evet bu aralar baya hareketlendi, hatta demin hareket edip bi yerde tümsek gibi bişey yaptı bi süre kaldı öyle, böyle şeyler de oluyo muKızlar bebek hareketleri canınızı acıtıyor mu? Benim bu hafta bazen inanılmaz acı oluyor özellikle aksam saatlerinde. Çok güçlü hareket ediyor ve sanki özel bölgemden göbek deliğime doğru ipler çekiliyor gibi oluyor
Eyvaah son zamanlarda napcaz daha da kuvvetlenir bu hareketlerBende de oluyor o ip çekilmesi gibi his 1 aydır falan var şimdilerde de yan taraflardan vurunca acıtıyor
Onlar da çok oluyor ama içeriyi oyuyo sanki şu son 1 haftadır. Yerimden sıçrıyorum düşünevet bu aralar baya hareketlendi, hatta demin hareket edip bi yerde tümsek gibi bişey yaptı bi süre kaldı öyle, böyle şeyler de oluyo mu
Bu hareketlere göre erken doğar diye düşünmüyor değilim ama bakalımEyvaah son zamanlarda napcaz daha da kuvvetlenir bu hareketleryerimde duramıyorum resmen hop otur hop kalk
Ay allah korusun iptal iptal ama azıcık sakinleşseler iyi olabilir sankiBu hareketlere göre erken doğar diye düşünmüyor değilim ama bakalım
Güçlüden ziyade can acıtıcı olmaya başladı benimki. Yani içini oyuyormuş gibi biseyYa kızlar ne güzel net hissetmeniz hareketleri. Benim plasenta önde olduğu için çok nadir güçlü hareketler hissediyorum. Genelde minik minik hareketler hissediyorum.
Kaburgalarımızı kıracak kuvette oluyormuş bazen. Minicikler ama çok güçlülerGüçlüden ziyade can acıtıcı olmaya başladı benimki. Yani içini oyuyormuş gibi bisey
Kuzum benim hmilelikten dolayı biraz büyüdü ama chia tohumu tukettigim için buyuseydi şimdiye sutyenlere sığamazdimCanım chia tohumuna göğüs büyütüyor diyorlar doğru mu bilmiyorum ama doğruysa ben ağzımı sürmem sanırım bi daha
Yerim o minicik dötü ama acıtmasınlar anneyiKaburgalarımızı kıracak kuvette oluyormuş bazen. Minicikler ama çok güçlüler
Ay tam bunu soracaktım damar atar gibi düzenli oluyor bir noktada . Hıçkırıkmıymış o kıyamaaammmmKızlar dün ilk kez bebişin hıçkırığını hissettim. Karnımda nabız atar , kalp atımı gibi bir his. Şimdi yine hıçkırıyor. Böyle her gün hıçkırık normal bir şey mi. Doktora bunu sorsam beni artık kovar diye soramıyorum
Benimki de önde bugün ilk defa hissettim ben de normalde dediğin gibi minikti bugün göbeğimin yanında üst kısmında çok net hareketler oldu, yeri mi kaydı noldu dedimYa kızlar ne güzel net hissetmeniz hareketleri. Benim plasenta önde olduğu için çok nadir güçlü hareketler hissediyorum. Genelde minik minik hareketler hissediyorum.
Ben işe başlayana kadar sağım yapmayı düşünmüyorum sanırım uzun bir süre de başlamayacağım, zaten emzik gibi doğunca hep ağzında oluyor sütü de ona göre memeler ayarlarlar herhaldeYa bilmiyorum bana pek mantıklı gelmiyor. Masaj yapabiliriz sıcak tutabiliriz evet bi kaç gün bebek tam kavrayamayacak ama sürtünmesi vb ile yeterli sütün gelmesi için. Pompa için ben doktoruma sordum o da dedi ki bebek ne kadar içerse ne kadar çekerse o kadar süt üretir göğüsler, ama pompa ile ilave yapıldığında 2. Bebek varmış gibi düşün bu sefer göğüs ona göre sütü artıracak. Bu sefer bebeğin içemediğinde fazla süt üretimi göğüslerin şişmesine sebep olup ağrı acı olabiliyormuş. Çalışma durumunda veya evde olmayacaksan bebek 2 saatte emiyorsa emdikten 1 saat sonra sağım yapılmalı 1 saat beklenip bebek öyle beslenmeli dedi. Fazla uyarılmamaları için. Biraz uzun yazdım ama anlatabilmişimdir umarım. Zaten doğduğunda bebeğin midesi bir çay kaşığı kapasitede oluyormuş büyüdükçe daha çok emiyor süt de ona göre geliyor.
Arada yapıyorlar öyle süprizler. Bende çok mutlu oluyorum net hissedinceBenimki de önde bugün ilk defa hissettim ben de normalde dediğin gibi minikti bugün göbeğimin yanında üst kısmında çok net hareketler oldu, yeri mi kaydı noldu dedim
Evet ya sırt üstü yatınca özellikle belli oluyor . Sırt üstü yatıyor musunuz hiç doktorlar önermiyor sanırım ama bazen çok rahat geliyor banaevet bu aralar baya hareketlendi, hatta demin hareket edip bi yerde tümsek gibi bişey yaptı bi süre kaldı öyle, böyle şeyler de oluyo mu
Bende henuz 4 kilo aldim, az almisim degil mi, bebegin gelisimi iyi dedi doktor, kendimi yeterince iyi besleyemiyor muyum acaba ? Benim gibi az kilo alan var mi kizlar...
