Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187

Ama zaten sütü artırmak için sürekli sağım yapmak gerekli değil mi,meme biraz arz talep üzerine çalışıyor.Ne kadar bebek emerse ya da sağarsan o kadar süt geliyor

Ama zaten sütü artırmak için sürekli sağım yapmak gerekli değil mi,meme biraz arz talep üzerine çalışıyor.Ne kadar bebek emerse ya da sağarsan o kadar süt geliyor
Ya bilmiyorum bana pek mantıklı gelmiyor. Masaj yapabiliriz sıcak tutabiliriz evet bi kaç gün bebek tam kavrayamayacak ama sürtünmesi vb ile yeterli sütün gelmesi için. Pompa için ben doktoruma sordum o da dedi ki bebek ne kadar içerse ne kadar çekerse o kadar süt üretir göğüsler, ama pompa ile ilave yapıldığında 2. Bebek varmış gibi düşün bu sefer göğüs ona göre sütü artıracak. Bu sefer bebeğin içemediğinde fazla süt üretimi göğüslerin şişmesine sebep olup ağrı acı olabiliyormuş. Çalışma durumunda veya evde olmayacaksan bebek 2 saatte emiyorsa emdikten 1 saat sonra sağım yapılmalı 1 saat beklenip bebek öyle beslenmeli dedi. Fazla uyarılmamaları için. Biraz uzun yazdım ama anlatabilmişimdir umarım. Zaten doğduğunda bebeğin midesi bir çay kaşığı kapasitede oluyormuş büyüdükçe daha çok emiyor süt de ona göre geliyor.

Tabi şöyle bir durum var Sütün olur bebek meme etmez ben öyleymişim mesela şart tabi ki sağ biberonla ver miss gibi karşı değilim sadece gerekli olmayabilir diye öncesinde masraf yapmak istemedim ben

Eklentiler

• Screenshot_2025-08-31-22-19-34-147_com.openai.chatgpt.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 32
Benim kizimda cok hareketli, doktoruma da soylemistim hareketi severiz dedi, hareketsizlik bizi tedirgin eder istedigi kadar hareketli olabilir iyi bir sey dedi. Bazen bana da fazla geliyor ama

Bende henuz 4 kilo aldim, az almisim degil mi, bebegin gelisimi iyi dedi doktor, kendimi yeterince iyi besleyemiyor muyum acaba ? Benim gibi az kilo alan var mi kizlar...

Bence de ihtiyac halinde alirsin, her yerde bulmak mumkun, benim cok sutum olmustu mochi'nin pompasini almistim cok isime yaramisti, yine onu kullanmayi dusunuyorum, tavsiye ederim

İhtiyaç olunca almak daha mantıklı bence, belki de hiç gerek duymayacaksınız, benim 2. Çocuğum olacak inşallah, ben ilkinde de almadım, bunda da almadım, ihtiyaç olursa daha sonrada alınabilir

Tabi şöyle bir durum var Sütün olur bebek meme etmez ben öyleymişim mesela şart tabi ki sağ biberonla ver miss gibi karşı değilim sadece gerekli olmayabilir diye öncesinde masraf yapmak istemedim ben

Sütü az gelen çok kadın gördüm,sütü artırmak için de en etkili yöntemin bu olduğunu okumuştum,bebek de meme reddi yaşarsa zaten süt bu sefer bebek de emmediği için gelmiyor .Ben ona binaen alınmalı diye düşünmüştüm ama tercih meselesi

İhtiyaç olunca almak daha mantıklı bence, belki de hiç gerek duymayacaksınız, benim 2. Çocuğum olacak inşallah, ben ilkinde de almadım, bunda da almadım, ihtiyaç olursa daha sonrada alınabilir
Teşekkür ederim kızlar netleşti o zaman ihtiyaç halinde almak en mantıklısı

Bence de ihtiyac halinde alirsin, her yerde bulmak mumkun, benim cok sutum olmustu mochi'nin pompasini almistim cok isime yaramisti, yine onu kullanmayi dusunuyorum, tavsiye ederim
Tamamdır bende öyle düşünüyordum çok teşekkür ederim

Ben sezaryen doğum yapacağım için hemen sütüm gelmezse diye hastane çantama koyucam. Öyle birşey yaşarsam onun uyarmasıyla belki gelmeye başlar diye düşündüm. ama ben zaten birkaç ay sonra işe geri döneceğim için süt sağma makinası almak zorundaydım sadece erken almış oldum.Evde olsaydım ihtiyacım olmasaydı almazdım doğumdan sonra ihtiyaç halinde alınabilir.

Evet sezaryen olunca daha farklı bakmak gerekiyor bende doğumdan sonra evde olacağım için rahatım o konuda

Evet sezaryen olunca daha farklı bakmak gerekiyor bende doğumdan sonra evde olacağım için rahatım o konuda
Bana mama al doğum çantasına koy mutlaka diyen bile var. Ama ihtiyaç dışında almaya gerek yok tabi ki almıycam da. Süt sağma makinasını da eninde sonunda almam gerekiyor diye almış oldum. İhtiyaç halinde eczanelerden hemen temin edilebilir hepsi.

Ay bu mama konusu bana da söylendi ama bilemedim her şey elimizin altında zaten ihtiyaç halinde alınır neden durduk yere şimdiden alayım belki hiç ihtiyaç olmayacak

Bende henuz 4 kilo aldim, az almisim degil mi, bebegin gelisimi iyi dedi doktor, kendimi yeterince iyi besleyemiyor muyum acaba ? Benim gibi az kilo alan var mi kizlar...
Önemli olan bebişin gelişimi ben hiç almadım üstüne 8 kg verdim hoş 10 gündür her şeyi yiyesim geliyor almam yakındır doktorum da durumdan çok memnun. Bünyeye başlangıç kilona vb bir sürü etkene göre değişiyor o canım.

Ay bu mama konusu bana da söylendi ama bilemedim her şey elimizin altında zaten ihtiyaç halinde alınır neden durduk yere şimdiden alayım belki hiç ihtiyaç olmayacak
Aynen inşallah ihtiyacımız olmaz ama olursa da hastanelerin etrafı eczane dolu zaten.

Yaaa, sevindim oyle olmasina, devlete gidiyordum kontrollere pek memnun kalmadim, ozeldeki doktorumla devam edecegim. Devlette kilomu bile soran yok , tansiyon falan hakgetire

Kizlar mama konusunda soyle bir sey yasadim, biliyorsunuz simdilerde mamaya cok cok mecbur kalmadikca sicak bakmiyorlar. Benim sutum ilk gun vardi ama bebegim fazla icemedi hemen uyuyakaliyordu, uzayan sarilik yasadik, simdi bu konuda tecrubeliyim olur da ememezse hemen mama isteyecegim ebeler hemen getiriyor zaten. Sonrasinda mamaya ihtiyac duymadik guzel emmeye alisti cunku ama ilk gunler sarilik riski oluyor yeterli beslenemeyince.

Kızlar bebek hareketleri canınızı acıtıyor mu? Benim bu hafta bazen inanılmaz acı oluyor özellikle aksam saatlerinde. Çok güçlü hareket ediyor ve sanki özel bölgemden göbek deliğime doğru ipler çekiliyor gibi oluyor

Bende de oluyor o ip çekilmesi gibi his 1 aydır falan var şimdilerde de yan taraflardan vurunca acıtıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…