• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Kızlar doğumdan çok çok korkmasam da lohusalıktan acayip korkuyorum ya ben gibi olan var mı,sürekli ağlayıp duracak mıyım.Mutsuz,keyifsiz mi olacam diye korkuyorum,bir de bebiş doğunca ne olacak kaygısı var.Doğum kaygım daha sonda kalır oldu 😅her şey yaşanıp gidecek aslında teslim olmak laızm ama kaygılanıyorsun maalesef.Bu arada hamilelik gerçekten zor bir şey,hiç kimseye güzelleme yapamadım maalesef.Sevimli sevimli konuşa da hiç de keyifli değil dedim 😅
Ay bişey diyim mi ben de bundan korkuyorum. Doğumu bile düşünmüyorum. Ama lohusalık…

yaaa bebişin doğmuş çok sevindim hayırlı olsunnn en kısa zamanda da çıkar küvözden inşallah, doğum günün kutlu olsun hemmm, çok tatlış bir doğum günü hediyen olmuş, minik bir fındıkkkk :KK200:
Çook teşekkür ederimmm 🩷

Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum🙏 lütfen ne gerilin ne polemiğe girin, bebeklerin gelmesine az kalmışken birbirinizi kırmayın☺️

Sanırım birçoğunuzun ilk doğumu, o yüzden korkmanız endişe etmeniz normal, vajinal veya sezaryen doğum şekliniz fark etmeksizin bilmediğiniz o doğum anı biraz korkutuyor, her şey yolunda gidecek mi endişesi de yaşıyorsunuz, sonra bebeğinizi düşünüp heyecan basıyor, o gün birçok duyguyu bir arada yaşayacaksınız hepiniz ama inşallah hepiniz için her şey yolunda gidecek 🙏

Tecrübeli bir anneyim, seneler önce kızımı sezaryenle doğurdum, hastaneye giderken kızıma kavuşacağım diye güle oynaya gittim ama doğum öncesi odama alıp sizi hazırlamamız lazım dediklerinde içim bir tuhaf olmuştu, doğurmak nasıl bir şey bilmiyordum, eşime sarıldım o anın yoğun duygularıyla helalleştim, çok şükür her şey yolunda gitti bebeğim doğdu.

Ağrı kısmı kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişiyor, sonuçta karnınıza bir kesi atıyorlar, doğum yaptığınız gün biraz ağrı hissetmeniz doğal, eğer acı ve ağrı eşiğiniz yüksekse akşama doğru ağrılar kendisini daha hafif hissettiriyor, mühim olan gaz probleminizi çözmek ve ilk yürüyüşün sorunsuz geçmesi, ertesi gün daha iyi oluyorsunuz, eve döndüğünüzde de doktorunuzun tavsiyelerine uyarsanız her şey sorunsuz giderse ağrı da hissetmiyorsunuz acı da.

Sezaryen doğum yapacaklar için doktorlarına danışmaları şartıyla korse kullanımı ağrı acı ve ani hareketlerin yaşatabileceği aksilikleri biraz daha hafifletiyor.

Ben doktorumun izniyle doğumdan 1 hafta sonra korse takmaya başlamıştım, bebeği beşikten alırken eğilip kalkarken ağrı ve acı hissetmemi önemli ölçüde azaltmıştı.
Merhaba hangi korseyi kullanmıştınız acaba

Ay bişey diyim mi ben de bundan korkuyorum. Doğumu bile düşünmüyorum. Ama lohusalık…
Hamileyken daha manyak lanet bişeymişim doğurdum bi sakinlik geldi o yüzden korkmayın ahajs lohusalık daha güzel

Ayy valla mı. Ağrı sizi bebişe kendime nasıl bakıcam diye düşünüyorum hep. En iyisi düşünmememk….
Şöyle ki buna emin olabilirsiniz iki kez sezaryen doğum yapmış biri olarak söylüyorum ilk 6 saat zaten ayağa kaldırmıyorlar ama o 6. Saat var ya ağrıdan ölseniz de kalkıp bebeği beslemek üzerini değiştirmek heyecanı daha ağır basıyor. 3 gün oldu doğuralı ağrım geçmedi ama Aybükeyi görme saatim geldiğinde at gibi çıkıyorum o merdivenleri ne ağrım kalıyor ne sızım. O yüzden hiç ama hiç korkmayın bebeğiniz en en en güçlü ağrı kesiciniz olacak.

