- 22 Kasım 2022
- 2.917
- 3.101
- 63
tetanoz boğmaca difteri tek aşı, bu ilk doz. tetanoz boğmaca yine tek aşı bu da ikinci doz. yani ben böyle anladım sağlık ocağı doktorunun söylemesine göre.Adacel olamıyorsam yaptıricam çünkü ilk sorduğumda dr a direkt yaptır dedi tetanozu hatta tetanoz u 1 doz yaptır gerek yok demişti 2 ye şimdi boğmaca falan da çıkınca o tek doz mu acaba 13 ünde belli olur olmadı dayanamayıp hemşireye yazarım şimdi merak öldürecek bizi![]()
dün bi arkadaşım oldu bu arada, kolu şişmiş sadece onun dışında gayet iyiyim sıkıntı yok şimdilik dedi
canım cok geçmiş olsun. Miyom da belli bir haftadan sonra gelişmeyi durduruyormuş zaten çok yakın bi arkadasımdan biliyorım ona da cok sevinmiştik.Selam kızlar ben merdivenden düştüm ama nasıl ayağım bir kaydı bikaç basamak kaydımTabi popoyu sert çarpmıyım diye bir kolumla da merdivenin demirine asıldım. Sözde 1 ay somra gidecektim doktora yine 1 ayımı dolduramadan bugün gittim. Mesaj attım hemen merdivenden düştüm diye çağırdı sağolsun. Başınıza gelirse bilginiz olsun göbek üstüne düşülmediyse yada göbeği bir yere çarpmadıysan, sonrasında kanama olmadıysa bir sıkıntı olmuyormuş. Bu bahaneyle bebeğimi de görmüş oldum
Rahim ağzı uzunluğu da ölçüldü 4.5cm miş çok şükür ona da çok iyi dedi. Bu arada bir miyomum vardı küçülmeye başlamış.
C cilekcanavari Canım detaylı usg için Yeşim Bülbül yada Serkan Güçlyü önerdi doktorum. Hemen şimdi al randevunu çok çabuk doluyor randevuları dedi.Sen aldın mı randevunu, aldıysan kimden aldın.
Ya detaylı usg konusu şöyle; bizim takipli olduğumuz doktor randevu aldırtmadı, sen 20 hafta kontrolüne gel sonra sabahattine yolllarız seni dedi sabahattin altunyurt. Ama herkesten duyduğuma göre randevuyu en az 1 ay önceden almak gerekiyormuş. Sabahattin hocayı araştırmalarıma göre işinde iyi ama aksi biri, 5 dkda muayene bitirdiği oluyormus. Bi arkadasım geçen hafta serkan güçlüye gitti ve cok memnun kaldı ağzı dualı mükemmel detaycı bi doktormuş. Bende bugün onu aradım ve 21. Haftama randevu aldım. 4 haftalık randevu sistemiyle calısıyorlarmıs eğer randevu almasaymışım temmuza kalacakmışım..
Yeşim bülbüle görümcem gitti iki gebeliğinde de. Cok tatlı biriymiş ama ikinci gebelikte yaş riski vardı, sanırım doktorun tecrübesini aşan durumlar oldu sabahattin altunyurta yönlendirmiş görümcemi. Sabahattin korkma bisey yok demiş. Belki ona da giderşm