Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    205
Evet en mantıklısı böyle olacak gibi valla baya şekillendi kafamda kızlar ya sağolun. Aynı fikirde olduğumuz için mutluyum. En sakin insanlardan biriyim beni bile pinpirikli yaptılar
Her kafadan bir ses çıkıyor ya bu zamanlar da en güzelini sen tecrübe ederek öğreneceksin zaten bir de her bebek çook farklı ben tecrübe ettim ama belki bu bebiş de beni başka yöntemlere itecek o yüzden anı yaşamak en güzeli

Kızlar bu gebeliği halletmiş gibi saçma bir soru soracağım ahahhaha aramızda bir daha gebelik,bebek düşünürüm diyen var mı merak ediyorum
Ben 2. Ye çok zor ikna oldum Allah isteyenlere nasip etsin diyorum benden bu kadar valla

Kızlar bu gebeliği halletmiş gibi saçma bir soru soracağım ahahhaha aramızda bir daha gebelik,bebek düşünürüm diyen var mı merak ediyorum
Eşim daha şimdiden ikinci çocuğun hayalini kuruyor. Ama ben bir daha yapabileceğimi sanmıyorum. Hamilelik süreci bende travma olarak kalacak gibi hissediyorum

Bide sarılıkla ilgili sarı tülbenti bende annemin önerisiyle koymuştum ama hiç fayda etmedi doğduktan 4. Gün sonra hastaneye yatış yapıldı 1 gece Işın aldı kızım ve sonra da 1 ayda anca düzelmişti. O yüzden tamamiyle gerçek dışı olduğuna inanıyorum bunda öyle bişey yapmıcam zaten gurbetteyim kimse de zorlayamaz

ben oldum olası tek çocuk taraftarıydım, iyice kanaat getirdim belki ileride maddi manevi yetebileceğime emin olursam evlat edinmek hayalim
Ben de hamileliği yaşadıktan sonra bir daha cesaret edemem diye düşünüyorum,bir de doğunca ne olacak kim bilir .Kimle konuşsam baştan aynı süreçleri yaşamak çok zor geliyor,bana başlamadan zor geliyor onları anlıyorum

Eşim daha şimdiden ikinci çocuğun hayalini kuruyor. Ama ben bir daha yapabileceğimi sanmıyorum. Hamilelik süreci bende travma olarak kalacak gibi hissediyorum
Canım o kuradursun bebeği taşıyan,ruh hali ve fiziksel durumu değişen sensin.Kolay bir hamilelik değilse tabiki travma oluyor.Sadece fizyolojik de değil,insanın özel hayatında yaşadığı şeylerde hamilelikte iki kat misliyle etkiliyor bence .Bu da kolay unutulmuyor .

Biz bir tane daha istiyoruz ama bu ilk çocuğumuz tecrübe ettikten sonra farklı bir karar verebiliriz

2 güzel bir seçim ama kararında olmuş
Eşim çok istiyordu kızım da isteyince kıramadım onları ama şuan eşim de diyor 2 tane yeter diye o da istemiyor artık
Şaka bi yana yaş ilerledikçe ve araya da zaman girdikçe çok uzaklaşılıyor aynı şeyleri yaşamaktan insan. Diğer türlü de yaş arası az olunca anne dinlenemiyor hiç. Çok değişik bi denklem ya hiç büyük konuşmaya da gelmiyor böyle şeyler

Peki öneriniz tavsiyeniz var mi , sarılık olmaması için. Gebelik okulunda da hiç bahsetmediler

Bir arkadaşımın çocuklar arası 1.5 yaş var,kız bitti yani.Ne zaman konuşsam tavsiye etmiyorum kesinlikle dedi.Ve sürekli ilk çocuğunu düşünmek zorunda kaldı ama çok ara vermek de gerçekten insanın istemeyeceği bir şey haline geliyor.Tekrar bir konfor dönemine giriyor çünkü

Peki öneriniz tavsiyeniz var mi , sarılık olmaması için. Gebelik okulunda da hiç bahsetmediler
Başkalarına yanlış ya da ters gelebilir bu benim kendi yaşadığım tecrübem ve nacinaze fikrim ben bu şekilde yapıcam.
Yanıma kesinlikle mama alıcam sezeryan olmama rağmen sütüm ilk günden gelmişti ama az az geliyordu tabi ki. Kızım da 3900 doğmuştu sürekli emzirmeme rağmen bence kesinlikle yetmedi yeterli beslenemedi çok hızlı kilo kaybetti.
Mama meme şeklinde ilerlemiş olsaydım bence bu kadar uzun sürmezdi sarılığı. Sürekli ağlıyordu kızım annem en sonunda mama alalım dedi iyi ki demiş mama içtiği gibi uyudu kızım. Ama geç kalmıştım mama vermekte inatla emzirmek istemiştim.Bu sefer mama meme şeklinde gidicem olacağı varsa yine olur ama belki çok ilerlemeden atlatırız diye düşünüyorum.

1.5 yaş mı çookkk zor ya Allah kolaylık versin arkadaşına kesinlikle olan ilk çocuğa oluyor kaza vs olmadığı sürece bilinçli şekilde olması hiç sağlıklı değil zaten.
İlk çocuğun kesinlikle çişini yapmayı öğrenmiş olması memeden veya gece uykularının kesilmiş olması kendini ifade edebiliyor olması çok önemli bu süreçte. Kızım şuan 6 yaşında ama 4 yaşındayken de olsaydı kardeşi idare ederdik diye düşünüyorum yani 3 yaştan sonra düşünülebilir araya ben bi 3 yıl koymuşum gece deliksiz uyumak için hshshsh

Biz bir tane daha istiyoruz ama bu ilk çocuğumuz tecrübe ettikten sonra farklı bir karar verebiliriz
Aynen ilk çocuktan sonra bütün fikirler değişir artık ama kimi de rahat bir süreç geçiriyor ikinciyi o yüzden yapıyor,ikinci pek birinciye benzemiyor o ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…