- 16 Haziran 2018
- 1.429
- 3.296
- 133
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #48.781
İnşallah ya onun burnu hırıl hırıl olunca ben nefes alamıyorum… büyümek de ne zormuş…Bizde de ayni, kisa kolluyla gezerken birden don uyarisi yapildi, 2-3 dereceye kadar dusuyor aksamlari. Seffaf ve diger hicbiri yok, ay insallah hemen gecer ya, heryer sumuk su an
Ayni ya, bi de degisik bi aglama, sanki canini yakiyorlar.Sadece okumaya enerjim kalıyor girip okuyorum sonra ipek uyaniyo zaten djxbshdbxn gotle don gibi olduk zaten bu aralar arkami dönsem nereye gidiyosun diye ağlıyor shhdhdjd
Of niye böyle oldu kiSadece okumaya enerjim kalıyor girip okuyorum sonra ipek uyaniyo zaten djxbshdbxn gotle don gibi olduk zaten bu aralar arkami dönsem nereye gidiyosun diye ağlıyor shhdhdjd
evet ben şu ana kadar az konuşuyodum kendi iç monoloğüma dalmış oluyorum çoğu zaman. zaten çocuğun 1000 tane lakabı var ismini duymuyo her gün farklı bişey söylüyoruz 1 aydır falan ısrarla ismini söyleyip duruyorum farkettiğimden beri ama bakmıyo hala. daha çok konuşmam gerek ama o da enerji ve efor gerektiriyo bende heralde otomatik olmuyoBebekten bebeğe değişiyor canım tabi ki çok konuşmak da etkili. Ben hep adını söylediğimde omzuna tık tık yaptım ki ona seslendiğimi anlasın ve baksın.
Artık konuşamasalar da söylenenleri anlamaya başlayacakları dönem geldi. Her şeyi söyle gömlek mi giyiyorsun gömlek de. Su mu veriyorsun su de. Ben d vitamini verir ken bile vitamin diyorum her seferinde. O da ağzını açıyor. Demir verirken de demir diyorum bak ona açmıyor çünkü sevmiyoryıkarken başına su dökerken su geliyor de. Banyoya götürürken bıcı bıcı zamanı de mesela. Doktorumuz konuşmanın iq yu otomatikman %10 arttırdığını söyledi.
Annem, ben seninle konuşmadım ondan böyle oldun sen diyoşakacı biri
Canım benimm. Kocaman sarılasım geldi sana.. Ne güzel bir annesin sen.. Umarım hayat daha da kolaylaşır ve bu günlerin tadını bebeğinle brilikte çok güzel çıkarırsınbi de şey hatırladım... benim annem ben doğurduktan 2 hafta sonra evine döndü babama yemek falan yapmak için. bikaç gün sonra geri geldi ama ben çok çok ağlamıştım o giderken ve gittikten sonra. daha hamileyken bebeğimin odasını ona yapmıştım gitmeden önce kapının arkasındaki askılığa gömleğini ve hırkasını asmış bırakmıştı geri döneceğinin emaresi gibi. ordaki elbiselerine bakıp nasıl olsa dönecek diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışırdım. o kıyafetleri hala orda asılı biliyo musunuz şimdi farkettim ve ağladım bak yine. ama gelmeyecek işte sadece onları ordan almaya korkuyo sanırım
6 ayda desteksiz oturabilir dediklerine göre böyle kısa süreli de olsa kendi dengesini koruyabilmesini kastediyolar galiba. 6 aylık bebek de yıkılmadan profesyonel bi şekilde oturamaz sonuçta. ama ek gıdaya geçer desteksiz oturur diye söylediklerine göre seninki de desteksiz oturma klasmanına girer sayılır. benimki de aynı tarif ettiğin gibi kafasını kaldırmazsa veya ani bi takim hareketlerle oraya buraya kaykılıp bişeyler yapmaya çalışmasa dengesini uzun süre koruyor ama kolayca devriliyo işte kımıl kımıl olduğu için. sürekli kafasını vuruyo zavallıcık bırakamıyorum hala. bi saniye başımı çeviriyorum anında kafasının üstüne düşüp ağlıyo yavrumKızlar ya desteksiz oturma tam olarak ne oluyor bizimki dakikalarca desteksiz oturup oynayabiliyor ama kafasını kaldırınca filan denge bozuluyor hafif sarsılıyor yani tutmam gerekiyor o andaya da düşünce geri kendisinin oturabilmesi gerekiyor mu acaba bu ayda
sağ ol canım benimCanım benimm. Kocaman sarılasım geldi sana.. Ne güzel bir annesin sen.. Umarım hayat daha da kolaylaşır ve bu günlerin tadını bebeğinle brilikte çok güzel çıkarırsın
