Vajinal doğum çok istiyorum o yüzden beklemeyi planlıyorum Allah nasip ederse, ciddi bir sorun olmazsa. Benim dr kanımda enfeksiyon çıkmadı, enfeksiyon olduğunu sanmıyorum kokulu falan değil akıntı. Bakalım heyecanla bekliyorum ben deBilmiyorum ki kiminde enfeksiyon akıntısı olabilirmis, kiminde mukus tıkacı olabilirmis, benim hafif hafif devam ediyor dun acikligima bakmadi doktor ama idrar tahlil sonucumda enfeksiyon cikmadı, bebek gelmeden o bolgeyi bakteri vs gibi enfeksiyonlara karsi temizledigi bir siviymis bu, bana oyle dedi bakalim sanci bekliyorum bende kolaylikla olsun herseyimiz insallahevet haftaniz erken ama kasım annelerinin cogu sizin haftanızda saglikla aldılar bebislerini kucaklarına insallah sizinde gonlunuze gore olur hersey 
Ah o çok zor canım bende ondan çektim. Kimyonlu su içtim ben ama 3 günlük süreci atlatınca kendiliğinden geçti. Büyük wc cıkabiliyor musun
Yürüyüş yapmaya calis baska türlü olmuyor
Ah hemde ne acı emzirirken dudaklarımı ısırmaktan kan revan içinde kaldı ölüyorum yani o an can ver deseler alın yeter ki acı çekmeyim dicem abartısız canımdan can gidiyor. İltihap tüm vücuduma da yayılmış bütün kemiklerim zonkluyor. Tam boşaltamamış sanırım 40 dk 1 saat memede kalıyordu boşaltıyor diye hiç dikkat etmedim. Meğer boşaltamamış. Siz siz olun emzirme sonrası mutlaka sağım yapın kızlar çok fena bi acı Allah düşmanıma dahi vermesin dedirtecek cinsten
Merhaba kızlar doğum sonrası dördüncü gündeyiz hiç ama hiç telefonu elime alamıyorum gaz sancım ikinci gün çok fenaydı çok şükür evime geldim rahat ortamımda hallettim wcye de dün çıktımKizlar philipsin süt sağma makinesini kullanan var mı? Ya da uygun fiyatlı önerebileceğiniz var mı? Bu süt sağma pompaları niye bu kadar pahali ya :/ bide değer mi ? Kolaylaştırıyor mu yoksa en iyisi memede emzirme mi
Bu ölçümlerde değişiklik olduğu hep söyleniyor ama benimkinde 51 cm idi 47 çıktı 3200 civarıydı doğumdan bir hafta önce ama doğumda 2930 çıktı minicik diye birkaç şey almıştım tüh kullanamayacağım dedim şu an sadece onları kullanıyorum minnak oğlumabende de 39+4 tüm iri bebek olduğunu söylüyordu zaten hatta kıyafetleri büyük al diyordu ama yinede kilosunu ultrasonda son zamanlarda net ölçemiyoruz da diyordu yanılma payı olabilir diyordu. 39. haftamda kontrole gittiğimde alttan muayene etmişti açıklığın var demişti 2 3 cm kadar ve doğumu başlatmak için müdahale yapmıştı sonra zaten sen bugün doğurursun dedi eve yollamadı nst ye soktu sancılarım çıktı sonrada zaten sancılar artmaya başladı ve doğumum oldu
Ay cidden herr seyi utulememiz sart mi hepiniz oyle mi yaptiniz merak ettim cok fazla esya var .. bi de hangi programda neyle yikadiniz bebek esyalarini surekli her yikamada boyle utuyle ugrasacak miyiz dogumdan sonra cok sık ust degisimi olur heralde bende biraz usengecimSiz bana bakmayın ben panik ataklıyım, işler hallolmadan ya bugün doğurursam diye geziyordum. Şimdi rahatlayınca da gelmek bilmez artık ehehehe. Hallolur canım yaa daha 36’ya gireceksin, dolaplar gelince yerleştirmesi en keyiflisi. Yıkama ütüleme biraz yoruyor onları da parça parça yaptım. Camlar benim de bayaaadır silinmiyordu, abla gelmese yapamazmışım ben inanılmaz batmış. İnşallah dediğin gibi vakitleri geldiğinde gelsinler sağlıkları yerinde olsun. Erken olsa da bi şekilde hallolacaktı ki bu işler nolcak sanki
Ben her şeyi ütüledim ama ilk ve sonduAy cidden herr seyi utulememiz sart mi hepiniz oyle mi yaptiniz merak ettim cok fazla esya var .. bi de hangi programda neyle yikadiniz bebek esyalarini surekli her yikamada boyle utuyle ugrasacak miyiz dogumdan sonra cok sık ust degisimi olur heralde bende biraz usengecim
