Ben okudum biraz bişeyler çünkü hiçbir fikrim yok. Bence araştırma yapmak gerekiyor ilk defa anneysek çünkü çok çelişkili bilgiler var. Mesela anneme güvensem bebeğe su falan içirirdim o öyle biliyomuş, bunu da içgüdüsel olarak nasıl çözümleyelim örneğin xD.
Youtube'da osman gönülal reis var çocuk doktoru, o bi videosunda şey demişti çok mantıklı gelmişti: Çocuk bakımına dair bilgileri anne hamileyken öğrenmesi daha iyi çünkü çocuk doğduktan sonra lohusalık dönemi zorlu bi dönem ve burada yeni bilgi almaya müsait durumda olunmuyo o yüzden önceden öğrenilecekleri öğrenmeleri kolaylık sağlar tarzı bişeyler.
Ben bu annelik konusunda çok streslendiğimi farkettim çünkü en önemli ve üstad level ebeveynlik bence çocuğuna en güzel örneği teşkil etmek şeklinde. Ben evladıma nası şimdi ekran göstermiycem nası harika biri gibi davranıp ona güzel örnek olucam falan acayip imkansız geliyor bana. Bu konuda stres yapıyorum. Bunlara da bakmak kendine bi yol haritası çizmek lazım bodoslama gitmektense. Ama 5 yaşa daha çook var ilk bakılacak şey direkt yenidoğan bakımı ve ilk yıl yapılacak şeyler.
Okuyup beğendiğim bazı şeyler: Geliştiren anne baba olmak, 30 million words, whole-brain child, no drama discipline, on becoming baby wise, secrets of the baby whisperer (bunu hiç beğenmedim bikaç sayfa okuyup bıraktım)