• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
Kızlarr kontrolden çıktım bu kilo işini kafama çok taktım sanırım bi haftada sadece 100 gr yakın almışş okadar bile değil 70 80 gr falan böyle olan varmı kızlar sonnhaftalardaym doktor normal dedi ama
Benim de bugün kontrolüm vardı benimki de sadece 100 gram almış gözüküyor. Canım çok sıkıldı +- 200 gram hata payı var dedi doktor..

crp hafif yüksek çıkan var mı antibiyotik verdi mi doktorunuz🥺
Canım pazartesi günü acile gittim boğaz ağrısı baş ağrısı gözde akıntı vardı crp 18 çıktı doktor en güvenli yazabileceğim antibiyotiği yazdı 2 gün kullandım iyileştim diye bıraktım ama bugün yine boğazım acımaya başladı devam edeceğim antibiyotiğe 😔

Kızlar benim kontrolüm güzel geçti. 36+2 yiz. Geçen hafta 2800dü bu hafta 2900 çıktı. Yanılma payı olabilirmiş tabi. 17 kasımda günümüzü aldık 38+5 olacağım. Doktor 14-15 kasımda yokmuş inşallah o gün gelmek istemez bunu duyunca çok gerildim😬😬😬

Aaa evet aynı doğum tarihlerimizz🫠 var mı belirtii
Evet aynıyız 🥰vajinada batma bel ağrısı sürekli değil ama özellikle akşamları karnım çok sertleşiyor ama bunlar sürekli oluyor
Belirti yok beklemeye devam diyebiliriz
Fakat bende gebelik şekeri var bu yüzden 38 + lara kadar bebek kendi gelmezse sezeryan diyor doktorum
Senin doğum şeklin belli mi ?

Kızlar benim kontrolüm güzel geçti. 36+2 yiz. Geçen hafta 2800dü bu hafta 2900 çıktı. Yanılma payı olabilirmiş tabi. 17 kasımda günümüzü aldık 38+5 olacağım. Doktor 14-15 kasımda yokmuş inşallah o gün gelmek istemez bunu duyunca çok gerildim😬😬😬
17 kasıma kadar 3 kiloyu geçer bence kilosu gayet güzel tabii eksi artı yanılma payı oluyor
Birşey kalmadı doğumlara çok heyecanlı 🥰

crp hafif yüksek çıkan var mı antibiyotik verdi mi doktorunuz🥺
Ben hamileligimin 7. Haftasinda kullandim augmentin, 27. Haftasinda yine kullandim crp yuksekliginde bebek icin enfeksiyon daha tehlikeliymis
Bende sürekli rüyamda görüyorum doğumu 😂 Dün gece mesela annem babam ben hastaneye doğuma gidiyoruz ben gardroptan kendime giyecek giysi bulamıyorum karar veremiyorum falan. Psikolojik olarak hazır değilim mi nedir. Bide dün dediğin gibi vücudumda hafifleme oldu benimde karnım baya aşağı indi ve küçüldü sanki 8 aylık falanım şuan.
Ayyy dün esimde dedi sanki karnın küçüldü diye 😮

Canım pazartesi günü acile gittim boğaz ağrısı baş ağrısı gözde akıntı vardı crp 18 çıktı doktor en güvenli yazabileceğim antibiyotiği yazdı 2 gün kullandım iyileştim diye bıraktım ama bugün yine boğazım acımaya başladı devam edeceğim antibiyotiğe 😔
Kız antibiyotik bırakılır mı? Fayda sağlasın istiyorsan baştan sona bitirmen gerekiyordu iyi oldum bırakayım olmaz antibiyotikte zaten

Evet aynıyız 🥰vajinada batma bel ağrısı sürekli değil ama özellikle akşamları karnım çok sertleşiyor ama bunlar sürekli oluyor
Belirti yok beklemeye devam diyebiliriz
Fakat bende gebelik şekeri var bu yüzden 38 + lara kadar bebek kendi gelmezse sezeryan diyor doktorum
Senin doğum şeklin belli mi ?
Vajinal olacak gibi duruyor en son bebek kanala girmiş demişti doktor 7 8 gün oldu sanırım bunu diyeli. Akşam biraz kasık ağrım oldu sağ kasığımda özellikle. Hala hafif hafif var fark bu yani eskiye göre eskiden sadece belim ağrıyordu 🤣 heyecanlıyım ya ne zaman gelecek acaba

Ay kızlar bu doğum sancısı nasıl oluyor ya dün kontrolde bı cm açılma var dedi doktor dün akşamdan beri ağrım var belimden basliyo karnıma doğru yayılıyor adet ağrısı gibi karnım desen kaskatı oldu dün gece geçti uyudum sabah bişey yoktu yine başladı yarım saattir
Akıntım var baya bı ama öyle nişan falan gelmedi herhangi bişey anlayamıyorum acaba açılma oldukça mi böyle oluyor hastaneye falan gitmek gerekir mi suyum da gelmedi sonuçta gerek yok diye düşünüyorum suan

Kız antibiyotik bırakılır mı? Fayda sağlasın istiyorsan baştan sona bitirmen gerekiyordu iyi oldum bırakayım olmaz antibiyotikte zaten
Ya eşimle anneme uydum ben bırakmayı düşünmüyordum normalde onlar da aşırı ilaç karşıtı iyisin daha fazla içme dediler 😞

