Bence alma ihtiyaç halinde alırsın zatenben de almadım araştırdım biraz gerekli olursa internetten alırım ya da gider eczaneden. Sonuçta çok acil bi şey olmayacak. Ama küvezde kalma durumu olur sağmak gerekir ya da depolamak isterim alırım. Sürekli yanımdayken ekstra sağmaya bence gerek yok.
Ya bilmiyorum bana pek mantıklı gelmiyor. Masaj yapabiliriz sıcak tutabiliriz evet bi kaç gün bebek tam kavrayamayacak ama sürtünmesi vb ile yeterli sütün gelmesi için. Pompa için ben doktoruma sordum o da dedi ki bebek ne kadar içerse ne kadar çekerse o kadar süt üretir göğüsler, ama pompa ile ilave yapıldığında 2. Bebek varmış gibi düşün bu sefer göğüs ona göre sütü artıracak. Bu sefer bebeğin içemediğinde fazla süt üretimi göğüslerin şişmesine sebep olup ağrı acı olabiliyormuş. Çalışma durumunda veya evde olmayacaksan bebek 2 saatte emiyorsa emdikten 1 saat sonra sağım yapılmalı 1 saat beklenip bebek öyle beslenmeli dedi. Fazla uyarılmamaları için. Biraz uzun yazdım ama anlatabilmişimdir umarım. Zaten doğduğunda bebeğin midesi bir çay kaşığı kapasitede oluyormuş büyüdükçe daha çok emiyor süt de ona göre geliyor.Ama zaten sütü artırmak için sürekli sağım yapmak gerekli değil mi,meme biraz arz talep üzerine çalışıyor.Ne kadar bebek emerse ya da sağarsan o kadar süt geliyor
Tabi şöyle bir durum var Sütün olur bebek meme etmez ben öyleymişim mesela şart tabi kiAma zaten sütü artırmak için sürekli sağım yapmak gerekli değil mi,meme biraz arz talep üzerine çalışıyor.Ne kadar bebek emerse ya da sağarsan o kadar süt geliyor
Benim kizimda cok hareketli, doktoruma da soylemistim hareketi severiz dedi, hareketsizlik bizi tedirgin eder istedigi kadar hareketli olabilir iyi bir sey dedi. Bazen bana da fazla geliyor amaKızlar dün gece benim oğlan o kadar hareketliydi ki korktum hastaneye gidecektim. Bakın öyle böyle değil dur durak bilmedi ya. Sonra uykuya daldım eşim de eli karnımda yatıyormuş iyi uyanmıyor demiş içinden. Tam o an uyandım internette dolaştım çok hareket kötü bi şey midir erken doğum belirtisi midir falan diye. Sonra klasik müzik açtım sakinleşsin diye… biraz işe yaradı gibi. Böyle bir şey yaşayan var mı?
Bende henuz 4 kilo aldim, az almisim degil mi, bebegin gelisimi iyi dedi doktor, kendimi yeterince iyi besleyemiyor muyum acaba ? Benim gibi az kilo alan var mi kizlar...Bu arada kilo konuşulmuş.
Uygulamalar 2. ve 3. Trimesterda haftada yarım kilo diyor ama bana az geldi.
Doktor 30lu haftalarla birlikte daha hızlı kilo alacağımı söyledi.
49 ile başlamıştım bu sabah 59.0 i gördüm. 10 kilonun 3ünü sadece Ağustos ayında aldim.
Her sabah tartilip uygulamaya giriyorum ve bana grafik cikariyor (Flo uygulamasi). Kaç ile kapatacagimi merakla bekliyorum
Bence de ihtiyac halinde alirsin, her yerde bulmak mumkun, benim cok sutum olmustu mochi'nin pompasini almistim cok isime yaramisti, yine onu kullanmayi dusunuyorum, tavsiye ederimKızlar pompa gerçekten gerekli mi sizce almalı mıyım emin olamıyorum sonuçta sütüm hiç gelmeyebilir ya da gelse bile bebeğim zaten sürekli emecek fazladan depolamaya ihtiyacım olmayabilir şimdiden almalı mıyım yoksa zaten almak iki dakikalık iş sonraya bırakıp ihtiyaca göre mi almalıyım? siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
İhtiyaç olunca almak daha mantıklı bence, belki de hiç gerek duymayacaksınız, benim 2. Çocuğum olacak inşallah, ben ilkinde de almadım, bunda da almadım, ihtiyaç olursa daha sonrada alınabilirKızlar pompa gerçekten gerekli mi sizce almalı mıyım emin olamıyorum sonuçta sütüm hiç gelmeyebilir ya da gelse bile bebeğim zaten sürekli emecek fazladan depolamaya ihtiyacım olmayabilir şimdiden almalı mıyım yoksa zaten almak iki dakikalık iş sonraya bırakıp ihtiyaca göre mi almalıyım? siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Tabi şöyle bir durum var Sütün olur bebek meme etmez ben öyleymişim mesela şart tabi kisağ biberonla ver miss gibi karşı değilim sadece gerekli olmayabilir diye öncesinde masraf yapmak istemedim ben
Bence alma ihtiyaç halinde alırsın zatenben de almadım araştırdım biraz gerekli olursa internetten alırım ya da gider eczaneden. Sonuçta çok acil bi şey olmayacak. Ama küvezde kalma durumu olur sağmak gerekir ya da depolamak isterim alırım. Sürekli yanımdayken ekstra sağmaya bence gerek yok.