Korunmasız ilişkiyi genelde doğuma yakın öneriyorlar, enfeksiyondan ben de korkuyordum sık oldum başlarda çünkü. Bu yüzden eşim korundu hep.Bi de doktoru cinsel iliski onerenlere bi sorum var korunmasiz mi olmasi gerekiyor yani spermlerin iceri girmesi serbest mi qyiptir sormasicunku enfeksiyon olur vs diye bu durumdan korkuyorum ben ( bu arada ocak annelerindeyim dogum yapanlari okumak icin meraktan geldim Allah sizlere ve bebeginize sifa versin hepimiz saglikla kucagimiza alalim jnsallah ) 
Bende şaşırdım yao ne güzel hastaneymiş :)
Hahshs ah bu annelerAy bana da aynısını dediler ama panik atak annem sağolsun yine bir valiz hastane çantası yaptık, kesin hiçbirini kullanmadan geleceğiz
Benim de ilk ve sondu bi ara cidden sinir geldi ütülerken sonra kendimi suçlu hissedip bi süre ara vermiştimBen her şeyi ütüledim ama ilk ve sondusürekli yapabileceğim bir şey değil, en başta her şey temiz düzenli olsun diye yaptığım bir şeydi. Sürekli yapanlara Allah sabır versin hepsi el kadar zaten yap yap bitmiyor 
Ben de pişman oldumBenim de ilk ve sondu bi ara cidden sinir geldi ütülerken sonra kendimi suçlu hissedip bi süre ara vermiştim
kaç çıktı bugün kilosu aramızda dört gün varSelam kızlar bende kontrolden çıktım tam 37+0 im yine iki hafta önde gidiyoruz ama ne açılma ne sancı nede servikal uzunlukta bir kisalma varbu hafta sık yürüyüş ve cinsel ilişki önerdi ben gebelik başından beri asla ilişkiye girmiyorum fobi oluştu neden bilmiyorum bu şekilde yapamiycami söyledim. Oda bana bazı egzersizler ve yürüyüş önerdi bebek baş geliş ama hala kanalda değil 4 kilonun altında kaldığı sürece 39 da suni sanci deneriz dedi. Bide o sanciyi çekip sezeryana gitmek dusuncesi aklımdan cikmiyor. İnsanin dogurasi varsa doguruyor evde yatarak 37-38 aralığında normal doğum yapan çok arkadaşım var. Ama hepsinde azda olsa açıklık vardı bende neden hiç yok acaba bundan sonra oluşur mu 
Rabbim gonlune gore versin canım, hemen ayaktasin oyle olursa zaten bebegibi emzirme isi kaliyor geriyeVajinal doğum çok istiyorum o yüzden beklemeyi planlıyorum Allah nasip ederse, ciddi bir sorun olmazsa. Benim dr kanımda enfeksiyon çıkmadı, enfeksiyon olduğunu sanmıyorum kokulu falan değil akıntı. Bakalım heyecanla bekliyorum ben de
Evetvultrason olcumleri belli degil, bnm oglumda 3600 demisti ertesi sabah dogdu 3112grdı, boyu 55 olculmustu 47cm dogmustu smdide bu yuzden pek inanmiyorum, kızım icin dün 3650 dedi dr ama bnce daha az dogacak,Bu ölçümlerde değişiklik olduğu hep söyleniyor ama benimkinde 51 cm idi 47 çıktı 3200 civarıydı doğumdan bir hafta önce ama doğumda 2930 çıktı minicik diye birkaç şey almıştım tüh kullanamayacağım dedim şu an sadece onları kullanıyorum minnak oğluma
Ben oglumda utulemistim herseyi dogum oncesi dogduktan sonra hic firsat olmadi ki hehhheee giydirdim yıkayıp, smdide kizimda 30derecede yikadim bebek deterjani ile herseyi kurutup astim dolaba zaten askılarla kurutuyorum burusmuyor, utulemeyi mikrop olsun diye yapiyorlar genelde ama Allahaskina utuleyip steril ortama sokmuyoruz ki dolapta yine oluyor olanAy cidden herr seyi utulememiz sart mi hepiniz oyle mi yaptiniz merak ettim cok fazla esya var .. bi de hangi programda neyle yikadiniz bebek esyalarini surekli her yikamada boyle utuyle ugrasacak miyiz dogumdan sonra cok sık ust degisimi olur heralde bende biraz usengecim
yerimden kalkamıyorum kahve yapmaya bile halim yok daha valiz hazır değilOf kızlar, hiçbir şey yapasım yok. Ne rutin işler, ne temizlik, ne yemek. Doğum öncesi motivasyon olayı bende ters tepti sanırım. Gerçekten kocaman bir sıfırım
3600 canımkaç çıktı bugün kilosu aramızda dört gün var
Ya annelik işte insan herşeyi yapabiliyor. Ben de şiştim iyice yuvarlanıp gidiyoruz işteAma gerçekten can havliyle insan her şeyi yapabilirim diye düşünüyor. Geçen gece tıkandı burnu nefes alamıyor gibi oldu aspirasyon yaptık ama ucundakileri aldıkbi cesaret gelmişti o sırada. Sen nasıl oldun canım 
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?