• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    205
Ben açıkçası bir yılda ayırmış olmak istiyorum. Yani bizi çocukken ayırmışlar hiçbirimizde sorun yok. Hatta şimdi okul çağına kadar anne babasının yanında uyuyan çocuklar duyuyorum. O da bana hiç sağlıklı gelmiyor. Bu sebeple karı koca olmayı unutan da çok bence. Duyduğum hikayeler bana yetiyor. Boşanmanın eşiğinden dönenler biliyorum. Yani çocuğumun ruh hali izin verirse ben bir yılda ayıracağım inşallah. Zaten sıkıntılı bir psikoloji varsa doktora danışırım diye düşünüyorum
Bu hikayelere alışkın biriyim,alanımda pdr zaten.İlkokul çocuklarıyla da çalıştım.Mahremiyet açısından dediğiniz şey doğru ama bu alanda biri olarak bize en geç
2 yaşına kadar ayrılmış olması gerektiği bahsedildi.Ben de muhtemelen bu 2 yıldan birkaç ay önce ayırırım.Ama bana göre 1 yaşta erken bir dönem gibi geliyor,eğer emzirmeden kesme durumunuz vs yoksa.

Bi çocuk doktoru 5-6 aydan sonra ayrılmasında bi sakınca yok diyordu geçen zoom üzerinden uyku eğitimi dersine katılmıştım orada sordular. Yani belki 4 erken olabilir ama 5-6 dan sonra ayırmanız doğru olandır dedi ben de şaşırdım hatta ama en geç bir yaşından sonra ben de ayırırım muhtemelen. Bu da seni 5-6 ay idare eder inşallah 🤣
Ya evet öyle diyorlar uyku kalitesi de artıyormuş. Ama 4 te değil yani. Bakalım zor ama belki sakin bir çocuk olur da biraz daha götürür bizi 😂 en kötü küçük boylulardan idareten bi oyun parkı alırım önemli olan derinlik çünkü 🤔

Islak mendil kutuları var onlardan aldım ben. Biraz pamuk yerleştiriyorsun üzerine su döküyorsun bir iki damla bebek yağı biraz pamuk aynı işlem. Günlük yenilenmesi tavsiye ediliyor. Ben de evde en azından 3-4 aya kadar böyle kullanırım dışarıda da tavsiye edilen ıslak mendillerden kullanırım diye düşünüyorum. Dışarıda pratik olmayabilir çünkü.
Canım nasıl bişey o görsel ya da link var mı

Canım aynı modeli kullandım kızımda bende. 6 aya kadar kullandım sonra tutunup kalkmaya başladı. Daha sonra odasında yatırmaya başladım. Ama emmiyordu emseydi sürekli odasına gidip emzirmek eziyet olacaktı.
Mama yapıp götürmek bile zordu valla.
Sana tavsiyem kullan şimdi elinde var nasıl olsa ondan sonra bebeğin durumuna göre bakarsın.
Bende 1 yaşa kadar yanımda park yatakta sonra da odasına park yatağı geçirmeyi düşünüyorum.
Evet en mantıklısı böyle olacak gibi 🤔 valla baya şekillendi kafamda kızlar ya sağolun. Aynı fikirde olduğumuz için mutluyum. En sakin insanlardan biriyim beni bile pinpirikli yaptılar 😂

Eklentiler

• Screenshot_2025-10-06-22-20-32-635_trendyol.com.webp
    Screenshot_2025-10-06-22-20-32-635_trendyol.com.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 9
balkaymak balkaymak F feygey M mrv2309 T tarcinim1
kızlar bilemedim. annem tülbentin kenarlarını dikiyor şimdi hggfgh bende ve kardeşimde kullanmış sarılık olmamış. hurafe muhtemelen . doğum zamanı bir bahane bulurum artık örttürmem

Benim bebeğim ilk torun olacağı için her şeye çok hevesliler, gönüllerini kırmak istemiyorum. Bi iki örterim sonra da kaldırırım ☺️