Ben 5 kilo aldım. Ama gebeliğe 68,5 kilo ile başladığım için doktorum her muyenede sürekli kilo vermen lazım diye beni darlamaya devam ediyor. Yani yapabileceğim birsey yok. Gerçekten bazen aşırı aç oluyorum ve elim ayağım titriyor açlıktan. Özellikle gece uyanınca inanılmaz bir açlık hissediyorum. Bu açlıkla nasıl kilo verebilirim kiÖnemli olan bebişin gelişimi ben hiç almadım üstüne 8 kg verdimhoş 10 gündür her şeyi yiyesim geliyor almam yakındır doktorum da durumdan çok memnun. Bünyeye başlangıç kilona vb bir sürü etkene göre değişiyor o canım.
Kızlar bebek hareketleri canınızı acıtıyor mu? Benim bu hafta bazen inanılmaz acı oluyor özellikle aksam saatlerinde. Çok güçlü hareket ediyor ve sanki özel bölgemden göbek deliğime doğru ipler çekiliyor gibi oluyor
Doğru ama ben bu konuda şöyle düşünüyorum. Örneğin spora gideceğim ve 1 saat olmayacağım, o 1 saat git - gel eklediğinde vs 1.5-2 saat olabilir, bebeği bu sırada babasına bırakmayı düşünüyorum, sütümü sağıp evden çıkarım ve bebeğim acıktığında direkt eşim benim yerime bebeği besleyebilir. Tabii her zaman olacak bir şey değil ama olur ya sürekli evde kapalı yaşamayacağım sonuçta .. bir evrak işi olabilir , spor olabilir vs vs. Ya da bebekle bir yere gidecek olabilirim, yeni emmiştir, evden çıkmadan diğer göğsümü sağıp yanıma alırım ve gittiğim yerde emzirmek ile uğraşmadan direkt taze süt verebilirim, böylelikle diğer göğsüm de bosalmıs olur. Süt yeteri kadar sağılmadığında damarlarda birikip problem yaratıyor diye okumuştum. Sanırım biraz hayat tarzıyla da alakalı ama elbet dışarı çıkacağım diye düşünüyorum .Ya bilmiyorum bana pek mantıklı gelmiyor. Masaj yapabiliriz sıcak tutabiliriz evet bi kaç gün bebek tam kavrayamayacak ama sürtünmesi vb ile yeterli sütün gelmesi için. Pompa için ben doktoruma sordum o da dedi ki bebek ne kadar içerse ne kadar çekerse o kadar süt üretir göğüsler, ama pompa ile ilave yapıldığında 2. Bebek varmış gibi düşün bu sefer göğüs ona göre sütü artıracak. Bu sefer bebeğin içemediğinde fazla süt üretimi göğüslerin şişmesine sebep olup ağrı acı olabiliyormuş. Çalışma durumunda veya evde olmayacaksan bebek 2 saatte emiyorsa emdikten 1 saat sonra sağım yapılmalı 1 saat beklenip bebek öyle beslenmeli dedi. Fazla uyarılmamaları için. Biraz uzun yazdım ama anlatabilmişimdir umarım. Zaten doğduğunda bebeğin midesi bir çay kaşığı kapasitede oluyormuş büyüdükçe daha çok emiyor süt de ona göre geliyor.
Bende hem sütümü çoğaltabilmek hem de sosyal hayatıma devam edebilmek için pompa alacağım. Sonuçta çocuksuz bir şekilde bir saat iki saat dışarıda arkadaşlarla vakit geçirmek, kahve içip sohbet etmekte bir ihtiyaç. Bu esnada baba da bebekle vakit geçirmiş olur. Doğum yapan kadınların biraz nefes almaya ve bireysel vakit geçirmeye çok ihtiyacı oluyor. O yüzden pompa alın hanımlarDoğru ama ben bu konuda şöyle düşünüyorum. Örneğin spora gideceğim ve 1 saat olmayacağım, o 1 saat git - gel eklediğinde vs 1.5-2 saat olabilir, bebeği bu sırada babasına bırakmayı düşünüyorum, sütümü sağıp evden çıkarım ve bebeğim acıktığında direkt eşim benim yerime bebeği besleyebilir. Tabii her zaman olacak bir şey değil ama olur ya sürekli evde kapalı yaşamayacağım sonuçta .. bir evrak işi olabilir , spor olabilir vs vs. Ya da bebekle bir yere gidecek olabilirim, yeni emmiştir, evden çıkmadan diğer göğsümü sağıp yanıma alırım ve gittiğim yerde emzirmek ile uğraşmadan direkt taze süt verebilirim, böylelikle diğer göğsüm de bosalmıs olur. Süt yeteri kadar sağılmadığında damarlarda birikip problem yaratıyor diye okumuştum. Sanırım biraz hayat tarzıyla da alakalı ama elbet dışarı çıkacağım diye düşünüyorum .
kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum, kuaföre bile gidince 1-2 saat geçiyor :) evet belki çift göğüs pompası ilk etap için fazla olabilir ama en azından tek edinmek gerekli diye düşünüyorum :))Bende hem sütümü çoğaltabilmek hem de sosyal hayatıma devam edebilmek için pompa alacağım. Sonuçta çocuksuz bir şekilde bir saat iki saat dışarıda arkadaşlarla vakit geçirmek, kahve içip sohbet etmekte bir ihtiyaç. Bu esnada baba da bebekle vakit geçirmiş olur. Doğum yapan kadınların biraz nefes almaya ve bireysel vakit geçirmeye çok ihtiyacı oluyor. O yüzden pompa alın hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?