Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Kuzum en acil şifalar sizinle olsun inşallah. Hala ödem atıyordur belki bilmiyorum ama bildiğim bişey varsa senin şu an kendine çok iyi bakan gerek. Çok zor çok yıpratıcı anlatamam şu an seni ama tahmin edebiliyorum az da olsa. Kendine iyi bak sen iyi ol ki prensesin de annesi gibi iyi olsun

İnşallah kuzum inşallah tam diyorum taburcu oluruz o gün başka bişey çıkıyor. Kafayı yemeden bitsin şu süreç inşallah

Puxhu Canım Allah yardımcınız olsun. Ben de gebeliğimin başından beri devlet hastanesinde takipliyim. Allah nasip ederse doğum da devlet hastanesinde olacak. Devlet hastanesinde iyi insanlara denk gelmek gerçekten şans işi ama şu an sana yaptıkları bu zorbalığa şaşırdım. Ben daha 31. haftadayım. Ebe geçen muayeneye gittiğimde emzirmeyi teşvik etmek için sohbet etti. Her hafta seninle böyle sohbetler edeceğiz dedi. Nasıl oluyor da sana sen besleyince bebek zayıfladı diyorlar, aklım almıyor. Onların sözlerine bakarak kendini iyice üzme. Maşallah, sütün varmış. Sen elinden geldiğince bebeğini besle. Senin sütün onun için en büyük şifa. Bebekler ilk doğdukları dönemde kilo kaybı yaşıyorlar diye duyuyoruz. Bebeklerimize anne karnında onun için kilo aldırmaya çalışıyoruz zaten. Maşallah, senin prensesinin doğum kilosu iyiydi. Biraz kilo vermesi normal bence. Ödemi gidiyordur. Hiç kendini üzme. Kızının ve oğlunun sana ihtiyacı var. Hep dualarımdasın

O kadar beslediğim halde kilo kaybetmesi neden oluyor bilmiyorum inşallah doğal br süreçtir de daha fazla sınanmayız
Tam doğru cümleyle aktaramayabilirim ama geçen hafta okumuştum. Vajinal doğum yapanlarda bebeğin vücudunda olan ödemin büyük bir kısmı hemen doğum esnasında atılıyor ama sezaryen ile doğan bebeklerde ilk söylenilen kilo tamamen aslında ödemli kilo ve bu kilo bebeğin gerçek kilosu değil. Ancak birkaç gün sonra bebek ödemi attıktan sonra gerçek kilosu ortaya çıkıyor ve bebeğin zayıflamış olması anneleri korkutuyor. Oysa bu zaten beklenilen bir durum.
Bu şekildeydi bilgi. O yüzden zayıflıyor diye kendini yıpratma. Üzülme. Kısa sürede taburcu olacak ve senin sütünle, bakımınla, sevginle tekrar kilo alacak

O kadar beslediğim halde kilo kaybetmesi neden oluyor bilmiyorum inşallah doğal br süreçtir de daha fazla sınanmayız
10 güne kadar vücuttaki ödemi atıyorlarmış zaten. Sonuçta o kadar ay şu içindeler. Hatta dün doktor dedi bakmayın tombik göründüğüne ödemeden o hepsi 10 günde gidecek yeniden kilo alacak dedi. Hiç kendini sıkma bak Sütün de geldi şükür düzenli beslendiği nde nasıl tombikleşir

Toparlanacak merak etme onun en iyi ilacı besini sende, senin sütünde. Senin için ne kadar zor olduğunu tahmin edemiyorum hem doğum yaptın acın ağrın var hemde hormonların değişti şuan lohusa psikolojisindesin. Bu durumdayken süreci çok güzel ilerletiyorsun elinden geleni yapıyorsun Aybüke de senin gibi güçlü annesi
Bu arada için sıkıldıkça yaz buraya biz burdayız.