Oyy maşallah canım kaç aylık seninki6 ayda desteksiz oturabilir dediklerine göre böyle kısa süreli de olsa kendi dengesini koruyabilmesini kastediyolar galiba. 6 aylık bebek de yıkılmadan profesyonel bi şekilde oturamaz sonuçta. ama ek gıdaya geçer desteksiz oturur diye söylediklerine göre seninki de desteksiz oturma klasmanına girer sayılır. benimki de aynı tarif ettiğin gibi kafasını kaldırmazsa veya ani bi takim hareketlerle oraya buraya kaykılıp bişeyler yapmaya çalışmasa dengesini uzun süre koruyor ama kolayca devriliyo işte kımıl kımıl olduğu için. sürekli kafasını vuruyo zavallıcık bırakamıyorum hala. bi saniye başımı çeviriyorum anında kafasının üstüne düşüp ağlıyo yavrumçok canı yanıyo demek ki ufak tefek acılara ağlamıyo çünkü. sürekli gözetimde olması gerek şu an. tamamen yıkılmamayı becermesi 9 aya kadar falan sürüyo diyo internet. yine kendi kendine yatıştan oturuş pozisyonuna geçebilmesi de 9 ay diye yazıyo. benim oğlan bunu kendi kendine yapmaya başladı yakın zamanda. o yüzden hiç bırakamıyorum çünkü kendi kendine oturup düşüyo sürekli
sağ ol canım benimçok mutlu oldum bu yazdığına teşekkürler inşallah hepimize bir an evvel çok daha kolay relax ve mutlu hale gelir bu maceramız
Çok komik ya çok güldüm seni linçleyen mi oldu acaba uzatmayayım diyip te laf sokmaya calışmak nedir bir bana da söyle ne dediğin neyi savunduğun da belli değil yanlış olan bir şeye doğru denildiğini yazdım hemde hedef göstermeden sonunda uyum sağlayıp aslında aynı şeyleri bahsediyoruz falan filan diyipte arkadan konuşmak nedir ?Evden çıkmayan ben bile hasta oldum ve kızıma da bulaştı maalesef.. Aslında titizlik konusunda aynı hassasiyetteyim tabiki mikrop içinde bırakmıyorum ama bağışıklığı için bazı bakterilerle tanışması bür nebze faydalı olabilir diye düşünüyorum. Belki de hastalığına vicdanen kılıf buluyorum iyi tarafından bakmak adınaLinç yemeyeyim de yine arkadaşlar tavsiye değil
Bua arada senin adına sevindim bir de hep şey mantığı varya emeklemesi için bile, kendi akranı emekleyen birini görünce emekler derler o misal aslında akranları görmek her bebek için sosyal ve eğitici olabilir diye düşünüyorum keza anneler için bile. Nasıl ki sosyalmedya platformunda bile birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz bir de canlı olarak iletişim psikolojik açıdna bilr daha faydalıdır muhakkak. Keşke Türkiyede de olsa bu tarz etkinlikler gerçi var mıyok mu bilmiyorum da. Tek bildiğim ücretli oyun grupları. Çünkü mutlaka faydası oluyordur gelişimsel olarak
Yaa o kadar doğru ki gerçekten her şeyi yaparken anlatmak gerekiyormuş zaten meraklı sevimli bir bakışları var her yapılana iş yanında konuşmalarını da hızlandırıyor bu durumBebekten bebeğe değişiyor canım tabi ki çok konuşmak da etkili. Ben hep adını söylediğimde omzuna tık tık yaptım ki ona seslendiğimi anlasın ve baksın.
Artık konuşamasalar da söylenenleri anlamaya başlayacakları dönem geldi. Her şeyi söyle gömlek mi giyiyorsun gömlek de. Su mu veriyorsun su de. Ben d vitamini verir ken bile vitamin diyorum her seferinde. O da ağzını açıyor. Demir verirken de demir diyorum bak ona açmıyor çünkü sevmiyoryıkarken başına su dökerken su geliyor de. Banyoya götürürken bıcı bıcı zamanı de mesela. Doktorumuz konuşmanın iq yu otomatikman %10 arttırdığını söyledi.
Annem, ben seninle konuşmadım ondan böyle oldun sen diyoşakacı biri
Rica ederim bu kadar alıngan olma ya. Hani lohusalık devam ediyorsa ayrı bir durum ama söz konusu eğer tatmin olmayı bekleyen egon ise üzgünüm, çanak tutamayacağımÇok komik ya çok güldüm seni linçleyen mi oldu acaba uzatmayayım diyip te laf sokmaya calışmak nedir bir bana da söyle ne dediğin neyi savunduğun da belli değil yanlış olan bir şeye doğru denildiğini yazdım hemde hedef göstermeden sonunda uyum sağlayıp aslında aynı şeyleri bahsediyoruz falan filan diyipte arkadan konuşmak nedir ?
