- 22 Kasım 2022
- 3.504
- 3.852
- 63
Aman aman kuşum boşver arkana bakmadan kaçaydınBugün gittim sağlık ocağına canim
Haziran da olmuştum zaten benim öncesi de var küçük oğlum henüz üç yaşında olduğu için on yıl koruyuculugu var deyince olmak istemedim
İşte bende böyle olmak istiyorumyok aşkım boğmaca+tetanoz galiba ilk doz tdaptı. ya benim çok araştırmacı kimliğim yok doktorum ne derse koşa koşa yapıyorum yavru köpecikler gibi chcjkcjdcjhf
Ay ben de bu konuda danışacaktım size. 21.haftada 1.dozu oldum hemşireden ses Seda yok napıcam 2. Dozu kara kara düşünüyorumBen olmayacağım zaten ilk dozu da yanlış zamanda vuruldumçok yazı okudum aşıdan sonra birden tansiyon sıkıntısı yaşayanları. Zaten sıkıntılıyım bu konuda. Ondan vurulmayacağım canım
Şşş sesini çıkarma tadını cıkarAy ben de bu konuda danışacaktım size. 21.haftada 1.dozu oldum hemşireden ses Seda yok napıcam 2. Dozu kara kara düşünüyorum
Dün adacel oldum tek doz dedi başka gerek yok dedi kol ağrısı ateş yaptı biraz da grip oluyormuş gibi yorgunlukKızlar ikinci doz tetanozları oldunuz mu? Ya da olacak mısınız ben yine taktım buna
Kız sonra çok geç olmasın her şey için sjdjdjd siz bi de tdap falan bir şeyler diyorsunuz benim olduğum ilk dozun ismi neydi sanki dümdüz tetanoz dedi hemşireŞşş sesini çıkarma tadını cıkarbelki ikinci dozdan kurtulmus olursun
Sorduğun anda tepene biner ama yine de sen bilirsinKız sonra çok geç olmasın her şey için sjdjdjd siz bi de tdap falan bir şeyler diyorsunuz benim olduğum ilk dozun ismi neydi sanki dümdüz tetanoz dedi hemşireyarın bi sorgulasam darlar mı acaba sjdj
Neden farklı seninki aşko?Biz tdap olduk bide ikinci dozu olcazDün adacel oldum tek doz dedi başka gerek yok dedi kol ağrısı ateş yaptı biraz da grip oluyormuş gibi yorgunluk
Özelde oldum ben dr öyle istedi sorgulamadim hatta sağlık ocağında sordu ebe aşınız tarihi geçti diye adacel olmamı istedi drum onu yaptıracağım dedim bizde de var isterseniz burada da yapabiliriz dedilerNeden farklı seninki aşko?Biz tdap olduk bide ikinci dozu olcaz
yok aşkkm sen perinatolojiden devam cndkkdndjdİşte bende böyle olmak istiyorumsldndkjdjdjd
benim doktorum 4 hafta ara istiyodu kendi takip etti bu hafta olman lazım dedi ben de asmde ebeye söyledim normalde 6 hafta aralıklı vermişti doktorum şimdi yaptırmamı istiyo dedim yaptıAy ben de bu konuda danışacaktım size. 21.haftada 1.dozu oldum hemşireden ses Seda yok napıcam 2. Dozu kara kara düşünüyorum
Günaydın, ahahahh ben de engin bilgilerimle senin gibi düşünüyorum. Geçen sene tetanoz olduğum için 28.haftaya kadar tek toz karma aşı olman yeterli demişti doktorum bugün 28+0 ama hala aşı olmadım. İçime sinmiyor bir türlü ya neyse diyorum 30-32.haftalarda olanlarda var bakarız.Benmkide yaptır diyor ama ben engin bilgilerimle yapılmamasını daha uygun görüyorum dkhdjdjdjjd off aksam aksam tadımı kaçırdı bak bu
Eğer sorun yaşarsam denicemValla ben daha önce 5 kaybım oldu o süreçte her doktoru denedim. Melih beyi tavsiye edebilirim bi dene istersen. Muayene ücreti uygun, telefonuna rahat rahat ulaşıyorum sağolsun yazarım hemen döner. Kimsenin bulamadığı tansiyon sorununu o buldu. Mesafeli ama ilgilireklam gibi oldu ama dilim çok yandı benim. Sana uymaz belki kişiye göre değişir ama deneyebilirsin.
Dur bakalım mümkün olduğunca geçiştire geçiştire devam edelim simdilikGünaydın, ahahahh ben de engin bilgilerimle senin gibi düşünüyorum. Geçen sene tetanoz olduğum için 28.haftaya kadar tek toz karma aşı olman yeterli demişti doktorum bugün 28+0 ama hala aşı olmadım. İçime sinmiyor bir türlü ya neyse diyorum 30-32.haftalarda olanlarda var bakarız.
Canım ben enabızdan baktım aşı takvimim kısmından tdap yazıyor sen de bak muhtemelen seninki de aynıAşılama kartında erişkin difteri tetanos TD yazıyor doğru değil mi bilgi verilmeden yapıldı bana da
İşte ben de buna sinir oluyorum, 20.haftada darlamaya başladılar beni hatta yeni Serklaj oldum evden çıkamam şu an dedim hemşire arabaya gelip yapayım falan dedi o derecede. Şimdi araştırıyorum önerilen hafta 28 32ymiş. İkinci doz için de aranmadım yani kaç hafta oldu bak. Peşine düşmesem onların umrunda değil bu sefer de. Normalde aşırı bilime inanan bilimin köpeği biriyim ama şu tetanoz konusuna sinir oluyorum djdjdjgünaydın. tetanoz konusunu ben de çok araştırdım. sağlık ocağındaki ebe saçmalayıp 3 hafta önce zorla olmam gerekiyormuş gibi bir tavır sergiledi. ancak doktorumu dinledim. doktorum 28 lerde tek doz karma yaparız demişti. çünkü 3 yıl önce td olmuştum gebelik sebebiyle. hemşire hem bu haftalarda olman gerekiyor diyor doktordan iyi biliyor sanki sağlık bakanlığı yazısını da gösterdi orada geniş bir zaman aralığı yazılmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?