• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Bende hep daha fazla tansiyon çıkmasın diye tutuyordım kendimi. Ama bugün boşaldı tüm sinirlerim.
Merve bence sen 37 göreceksin Allahın izniyle. Sürekli kontrolde olmak insanı rahatlıyor. Bak ne güzel bakacak herşeyine. İyiyse devam. Bende çok şaşkınım. Doktorla daha tahmini doğumu konuşamıyoruz bile. Önce 34 ü görelim diyor ısrarla. Bugün tam kesmişti kan sulandırıcıyı. Tahlil sonuçları iyi çıkınca biraz daha kullan dedi. Belirsiz bir süreç . Rabbim hepimize şifa versin.
Ayrıca çok doktorunun doğum konuşmaması çok doğal ve rahatlatıcı. Şöyle ki senin bekleyebileceğine inanıyor demek ki haftaya doğurursun sen demiyor. Benimki bugüne kadar asla net bişey demedi hatta bugün de demedi. Ben uzatmak istiyorum süreyi ama sizin sağlığınıza göre karar vericem dedi. 30,34,37 bekledik bizde. 37 de kısmet artık. Yani doktorunun yaklaşımı korkutmasın belirsiz bi süreç dediğin aslında akışta iyi olanı 😍 inan bana inancı olmadığında net bi şekilde haftaya hazır ol diyorlar 😂 bugün doktorum benden çok üzülmüşe benziyordu ama çok netti 🥲

Açılma yok ama sancı 90larda. İlaç falan verdiler sancı durdurmalık. az önce geldi doktorum Bebeğin oksijeni az ise yarın alırım dedi allahım ya dua edin bana :(
Canım, ne kadar endişe ettiğini tahmin ediyorum, dualarımız seninle , haftan çok iyi, inşallah hayırlısıyla ilerleyecek her şey 🙏🏻

Kızlar bana kız bebek ismi önerir misiniz? Veya kendi koyduğunuz isimleri söyler misiniz? Son aya geldik. Biz halen isim konusunda kararsızız. 🥺
Merhaba, geriden okuyarak geliyorum. Ben yurtdışında olduğum için bulundugum ülkeye uyumlu olması açısından Céline koymaya karar verdim ve çikolata siparişini falan verdim artık:))) Türkiye’deki tüm ailemize de Selin diyorum. Nedense onlarca yeni ve modern isim arasından bu içime sindi. Kibar geliyor kulağa, tatlı geliyor bilemiyorum :)

Canım benim sürecimi az çok biliyorsun 30 u görmek bile mucizeydi kardiyoloji doktorım büyük şansım oldu çok skı takip etti. 32 ye kadar ilaçlar işe yaramadı sonra 32 de vücut ilaçlara cevap vermeye başladı. 34 ü görelim dedik. Herşey yolunda gidiyordu 35 te plesanta artık dayanmayacak dediler. Benim bebeğimin kilo alması 33 te yavaşladı aslında. Damarlarda çift taraflı çentik var. Ona rağmen tansiyon iyi damardaki kan akışı iyi ama plesanta artık beslemiyor. Doktorum geçen hafta çok netti 37 yi görürüz dedi bugün beklediğimden hızlı oluyor plesanta ayrılırsa daha büyük risk dedi. Bu istediği tahliller doğum için gerekli tahliller. Yani sonuç değiştirmeyecek sadece doğuma hazırlıklı olmak istiyor. Şunu demek istiyorum hiç ummadığımız şeylerle bir anda karşılaşıyoruz. Tansiyon dan korkarken tansiyon hiç sorun olmadı ama bambaşka birşey çıktı. Sen de umutsuz olma haftan daha küçük olduğu için göz önünde tutuyorlar. Ben de 16 17 leri çok gördüm. Önemli olan ne kadar o seviyede kaldığı ani düşüş yükselişleri. Hemen bebeğin etkilenmeyecek bundan emin ol. 34 e birşey kalmadı. Sen de ben gibi mucize gibi bakıyorsun ama bak ben geçtim sen de geçeceksin o haftaları. Umut gerçekten bu dönemde en büyük yardımcımız. Hep pozitif olmaya çalıştım umudunu kaybetme sen de. Sağlıkla alacaksın kucağına inaniyorum 🙏 ayrıca ekim annelerinden 30. Haftada doğum yapan bir anne vardı. Kendime onu örnek verirdim. Şimdi evinde bebeğiyle kilosunu toplar toplamaz çikti hastaneden 🥰 artık haftalarımız iyi her haftayla daha da iyi olacak 🙏 uzun yazdım biraz ama umarım içini rahatlatabilmişimdir.

