İnsanların doğum videolarını izlemek inanılmaz kaygı tetikleyici bunu anladım,onlar güzel bir anı diye paylaşırken şahsen ben anneyi pilates topunda ağrı çekerken görünce çok demorilize oluyorum,keşke doğum yapmayanlar düşünülüp birileri bu videoları paylaşmasa,özel kalsa ya da bu kadar viral olmasa.Keşfette önüme düşüyor bir tanesini geçsem diğeri karşıma çıkıyor.Vajinal doğum olacak benimki eğer son anda bir sıkıntı olmazsa. Ve bu ilk gebeliğim. Bu haftalara kadar hiç düşünmedim bile zorluğunu ama artık korkmaya başladııımkimisi adet sancısının fazlası diyor kimisi ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi diyor bazıları korkmamam için konuşmuyor hiç konu hakkında ama ben tam tersine bilgisiz olduğum şeylerde daha çok korkuyorum zor da olsa bilgi edinmeyi iyi kötü ne yaşayacağımı bilmeyi tercih ediyorum. Eğer tecrübeli olanlar varsa biraz bahsederse sancılardan falan iyi olur
Evet videoları gördüğüm zaman ben de korkuyorum bi tık ama biraz da merakım var açıkcası nasıl bir şey yaşayacağım konusundaİnsanların doğum videolarını izlemek inanılmaz kaygı tetikleyici bunu anladım,onlar güzel bir anı diye paylaşırken şahsen ben anneyi pilates topunda ağrı çekerken görünce çok demorilize oluyorum,keşke doğum yapmayanlar düşünülüp birileri bu videoları paylaşmasa,özel kalsa ya da bu kadar viral olmasa.Keşfette önüme düşüyor bir tanesini geçsem diğeri karşıma çıkıyor.
Benim önce suyum geldi sonra sancılar başladı suyum sabah beşte geldi üçte doğurdum, doğumdan çıktım ve dedim ki bu güzelmiş ya ben yine doğururum. Çok ağrılı olan süreç bir kaç saat en fazla onun haricinde gelen sancıların hepsi hafif ve sana dinlenme fırsatı veriyor bebeğin başı çıktığı an bıçak gibi kesildi sancı sonrası zaten bambaşkaVajinal doğum olacak benimki eğer son anda bir sıkıntı olmazsa. Ve bu ilk gebeliğim. Bu haftalara kadar hiç düşünmedim bile zorluğunu ama artık korkmaya başladııımkimisi adet sancısının fazlası diyor kimisi ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi diyor bazıları korkmamam için konuşmuyor hiç konu hakkında ama ben tam tersine bilgisiz olduğum şeylerde daha çok korkuyorum zor da olsa bilgi edinmeyi iyi kötü ne yaşayacağımı bilmeyi tercih ediyorum. Eğer tecrübeli olanlar varsa biraz bahsederse sancılardan falan iyi olur
Evet çok haklısınız cidden beni en çok rahatlatan şey zaten sizin de dediğiniz gibi bebeğin başı çıkınca her şeyin bir anda kesildiğini söylemesi yaşayanların. Bu cidden insanı rahatlatıyor olsa gerek. Ay suyunuzun geldiğini sabah 5de iyi fark etmişsinizBenim önce suyum geldi sonra sancılar başladı suyum sabah beşte geldi üçte doğurdum, doğumdan çıktım ve dedim ki bu güzelmiş ya ben yine doğururum. Çok ağrılı olan süreç bir kaç saat en fazla onun haricinde gelen sancıların hepsi hafif ve sana dinlenme fırsatı veriyor bebeğin başı çıktığı an bıçak gibi kesildi sancı sonrası zaten bambaşkabenim tecrübem bu şekilde hiç korkmuyorum hepi topu bir gün sürecek zaten, sadece çok heyecanlıyım. Bence korku bize en büyük engel, eğer doktor normal doğuma uygunsun diyorsa bunu mutlaka yapabileceksin demektir sakin olup sürecin tadını çıkarmak lazım.
