2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Bizde de ayni, kisa kolluyla gezerken birden don uyarisi yapildi, 2-3 dereceye kadar dusuyor aksamlari. Seffaf ve diger hicbiri yok, ay insallah hemen gecer ya, heryer sumuk su an
İnşallah ya onun burnu hırıl hırıl olunca ben nefes alamıyorum… büyümek de ne zormuş…
büyütmekten de zor…

Sadece okumaya enerjim kalıyor girip okuyorum sonra ipek uyaniyo zaten djxbshdbxn gotle don gibi olduk zaten bu aralar arkami dönsem nereye gidiyosun diye ağlıyor shhdhdjd

Sadece okumaya enerjim kalıyor girip okuyorum sonra ipek uyaniyo zaten djxbshdbxn gotle don gibi olduk zaten bu aralar arkami dönsem nereye gidiyosun diye ağlıyor shhdhdjd
Of niye böyle oldu ki
Benim bebeğim de asla uyumak istemiyor gündüz. Dün gece bi uyandı saat 4. Uyandım kaçta uyuduk bilmiyorum ve kaç defa uyandık saymadım. Sabah zombi gibiydim

Yani gündüz uykusu zaten 2 ye düştü 3 yok asla öğlene doğru uyudugu 1-2 saat max bi de 4 gibi geliyo 5 bazen ne zaman istsrse uyutuyorum ben de zaten bozuk bari eziyet etmeyeyim çocuğa diye.. gece uyanınca biz konuşup uyandirirsak bile bir şekilde uyuyo kendi aramizdayken veya uyandı açsa durmuyo zaten emziriyorum gazını çıkarıyorum bayilmazsa, uykuya duskunlugunde sorun yok o açıdan sjbdjs gazini da ömür boyu cikaracakmışım gibi geliyo artık. Önceden 9 ay gaz çıkardım diyenleri goruyodum yuh o kadar sürüyor mu dedim kendime herhalde kınadim mi nolduysa sjdhshjdd gazini cikarmazsam böyle süründürüyo 45 dkda bir uyanarak bu etken olmasa bile 2 saatte bir yine ayaktayiz.... Stresten uykuya dalamiyorum jabdhsbdjsnjdsbd ne zaman geçecek

evet ben şu ana kadar az konuşuyodum kendi iç monoloğüma dalmış oluyorum çoğu zaman. zaten çocuğun 1000 tane lakabı var ismini duymuyo her gün farklı bişey söylüyoruz 1 aydır falan ısrarla ismini söyleyip duruyorum farkettiğimden beri ama bakmıyo hala. daha çok konuşmam gerek ama o da enerji ve efor gerektiriyo bende heralde otomatik olmuyo

