- 22 Kasım 2022
- 2.917
- 3.101
- 63
tetanoz boğmaca difteri tek aşı, bu ilk doz. tetanoz boğmaca yine tek aşı bu da ikinci doz. yani ben böyle anladım sağlık ocağı doktorunun söylemesine göre.Adacel olamıyorsam yaptıricam çünkü ilk sorduğumda dr a direkt yaptır dedi tetanozu hatta tetanoz u 1 doz yaptır gerek yok demişti 2 ye şimdi boğmaca falan da çıkınca o tek doz mu acaba 13 ünde belli olur olmadı dayanamayıp hemşireye yazarım şimdi merak öldürecek bizi
canım cok geçmiş olsun. Miyom da belli bir haftadan sonra gelişmeyi durduruyormuş zaten çok yakın bi arkadasımdan biliyorım ona da cok sevinmiştik.Selam kızlar ben merdivenden düştüm ama nasıl ayağım bir kaydı bikaç basamak kaydımTabi popoyu sert çarpmıyım diye bir kolumla da merdivenin demirine asıldım. Sözde 1 ay somra gidecektim doktora yine 1 ayımı dolduramadan bugün gittim. Mesaj attım hemen merdivenden düştüm diye çağırdı sağolsun. Başınıza gelirse bilginiz olsun göbek üstüne düşülmediyse yada göbeği bir yere çarpmadıysan, sonrasında kanama olmadıysa bir sıkıntı olmuyormuş. Bu bahaneyle bebeğimi de görmüş oldum Rahim ağzı uzunluğu da ölçüldü 4.5cm miş çok şükür ona da çok iyi dedi. Bu arada bir miyomum vardı küçülmeye başlamış.
C cilekcanavari Canım detaylı usg için Yeşim Bülbül yada Serkan Güçlyü önerdi doktorum. Hemen şimdi al randevunu çok çabuk doluyor randevuları dedi.Sen aldın mı randevunu, aldıysan kimden aldın.
Kızlar o kadar hazırlıksızmışım ki hastaneye yatmaya . birden panik oldum eşim benden fazla panik oldu direkt beni yatırdılar pijamam yok terlik hiçbir şey yok eşim gitti onlara ayarladı .demek ki her an her şeye hazırlıklı olmamız lazım doktor da öyle söyledi
Aa demekki senin doktorun randevusuz şekilde de gönderebiliyor yoksa erkenden randevu al diye seni uyarırdı. Bakarsın sende duruma göre canım baktın orda detaylı tatmin etmedi yada soru işaretlerin oldu kendi doktorunun yönlendirmesine gidersin. Bende kararsız kaldım bugün Yeşim Bülbüle randevu almak için aradım sürekli telefonu açmadılar. Biraz daha yorumlarını falan araştırıp yarın alcam bende birine randevu.tetanoz boğmaca difteri tek aşı, bu ilk doz. tetanoz boğmaca yine tek aşı bu da ikinci doz. yani ben böyle anladım sağlık ocağı doktorunun söylemesine göre.
dün bi arkadaşım oldu bu arada, kolu şişmiş sadece onun dışında gayet iyiyim sıkıntı yok şimdilik dedi
canım cok geçmiş olsun. Miyom da belli bir haftadan sonra gelişmeyi durduruyormuş zaten çok yakın bi arkadasımdan biliyorım ona da cok sevinmiştik.
Ya detaylı usg konusu şöyle; bizim takipli olduğumuz doktor randevu aldırtmadı, sen 20 hafta kontrolüne gel sonra sabahattine yolllarız seni dedi sabahattin altunyurt. Ama herkesten duyduğuma göre randevuyu en az 1 ay önceden almak gerekiyormuş. Sabahattin hocayı araştırmalarıma göre işinde iyi ama aksi biri, 5 dkda muayene bitirdiği oluyormus. Bi arkadasım geçen hafta serkan güçlüye gitti ve cok memnun kaldı ağzı dualı mükemmel detaycı bi doktormuş. Bende bugün onu aradım ve 21. Haftama randevu aldım. 4 haftalık randevu sistemiyle calısıyorlarmıs eğer randevu almasaymışım temmuza kalacakmışım..