ben de vajinal doğum bekliyorum son iki hafta ama henüz bi belirti yok heyecanlıyım baya ilk doğumum olacak çok da tecrübesizimKizlar vajinal dogum yapan yok mu yaabiz niye boyle azinlikta kaldik
Maşallah canm bekleyen herkese kolaylıkla nasip olsun inşallahhBenim önce suyum geldi sonra sancılar başladı suyum sabah beşte geldi üçte doğurdum, doğumdan çıktım ve dedim ki bu güzelmiş ya ben yine doğururum. Çok ağrılı olan süreç bir kaç saat en fazla onun haricinde gelen sancıların hepsi hafif ve sana dinlenme fırsatı veriyor bebeğin başı çıktığı an bıçak gibi kesildi sancı sonrası zaten bambaşkabenim tecrübem bu şekilde hiç korkmuyorum hepi topu bir gün sürecek zaten, sadece çok heyecanlıyım. Bence korku bize en büyük engel, eğer doktor normal doğuma uygunsun diyorsa bunu mutlaka yapabileceksin demektir sakin olup sürecin tadını çıkarmak lazım.
Canım çok güzel açıklamışsın. Ne mutlu güzel bi doğum hikayen varBenim önce suyum geldi sonra sancılar başladı suyum sabah beşte geldi üçte doğurdum, doğumdan çıktım ve dedim ki bu güzelmiş ya ben yine doğururum. Çok ağrılı olan süreç bir kaç saat en fazla onun haricinde gelen sancıların hepsi hafif ve sana dinlenme fırsatı veriyor bebeğin başı çıktığı an bıçak gibi kesildi sancı sonrası zaten bambaşkabenim tecrübem bu şekilde hiç korkmuyorum hepi topu bir gün sürecek zaten, sadece çok heyecanlıyım. Bence korku bize en büyük engel, eğer doktor normal doğuma uygunsun diyorsa bunu mutlaka yapabileceksin demektir sakin olup sürecin tadını çıkarmak lazım.
Bebişlerin keyfini bekliyoruz daha o yüzden yapamıyoruz kiKizlar vajinal dogum yapan yok mu yaabiz niye boyle azinlikta kaldik
Kordona ne olmuş orayı kaçırdım ben ya35+2 bugün canım. 36 yı geçirmeyelim diyor doktor. Nst, bebeğin suyu, dopler-kan akımı iyi. Tansiyonda sınırda. Ama baş Ağrısı atakları çok yordu beni. Artık bende istiyorum doğumu. Ama kordon çok canımı sıktı. Sürekli diken üstündeyim. Haftaya bile o kadar uzun geliyor ki.
Sen nasılsın lohusalık daha iyi de lütfen.
Canikom tek zorluğu uykusuzluk benim açımdan. Onun dışında uyurken bile özlediğim bi yaka iğnem varC cilekcanavari Canım lohusalık nasıl gidiyor yeni hayatınıza alıştınız mı?
