• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    204
Kızlar selam size bir şey sormak istiyorum. Bir haftadır vajinada kaşıntı ve ağrıdan muzdaribim. İlk iki gün iç dudakların olduğu yer kaşınıyordu temizlenirken hatır hutur kaşıyasım geliyordu hatta. Birkaç gece yatmadan sirkeli suyla sildim. Kaşıntı geçti ama şimdi de orası şişmiş gibi hissediyorum ve acıyor resmen silerken bile dudaklar. Siz böyle bir şey yaşadınız mı hiç? Mantar mıdır sizce 😔 tam da son haftalara girerken hiç uğraşmak istemiyorum ya
Bir ara benimde vardı aynı şekilde kaşıntı o kadar dikkat etmeme rağmen iç camasirlarimi yüksek derecede yıkıyordum ütülüyordum esiminkileri de aynı şekilde evimden başka yerde wcye girmemeye çalışıyordum ama tekrarliyodu idrar da veriyordum düşük cikiyodu enfeksiyon hatta idrar kültürü de verdim onda da bişey çıkmadı akıntı da varmı bilmiyorum da toz olan o enfeksiyon için ilan ilaç da fayda etmiyodu yani doktora söyledim mantar olabilir mi diye fitil verdi onu kullanınca geçti çok şükür hatta fitili kullanınca ilk gün öyle bir kaşıntı oldu ki muhtemelen içerdeki mantar enfeksiyon her neyse söküldü agliycaktim kasintidan
Ama üç gün kullandım fitili ve geçti gerçekten doktorunuza söyleyin bence ne olur ne olmaz

Yaptırmamayı tercih edenler de var. Çünkü çatı aslında pek anlam ifade etmiyormuş çünkü doğumda genişliyormuş dediler bilmiyom😆

Duş almak iyi gelir belki canım geçmiş olsun
Ya benm doktorum hiç yapmıyodu da sancı cıkınca açılma var mı diye baktı. Şimdi yarın yine kontrolüm var acaba yapar mı yapmaz mı onun stresine girdim😂 kötü bi his hiç sevmedim

Merhaba. Fazla kaşıntı akla hemen mantarı getiriyor. Bence gecikmeden bir doktora görünün. Hamilelikte kullanılabilecek bir ilaç verir illa ki. Benim sırtımda mantar oluştu. İlaç kullanmaktan çekindim. İlerledi şimdi. Haftaya doktora gidince söyleyeceğim mutlaka. O kadar titizim, dikkat ediyorum diye düşünüyordum ama onunla alakası yokmuş. Hamilelikte bünye zayıflayınca mantar hemen giriyormuş vücuda.
Haklısınız, en iyisi doktordan bir an önce bir ilaç ya da farklı bir tedavi almak. Bir de vajinada olunca doğum öncesi tedirgin ediyor

Bir ara benimde vardı aynı şekilde kaşıntı o kadar dikkat etmeme rağmen iç camasirlarimi yüksek derecede yıkıyordum ütülüyordum esiminkileri de aynı şekilde evimden başka yerde wcye girmemeye çalışıyordum ama tekrarliyodu idrar da veriyordum düşük cikiyodu enfeksiyon hatta idrar kültürü de verdim onda da bişey çıkmadı akıntı da varmı bilmiyorum da toz olan o enfeksiyon için ilan ilaç da fayda etmiyodu yani doktora söyledim mantar olabilir mi diye fitil verdi onu kullanınca geçti çok şükür hatta fitili kullanınca ilk gün öyle bir kaşıntı oldu ki muhtemelen içerdeki mantar enfeksiyon her neyse söküldü agliycaktim kasintidan
Ama üç gün kullandım fitili ve geçti gerçekten doktorunuza söyleyin bence ne olur ne olmaz
Aaa benim de sizin gibi ilerliyor süreç resmen. En son idrar yolu enfeksiyonu için manurol içtim tek seferlik toz olan ilaç. Ama ondan sonra başladı bu kaşıntı ve ağrı. Benim de fitile ihtiyacım var gibi. Teşekkür ederim bahsettiğiniz için 🙏🏻♥️

Aaa benim de sizin gibi ilerliyor süreç resmen. En son idrar yolu enfeksiyonu için manurol içtim tek seferlik toz olan ilaç. Ama ondan sonra başladı bu kaşıntı ve ağrı. Benim de fitile ihtiyacım var gibi. Teşekkür ederim bahsettiğiniz için 🙏🏻♥️
Evet bu gebelik süresince 2-3 kere kullandım fitili ve gerçekten işe yaradı söküp aldı resmen kaşıntıyı bebeğe de herhangi bir zararı yok aksine mantar veya başka bisey varsa Allah korusun ilerlerse o zarar verebilir en son gittiğimde doktorum iki kutu yazdı hatta bana 3 gün Ard arda kullan ikinci kutuyu 3 gün ara verip öyle kullan dedi aşırı kasintim var diyince ama 2. Kutuya gerek kalmadı bile bide doktorum günlük ped kullanma sürekli iç çamaşırını değiştir ve utule mutlaka demişti aklınızda olsun inşallah geçer 😊

