• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
Şimdi kontrolden çıktım yeni sordum 36+2 yim. Bu haftalards akıntı artışı normalmiş. Ama tabi önlem amaçlı idrar tahlili vereceğim☺
Yaaa canım ben sormayı unutmuştum ben de 36 ya gireceğim ve bir anda kocaman kocaman akıntım oluyor çok fazla olmaya başladı yanlış bir şey olur diye korktum

Merhabalar. Kusura bakmayın doğumdan beri kendime pek vakit ayıramıyorum o yüzden şimdi gördüm mesajınızı. Benimki de kafasının arkasındaydı 1 cm kalınlığında olduğu için bebeğe büyüyünce yastık oldu 😅 yani boşta sallanan bir bant olmadığı ve kalın olduğu için hiçbir endişeye sebep olmadı. Sezaryen endikasyonlarımdan biri oldu sadece 🤷🏻‍♀️
Hayırlı olsun bebişiniz sağlıkla büyüsün inşallah :) teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için :)

Kızlarr kontrolden çıktım bu kilo işini kafama çok taktım sanırım bi haftada sadece 100 gr yakın almışş okadar bile değil 70 80 gr falan böyle olan varmı kızlar sonnhaftalardaym doktor normal dedi ama

Pazartesi doğumum var 39 a geldim ama hala nst tertemisss bıktım ya🤣 kirmizipatiklikiz kirmizipatiklikiz Saat 11’de olacak kuzum şimdi belirlendi senin kaçtaydı, Kasımın ilk bebeleri bizden mi gelcek bakalım🫠

Eklentiler

• IMG_1102.webp
    IMG_1102.webp
    67,8 KB · Görüntüleme: 15
Kızlarr kontrolden çıktım bu kilo işini kafama çok taktım sanırım bi haftada sadece 100 gr yakın almışş okadar bile değil 70 80 gr falan böyle olan varmı kızlar sonnhaftalardaym doktor normal dedi ama
geçen hafta 70 gr mı ne almıştı berbat beslenmiştim aşırı üzülmüştüm ben de bu hafta düzgün yemeye çalıştım pazartesi kontrol var inş 100 almıştır en azından ya😔iştahım sıfır zorla yiyorum yumurta muz falan ama kusuyorum yediklerim yine gidiyo psikolojik olarak çöktüm ya . kaç kg senin kaç haftadasın

geçen hafta 70 gr mı ne almıştı berbat beslenmiştim aşırı üzülmüştüm ben de bu hafta düzgün yemeye çalıştım pazartesi kontrol var inş 100 almıştır en azından ya😔iştahım sıfır zorla yiyorum yumurta muz falan ama kusuyorum yediklerim yine gidiyo psikolojik olarak çöktüm ya . kaç kg senin kaç haftadasın
Bende doktor bian öyle diyince korktum ama aslında haftada bir gitmeye başladımız için olabilir mi yaa normalde daha uzun gidiyorduk daha çok kilo almış gibi oluyordk doktor kilonun senin yediklerinle alakaı yok dedi ya bana yapısal dedi ama sizin kilo iyiydi diye hatırlıyorum benmki zaten zayıf canm

Bende doktor bian öyle diyince korktum ama aslında haftada bir gitmeye başladımız için olabilir mi yaa normalde daha uzun gidiyorduk daha çok kilo almış gibi oluyordk doktor kilonun senin yediklerinle alakaı yok dedi ya bana yapısal dedi ama sizin kilo iyiydi diye hatırlıyorum benmki zaten zayıf canm
yapısal olsa benimki alırdı doktor hemen kendine yarayan şeyler yemişsin bebiş fazla almamış dedi anladı direkt 🥺 haftada 200 300 gr aldıran çok var ama ben her gün kusuyorum ya

crp hafif yüksek çıkan var mı antibiyotik verdi mi doktorunuz🥺
Canım benim bi ara yüksek çıkmıştı 14 gibi bir değer doktor antibiyotik yazdı ama hiçbir belirtim yoktu, eski doktoruma danıştım o değerle antibiyotiğe gerek yok dedi kullanmadım ben de bir hafta sonra kan verdiğimde 8e düşmüştü zaten. Ama şimdi doğum yakın ben uzun zamandır crp baktırmadım ama yüksek çıkarsa antibiyotik kullanırdım risk almazdım bu defa. Sen neden kan verdin?

Pazartesi doğumum var 39 a geldim ama hala nst tertemisss bıktım ya🤣 kirmizipatiklikiz kirmizipatiklikiz Saat 11’de olacak kuzum şimdi belirlendi senin kaçtaydı, Kasımın ilk bebeleri bizden mi gelcek bakalım🫠
Ayy benimde böyle nst fjjf şimdi çıktım bende muayeneden pazartesi sabah 10 da inşallah peşpeşe doğuracağız 😂 gerim gerim geriliyorum sabah 8de burda ol dedi bebe 3100 gr 48 cm çıktı acük küçük 🥲

yapısal olsa benimki alırdı doktor hemen kendine yarayan şeyler yemişsin bebiş fazla almamış dedi anladı direkt 🥺 haftada 200 300 gr aldıran çok var ama ben her gün kusuyorum ya
Ayy ne yemek lazımm kızlarda yazsınn lütfenn veya bulduğun formuller varsa canm bn genel olarak iyi besleniyorum yumurta falan yiyorum günlükk muzlu tahin duymuştum cevizli onlrdan falan yedim yani ona rağmen bu doktorda bana yapısal senşn dediğin sana kilo yapar ona yapmaz onu bilemezsin dedii bende anlamadım ya bnde üzüldüm açıkcası son haftalarya birde siz kaçıncı haftadasınız kaç kiloydu bnm zaten düşüktü bilemedim napmakmlazom