Yeşim bülbüle görümcem gitti iki gebeliğinde de. Cok tatlı biriymiş ama ikinci gebelikte yaş riski vardı, sanırım doktorun tecrübesini aşan durumlar oldu sabahattin altunyurta yönlendirmiş görümcemi. Sabahattin korkma bisey yok demiş. Belki ona da giderşm
tebrik ederim sağlıkla gelsin bebişinCanım selam çok koşturmalı bi dönemdeyim bakamadım buraya hiç umarım hepiniz iyisinizdir. Bugün cinsiyeti öğrendim size haber vermek için hemen koştum geldim16. Haftaya giriş yapıyorum artık bugün randevum vardı kesin bir şekilde cinsiyeti öğrendik KIZIM OLUYOR
2. Ye kız annesi olacağım çok mutluyum. Herşeyi gayet yerinde normal dedi doktorum. 16 cm olmuş 146 gr
Çok geçmiş olsun canım. Bebeklerin iyiymiş çok şükür orda daha sık takip edilecek herşey kontrol altında olacak inşallah sonra çıkacaksınız. Dediğin gibi hepimiz herşeye hazırlıklı olmalıyız hamilelik belirsizliklerle risklerle dolu bir süreç gerçekten.Kızlar o kadar hazırlıksızmışım ki hastaneye yatmaya . birden panik oldum eşim benden fazla panik oldu direkt beni yatırdılar pijamam yok terlik hiçbir şey yok eşim gitti onlara ayarladı .demek ki her an her şeye hazırlıklı olmamız lazım doktor da öyle söyledi
Aaa evet hepsini telefonda bi dosyada biriktirmiştim zaten. Düşüklerle alakalı düzgün bi sonuc yoktu ama fetal sonucunu falan herseyi göstereyim detaylı konusayım. Şunu da bi atlatsaydık hayırlısıyla. İster istemez aklını kurcalıyor insanınAa demekki senin doktorun randevusuz şekilde de gönderebiliyor yoksa erkenden randevu al diye seni uyarırdı. Bakarsın sende duruma göre canım baktın orda detaylı tatmin etmedi yada soru işaretlerin oldu kendi doktorunun yönlendirmesine gidersin. Bende kararsız kaldım bugün Yeşim Bülbüle randevu almak için aradım sürekli telefonu açmadılar. Biraz daha yorumlarını falan araştırıp yarın alcam bende birine randevu.
Bu arada canım benim doktor dedi ki fetal dna testinin sonucunu, daha önceki olumsuz denemelerinin tahlil vs sonuçları varsa hepsini götür görmek isteyebilir dedi. Biz tüp bebek denemiştik o dönem embiriyolarımız hiç yaşamadığı için ayrıntılı genetik testler yaptırmıştık bide karyotip kromozom analizi yaptırmıştık ikimizde ben onları da götürcem. Sende gittiğinde geçmişte varsa böyle sıkıntıların test sonuçların falan onları ve fetal sonucunu götür yanında.
Evet gidene kadar ne sormak istiyorsan aklına ne takılıyorsa kaydetmek lazım aslında unutmamak için. Mesela benim bebek rahmin ön tarafına tutunmuş plasenta da tam ön kısımda demişti geçen kontrolde. Evde durduk yerde aklıma takıldı sezeryan olursa nasıl olacak riskli mi olur diye hemen telefona not aldım. Bugün gittiğimde sordum doktorum da bunu nasıl düşündün sadece bir doktor hastam sormuştu şimdiye kadar dedi. Ama insanın aklına evde sakin zamanda geliyor herşeyAaa evet hepsini telefonda bi dosyada biriktirmiştim zaten. Düşüklerle alakalı düzgün bi sonuc yoktu ama fetal sonucunu falan herseyi göstereyim detaylı konusayım. Şunu da bi atlatsaydık hayırlısıyla. İster istemez aklını kurcalıyor insanın
Biz başımıza gelenlerden dolayı cok detay düşünüyoruz maalesefEvet gidene kadar ne sormak istiyorsan aklına ne takılıyorsa kaydetmek lazım aslında unutmamak için. Mesela benim bebek rahmin ön tarafına tutunmuş plasenta da tam ön kısımda demişti geçen kontrolde. Evde durduk yerde aklıma takıldı sezeryan olursa nasıl olacak riskli mi olur diye hemen telefona not aldım. Bugün gittiğimde sordum doktorum da bunu nasıl düşündün sadece bir doktor hastam sormuştu şimdiye kadar dedi. Ama insanın aklına evde sakin zamanda geliyor herşeyBu konuda tecrübeliyim merak etme dedi o takıntımdan da kurtuldum
15+0’dayım. En baştan beri kasık ağrım oluyor. Katlanılmayacak derecede olmadığı sürece ve kanama da olmadıkça korkma dedi bana doktorlar.arkadaşlar gun icinde sol tarafta kasikta batmalarim oluyor bu gun agrimi desem batma hissi gibimi desem bilemedim burda olmusdu galiba kizlarda nasil oldunuz neden oluyor acaba
Teşekkür ederim canımtebri
tebrik ederim sağlıkla gelsin bebişin
sadece sol tarafta oldugu icin rahatsiz oldum agri gibide degil batma sanci gibi kanama yok 2 gune kontrolum var bakalim iyidir insallah15+0’dayım. En baştan beri kasık ağrım oluyor. Katlanılmayacak derecede olmadığı sürece ve kanama da olmadıkça korkma dedi bana doktorlar.