Evet bu gebelik süresince 2-3 kere kullandım fitili ve gerçekten işe yaradı söküp aldı resmen kaşıntıyı bebeğe de herhangi bir zararı yok aksine mantar veya başka bisey varsa Allah korusun ilerlerse o zarar verebilir en son gittiğimde doktorum iki kutu yazdı hatta bana 3 gün Ard arda kullan ikinci kutuyu 3 gün ara verip öyle kullan dedi aşırı kasintim var diyince ama 2. Kutuya gerek kalmadı bile bide doktorum günlük ped kullanma sürekli iç çamaşırını değiştir ve utule mutlaka demişti aklınızda olsun inşallah geçer 😊
İç çamaşırcı açıcam zaten yakında set set stokluyorum akıntıdan dolayı şimdi bir de mantar varsa dükkanıma beklerim 😂 tekrar teşekkür ederim size de 🩵

bebeği 34. haftada 50 cm olan var mı ya hastane çıkışları zaten 50 cm oluyo hepsi çöp mü oldu yani anlamadım

Canım bende bi arkadaşımdan şey duydum bu yağla ilgili, hastanede yanına bebek yağını almış ilk kakada poposına sürmüş, bebeği zorlanmasın diye. Böyle bi şey oluyor mu bilmiyorum ilk defa duydum.
Bunu ilk defa duydum ya poposuna böyle bir şey sürülür mü ki duymamıştım valla

ben kan sulandirici kullaniyorum o beni korkutuyor ya bisey olursa ameliyyatda ya sonrasinda. yok canim korkma uykusuzluktan 😀 bende oyleyim uykucuyumdur ama oglum dogdugunda alismistim bazen zor oluyor ama dayanilmazda degil. ben 2 3 aylarinda artik biliyordum gece ne zaman acikacak sut icin uyanacak o uyanmadan once saatimi ayarliyordum once kendim uyanip sutunu veriyordum yani uykusundan cok uyanmadan doyuruyordum tekrar uyuyordu. ayni seyi bezden cikincada yapmistim bir sure gece ayni saatde uyanip cis yaptiriyordum. zamanla bebisi tanidikca kolaylasacak insallah
Allah sabrını verecektir diye düşünüyorum ama 3 yıldır evliyim ve rahatıma çok alıştım,bazen durup durup uykusuzluk,yorgunluk,kendine vakit ayırmama nasıl olacak diye düşünüyorum 😅Kendimi survivor a katılmış gibi hissedeceğim bir süre 😅

Benim 34te 46 cmdi. Geçer gibi, zaten yeni doğan 1 aylık falan nerdeyse almadım hastane çıkışı hariç
tüh ya ben hiç düşünemedim 5 hastane çıkışı almıştım birkaç tane de hediye gelmişti hepsi yenidoğan çok minik ve çıkışlar 50 cm oluyomuş aşırı tatlı kıyafetleri vardı🥺 son hafta boy ve kilosuna göre alsam daha mantıklı olcak galiba hastane için

tüh ya ben hiç düşünemedim 5 hastane çıkışı almıştım birkaç tane de hediye gelmişti hepsi yenidoğan çok minik ve çıkışlar 50 cm oluyomuş aşırı tatlı kıyafetleri vardı🥺 son hafta boy ve kilosuna göre alsam daha mantıklı olcak galiba hastane için
Kız onlar kıyafet boyu 50 cm oluyor bebiş baştan ayağa 50 51 doğuyor. Yeni doğanlar rahat rahat olur bir süre çocukların başını boynunu unuttunuz 😂 asdasdws asdasdws

Doğru ya . Ah akilda gitti az bişi vardi bebiko aldi götürdü djdkdkdk
Kız onlar kıyafet boyu 50 cm oluyor bebiş baştan ayağa 50 51 doğuyor. Yeni doğanlar rahat rahat olur bir süre çocukların başını boynunu unuttunuz 😂 asdasdws asdasdws
aaa doğru kafayla beraber 50 bunlar xhskhdhshsh ayyyy benim iq düşüşü ciddi boyutlara ulaştı son haftalarda ağrı sızı derken😁😁😁😁 agahhaahhahahaha yaaa ciddi ciddi kıyafetlerini giyemicek diye üzülüyorum kaç saattir 😁😁

Back
X