Ayy benimde böyle nst fjjf şimdi çıktım bende muayeneden pazartesi sabah 10 da inşallah peşpeşe doğuracağız 😂 gerim gerim geriliyorum sabah 8de burda ol dedi bebe 3100 gr 48 cm çıktı acük küçük 🥲
Bazen belli olmuyo kuzum ya duruşundan kaynaklı bile değerler değişiyor ultrasondaki tutmuyo falan, tutsa bile olsun nolcak gayet iyi sağlıklı gelsin de🌸 ayy çok heyecanlı kızz sırayla doğurcaz bakalım, heyecanla karışık bi gerginlik var bende de hayırlısı dhdj

Ayy ne yemek lazımm kızlarda yazsınn lütfenn veya bulduğun formuller varsa canm bn genel olarak iyi besleniyorum yumurta falan yiyorum günlükk muzlu tahin duymuştum cevizli onlrdan falan yedim yani ona rağmen bu doktorda bana yapısal senşn dediğin sana kilo yapar ona yapmaz onu bilemezsin dedii bende anlamadım ya bnde üzüldüm açıkcası son haftalarya birde siz kaçıncı haftadasınız kaç kiloydu bnm zaten düşüktü bilemedim napmakmlazom
Canım kilo konusuna hiç üzülme senin yapabileceğin bir şey yok dikkat ettikten sonrası yapısal artık. İlk bebeğim 37+1 de 2550 kg doğdu. Bu hamileliğimde ise şeker çıktı dikkat ediyorum, tatlı şeyler yiyemiyorum muz tahin vs yok yani. 36 da 3100 kg çıktı. Ki yesem çok kilo alırdı şekerden bence. İlk kızımda öyle özenli ve çok beslenirdim ki ama o kilo almaz ben alırdım. Ama 2500 kg kız 4 kg doğan akranlarından uzun atletik kilolu ☺️ yani küçük doğan daha çabuk toparlıyor kısmı çok doğru

Ben tarifsiz duygular içindeyim. Dalıp gidiyom bazen. Hamilelik sürece hazırlıyor gibi olsa da şok geçirecekmişim gibi geliyor.
Bende sürekli rüyamda görüyorum doğumu 😂 Dün gece mesela annem babam ben hastaneye doğuma gidiyoruz ben gardroptan kendime giyecek giysi bulamıyorum karar veremiyorum falan. Psikolojik olarak hazır değilim mi nedir. Bide dün dediğin gibi vücudumda hafifleme oldu benimde karnım baya aşağı indi ve küçüldü sanki 8 aylık falanım şuan.

Canım son haftalarda kilo alımları yavaşlıyor ki hepimizde öyle oldu. Benim bu hafta daha bile az çıktı kilosu geçen haftaya göre. Hem kilo alımları azalıyor hemde bebeğin pozisyonu ölçümü etkiliyor. Doktorun olumsuz konuşmadıysa hiç aklına kötü birşey getirme. Son haftalarda bebekler doğuma hazırlık evresine ve akciğer gelişimine enerji ayırdığı için ve plasenta artık yaşlandığı için böyle oluyormuş.

Ya bu koladan bu kadar kaçmaya gerek var mı ayda yılda bir içilebilir yani millet içki sigara içiyor kızlar 🤦🏻‍♀️😂 çok geçmiş olsun bu arada çok üzüldüm görünmez kaza için. İnanın üzüntünüz ve stresiniz kadar zararlı değildir nadiren içtiğiniz kola ben daha önce doktorlardan da asitli içeceğin direkt bir zararı olmadığını dinlemiştim kendi fikrimle söylemiyorum yani. Şekerli oluşu bile daha zararlı olabilir oda nadiren olduktan sonra ne olabilir ki. Tabi gebelik şekeriniz varsa sizin bilmiyorum yanlış konuşmayalım. Ama içtiğimiz limonata meyve suyu vs de çok şeker var ondan eminim😂
Vallahi akrabam günde iki litre kokakola içiyordu oğlu yedi aylık emekledi bide maşallah çok hiperktifti sanki iki yaşındaki çocuk hepimiz bunu kolaya bagladik dinç bir bebekti bende kızımda redbul asermiistim iki üç tane içmiştim hatta kalbim çarpıntı yapıyordu Bebek bı kaç saat sürekli tekme atiyirdu 28 haftalık ti kızım doğdu yerinde durmaz maşallah zehir gibi

Vallahi akrabam günde iki litre kokakola içiyordu oğlu yedi aylık emekledi bide maşallah çok hiperktifti sanki iki yaşındaki çocuk hepimiz bunu kolaya bagladik dinç bir bebekti bende kızımda redbul asermiistim iki üç tane içmiştim hatta kalbim çarpıntı yapıyordu Bebek bı kaç saat sürekli tekme atiyirdu 28 haftalık ti kızım doğdu yerinde durmaz maşallah zehir gibi
Bu söylediklerinizi kesinlikle doğru bulmuyorum bence kimse bunlara uymamalı. Bahsettiğiniz şeyler bırakın çocuklarımızı bizim için bile aşırı zararlı. İçerisinde en ufak fayda sağlayıcı besin yok. Ha kola konusunda ben de birkaç kez içtim yaz aylarında dayanamadım çok daralmıştım ama cidden kendimi tuttuğum halde oldu ve içmemek için daha sonra elimden geleni yaptım. Bazen çok özenli davranamıyoruz, kaçamaklar oluyor ama bunları faydalı bir şey olarak görmek ve bir fayda sağladığını düşünerek kullanmak büyük hata olur.

Back
X