Biz başımıza gelenlerden dolayı cok detay düşünüyoruz maalesefbazen ben de öyle sorular soruyorum ki doktorum çileeeeeek diye uyarıyor geçen muayenede plasentayı gösterdi yukardaydı içimden oh dedim her naneyi de biliyoruz ya dkdjkdjdjdjdj
Aşı meselesi başımın belası zatenya burda araştırıp okuyoruz ya. Bende aynı öyleyim. Doktor yardımcısına soruyor işte hematom boyu kaç demişiz diyor ondan önce ben cevap veriyorum. birde doktor bişey söylemeden ultrasonu yorumluyorum falan. Birde sorguluyorum niye iğne vermediniz, magnezyum içsem olurmu falan diye. Her hafta gidiyorum ya iyice yıldı adam artık. Perşembe günü aşıları da sorcam aşkım
benim de plasenta on taraftaydi hic aklima gelmemisti o gidince sorarim bende yeri deyismezse unutmazsam. takilmaya yeni sey buldumEvet gidene kadar ne sormak istiyorsan aklına ne takılıyorsa kaydetmek lazım aslında unutmamak için. Mesela benim bebek rahmin ön tarafına tutunmuş plasenta da tam ön kısımda demişti geçen kontrolde. Evde durduk yerde aklıma takıldı sezeryan olursa nasıl olacak riskli mi olur diye hemen telefona not aldım. Bugün gittiğimde sordum doktorum da bunu nasıl düşündün sadece bir doktor hastam sormuştu şimdiye kadar dedi. Ama insanın aklına evde sakin zamanda geliyor herşeyBu konuda tecrübeliyim merak etme dedi o takıntımdan da kurtuldum
benim de plasenta on taraftaydi hic aklima gelmemisti o gidince sorarim bende yeri deyismezse unutmazsam. takilmaya yeni sey buldum
Son 10 gündür tansiyon takibi yapıyordum . normalde 7/5 8/6 çıkar 14/10 13/11 oldu sonra yoğun baş agrisi kusma en sonunda dün gözüme kan oturduCanım öncelikle çok çok geçmiş olsun. tansiyonun kaç çıkmıştı ki yatırdılar seni.
bende arastirmistim bir sorun olmuyormus sadece gec hiss etmek ve usg fotolari cok net goruntude olmuyormus. benim 1 cocuk var 2 de dusuk oldu. simdi 18 haftayim hala hiss etmedim dusunuyorum ondan hiss etmedim her halde ilk degilse erken hiss edilir diyorlardiBenimde ön taraftaydı hatta ön duvar mı ne dedi. ChatGPT ye sordum normal diyor, sadece bebek hareketlerini geç hissedebilirmişiz. Plesanta önde bebek arkada ya hareketleri duymamızı engelliyor galiba , bu kontrollerde bunu sorgulayalım bakalım
çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa sürede sağlıklı şekilde çıkarsınKızlar o kadar hazırlıksızmışım ki hastaneye yatmaya . birden panik oldum eşim benden fazla panik oldu direkt beni yatırdılar pijamam yok terlik hiçbir şey yok eşim gitti onlara ayarladı .demek ki her an her şeye hazırlıklı olmamız lazım doktor da öyle söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?