Kızlar mide yanmasının sebebini kendimde buldum. Belki sizde de böyledir diye yazmak istedim. Tatlı şeyler. Mesela ev yapımı ıslak kek, tatlı şerbetli şireli şeyler. Bi de domates salçası. İki gündür test ettim ve sonuç olumlu. Bu gece sadece çiş için uyanacağım galiba 🙏 ayy mutluluktan filmlerdeki gibi yatağa atlayasım geliyor 😂😂😂

Bu hikayelere alışkın biriyim,alanımda pdr zaten.İlkokul çocuklarıyla da çalıştım.Mahremiyet açısından dediğiniz şey doğru ama bu alanda biri olarak bize en geç
2 yaşına kadar ayrılmış olması gerektiği bahsedildi.Ben de muhtemelen bu 2 yıldan birkaç ay önce ayırırım.Ama bana göre 1 yaşta erken bir dönem gibi geliyor,eğer emzirmeden kesme durumunuz vs yoksa.
Aramızda pdr ci olduğunu bilmek süper 🤩 ben bir yaşa kadar gündüz uykularını odasında yaptırıp bir yaşından sonra da geceleri onunla birlikte odasına geçmek var. Sonra biz ufaktan kaçarız diye düşünüyorum 😅 ama uyku araştırması yapmadım tamamiyle hissiyat 😂

sadece pamukla silmek hijyenik oluyor mu? nasıl kullandınız bide? doktorlarda ıslak mendil kullanmayın diyor. nasıl kullanıcaz bilemedim
Tabiki en hijyenik o sekilde bence, islatip kullaniyorsunuz hem islak mendile gore daha tasarruflu oluyor bir iki tane yeterli oluyor 😊

Tabiki en hijyenik o sekilde bence, islatip kullaniyorsunuz hem islak mendile gore daha tasarruflu oluyor bir iki tane yeterli oluyor 😊
Söyleyen oldu mu emin değilim takip edemedim. Biz de bu kutu pamuk ikilisini yapacağız ama bana doktor bir arkadaşım kaynatıp soğumuş bir su ile ıslatın pamukları dedi.

Ben kizimi 9 aylikken ayirmistim cunku artik besigine sigmiyordu 😄 isin zor tarafi gece emzirmek icin kalkip odasina gitmekti, ama kisa zamanda gece beslenmesini birakti sabaha kadar deliksiz uyuyordu, rahat ettim o sekilde 😊

Aramızda pdr ci olduğunu bilmek süper 🤩 ben bir yaşa kadar gündüz uykularını odasında yaptırıp bir yaşından sonra da geceleri onunla birlikte odasına geçmek var. Sonra biz ufaktan kaçarız diye düşünüyorum 😅 ama uyku araştırması yapmadım tamamiyle hissiyat 😂
Gece emzirmeleriniz olmazsa bence dediğiniz şey çok mantıklı,mesela bende emzirmeyi çok geçe bırakmak istemiyorum.Çocuk emzik olarak beni kullanmadan o süreci erken bir şekilde kesmek istiyorum.Ama sadece istiyorum 😅Bu süreçler hep kendine has,biricik süreçler.Bebeğe ve anneye göre değişecek herkeste 🌸

Söyleyen oldu mu emin değilim takip edemedim. Biz de bu kutu pamuk ikilisini yapacağız ama bana doktor bir arkadaşım kaynatıp soğumuş bir su ile ıslatın pamukları dedi.
Onu bilmiyorum canim ben icme suyu koyuyordum, masallahi var hic pisik yasamadik.

Neyi kaynatiyoruz?

Onu bilmiyorum canim ben icme suyu koyuyordum, masallahi var hic pisik yasamadik.
Bizim yaşadığımız ilde musluk suyu içildiği için içme suyu mantalitesi oluşmadı bende tabiki. Biz musluk suyu kullandığımız için dedi belki de kaynatın diye 🤔

Alt silmek için kullandığımız pamukları ıslattığımız suyu. Ama içme suyu kullanıyorsanız direkt kullanılabilir herhalde. Bizde musluk suyu içildiği için kaynatın dendi
Aaa tamam canim tesekkür ederim öğrendiğim iyi oldu

Back
X