• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Kızlar ufak bir depresyona giriyorum sanırım. Doğuma bu kadar az kalmışken, hamilelikte yaşadığımız onca şey yetmiyormuş gibi " Sen bir de doğurduktan sonrasını gör bugünlerini mumla arayacaksın" Diyenler türedi. Üstelik en yakınlarım üstelik bazıları doğum bile yapmayan insanlar. Bu tarz söylemler modumu düşürdü düşüre depresif bir hal aldım
Dün bende bunalıma girdim aynı sebepten. Erkek kardeşimin 20 aylık bir oğlu var tam bir canavar 😂 Tüm günü beraber geçirdik evimin temizliğini de yeni bitirmiştim evi alt üst etti hepimizi çok yordu ve bu onlar için çok sıradan bir günmüş. Kara kara düşüncelere daldım hayatı sorguladım valla 😕

Kızlar bende kolonya hediyeliklerimi. kolonya ve şişe alıp kendim doldurdum. Sonra etiket yapıştırdım. Kendi el emeğimle bişeyler yapmak istedim. 🌸💗

Eklentiler

• IMG_20251006_151442.webp
    IMG_20251006_151442.webp
    46,7 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20251006_150140.webp
    IMG_20251006_150140.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 72
Kızlar bende bu akşam vajinadan sanki bıçak saplanır gibi anlık ağrılar oluyor nefes alamıyorum resmen öyle olduğunda bağırıyorum sadece, böyle bir şey yaşayan var mı doğum sancısı falan mı bu nedir

Teşekkür ederim hayır yoktu hamilelikte nabzım yükselmeye başladı ve hep yüksek olarak ilerledi hamileliğim de yemeğimi felan zor yiyorum dr doğumdan sonra geçicek dedi sizde korkmayın nabzınız gebeliğe göre normal 36+5 im şimdide tansiyonumda yükseliyor dr bir hafta takip et doğumu öne çekeriz dedi.Dogumdan sonra geçer rahatlarız inşallah 😌🙏🏻
Benimde bu sebepten yemek yiyesim gelmiyor çoğu zaman. Sizin az zaman kalmış benimde daha 1 ayım var sezeryan olacağım Plesanta previa durumu var bende birde ek olarak

Kızlar pişik kremi devamlı kullanılıyor mu yoksa pişik olursa mı (ay kendimi çok acemi hissediyorum)
Hsjdjdjdjd ben kullandm hala daha kullanırım eskisi kadar ypgun olmasada. Her bezde gerek yok diyolar gerçi yenidoğdugunda col fazla bez değişiyoruz, her bezde gerek yok ama 2-3 bezde bir sürülebilir. Net bişi diyemedim cunku kerem yazın doğmustı ve cok sıcaktıı ondan ben sürüyordım kızarıyordu hemen

Battaniye kundak yapmak da mantıklı ama hangisinden kolay verim alırız acaba, tulum yeni doğan için uygun kaçıyor mu bilmiyorum .Mustela ben de almam canım sudokremi de içinde petrol var diye okumuştum,çocuk doktoru önermemişti.
Hemen hastanenin önünden arabaya bincez ya ondan dedim hiç kıyafet olarak giydirmeyim bidaha arabada onu cıkarmakşa uğraşmauıö dedm canım ama senin arabayla arası fazla olcaksa, kıyafet tarzıda olabilir. Yeni doğan için trendyolda satılan dış kundaklar var 4 aya kadar kullanılabilen ben keremde almıstm hiç kullanmadm belki bunda lazm olue bilemedm🥲

Ay şükür canım içim rahatladı. Aramızda da bir gün varmış. Dr bir şeyler önerdi mi şöyle yaparsan rahatlatır falan diye
Yoook bebişim. Benim suyum fazla diye yatış verdi sadece. Gezmek iş yapmak yok. Ani su gelmesi olmaması adına, onun dısında o ağrılara çare yok sanirim, kız hareket ettikçe yatsamda acıyor cok🥲🥲🥲🥲

Benimde bu sebepten yemek yiyesim gelmiyor çoğu zaman. Sizin az zaman kalmış benimde daha 1 ayım var sezeryan olacağım Plesanta previa durumu var bende birde ek olarak
Geçmiş olsun umarım sıkıntısız atlatırsınız hepimiz sağlıkla doğralım inşallah 🙏🏻