Burda herkes samimi birbirine güvenerek hareket edebilir bende bunu dile getirdim bunu kaç kere daha söylemem gerek acaba bu da bir tavsiye linç ile bir alakasını yok yani sana topluca bir yuhalama da gelmedi
Yaa o kadar doğru ki gerçekten her şeyi yaparken anlatmak gerekiyormuş zaten meraklı sevimli bir bakışları var her yapılana iş yanında konuşmalarını da hızlandırıyor bu durum
Bu nasıl bir üslüpdur yahu ben seni hedef alarak mı yazmıştım adın mı geçmişti de hemen atlayıp tartışma çıkardın ben tartışma maksadıyla dahi yazmamıştım beni bu grupta bilen bilir şu zamana kadar herkese destek olmak maksadıyla yazdım o gün de bir kaç gün girememiştim ve bir kaç sayfa üst üste okuduğumda konuşulan genel konularla ilgili yazdım tamamen de bilgilendirme amaçlıydı birilerine laf sokma amacı yoktu ortalığı geren sen oldun başkalarıyla konuşurakta iğnemelerine devam ettin kaç paragraf yazdın kaile alıp her yazdığına cevap bile vermedim kısaca yazıp konuyu kapattım şimdi suçlanan ben kohusalığım ve egom mu haddini bil ben sana senin dilinde hakaret ederek yazmadım bana cevap yazdığında adın mı geçti niye üstüne alındın da demedim direk cevabını yazdım yani senin yazdığın mesajda amacın gayet belli kişiye hedef alınmış şimdi gelmiş burda başkalarını da araya sokarak asıl sen tatmin olmaya çalışıyorsun yazdıgım sindirilmemiş demek ki hala kendini de haklı çıkarma derdindesinRica ederim bu kadar alıngan olma ya. Hani lohusalık devam ediyorsa ayrı bir durum ama söz konusu eğer tatmin olmayı bekleyen egon ise üzgünüm, çanak tutamayacağımayrıca tek yazan ben değilim farkındaysan E elektroforez de yazdı. Benimle bir derdin mi var diyeceğim ama öncelikli derdinin kendin ve egonla olduğunu düşünüyorum o yüzden isminin geçmediği yerde benimle direkt muhatap olmazsna sevinirim. Gönül eyleyecek yaşı geçtik. Ayrca benim neyi savunduğum belli ama düşüncesini dikte etmeye çalışan kişi sensin. Ortak olduğumuz noktalar var çok ayrı yerlerde değiliz dedim. Hala da aynı şeyi söylüyorum. Bu tammaen sana katıldığım anlamına gelmiyor. Aradaki farkı daha nasıl anlatabilirim ki? Ki arkandan konuşacak olsma özelden yazardım başkalarına ulu orta değil. Yani ben her msjımın anlamını ne demek istediğimi vs 3-4 defa anla diye açıklayamam ki.. İsmin geçmiyor şahsına ait cümlem yok görmezden gelebilirain mesela.. O kadar önemli değilsin benim için çünkü msjların da o kadra önemli değil ki arkandan konuşayım o yüzden sen takma böyle şeyleri yokmuşum gibi devam et
7 ay 1 haftalık olduOyy maşallah canım kaç aylık seninki
Uslubumda bir sıkıntı görmüyorum. Bir eğitimci olarak bir önceki msj konumuzda tartışma, fikir birliği veya fikir ayrılığı durumlarını en iyi senin bilmen gerekir ama ne yazık ki gördüğüm durum çok üzücü. Hadi bunu da anlatayım senin için bir önceki konuda tartışmadık senin fikrini beyan etmiş olduğun gibi ben de bazı noktalarda sana katılıp bazı noktalarda senden ayrı düşündüğümü belirttim. O tartışma değildi, tartışmayı bugün sen başlattın. Ama inan bir şeyleri anlayabilmen adına açıklama yapmaktan tartışamıyorum seninleBu nasıl bir üslüpdur yahu ben seni hedef alarak mı yazmıştım adın mı geçmişti de hemen atlayıp tartışma çıkardın ben tartışma maksadıyla dahi yazmamıştım beni bu grupta bilen bilir şu zamana kadar herkese destek olmak maksadıyla yazdım o gün de bir kaç gün girememiştim ve bir kaç sayfa üst üste okuduğumda konuşulan genel konularla ilgili yazdım tamamen de bilgilendirme amaçlıydı birilerine laf sokma amacı yoktu ortalığı geren sen oldun başkalarıyla konuşurakta iğnemelerine devam ettin kaç paragraf yazdın kaile alıp her yazdığına cevap bile vermedim kısaca yazıp konuyu kapattım şimdi sızlanan ben kohusalığım ve egom mu haddini bil ben sana senin dilinde hakaret ederek yazmadım bana cevap yazdığında adın mı geçti niye üstüne alındın da demedim direk cevabını yazdım yani senin yazdığın mesajda amacın gayet belli kişiye hedef alınmış şimdi gelmiş burda başkalarını da araya sokarak asıl sen tatmin olmaya çalışıyorsun yazdıgım sindirilmemiş demek ki hala kendini de haklı çıkarma derdindesin
Yazıyorsan arkasında dur yazdığının korkak davranma laf ebeliği yapıp hakaret ederek üste çıkmak basit insanların işidir..
Ayrıca sen kimsin de senin için önemli olayım, beni bilen grubun başından beri bilir…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?