evladım zorla uyku düzenini değiştirmeye çalışıyo heralde erken uyanmaya erken uyumaya başladı ama bu benim işime gelmiyo 5te uyanmak nedir yav. 7de kalkıyodu en erken. 1,5 saattir sallıyorum uyumuyo uyanmış işte çocuk (bunu yazmam yarım saat sürmüş şimdi uyudu ama sallamayı bırakır bırakmaz uyanıyo hala yani 2 saattir sallıyom) ama uyutmaya çalışmak uyanık haliyle takılmaktan daha kolay çünkü benim güne başlayacak mecalim yok. sallıyom öyle arada pes edip bez değiştirdim emzirdim geri koyup beşiğinde sallıyorum. hiç dinlenmedim hiç uyumadım ki. gece zombi gibiy o benim yerimde emdikten sonra uyuyo ben oturmuş yarı uyanık onun tepesinde bekliyorum kalkıp yatağına geri koymaya halim kalmamış uyanmasından da korkuyorum ama yerime yatıp uyuyabilmek istiyorum ama yerimde o var yatamıyorum . bazen o halde otururken uyuyakalıyorum böyle düşecek gibi olup irkilip uyanıyorum falan. nası dinleneyim de güne başliyim her gece defalarca kez bunu yaşarken ki.
bu kadarı cidden zulüm artık ya. en son 3 gün önce aralıksız 2 3 saat uyudum babası salladı da. o sefamın cezası mıdır bu anlamıyorum. dinlendin mi diye soruyo bi de 3 saat uyudum diye sonra koşa koşa yatağına gitti gecenin köründe bebeği bana kitleyip. bu harika ödülüm üzerine sonsuza kadar kendim sallarım artık. bebek doğdu doğalı ben uyku dinlenmek görmedim babası sabaha kadar kesintisiz horul horul uyuyo ohh keşke ben olaydım baba. birileri gelip bana yoruluyom falan diyince hem anlıyorum ben de bebeğim olmadan önce de yorulduğum için hem de içimden "o da ne ki sen yorgunluk görmemişsin" diye geçiriyorum dinlenmeye asla hakkın olmayan bitmek bilmez bi yorgunluk. 7 aydır maratondayım daha yolun neresindeyim bilmiyorum.
ağlayasım geldi ya önceden eşim gelecek annem gelecek diye evin kapısını gözlerdim biri gelse şu bebeği benden yarım saat 1 saat alsa da başka işlerle ilgilensem ya da biraz mola verebilsem diye... eşim geliyo gece aç yorgun. ben bekliyorum ki kapıdan girip direkt bebeği alsın ama üstüm pis almiyim tuvalete girem elimi yüzümü yıkayam yemek koyup yiyem bi de sigara içem bi de telefon çaldı onla konuşam bla bla derken geldikten 1 saat sonra alıyo bebeği sonra zaten uyku vakti gelmiş oluyo benim surat zort... umutlarım yıkılıyo.
annem uzun süre sonra ilk kez geldi dün. bebek yine hep benim kucağımdaydı bi de misafir hizmeti yaptım tek elle bebeği tutarken. bırakamıyom çünkü tutacak kimse yok.
o kadar uzun zamandır görmedi ki bilmiyo artık bakmasını çocuk oturduğu yerde lak luk devriliveriyo hiç sahip çıkacam diye uğraşmıyo mesela onu yapması gerektiğini bilmediğinden. a oturuyo diye uzaktan bakıyo. yemek yiyo çay içiyo falan. yeni doğmuş gibi sadece kucakta taşımayı biliyo torununu ama çocuk sıkılıyo tabi öyle sabit durmuyo. ağlamaklı oldum şu an tutunacak destek alacak hiç kimsem kalmadı artık herkes kendi aleminde bebek tamamen benim sorumluluğum ve kimse yardıma ihtiyacı var artık da demiyor işte ama çok yorgunum. oh kendi kendine bakıyo ne güzel diyolar. amma ve lakin buralarda bebeği büyümüş olanlara bakıyorum bu durum pek değişmeyecek gibi sürekli onun peşinden koşma 1 saniye tek başına bırakamama gece 50 defa uyanması falan yıllarca sürüyo sanırım çok zor lan desteksiz bebek bakmak

ay bi de aylar önce oldu bu ama sallarken yazmağa devamko. markete gittiydim bebeğimle ama daha yeni markete ulaşabilmiştim 10 dk falan yürüme mesafesine daha yeni yeni gidebiliyodum yani öncesinde durmuyodu kerata oğlum. neyse işte ben 3 4 aylık bebeğimle markete gidebildiğim için kendimle gurur duyar halde marketin kasasında beklerken orda düğüne gider gibi full face make up yapmış elinde de bebek arabasıyla bi kadın kasiyerle konuşuyodu yeni misiniz ilk defa görüyorum 2 hafta önce doğum yaptım da falan diye. bebek arabasında bebek yoktu ama çocuk vardı yani 2. çocuğu olabilir falan diye düşündüm. ama belki de kadın mitomanyaktı ve salladı orda ya da benim duyacağımı bildiği için böyle bi yalan söyledi mesela... paranoyak düşünceler e o zaman 2 haftalık bebek nerde ve 2 haftalık bebekle sen nası makyaj yapıp onu birine bırakıp kös kös markette dolaşmaya çıktın diğer çocuğunla... 2 hafta önce doğurmuşken ben daha popişimin üstüne tam oturamıyodum bebeğe anam ve eşimle birlikte bakıyoduk da ana bakıcı bendim yani sen dur biz bakarız raddesinde değildi kimse habire ağladığı ve sadece memede sustuğu için bilmiom. bazı isanların hayatı çok kolay sanırsam. ben de küçücük bebeğiyle gezen birini görünce bunu yapıcam. 1 hafta önce doğurdum da bla bla bla elimde de 7 aylık bebek düşünsün dursun

