme yapıyorsun saat 10dan sonra sıranın gelmesini bekliyorsun. Sıran gelince gidip doktorla görüşüyorsun sana birkaç soru soruyor ailede genetik bir sorun var mı falan gibi. Sana bir tüp veriyorlar gidip kan veriyorsun onu laboratuvara teslim ediyorsun.

Sabah 10dan önce gidiyorsun genetik bölümünde sıra alıyorsun sıradan sonra sana form doldurtuyorlar ordan vezneye gidip ödeme yapıyorsun saat 10dan sonra sıranın gelmesini bekliyorsun. Sıran gelince gidip doktorla görüşüyorsun sana birkaç soru soruyor ailede genetik bir sorun var mı falan gibi. Sana bir tüp veriyorlar gidip kan veriyorsun onu laboratuvara teslim ediyorsun.
Teşekkür ederimmmm 🌸

bişey daha sorayım mı yaa, öncesinde randevu mu alınıyor nasıl oluyor, ben geldim mi diyoruz gidip :) İstanbulda yaşıyorum eşim Eskişehirli zaten gideriz yaptırırz diye düşünüyoruz da boşuna da gitmiş olmayalım :)
Ben de Kütahya’dan gittim bu arada sabah 9da hastanedeydik ama otopark sıkıntı hastane çok kalabalık yani çok geç kalmamaya çalışın sabah. Sistem güzel işliyor merak etmeyin. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim inşallah hepimizin sonucu çok güzel gelir ♥️

Merhabalar Kızlar, dünden bu yana dualarınızla destek olduğunuz için Allah razı olsun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün doktora gittim. Öncelikle bebek iyi, gelişimi iyi, ultrason bulgularında problem yok yine. Gayet hareketli sağlıklı bir bebek. Amniyosentez önerdi. Ankara'da Sertaç Esin, Medicana Ayşe Kırbaş ve Medical Park ta Gülenay Gençosmanoğlu nu önerdi. İşlemin çok basit olduğundan bahsetti. Bütçene uymazsa Bilkent te de yaptırabilirsin dedi. Burda asıl mesele down tanısı alırsa ne yapacaksın ona karar ver sadece dedi. Şimdilik bende durumlar böyle dualarınızı bekliyorum. Bir mucize olsun ve fetal sonucu yanlış olsun...
Rabbim güzel sonuçlar almayı nasip etsin inşallah amniyosentez yapacak mısınız? Testin yanlış çıkma olasılığı var mı doktorunuz ne dedi acaba?

Rabbim güzel sonuçlar almayı nasip etsin inşallah amniyosentez yapacak mısınız? Testin yanlış çıkma olasılığı var mı doktorunuz ne dedi acaba?
Doktor farklı hikayeler var. Bazen herşey normal görünüyor testler temiz çıkıyor ama bebek down doğuyor. Bazen testler riskli çıkıyor ama bebek sağlıklı doğuyor. Bende hiç olmadı ama perinatolog arkadaşlarım niftte de zaman zaman hata olabildiğini söylüyor dedi. Kafan rahat olsun amniyosentez yaptır dedi. Downsa ona göre düşünürsün istersen gebeliği sonlandırırsın. Değilse en azından kaygısından kurtulursun dedi. Ama bunların tanı değil tarama olduğunu unutma dedi. Sağolsun çok iyi geldi konuşması yaklaşımı... öyle bir şey varsa bile en azından lohusa lohusa travma yaşamazsın şimdiden kendini psikolojik olarak hazırlarsın dedi. Down varsa en azından ona göre karar vereceğim. Ama öyle tatlı hareket ediyordu yutkunuyordu insan nasıl kıyabilir ki bilmiyorum. Zor inşallah amniyosentez temiz çıkar. Rabbim böyle imtihan etmesin.

