• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Ben de yatağına alıcam artık. Reflü yatağını geçer yakında boyu. Doktorumuz bize mutlaka yatağın baş tarafını az yükselt reflüye karşı dedi. Yatağın altına havlu vb bişe koycam.
Biz de yatağının altına yastık koyduk canım reflü yatağı gibi oldu

Kızlar biz oto koltuğu alalım dedik. Aldık bi tane ama sadece öne bakıyormuş. İade edeceğiz,çalışan yanlış bilgi vermiş bize. Aslında seçenek çok da, benim araba eski isofix yok. Eşiminkinde de yokmuş aslında çok eski de değil ama onu da az önce fark ettik... Kemerle bağlanabilen, öne ve arkaya bakan model arıyorum ama 0-36 ya da 9-36 kilo. Joie 'de var bu model dediler sadece, stok yokmuş ama.. 😅Bildiğiniz başka var mı?
Bize kaynım almıştı alman markası unuttum adını ama o zaman cahildim yatış pozisyonu muhabbetini hiç düşünmemiştim bu galiba sadece oturur pozisyonda kullaniliyor o biraz sıkıntı bakayim yedek parça temin edebilirsem onu kullanirim edemezsem yenisini alma durumu olabilir malesef :( oto koltuğu dedin yaramı destin şimdi sjbdjsndjdjd o yüzden fikrim yok malesef

Ay ne güzel bir konfor hamileliğin en güzel yanıydı şimdi de emzirdiğimiz sürece devam eder o zaman inşallah 🤣

Orda takipleşip burda sohbet muhabbete devam ederdik yahu 🤣
Kiz kesin yasak mı ben kurallar diye bir başlık aradim da bulamadım degilse tskiplesebiliriz benim için sorun yok 😂 private takilmiyorum fazla zaten jdnxbdbdj

Benim bebe 40 indsn beri düz yatağında yatıyor reflusu özel olarak yok o yüzden öyle yatiriyordum eğimli mi yapmak lazımmış yine de 🥹
Kusmalara karşı boğulma vs durumu olmaması için öneriliyor canım
Bebeklerde reflü yatağı (baş kısmı hafif eğimli olan yatak desteği), genellikle ilk 6 ay içinde kullanılır. Ancak bu süre, bebeğin reflü şikâyetlerinin şiddetine ve doktorun önerisine göre değişebilir
Ne zaman bırakılmalı?
  • Bebek dönmeye, kaymaya ya da yuvarlanmaya başladığında, reflü yatağı artık güvenli olmayabilir.
  • Reflü belirtileri (kusma, huzursuzluk, öksürük, az kilo alımı) azaldıysa artık ihtiyaç kalmayabilir.
  • Genelde 6. aydan sonra bebek dik oturmaya başladığı için mide kapağı da daha güçlü hale gelir ve reflü kendiliğinden düzelir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Reflü yatağı kullanıyorsanız, aşırı eğim olmamalı (15–30 derece yeterlidir).
  • Bebeğin kaymasını önlemek için emniyetli bir pozisyonda yatırılmalı.
  • Yastık, battaniye, oyuncak gibi gevşek nesneler konmamalı (ani bebek ölümü sendromu – SIDS – riski nedeniyle).
Bebek reflü yatağı genellikle ilk 3–6 ay arasında kullanılır, ancak 6. aydan sonra bebek hareketleniyorsa veya reflü azaldıysa bırakılması önerilir. Mutlaka çocuk doktorunuza danışarak devam edip etmeme kararı alın.
Kiz kesin yasak mı ben kurallar diye bir başlık aradim da bulamadım degilse tskiplesebiliriz benim için sorun yok 😂 private takilmiyorum fazla zaten jdnxbdbdj
Ay bende bilmiyorumki eskiler daha iyi bilir ben bir yıllık üyeyim 🤣

Bebeklerde reflü yatağı (baş kısmı hafif eğimli olan yatak desteği), genellikle ilk 6 ay içinde kullanılır. Ancak bu süre, bebeğin reflü şikâyetlerinin şiddetine ve doktorun önerisine göre değişebilir
Ne zaman bırakılmalı?
  • Bebek dönmeye, kaymaya ya da yuvarlanmaya başladığında, reflü yatağı artık güvenli olmayabilir.
  • Reflü belirtileri (kusma, huzursuzluk, öksürük, az kilo alımı) azaldıysa artık ihtiyaç kalmayabilir.
  • Genelde 6. aydan sonra bebek dik oturmaya başladığı için mide kapağı da daha güçlü hale gelir ve reflü kendiliğinden düzelir.
  • Yastık, battaniye, oyuncak gibi gevşek nesneler konmamalı (ani bebek ölümü sendromu – SIDS – riski nedeniyle).
Bebek reflü yatağı genellikle ilk 3–6 ay arasında kullanılır, ancak 6. aydan sonra bebek hareketleniyorsa veya reflü azaldıysa bırakılması önerilir. Mutlaka çocuk doktorunuza danışarak devam edip etmeme kararı alın.