Kızlar ya desteksiz oturma tam olarak ne oluyor bizimki dakikalarca desteksiz oturup oynayabiliyor ama kafasını kaldırınca filan denge bozuluyor hafif sarsılıyor yani tutmam gerekiyor o anda ya da düşünce geri kendisinin oturabilmesi gerekiyor mu acaba bu ayda

bi de şey hatırladım... benim annem ben doğurduktan 2 hafta sonra evine döndü babama yemek falan yapmak için. bikaç gün sonra geri geldi ama ben çok çok ağlamıştım o giderken ve gittikten sonra. daha hamileyken bebeğimin odasını ona yapmıştım gitmeden önce kapının arkasındaki askılığa gömleğini ve hırkasını asmış bırakmıştı geri döneceğinin emaresi gibi. ordaki elbiselerine bakıp nasıl olsa dönecek diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışırdım. o kıyafetleri hala orda asılı biliyo musunuz şimdi farkettim ve ağladım bak yine. ama gelmeyecek işte sadece onları ordan almaya korkuyo sanırım

Canım benimm. Kocaman sarılasım geldi sana.. Ne güzel bir annesin sen.. Umarım hayat daha da kolaylaşır ve bu günlerin tadını bebeğinle brilikte çok güzel çıkarırsın

6 ayda desteksiz oturabilir dediklerine göre böyle kısa süreli de olsa kendi dengesini koruyabilmesini kastediyolar galiba. 6 aylık bebek de yıkılmadan profesyonel bi şekilde oturamaz sonuçta. ama ek gıdaya geçer desteksiz oturur diye söylediklerine göre seninki de desteksiz oturma klasmanına girer sayılır. benimki de aynı tarif ettiğin gibi kafasını kaldırmazsa veya ani bi takim hareketlerle oraya buraya kaykılıp bişeyler yapmaya çalışmasa dengesini uzun süre koruyor ama kolayca devriliyo işte kımıl kımıl olduğu için. sürekli kafasını vuruyo zavallıcık bırakamıyorum hala. bi saniye başımı çeviriyorum anında kafasının üstüne düşüp ağlıyo yavrum çok canı yanıyo demek ki ufak tefek acılara ağlamıyo çünkü. sürekli gözetimde olması gerek şu an. tamamen yıkılmamayı becermesi 9 aya kadar falan sürüyo diyo internet. yine kendi kendine yatıştan oturuş pozisyonuna geçebilmesi de 9 ay diye yazıyo. benim oğlan bunu kendi kendine yapmaya başladı yakın zamanda. o yüzden hiç bırakamıyorum çünkü kendi kendine oturup düşüyo sürekli
Canım benimm. Kocaman sarılasım geldi sana.. Ne güzel bir annesin sen.. Umarım hayat daha da kolaylaşır ve bu günlerin tadını bebeğinle brilikte çok güzel çıkarırsın
sağ ol canım benim çok mutlu oldum bu yazdığına teşekkürler inşallah hepimize bir an evvel çok daha kolay relax ve mutlu hale gelir bu maceramız

Oyy maşallah canım kaç aylık seninki

Kızlar benim kızım emeklemiyor ama mesela halıya koyduğumda yuvarlanarak bütün salonu gezebilir bri yerde ben durduruyorum artık var mı öyle yapan bebişlerinizde

Çok komik ya çok güldüm seni linçleyen mi oldu acaba uzatmayayım diyip te laf sokmaya calışmak nedir bir bana da söyle ne dediğin neyi savunduğun da belli değil yanlış olan bir şeye doğru denildiğini yazdım hemde hedef göstermeden sonunda uyum sağlayıp aslında aynı şeyleri bahsediyoruz falan filan diyipte arkadan konuşmak nedir ?
Burda herkes samimi birbirine güvenerek hareket edebilir bende bunu dile getirdim bunu kaç kere daha söylemem gerek acaba bu da bir tavsiye linç ile bir alakasını yok yani sana topluca bir yuhalama da gelmedi

Yaa o kadar doğru ki gerçekten her şeyi yaparken anlatmak gerekiyormuş zaten meraklı sevimli bir bakışları var her yapılana iş yanında konuşmalarını da hızlandırıyor bu durum

