• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    106
Kizlar bir kac kiside nabiz yuksekligi mevzusu okuyunca yazmak istedim, ben normalde yuksek nabizdan oturu 5 seneye yakindir tasikardi icin ilac icen biriydim gebe kalana dek. Kalinca tabiki biraktim kardiyolog yasakladi sjjdfjfj. Bugun sabah asm ye gitmistim gebeligim boyunca hic gitmedigim icin, apar topar sabah ciktim gittim. Bi tansiyon da bakalim dediler ok dedim. Ebe hanim diyor ki nabiz biraz yuksek 115🤣 dedim normalim o ilacsizim cunku boye boyle izah ettim. Sanirim gebelikle normal nabizlar da yukseliyor korkmayalim 🙏🏼 bana doktorum demisti ki ilac icemedigin icin daha rolantide daha sakin bir gebelik gecir ki fiziksel olarak nabiz zorlamasin. Panik atagim da oldugu icin yuksek nabiz la birbirini tetikleyebiliyor bende, nefes egzersizi yapiyorum oyle durumlarda. Dilerseniz siz de arastirabilirsiniz belki iyi gelir🦋💙
derin nefesler+soğuk suyla yüz yıkama yapıyorum ben de çarşıntım falan yok ama hamilelik öncesi normaldi hamilelikten beri 115 falan benim de🥲 🎀anksiyete prensesleri🎀

benimde nabzim yuksek oluyor 100 olmadi ama 80 90 uzeri. bazen kulaklarimda hiss ediyorum carpintiyi doktora gitmeme 10 gun var daha kalp muayineside olurum. 2 gundur iyiyim 3, 4 gun sabahdan aksama kadar carpinti oluyor 1 ,2 gun normale donuyor sonra tekrar carpintili
benim 120'de bile çarpıntı yapmıyo rahatsızlığım yok ama yüksek yani 🫣 heyecan panik yüzünden normalde benim de 90 falandı

derin nefesler+soğuk suyla yüz yıkama yapıyorum ben de çarşıntım falan yok ama hamilelik öncesi normaldi hamilelikten beri 115 falan benim de🥲 🎀anksiyete prensesleri🎀
Evet ben de odagi degistirmek de cok ise yariyor, ya da hemen bir ilik dusa atiyorum kendimi su cok iyi geliyor😬 damarlar kan akisi hersey o kdr degisti ki vucutta hic sasirmiyorum artik olanlara ya jdjfjfjf

Hepinize selam kızlar umarım hepiniz iyisinizdir. Ben bugün devlet hastanesinde muayenem vardı adam akıllı ilk gidişim olabilir. 17+3 haftalığız bebeğin gelişimi iyi fakat plasenta previa durumu yaşıyorum sanırım rahim ağzıyla çok bitişikti vajinal ultrasona alındım o şekilde netleşti ama cihaz çok eskiydi yani bebek bile zor görünüyordu acaba yanılma olabilir mi ki? kendi doktoruma da tam 15. Haftada gitmiştim o böyle bir durum olduğunu söylememişti. Kafam biraz dumanlı inşallah düzelir ayrıca bugünkü doktor korkulacak bir şey değil 2 hafta sonra tekrar görüşelim ve kanaman da olabilir endişelenme dedi. Var mı böyle bir durum yaşayıp düzelen?
selamlar, bende de ayni durum var, korkmayin, gebellikle 24. haftaya kadar yukari cikiyor, cikmazsa da zaten takip halinde oluyrsunuz ve sezaryen dogum oluyo. ara ara kanamalar olabilir, ama asiri korkulacak bisey degil.