Ya eşimle anneme uydum ben bırakmayı düşünmüyordum normalde onlar da aşırı ilaç karşıtı iyisin daha fazla içme dediler 😞
Canım benim doktorum antibiyotiği sakın yarıda kesme, bakteriler ölmez aksine bağışıklık kazanır devam eder demişti. Bence bitirmen daha faydalı olacaktır. Doktoruna bir danış istersen🙏🏻

Ay kızlar bu doğum sancısı nasıl oluyor ya dün kontrolde bı cm açılma var dedi doktor dün akşamdan beri ağrım var belimden basliyo karnıma doğru yayılıyor adet ağrısı gibi karnım desen kaskatı oldu dün gece geçti uyudum sabah bişey yoktu yine başladı yarım saattir
Akıntım var baya bı ama öyle nişan falan gelmedi herhangi bişey anlayamıyorum acaba açılma oldukça mi böyle oluyor hastaneye falan gitmek gerekir mi suyum da gelmedi sonuçta gerek yok diye düşünüyorum suan
Canım kasılma geldikçe dakika tut düzenliyse bi hastaneye uğra 5 dakikada 1e düşünce genelde hastaneye gidiyorlar ama bilemedim

Vajinal olacak gibi duruyor en son bebek kanala girmiş demişti doktor 7 8 gün oldu sanırım bunu diyeli. Akşam biraz kasık ağrım oldu sağ kasığımda özellikle. Hala hafif hafif var fark bu yani eskiye göre eskiden sadece belim ağrıyordu 🤣 heyecanlıyım ya ne zaman gelecek acaba
Bende çok heyecanlıyım biran önce gelse diyorum ama birazda korkuyorum sezeryan fikrine alışamadım kendimi normal doğuma şartlandırmıştım
çarşamba kontrolüm var bakalım neler diyecek
Sağlıkla gelsinler inşallah 🙏

Canım benim doktorum antibiyotiği sakın yarıda kesme, bakteriler ölmez aksine bağışıklık kazanır devam eder demişti. Bence bitirmen daha faydalı olacaktır. Doktoruna bir danış istersen🙏🏻
Bitene kadar kullanacağım artık canım pazartesi de kontrolüm var zaten 🌸

Canım kasılma geldikçe dakika tut düzenliyse bi hastaneye uğra 5 dakikada 1e düşünce genelde hastaneye gidiyorlar ama bilemedim
Kasılma gibi değil de yayılan bir ağrı tarif edemiyorum ki yerimde duramıyorum yalancı sancı falan mı acaba ya biraz daha durayım olmazsa doktoruma sorucam haftasonu doktorumda izinli 😭

Doğum sancısı için hep belden kasıklara yayılan bir ağrı derler ama düzenli gelip gelmediği önemli. Bi sayaçla takip et bakalım canım eğer düzenliyse ve şiddeti artıyorsa 5 dk da bire düşünce gel diyorlar galiba hastane için.

Doğum sancısı için hep belden kasıklara yayılan bir ağrı derler ama düzenli gelip gelmediği önemli. Bi sayaçla takip et bakalım canım eğer düzenliyse ve şiddeti artıyorsa 5 dk da bire düşünce gel diyorlar galiba hastane için.
Öyle gelip giden bir ağrı değil yayiliyo sürekli hani regl olunca ağrın oluyor ya devamlı yani öyle bacaklarıma kadar yayılıyor regl olmuşum gibi gelip gidiyorsa da ben anlamıyorum nişan falan da gelmedi gitsem mi bilemiyorum ya ama daha önce hiç böyle olmamıştı

Canım kilo konusuna hiç üzülme senin yapabileceğin bir şey yok dikkat ettikten sonrası yapısal artık. İlk bebeğim 37+1 de 2550 kg doğdu. Bu hamileliğimde ise şeker çıktı dikkat ediyorum, tatlı şeyler yiyemiyorum muz tahin vs yok yani. 36 da 3100 kg çıktı. Ki yesem çok kilo alırdı şekerden bence. İlk kızımda öyle özenli ve çok beslenirdim ki ama o kilo almaz ben alırdım. Ama 2500 kg kız 4 kg doğan akranlarından uzun atletik kilolu ☺️ yani küçük doğan daha çabuk toparlıyor kısmı çok doğru
İçimi rahatlattın canım gerçektenn ne biliyim birden nerdeyse hiç
Kilo almamış falan diyince doktor tedirgin oldumm
Canım son haftalarda kilo alımları yavaşlıyor ki hepimizde öyle oldu. Benim bu hafta daha bile az çıktı kilosu geçen haftaya göre. Hem kilo alımları azalıyor hemde bebeğin pozisyonu ölçümü etkiliyor. Doktorun olumsuz konuşmadıysa hiç aklına kötü birşey getirme. Son haftalarda bebekler doğuma hazırlık evresine ve akciğer gelişimine enerji ayırdığı için ve plasenta artık yaşlandığı için böyle oluyormuş
Yok canım normal çok kilo almamış ama çok karşılaşıyprız böyle gibi konuştıı ne biliyimmbende bilemedim ama plasenta yaşlanmasınıda söledi canım oda mormal ozaman sizin kaç kilosu kaçıncı haftadasınızz

Back
X