Biraz zaman geçmiş ama bu yazınızı amniyotik bandı araştırırken gördüm bana da doktor 7. Haftamda amniyotik bant var ama bebeğe çok uzak zarar vereceğini düşünmüyorum dedi. Şuan 11. Haftamdayım en son kontrolde evet bant duruyor ama bebeğe zararı yok dedi tekrar. Ama gördüğüm kadarıyla tam kafasının arkasındaydı çok kafama takıldıYok yok bu bambaşka bir şey. Ben de tüp bebekle hamile kaldım aşılama falan da oldum o zaman rahimde hiç bir sorun yoktu. Amniyotik bant diye bir kavram var. Rahim duvarında bantlar oluşması ile oluyor. Aslında tehlikeli olabiliyor. Bebeğin uzuvlarına dolanıp kan dolaşımını kesebiliyor. Google araması yapacaksan hazırlıklı ol çünkü travma sebebibenimki allahtan boşta sallanmıyor, rahim içinde küçük bir oda yaratmış ve kalın olduğu için bebek ona dolanamıyor. Bazen yastık gibi yaslanıyor ama
Başından beri çok pozitif yaklaşmaya çalışıyorum ben de sürece. İlk hamileliğim ve vajinal doğum da olsa sezaryen doğum da olsa ikisinin de kendine göre zorlukları olduğunu hatırlatıyorum kendime. Ama öyle ya da böyle süreç sonunda bebeğime kavuşacak olmanın mutluluğu var diye hep pozitif kalmaya çalışıyorum.Benim önce suyum geldi sonra sancılar başladı suyum sabah beşte geldi üçte doğurdum, doğumdan çıktım ve dedim ki bu güzelmiş ya ben yine doğururum. Çok ağrılı olan süreç bir kaç saat en fazla onun haricinde gelen sancıların hepsi hafif ve sana dinlenme fırsatı veriyor bebeğin başı çıktığı an bıçak gibi kesildi sancı sonrası zaten bambaşkabenim tecrübem bu şekilde hiç korkmuyorum hepi topu bir gün sürecek zaten, sadece çok heyecanlıyım. Bence korku bize en büyük engel, eğer doktor normal doğuma uygunsun diyorsa bunu mutlaka yapabileceksin demektir sakin olup sürecin tadını çıkarmak lazım.
Benimde sabah 7de gelmisti 14.23 de dogurdumEvet çok haklısınız cidden beni en çok rahatlatan şey zaten sizin de dediğiniz gibi bebeğin başı çıkınca her şeyin bir anda kesildiğini söylemesi yaşayanların. Bu cidden insanı rahatlatıyor olsa gerek. Ay suyunuzun geldiğini sabah 5de iyi fark etmişsinizinşallah hepimiz kolaylıkla doğururuz
36 haftaligimben de vajinal doğum bekliyorum son iki hafta ama henüz bi belirti yok heyecanlıyım baya ilk doğumum olacak çok da tecrübesizimsenin ne kadar kaldı
Annene çok geçmiş olsun inşallah basit bir rahatsızlıktır. Kayınvaliden de ne kadar iyiymiş sağolsun sana bebeğine alışma sürecinde çok güzel destek oluyor size zaman tanıyor.Canikom tek zorluğu uykusuzluk benim açımdan. Onun dışında uyurken bile özlediğim bi yaka iğnem varöpüyorum kokluyorum sürekli sevişiyoruz vahşi kelebeğimle
Annem rahatsızlandığı için kayınvalidem kalıyor yanımda. Yemek temizlik çay kahve herseyi o yapıyor sağolsun, bende gece gündüz kızımla ilgileniyorum.
Kanamam çok kısa sürdü 7-8 gün falan. Sadece hafif lekelenmelerim var , sezaryen yerim epey iyileşti. Keyifle yaşamaya çalışıyorum her anı. Minicik bi bebeğe bakmanın zorluğu da elbet var her an gözün üstünde olmalı kusma riskine karsı vs. Biraz manyak oluyor insan. Ama hayatımda kimseyi onu sevdiğim gibi sevemem acayip bişeymişşş bak doğurunca göreceksin hayallerimizden daha büyük bi aşkmış
Ne biliyim uyurken insan hissetmez akıntıyı diye düşünüyordumBenimde sabah 7de gelmisti 14.23 de dogurdummerak etme canim o fark edilmeyecek turden bir sey degil
İyiidir merak etme canımBenimki acıtmıyo yaa narin mi olacak acaba kızım yarın gidicem inşallah iyidir
Bende 11 Kasım istiyorum ama henüz günü konuşmadıkAy benimde 11 kasımbekler mi o zamanı şüpheli tabide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?