Ben de Eylül üyesiyim djdhjdjdj bilen bizi aydınlatsın jsbdksnd

Bu eğim olayini arastirayim ama 2 aydır bir sorun olmadı bundan sonra olur mu ki acaba kundak yapmiyorum zaten kusma durumunda kafasini cevirebilsin vs diye 🥹

Kızlar bizim doktor rota için 3. Ve 5. Ayda yapilani alın demiş recetesine bakıyorum şimdi. Bi de menenjit a ve b sanırım biri 3-5-13. Aylar diğeri 6-13. Ay olacak şekilde. Rota ile menenjiti vurulan var mı aranızda? 3. Ayda yani

Ben de Eylül üyesiyim djdhjdjdj bilen bizi aydınlatsın jsbdksnd

Bu eğim olayini arastirayim ama 2 aydır bir sorun olmadı bundan sonra olur mu ki acaba kundak yapmiyorum zaten kusma durumunda kafasini cevirebilsin vs diye 🥹
Ben de uzun süredir düz yatırıyorum canım çeviriyor kafasını diye, ya da yüz üstü yatıyor

Kızlar bizim doktor rota için 3. Ve 5. Ayda yapilani alın demiş recetesine bakıyorum şimdi. Bi de menenjit a ve b sanırım biri 3-5-13. Aylar diğeri 6-13. Ay olacak şekilde. Rota ile menenjiti vurulan var mı aranızda? 3. Ayda yani
Rota yaptırdık, karma da olduğj için menenjit yapmadı o an. Haftaya menenjit için gidicsm tekrar, bir hafta arayla a ve b yi yapacak

Rota yaptırdık, karma da olduğj için menenjit yapmadı o an. Haftaya menenjit için gidicsm tekrar, bir hafta arayla a ve b yi yapacak
Ben bunu nasıl ayarlim ya rota ile menenjiti aynı anda mi yapilacak nasıl olcak of gerildim zaten emin değilim gel gitli olarak hala karar asamasindayim

Ben bunu nasıl ayarlim ya rota ile menenjiti aynı anda mi yapilacak nasıl olcak of gerildim zaten emin değilim gel gitli olarak hala karar asamasindayim
Bizimki aynı anda olacaktı aslında ama karmayı yaptırmadığımızı görünce onu yaptı, menenjiyi de şimdi yaparım aslında ama çok ağır gelir hepsi dedi

Bizimki aynı anda olacaktı aslında ama karmayı yaptırmadığımızı görünce onu yaptı, menenjiyi de şimdi yaparım aslında ama çok ağır gelir hepsi dedi
Galiba yaptiricam ya menenjit de rotayla birlikte beyin omurilik falan sıkıntılı bir virüs sanırım. Yaptırayım naoayim :( korkuyorum aşı karşıtı değilim ama başına bir şey gelir mi korkusu var bi yandan öf

Galiba yaptiricam ya menenjit de rotayla birlikte beyin omurilik falan sıkıntılı bir virüs sanırım. Yaptırayım naoayim :( korkuyorum aşı karşıtı değilim ama başına bir şey gelir mi korkusu var bi yandan öf
Aşı olmazsa daha tehlikeli değil mi canım? Aşı olursa bir şey olacak diye mi korkuyosun anlayamadım tam

Kızlar bizim dvitamini bitmişti saglikocaginiki vardi dedim kullanim biraz galiba Gaz veya kabizlik yapiyomus öyle okumustum. Deneyeyim dedim. İkinci günü bugün ve dünden beri bitmedi bu çocuğun gazi jsbxjsnxj ona mi denk geldi bilmiyorum ama baya uğraşıyor cikarmak için de 😆 kullanan var mi onu
99. Günde gaz bitiyot diyorlardı doğru değil miymiş ya 🤦🏻‍♀️😄
Kız Allah seni napmasın koptum fırsat kolluyorsunuz resmen maşallah size 🤣

Kim kimi kandırıyor acaba (şüpheli) 🤣

Evet bende çok isterdim yasak mı acaba kullanıcı adı paylaşsak ban yermiyiz 🤣🤣🤣

Yaa benim ilkinde 40 ım çıkmadan adet oldum çok ilginç şimdi 3 aydır olmuyorum senin 1,5 yıla bayağı şaşırdım hiç o kadar uzun duymamıştım canım kızlar nasıl oldu iyileştiler mi 🙏🏻
soracak kimse yok mu ya 😄
Ay yok valla. Her gün uğraşıyorum ama yok. Verıyorum biberonu napiyim😀 iyiyim bu arada kuzu sen nasılsın naptın
Sağlık olsun canım yapacak birşey yok. İyiyim bende, bugün aşı oldu minnoşum çok huysuz napcaz bilmiyorum çok üzülüyorum 😔
Instagramdan takip de mi yasak, ne var ki bunda bireysel bir şey sonuçta
Bence de öyle ama buradan da olmayalım eğer yasaksa 😄

Ne zaman bırakılmalı?

Ben 14 yaşında falan üye olmuşum derdim neyse 11 sene olmuş😂😂üyeliğime bakarsan 40 yaşındyaım😆

Back
X