Doktor farklı hikayeler var. Bazen herşey normal görünüyor testler temiz çıkıyor ama bebek down doğuyor. Bazen testler riskli çıkıyor ama bebek sağlıklı doğuyor. Bende hiç olmadı ama perinatolog arkadaşlarım niftte de zaman zaman hata olabildiğini söylüyor dedi. Kafan rahat olsun amniyosentez yaptır dedi. Downsa ona göre düşünürsün istersen gebeliği sonlandırırsın. Değilse en azından kaygısından kurtulursun dedi. Ama bunların tanı değil tarama olduğunu unutma dedi. Sağolsun çok iyi geldi konuşması yaklaşımı... öyle bir şey varsa bile en azından lohusa lohusa travma yaşamazsın şimdiden kendini psikolojik olarak hazırlarsın dedi. Down varsa en azından ona göre karar vereceğim. Ama öyle tatlı hareket ediyordu yutkunuyordu insan nasıl kıyabilir ki bilmiyorum. Zor inşallah amniyosentez temiz çıkar. Rabbim böyle imtihan etmesin.
Rabbım temiz sonuçlar alıp sağlıklı sıhhatli evladını kucaklamayı nasip etsin. İnşallah amniyosentez temiz gelir. Dualarım seninle olacak 🤲

Poncigim sen aylık kontrolden sonra on günlük kontrol hakkını da kullaniuorsun o zaman değil mi 😍
canım ben kontrole aylık değil de istediğim zaman gidiyorum gibi bişey oluyor 😊 genelde 2-3 haftada bir gidiyorum ve evet muayene sonrası kontrol hakkımda da çağırıyor doktorum 😍

benm doktor iki doz karma aşı dedi. bilemedim ya çok kişiye sorcam bu konuyu kararsızım yaptırıp yaptırmamakta
Benim eşimin yakın arkadaşı karı koca doktor ve o da hamile şu an benden 2 ay önde. Bayramda görüşeceğiz onlarla. İyice sorcam o yaptırmış mı ne düşünüyo doktor olarak bu konuda. Benim de çok kafamı kurcalayan bi konu bu. Buraya da yazarım

Benim eşimin yakın arkadaşı karı koca doktor ve o da hamile şu an benden 2 ay önde. Bayramda görüşeceğiz onlarla. İyice sorcam o yaptırmış mı ne düşünüyo doktor olarak bu konuda. Benim de çok kafamı kurcalayan bi konu bu. Buraya da yazarım
Ay evet ya bebeğe etkileri konusunda endişeleniyorum ben. Ne kadar görüş alırsak o kadar iyi, dhaa vakit var

Merhabalar Kızlar, dünden bu yana dualarınızla destek olduğunuz için Allah razı olsun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün doktora gittim. Öncelikle bebek iyi, gelişimi iyi, ultrason bulgularında problem yok yine. Gayet hareketli sağlıklı bir bebek. Amniyosentez önerdi. Ankara'da Sertaç Esin, Medicana Ayşe Kırbaş ve Medical Park ta Gülenay Gençosmanoğlu nu önerdi. İşlemin çok basit olduğundan bahsetti. Bütçene uymazsa Bilkent te de yaptırabilirsin dedi. Burda asıl mesele down tanısı alırsa ne yapacaksın ona karar ver sadece dedi. Şimdilik bende durumlar böyle dualarınızı bekliyorum. Bir mucize olsun ve fetal sonucu yanlış olsun...
Durumunu yeni öğrendim eski mesajlarına baktım hemen, inşallah amniyosentesden sonra rahat bir nefes alırsın artık 🙏 Fetali Genoksta verdiğin için yanlış çıkma ihtimali var bence o firmanın cinsiyette bile yanıldığını okumuştum. Ultrason bulguları en güveniliri senin de güzel ilerlemiş inşallah testin yanlıştır.

Kızlar bayram yaklaşıyor şehir dışına çıkmayı düşünen varmı benim bir düşüğüm var 9 haftaydı şehirdışı dönüşü olmuştu ve herkes buna bağladı şimdi 17 haftalığım çok şükür 7 aydır ailemi görmüyorum 3 saatlik yola gidicem ama yinede korkuyorum tabi gitmeden önce muayene olucam ama sizide merak ettim tatil veya memlekete gidecek misiniz

Back
X