Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    180
Ben olmayacağım zaten ilk dozu da yanlış zamanda vuruldum çok yazı okudum aşıdan sonra birden tansiyon sıkıntısı yaşayanları. Zaten sıkıntılıyım bu konuda. Ondan vurulmayacağım canım
Ay ben de bu konuda danışacaktım size. 21.haftada 1.dozu oldum hemşireden ses Seda yok napıcam 2. Dozu kara kara düşünüyorum

Kız sonra çok geç olmasın her şey için sjdjdjd siz bi de tdap falan bir şeyler diyorsunuz benim olduğum ilk dozun ismi neydi sanki dümdüz tetanoz dedi hemşire yarın bi sorgulasam darlar mı acaba sjdj
Sorduğun anda tepene biner ama yine de sen bilirsin
Yok yok şaka bi yana doktorun ol diyosa ara sor

Kızlar gebe okulundan bahsetmişsiniz. Ben Ankara’da Bilkent şehir hastanesine gidiyorum. Gebe okulu 5 günmüş. 30. haftadan sonra eşli alıyorlarmış. Eğitim bitince doğum zamanı tek kişilik odada kalma hakkımız oluyormuş. Sancı çektiğimiz esnada eşimiz yanımızda olabiliyormuş. Özel hastanedeki imkanların birazını sunmuş oluyorlar yani. Ben o yüzden çok istiyorum ama bu durumlarımdan dolayı daha başlayamadım.

Ay ben de bu konuda danışacaktım size. 21.haftada 1.dozu oldum hemşireden ses Seda yok napıcam 2. Dozu kara kara düşünüyorum
benim doktorum 4 hafta ara istiyodu kendi takip etti bu hafta olman lazım dedi ben de asmde ebeye söyledim normalde 6 hafta aralıklı vermişti doktorum şimdi yaptırmamı istiyo dedim yaptı

kızlar bu aşı cansız olduğu için ateş tansiyon baş ağrısı bulantı yapmaz dedi ebe kimseden böyle bir şikayet almamış gerçekten de ilk doz sadece kol ağrısı yaptı 4-5 gün. ateşim çıkar diye korkudan hep ölçtüm çıkmadı. 2. doz nerdeyse hiç ağrı yapmadı. psikolojik mi acaba bu belirtiler ya normalde benim bünyem aşırı hassas canım çok tatlıdır ama bişi olmadı çok şükür aşılardan sonra. adacell ben de sormuştum ama doktorum daha önce hiç yaptırmadığım için bu hamilelik normal tdap ve boğmacalı yaptırmamı istedi. başımıza her şey gelebilir risk almaya değmez zararı olsa zaten doktorlar niye yaptırsın diye o mantıkla düşünüyorum. şeker yüklemesi ile ilgili de binlerce kötü yorum kötü hikayeler var ama ani bebek ölümleri yaşatan ciddi bi durum diye onu da yaptırıcam haftaya. ben kendim şeker gibiyim diye çok dalga geçiyorum ama inş bişi çıkmaz hxkxkxhshhd

Benmkide yaptır diyor ama ben engin bilgilerimle yapılmamasını daha uygun görüyorum dkhdjdjdjjd off aksam aksam tadımı kaçırdı bak bu
Günaydın, ahahahh ben de engin bilgilerimle senin gibi düşünüyorum. Geçen sene tetanoz olduğum için 28.haftaya kadar tek toz karma aşı olman yeterli demişti doktorum bugün 28+0 ama hala aşı olmadım. İçime sinmiyor bir türlü ya neyse diyorum 30-32.haftalarda olanlarda var bakarız.

Eğer sorun yaşarsam denicem aklımda bulunsun

Dur bakalım mümkün olduğunca geçiştire geçiştire devam edelim simdilik

günaydın. tetanoz konusunu ben de çok araştırdım. sağlık ocağındaki ebe saçmalayıp 3 hafta önce zorla olmam gerekiyormuş gibi bir tavır sergiledi. ancak doktorumu dinledim. doktorum 28 lerde tek doz karma yaparız demişti. çünkü 3 yıl önce td olmuştum gebelik sebebiyle. hemşire hem bu haftalarda olman gerekiyor diyor doktordan iyi biliyor sanki sağlık bakanlığı yazısını da gösterdi orada geniş bir zaman aralığı yazılmıştı.

İşte ben de buna sinir oluyorum, 20.haftada darlamaya başladılar beni hatta yeni Serklaj oldum evden çıkamam şu an dedim hemşire arabaya gelip yapayım falan dedi o derecede. Şimdi araştırıyorum önerilen hafta 28 32ymiş. İkinci doz için de aranmadım yani kaç hafta oldu bak. Peşine düşmesem onların umrunda değil bu sefer de. Normalde aşırı bilime inanan bilimin köpeği biriyim ama şu tetanoz konusuna sinir oluyorum djdjdj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…