Rica ederim bu kadar alıngan olma ya. Hani lohusalık devam ediyorsa ayrı bir durum ama söz konusu eğer tatmin olmayı bekleyen egon ise üzgünüm, çanak tutamayacağım ayrıca tek yazan ben değilim farkındaysan E elektroforez de yazdı. Benimle bir derdin mi var diyeceğim ama öncelikli derdinin kendin ve egonla olduğunu düşünüyorum o yüzden isminin geçmediği yerde benimle direkt muhatap olmazsna sevinirim. Gönül eyleyecek yaşı geçtik. Ayrca benim neyi savunduğum belli ama düşüncesini dikte etmeye çalışan kişi sensin. Ortak olduğumuz noktalar var çok ayrı yerlerde değiliz dedim. Hala da aynı şeyi söylüyorum. Bu tammaen sana katıldığım anlamına gelmiyor. Aradaki farkı daha nasıl anlatabilirim ki? Ki arkandan konuşacak olsma özelden yazardım başkalarına ulu orta değil. Yani ben her msjımın anlamını ne demek istediğimi vs 3-4 defa anla diye açıklayamam ki.. İsmin geçmiyor şahsına ait cümlem yok görmezden gelebilirain mesela.. O kadar önemli değilsin benim için çünkü msjların da o kadra önemli değil ki arkandan konuşayım o yüzden sen takma böyle şeyleri yokmuşum gibi devam et

Bu nasıl bir üslüpdur yahu ben seni hedef alarak mı yazmıştım adın mı geçmişti de hemen atlayıp tartışma çıkardın ben tartışma maksadıyla dahi yazmamıştım beni bu grupta bilen bilir şu zamana kadar herkese destek olmak maksadıyla yazdım o gün de bir kaç gün girememiştim ve bir kaç sayfa üst üste okuduğumda konuşulan genel konularla ilgili yazdım tamamen de bilgilendirme amaçlıydı birilerine laf sokma amacı yoktu ortalığı geren sen oldun başkalarıyla konuşurakta iğnemelerine devam ettin kaç paragraf yazdın kaile alıp her yazdığına cevap bile vermedim kısaca yazıp konuyu kapattım şimdi suçlanan ben kohusalığım ve egom mu haddini bil ben sana senin dilinde hakaret ederek yazmadım bana cevap yazdığında adın mı geçti niye üstüne alındın da demedim direk cevabını yazdım yani senin yazdığın mesajda amacın gayet belli kişiye hedef alınmış şimdi gelmiş burda başkalarını da araya sokarak asıl sen tatmin olmaya çalışıyorsun yazdıgım sindirilmemiş demek ki hala kendini de haklı çıkarma derdindesin
Yazıyorsan arkasında dur yazdığının korkak davranma laf ebeliği yapıp hakaret ederek üste çıkmak basit insanların işidir..
Ayrıca sen kimsin de senin için önemli olayım, beni bilen grubun başından beri bilir…

Uslubumda bir sıkıntı görmüyorum. Bir eğitimci olarak bir önceki msj konumuzda tartışma, fikir birliği veya fikir ayrılığı durumlarını en iyi senin bilmen gerekir ama ne yazık ki gördüğüm durum çok üzücü. Hadi bunu da anlatayım senin için bir önceki konuda tartışmadık senin fikrini beyan etmiş olduğun gibi ben de bazı noktalarda sana katılıp bazı noktalarda senden ayrı düşündüğümü belirttim. O tartışma değildi, tartışmayı bugün sen başlattın. Ama inan bir şeyleri anlayabilmen adına açıklama yapmaktan tartışamıyorum seninle ama yine uzatmayacağım mesela sen haklısın desem mutlu olur musun? Çünkü yazdığın şeyleri biraz atlayarak okudum ama mutlu olacaksan tamam sen haklısın bir de allah aşkına grubundan başındna beri diye bri cümle kurmuşsun da naptın sayfayı mı sahiplendin senin kadar ben de vardım burada kiminle ne taryışmam oldu? Yani konuyı yine bambaşka yerlere çekiyorsun. Gerçekten çok rica ediyorum ben artık sana cevap vermeyeceğim aynı frekansta değiliz sende yazma olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…