Ya afedersiniz ama devlet olduğu için mi bilmiyorum ama acayipler mecbursun muhtaçsın ya hiç acıma yok halden anlama yok küçük çocuk gibi azarlayan bile var
İnanılmazlar ya cidden hangi hastane ise söyle hepimiz şikayet edelim çalışanları. İnsanların en önemli zamanına eşlik ediyorlarsa anlayışlı ve iyi olmak zorundalar yoksa bu mesleği yapmasınlar. Kafana takma kilo verilir alınır bebeğinde nefesinde vesaire bir problem yoksa gerisi hiç önemli değil 28 haftada doğan minicik bebekler bile gayet sağlıklı yaşıyor hiç korkma eve geçince sen bebeğini sürekli beslersin gönlünden geçtiği gibi

Yoğun bakımda 3 saatte bir beslememe izin veriliyor eşim de diyor ki evde olsak daha sık besleriz sana da ona da iyi gelir diyor çıkaralım pzt günü tekrar doktora götürürüz diyor. Bilmiyorum beynim durdu
Canım ben de eşin gibi düşünüyorum yenidoğan sürekli anne memesinde olur koynunda olur mutlu olur büyümesine de iyi gelir isterseniz çıkarabiliyor musunuz

Puxhu Yavrum üzülme bebekler ilk hafta zaten kilo kaybı yaşarlar bu bilinen bi gerçek. O hemşirelere gelecek olursam ağzımı açmak istemiyorum hiç dinleme onları senin sütün şifa olacak bebeğine. Bu sarılık durumu çok sık oluyor benim çevremde tanıdığım çok kişinin yavrusunda oldu hep hastanelere gittiler geldiler ama düzeldi eninde sonunda biliyorum çok yıpratıcı bir süreç kuzuna daha doyamadan hemen sarılık oldu yatırdılar ama geçecek, senin asıl şimdi sağlam kalman lazım. Evet çokk zor minicik bebeğin var sana muhtaç şuan ama sen iyi olmalısın ki bebeğin de iyi olsun. Beslenmeni aksatma ne kadar iyi dirençli olursan sütün de o denli iyi gelir kuzucum unutma. İçin rahat etmezse de arkadaşların dediği gibi başka bi yere görünün. Dua ediyorum sana da prensesine de hep iyi olacaksınız bir an önce

Yoğun bakımda 3 saatte bir beslememe izin veriliyor eşim de diyor ki evde olsak daha sık besleriz sana da ona da iyi gelir diyor çıkaralım pzt günü tekrar doktora götürürüz diyor. Bilmiyorum beynim durd
İki saatte bir beslemeyi önersen kabul ederler mi acaba? Kızım doğduğunda doktor iki saattte bir beslenecek gece dahil yoksa kan şekeri düşer demişlerdi, sürekli saati kuruyorduk, 3 saat çok geldi bana. ama kilosu iyiydi içini ferah tut canım, prematüre bebkler çok güçlü oluyor diyorlar. Allah yardımcınız olsun

Katılıyorum Puxhu yeğenim de 33 haftalık doğdu 2200dü kilosu bir dönem sarılığı ve kilo kaybı oldu emse de kusuyordu bizimki zor oldu kilo alımı ama şimdi görsen düz duvara tırmanır öyle bir tosunluk öyle bir enerji geçecek bu günler sen güçlü ol güzel beslen kuşum

Bir tanıdık iki ay önce doğum yaptı 8 gün y.bakımda kaldı yavrucak ve kilo kaybetti ama şimdi tosun gibi maşallah. Lohusa psikolojisi de zorluyordur seni o yüzden her şeyi kat kat fazla hissediyorsun. Hemşireleri çıkınca cimere falan yazarsın için soğur şimdi sabret. Kilo mu besin mi değeri mi önemli anne sütü çok şifalı. Yakın zamanda kurtulacaksınız inşallah

kızlar hastanede olan, bebeğini bekleyen herkes dualarımdasınız, inşallah en kısa zamanda her şey en hayırlısı ile sonuçlanır

bizim de bugün kontrolümüz vardı, bebeğin karnı yine 2 hafta geriden geliyo ama gelişim geriliği gibi durmuyo dedi yine de takip edicez.

39 a kadar bekleyelim eğer 3 kilonun altında olursa sezeryan, üstünde olursa normal doğum planlarız dedi.

bizim aceleci bebiş umarım bekler 39 a kadar

kaçıncı haftasında şuan ve kaç kilo geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…