Evet bitanem bu haftalara gelmek bile çok zordu. İlk 3 ay bitsinde düşük riskim geçsin diye beklerken. Şimdi erken doğum olmasın diye çabalıyoruz. Bugün tansiyon yüksek çıkıp peşine de bebeğin haftası geride kalınca iyice karamsar oldum. Çünki tansiyon düşmezse hemen doğum olabiliyor ne yazıkki. Ama dayanıyoruz bir şekilde. Bende hep senden güç alıyorum benzer süreçlerden geçtik ve güzelce ilerledi haftan diye 🙏 şuan daha iyiyim. Ciğer geliştirici oldum. 32 haftadayım. İnanıyorum ki 2 hafta sonra daha rahat olacağım. Kiloyuda doktorumda çok dert etmedi. Haftası önemli diyor. Herşey güzel olacak inş🫶🏻

Evet bitanem bu haftalara gelmek bile çok zordu. İlk 3 ay bitsinde düşük riskim geçsin diye beklerken. Şimdi erken doğum olmasın diye çabalıyoruz. Bugün tansiyon yüksek çıkıp peşine de bebeğin haftası geride kalınca iyice karamsar oldum. Çünki tansiyon düşmezse hemen doğum olabiliyor ne yazıkki. Ama dayanıyoruz bir şekilde. Bende hep senden güç alıyorum benzer süreçlerden geçtik ve güzelce ilerledi haftan diye 🙏 şuan daha iyiyim. Ciğer geliştirici oldum. 32 haftadayım. İnanıyorum ki 2 hafta sonra daha rahat olacağım. Kiloyuda doktorumda çok dert etmedi. Haftası önemli diyor. Herşey güzel olacak inş🫶🏻
Evet herşey güzel olacak süreç zorlu ama sonucu çok güzel 🥰 doktoruna güven demek ki kilosu hala ideal 🙏 ve dediği gibi hafta önemli sen de çok güzel ilerleyeceksin. Her zaman dualarımdasınız 💕

Kizlar gebelikte doktorum sac boyasini yasakladi, emzirirken sac boyatmada sakinca var mi bilen var mi?

Kizlar gebelikte doktorum sac boyasini yasakladi, emzirirken sac boyatmada sakinca var mi bilen var mi?
Vallahi ne alaka gerçekten bilemiyorum, benim doktorum da boyatabilirsin ama havalandırılmış ortam olsun dikkat et sadece dedi. Saç boyasından birinin bebeğini kaybettiğini görmedim dedi, üstelik kana geçmiyor kana geçmediği için çocuğa da geçmiyor dedi . Her doktorun bu kadar farklı görüşü olması çok enteresan

boyadan sonraki ilk sütü atıp öyle emzirmek lazımmış diye biliyorum ben de doğumdan sonra boyatmayı düşünüyorum hamileyken risk almak istemedim zaten balyaj yapıcam gerçi diplere değmicek ama olsun yine de doktoruma sorucam o günler gelsin sağlıkla inşallah 🙏🏻

Canım anneler Aralık anneleri grubundayım ama nedense kasıma yani sizin gruba transfer olacağım gibi hissediyorum, 30+3 teyiz. Bu arada bir buçuk yaşında oğlum var ikinci oğlum olacak inşAllah 🙈 Mesajların son iki üç sayfasını okuyabildim endişelenmekte çok haklısınız. Bende oğlumu 36 haftalıkken gebelik zehirlenmesi ani tansiyon yüksekliği ile kucağıma aldım küveze de alınmadı ve 2 kilo 300 gram bir minnacık bebekti. Şimdi 19 aylık oldu bile. Korkularınız endişeleriniz çok normal ama inanın bana o bebekler çok güçlü oluyorlar ,ben hastanede dogurmucam diye ağlıyordum sonra kucağıma verdiklerinde Ayyy iyi ki doğurmuşum dedim 🙈🙈 Rabbim hayırlı bir zamanda sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ♥️

Nefertitiiii Nefertitiiii
Canım simdi ciğer geliştiricinin ikinci dozu yapıldı. Tansiyonumu yükseltmiş o da uyurken bile sınırın üstünde seyrediyor. Ağrılar var hala geçsin diye umud ediyorum
Ahhh benim güzelimin bu ilaç tansiyonu mu tetikliyormuş stresi üzüntü de olabilir nst de nasıl çıkıyor

Ahhh benim güzelimin bu ilaç tansiyonu mu tetikliyormuş stresi üzüntü de olabilir nst de nasıl çıkıyor
Yok kuzum ya kortizonlu iğne o yüzden tansiyon yükseltiyor. Aksam son nstden sonra doktorum çileği biraz rahat bırakın uyusun iğneye kadar yenisini bağlamayın demiş, sabah çekilecek nst

Back
X