Doktor farklı hikayeler var. Bazen herşey normal görünüyor testler temiz çıkıyor ama bebek down doğuyor. Bazen testler riskli çıkıyor ama bebek sağlıklı doğuyor. Bende hiç olmadı ama perinatolog arkadaşlarım niftte de zaman zaman hata olabildiğini söylüyor dedi. Kafan rahat olsun amniyosentez yaptır dedi. Downsa ona göre düşünürsün istersen gebeliği sonlandırırsın. Değilse en azından kaygısından kurtulursun dedi. Ama bunların tanı değil tarama olduğunu unutma dedi. Sağolsun çok iyi geldi konuşması yaklaşımı... öyle bir şey varsa bile en azından lohusa lohusa travma yaşamazsın şimdiden kendini psikolojik olarak hazırlarsın dedi. Down varsa en azından ona göre karar vereceğim. Ama öyle tatlı hareket ediyordu yutkunuyordu insan nasıl kıyabilir ki bilmiyorum. Zor inşallah amniyosentez temiz çıkar. Rabbim böyle imtihan etmesin.
Size bol bol dua edeceğim, rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Uzaktan konuşmak çok kolaydır böyle konularda. Çok iyi düşünüp ona göre karar verin, rabbim hakkınızda en hayırlısını en güzelini nasip etsin inşallah 🙏🏻🫶🏻

sen içini ferah tut canım benim. Doktorun dediği gibi bunlar tarama testleri, en güvenilir olanı amniyosentez. İşinin ehli kişiler yapınca da hiçbir sıkıntı yaşamazsın🙏🏻 Allahım imtihan etmesin hepimiz dua edeceğiz inşallah tertemiz gelecek🙏🏻

bana doktorum sen heyecanlı bi tip olduğun için normal dedi muayenede de hep nabzım yüksek hatta 120'leri buluyo
benimde nabzim yuksek oluyor 100 olmadi ama 80 90 uzeri. bazen kulaklarimda hiss ediyorum carpintiyi doktora gitmeme 10 gun var daha kalp muayineside olurum. 2 gundur iyiyim 3, 4 gun sabahdan aksama kadar carpinti oluyor 1 ,2 gun normale donuyor sonra tekrar carpintili

Kizlar bir kac kiside nabiz yuksekligi mevzusu okuyunca yazmak istedim, ben normalde yuksek nabizdan oturu 5 seneye yakindir tasikardi icin ilac icen biriydim gebe kalana dek. Kalinca tabiki biraktim kardiyolog yasakladi sjjdfjfj. Bugun sabah asm ye gitmistim gebeligim boyunca hic gitmedigim icin, apar topar sabah ciktim gittim. Bi tansiyon da bakalim dediler ok dedim. Ebe hanim diyor ki nabiz biraz yuksek 115🤣 dedim normalim o ilacsizim cunku boye boyle izah ettim. Sanirim gebelikle normal nabizlar da yukseliyor korkmayalim 🙏🏼 bana doktorum demisti ki ilac icemedigin icin daha rolantide daha sakin bir gebelik gecir ki fiziksel olarak nabiz zorlamasin. Panik atagim da oldugu icin yuksek nabiz la birbirini tetikleyebiliyor bende, nefes egzersizi yapiyorum oyle durumlarda. Dilerseniz siz de arastirabilirsiniz belki iyi gelir🦋💙

Bütün dualar hep bir agizdan seninle ve bebeğinle çevremizde örnekleri vsr inan ki temiz çıkan çok tanıdık oldu senin de öyle çıkacak insallah 🙏 içini gonlunu ferah tut dediğin gibi ultrason da o hallerini hareketlerini gördükten sonra çok zor bazı şeyler Rabbim esirgesin

ben cumartesi kontrole gideceğim canım

canım doktorun istirahat dediyse uymakta fayda var bende 9.haftamda lekelenmenin önüne istirahat ile geçmiştim ayağımı da mutlaka yüksekte tuttum bu da önemli.
Poncigim sen aylık kontrolden sonra on günlük kontrol hakkını da kullaniuorsun o zaman değil mi 😍

Allah güzel sonuçlar almayı nasip etsin inşallah,sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağına al bebeğini.Niyeyse bir hata olduğunu düşünüyorum bende inşallah öyledir canım,Allah güzellikler versin 🙏

Kızlar bir şey sormak istiyorum,sağ kasığımda çok hafif ama bir baskı hissediyorum dolu gibi.Bebeğin yeri sanki.Daha öncede yazmıştım,doktora sordum dedi ki idrarda yanma ağrı yoksa sorun yok dedi.Daha da gitmeme çok gün var artık,benim gibi hisseden var mı?

Siz genetik kısmını arayın hangi gün gidecekseniz söyleyin size bilgi verirler bazı günler sabahtan bazı günler 2 den sonra işlem yapıyorlar. Randevuya gerek yok gidip kapıdan sıra alıyorsunuz 😊önce doktora görünüyor sunuz sonra sizi kana yolluyorlar 😊

Back
X