Teşekkür ederim kızlar netleşti o zaman ihtiyaç halinde almak en mantıklısıİhtiyaç olunca almak daha mantıklı bence, belki de hiç gerek duymayacaksınız, benim 2. Çocuğum olacak inşallah, ben ilkinde de almadım, bunda da almadım, ihtiyaç olursa daha sonrada alınabilir
Tamamdır bende öyle düşünüyordum çok teşekkür ederimBence de ihtiyac halinde alirsin, her yerde bulmak mumkun, benim cok sutum olmustu mochi'nin pompasini almistim cok isime yaramisti, yine onu kullanmayi dusunuyorum, tavsiye ederim
Ben sezaryen doğum yapacağım için hemen sütüm gelmezse diye hastane çantama koyucam. Öyle birşey yaşarsam onun uyarmasıyla belki gelmeye başlar diye düşündüm. ama ben zaten birkaç ay sonra işe geri döneceğim için süt sağma makinası almak zorundaydım sadece erken almış oldum.Evde olsaydım ihtiyacım olmasaydı almazdım doğumdan sonra ihtiyaç halinde alınabilir.Kızlar pompa gerçekten gerekli mi sizce almalı mıyım emin olamıyorum sonuçta sütüm hiç gelmeyebilir ya da gelse bile bebeğim zaten sürekli emecek fazladan depolamaya ihtiyacım olmayabilir şimdiden almalı mıyım yoksa zaten almak iki dakikalık iş sonraya bırakıp ihtiyaca göre mi almalıyım? siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Evet sezaryen olunca daha farklı bakmak gerekiyor bende doğumdan sonra evde olacağım için rahatım o konudaBen sezaryen doğum yapacağım için hemen sütüm gelmezse diye hastane çantama koyucam. Öyle birşey yaşarsam onun uyarmasıyla belki gelmeye başlar diye düşündüm. ama ben zaten birkaç ay sonra işe geri döneceğim için süt sağma makinası almak zorundaydım sadece erken almış oldum.Evde olsaydım ihtiyacım olmasaydı almazdım doğumdan sonra ihtiyaç halinde alınabilir.
Bana mama al doğum çantasına koy mutlaka diyen bile var. Ama ihtiyaç dışında almaya gerek yok tabi ki almıycam da. Süt sağma makinasını da eninde sonunda almam gerekiyor diye almış oldum. İhtiyaç halinde eczanelerden hemen temin edilebilir hepsi.Evet sezaryen olunca daha farklı bakmak gerekiyor bende doğumdan sonra evde olacağım için rahatım o konuda
Ay bu mama konusu bana da söylendi ama bilemedim her şey elimizin altında zaten ihtiyaç halinde alınır neden durduk yere şimdiden alayım belki hiç ihtiyaç olmayacakBana mama al doğum çantasına koy mutlaka diyen bile var. Ama ihtiyaç dışında almaya gerek yok tabi ki almıycam da. Süt sağma makinasını da eninde sonunda almam gerekiyor diye almış oldum. İhtiyaç halinde eczanelerden hemen temin edilebilir hepsi.
Önemli olan bebişin gelişimi ben hiç almadım üstüne 8 kg verdimBende henuz 4 kilo aldim, az almisim degil mi, bebegin gelisimi iyi dedi doktor, kendimi yeterince iyi besleyemiyor muyum acaba ? Benim gibi az kilo alan var mi kizlar...
Aynen inşallah ihtiyacımız olmaz ama olursa da hastanelerin etrafı eczane dolu zaten.Ay bu mama konusu bana da söylendi ama bilemedim her şey elimizin altında zaten ihtiyaç halinde alınır neden durduk yere şimdiden alayım belki hiç ihtiyaç olmayacak
Yaaa, sevindim oyle olmasina, devlete gidiyordum kontrollere pek memnun kalmadim, ozeldeki doktorumla devam edecegim. Devlette kilomu bile soran yok , tansiyon falan hakgetireÖnemli olan bebişin gelişimi ben hiç almadım üstüne 8 kg verdimhoş 10 gündür her şeyi yiyesim geliyor almam yakındır doktorum da durumdan çok memnun. Bünyeye başlangıç kilona vb bir sürü etkene göre değişiyor o canım.
Bende de oluyor o ip çekilmesi gibi his 1 aydır falan var şimdilerde de yan taraflardan vurunca acıtıyorKızlar bebek hareketleri canınızı acıtıyor mu? Benim bu hafta bazen inanılmaz acı oluyor özellikle aksam saatlerinde. Çok güçlü hareket ediyor ve sanki özel bölgemden göbek deliğime doğru ipler çekiliyor gibi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?