Kızlar ufak bir depresyona giriyorum sanırım. Doğuma bu kadar az kalmışken, hamilelikte yaşadığımız onca şey yetmiyormuş gibi " Sen bir de doğurduktan sonrasını gör bugünlerini mumla arayacaksın" Diyenler türedi. Üstelik en yakınlarım üstelik bazıları doğum bile yapmayan insanlar. Bu tarz söylemler modumu düşürdü düşüre depresif bir hal aldım
Velev ki cok yorulduk mafolduk, geçmeyecek mi geçecek. Yenidoğanda uyumadımı bi
Kaç aya gece kalkmayacak. Bi kaç sene sonra kendi kendine oyun kurucak. Öyle bakınca bizim bile her senemiz birbiriyle aynı değil. Ben lohusa depresyonuna girdim, deneyimlerimden şunu diyebilirim, herşey gelip geçici, içimizi sıkıp o güzelim yenidoğan zamanlarını heba etmeyelim🥹 birdaha gelmeyecek o günler. Her yaşın zorlugu var tabiki suan 2 yasında benim oglum. Ama zorlugum yanında kolaylıklarıda var. Ve her ne kadar zor gibi görünsede insana evladı zor gelmiyor arkadaslar, diğer insanları dinlemeyin. Modunuzu düşürenlerden uzaklasın. Ben öyle bir uzaklasırım ki şaşırırlar vallah🤣

Battaniye kundak yapmak da mantıklı ama hangisinden kolay verim alırız acaba, tulum yeni doğan için uygun kaçıyor mu bilmiyorum .Mustela ben de almam canım sudokremi de içinde petrol var diye okumuştum,çocuk doktoru önermemişti.
Canım ben mangodan astronot tulum aldım hmde falan da var
Pişik kremi de weleda aldım

Kızlar pişik kremi devamlı kullanılıyor mu yoksa pişik olursa mı (ay kendimi çok acemi hissediyorum)
Ben de her bez değişiminde sürmüyordum sonuçta doğal değil ara ara sürüyordum. Henüz yeni doğmuşken pişik yapmıştım bebeği kıpkırmızı olmuştu off aklıma gelince içim acıyor. Ondan sonra ıslak mendili uzun süre bırakmıştım. pamuk ve içi temiz su dolu küçük şişe vardı bakım çantasında. Onunla temizlerdim, sonrasında küçük müslin havluyla poposunu hafifçe pıt pıt kurulardım. Islak ve nemli kalmaması gerekiyor pişik olmaması için. Ben kızımın poposu kıpkırmızı pişik olduktan sonra dersimi alıp çok dikkat etmiştim. Bir de biraz büyüyünce kaka yaptıysa çok batırarak hemen lavaboda yıkardım havluyla da kurulardım mis gibi olurdu.

Ya bu bebekler için olan ıslak mendillere baya kötü bakılıyor, herkes pamukla falan siliyor ya sanırım ben ıslak mendil deneyeceğim. Bir kaç markanın içeriğini inceledim gerçekten kimyasal içermiyorlar ve bebek cildine uygun diyor, umarım kullanabilirim . Nedense bana ıslak pamukla silmek sanki çok fazla ekstra iş olacakmış gibi geliyor bilemiyorum :/

Kızlar napcam bilmiyorum akşam tansiyon 150/100 du. Acile gittik 130/90 çıktı geri eve geldik biraz 130/90 devam etti. Şimdi ölçtüm 166/102 . Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum
Canım son ölçtüğün biraz yüksek.. sanırım yükseldikçe stres yapıyorsun daha fazla yükseliyor :( benim doktorum 14 üstü arayabilirsin gelebilirsin demişti.. imkanın varsa gitsen daha iyi olabilir :( geçmiş olsun

Yavrum az önce senin için sağdan sola döndüm umarım ergenlik çağında bunu hatırlattığımda sert tepki vermezsin.

Kızlar bende bu akşam vajinadan sanki bıçak saplanır gibi anlık ağrılar oluyor nefes alamıyorum resmen öyle olduğunda bağırıyorum sadece, böyle bir şey yaşayan var mı doğum sancısı falan mı bu nedir
Korkutmak istemem canım ama benim öyle olduğunda rahim ağzı açılmıştı 1 cm 2 haftadır da 2 cm açıklık var dikişler tutuyor bir sıkıntı olmadı kontrolün ne zaman

Back
X