Ben depresif olmaktan korkuyorum,ay sürekli seninle yaşayacak bir bebe doğuruyorsun hayatımız başkalaşım geçirecek.Şimdi hamile olunca çok anlamıyorum açıkçası ama orada bir bomba olacak😅Değişik bir süreç ya

Ben bugün bir firmayla görüştüm de. 10 yıl şaklatma teminatı verirsek doğumdan bir yaşa kadar 25 bin. Sonra her yıl 5 bin + tüfe kadar artış. Sonraki yıl da önceki yıldan tüfe kadar artış… Sen de bilgi alırsan paylaşır mısın hangisi daha iyi vs. Burası Türkiye’de en eski firmaymış (yaşam).
Tabii ki öğrenir öğrenmez yazarım 💕

Ailede hematolojik hastalık öyküsü varsa yada bağışıklık sistemiyle ilgili hastalıkları olanlar varsa mantıklı kordon kanı. Ama yoksa tamamen maddi durumunuza bağlı çünkü kullanma ihtimali çok düşük ve yıllık saklama ücreti var.
Peki doğum sırasında kitlerini yanımızda mı götürüyoruz, yani doğum aniden olsa saklatamayabiliriz değil mi?

Kızlar kordon kanı saklama konusunda ne düşünüyorsunuz?
Çok güzel bişey evet ama ben şimdi ona hazırlık yaparsam sanki o hastalığı çağırıyormuş gibi hissediyorum bilmiyorum. Onun için hiç kötü şeyler olmıcak enerjisi vermek istiyorum. Belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum.

Biz kiti birkaç ay önce aldık açıkçası. Benim kafamda en önemli şeylerden biriydi. Direkt 10 yıllık ödeme yapacağız diye konuştuk eşimle maddi durum elveriyorken.
Hangi firma? Yurt dışında mıydınız siz? Orada çok yaygın zaten değil mi

Çok güzel bişey evet ama ben şimdi ona hazırlık yaparsam sanki o hastalığı çağırıyormuş gibi hissediyorum bilmiyorum. Onun için hiç kötü şeyler olmıcak enerjisi vermek istiyorum. Belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum.
Bazen benim de aklıma geliyor ama bu tedbir diye düşünüp zihinden uzaklaştırmak lazım. Sonuçta her saklatanın ihtiyacı olmuyor

Peki doğum sırasında kitlerini yanımızda mı götürüyoruz, yani doğum aniden olsa saklatamayabiliriz değil mi?
Ben hastahanenin anlaştığı firma ile anlaştım. Onların kiti zaten doğumda hazır oluyormuş. Sadece hemşirenize söyleseniz olur dediler.
Hangi firma? Yurt dışında mıydınız siz? Orada çok yaygın zaten değil mi
Yok ben Anadolu’nun bağrında Eskişehir’deyim. Femicord diye bir firma. Üstelik kiti alınca aylar önce fiyatı da sabitledik o iyi oldu. Böyle şeyler döviz üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum. Bize kordon kanı ve doku için farklı ücretler sunuldu. Herhangi biri veya her ikisi birden saklanabiliyor. Kordon kanı bir kere kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Ben hastahanenin anlaştığı firma ile anlaştım. Onların kiti zaten doğumda hazır oluyormuş. Sadece hemşirenize söyleseniz olur dediler.

Yok ben Anadolu’nun bağrında Eskişehir’deyim. Femicord diye bir firma. Üstelik kiti alınca aylar önce fiyatı da sabitledik o iyi oldu. Böyle şeyler döviz üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum. Bize kordon kanı ve doku için farklı ücretler sunuldu. Herhangi biri veya her ikisi birden saklanabiliyor. Kordon kanı bir kere kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Karıştırmışım başka arkadaşlarla demek ki😊 Evet öyleymiş bi kerelikmiş. Dokunun daha kullanım alanı net değilmiş falan. Ne kadara mal oldu? O firmayla da görüşeyim.

Karıştırmışım başka arkadaşlarla demek ki😊 Evet öyleymiş bi kerelikmiş. Dokunun daha kullanım alanı net değilmiş falan. Ne kadara mal oldu? O firmayla da görüşeyim.
Biz yaz başında anlaştık yanlış hatırlamıyorsam. Fiyatlar artmış olabilir. İletişime geçtiğimde kordon kanı ve doku üzerinde çalışmalarla ilgili bilgilendirici bir slayt falan gönderdiler. O da yararlı olmuştu.

Eklentiler

• IMG_7801.webp
    IMG_7801.webp
    50 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_7800.webp
    IMG_7800.webp
    45,1 KB · Görüntüleme: 33
Merhaba hangi korseyi kullanmıştınız acaba
Markası aklımda değil çünkü 30 yıl oldu doğum yapalı ☺️ ama doğum yapmış sezaryen sonrası korse takmış arkadaşlardan marka öğrenebilirsiniz veya doktorunuz korse takmanızı onaylarsa kendisinden marka tavsiyesi alabilirsiniz.

Back
X