- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #27.681
Yası uzun olsun güle güle büyütünKızlar kaç gündür yoktum
Bende sezaryen ile alındım
Korktuğum gibi değildi
Çok çok güzel bir duyguymuş
Allah hepinizin sağlıkla kavuşmasını nasip etsin
Oncelikle gözünüz aydın olsun bende geçen hafta cumartesi günü doğum yaptım sütüm 5.gun akşam geldi. Eğer ilk dogumunuzsa hemen gelmeyebiliyor. Bende kafayı yedim gelmiyor emziremeyecegim diye sonra gelmezse gelmesin mamayla çocuk büyümeyecek mi sanki dediğim gün sütüm geldi. Hiç endişe etmeyin göğüs ucu yaralariniz için sütünüzün geleceği güne kadar krem veya yağlarla nemli tutup kalkan kullanmaniz ben böyle sonuç aldım tahin yağı çok guzel nemli kalmasını sağlıyor kalkanlaKızlar hepinizi tek tek etiketleyemedim, sizlere çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Hiç uyumadım, buraya da giremedim. Kızım sürekli uyuyor uyandırmakta cok zorlanıyorum, zor bela emzirmeye çalışıyorum. Göğsümü tam kavrayamiyor, göğüs uçlarım yara oldu. Sütüm de yetmiyor galiba, hala çiş yapmadı. 2 kez kaka yaptık sadece. Ne yapacağımı bilemedim. Bestlak aldım, başka ne önerirsiniz?
Doguma gelecek olursam cok ani oldu, kontrole gelmiştim fakat tansiyonum yüksek çıkınca doğuma alındım. Hala da yüksek ilerliyor, düzelmesini temenni ediyoruz artık.
Spinal anestezi ile doğum gerçekleşti. Karnıma bastırmaları en zor kısmıydı. Kum torbası problem yaratmadı. İlk kalkışım ve yatışım zorladı biraz. Simdi daha direncliyim çok şükür ama agrilar devam ediyor tabi ki. Kızım 37+3 te 3200 kg 50 cm olarak doğdu. Ultrasonla uyumlu.
Simdi iyi olmasını diliyorum, inşallah çişini de yaparsütüm de gelir.
Bekler bekler canımYapabiliyorsan süper canım, ellerine sağlık. Ben bugün resmen pertim. Neyse ki sabah tavan yapan regl ağrım daha iyi durumda şimdi. Tek isteğim oğluşumun 10 güncük daha sabretmesi
Hayır canım öyle şey olur mu söylememesi hata bende izin vermem kimse yapmaz zaten bizde de bizimkiler yanağından bile öpmezKızlar üç ay önce de eltim doğum yapmıştı bi hafta sonra kadar görümcem eltimin yanına gitmiş çocuğu banyo ne yaptırmışlar sonra kucağıma alıp ağzından üç dört sefer öpmüş ozamn anlatmıştı şok olmuştum geçen eltimlere bebek görmeye gittik görümcem de bizimle geldi ve ordada çocuğu sürekli ağzından öptübenim midem bulandı kendi çocuğumun bile ağzını öpemem ama çok sinirlendim eltimi düşünemiyorum inşallah aynı şeyi benim çocuğuma yapmaz yaparsa da o an ikaz ederim eltim yanlış anlar diye bişey demedi
Kız benim içim gitti el kadar bebenin ağzını neden öpersin ki annesi öylece bakakaldi sonra konuştuk yanlış anlar diye bişey diyemedim dedi ama benim çocuğuma bunu yapamaz çok pimpirikli biri olduğumu bilir o an söylerim benHayır canım öyle şey olur mu söylememesi hata bende izin vermem kimse yapmaz zaten bizde de bizimkiler yanağından bile öpmez
Bu çağda bu kadar cahil kalabilmelerine şaşırıyorum insanların. Keşke orada da uyarsaydinizKızlar üç ay önce de eltim doğum yapmıştı bi hafta sonra kadar görümcem eltimin yanına gitmiş çocuğu banyo ne yaptırmışlar sonra kucağıma alıp ağzından üç dört sefer öpmüş ozamn anlatmıştı şok olmuştum geçen eltimlere bebek görmeye gittik görümcem de bizimle geldi ve ordada çocuğu sürekli ağzından öptübenim midem bulandı kendi çocuğumun bile ağzını öpemem ama çok sinirlendim eltimi düşünemiyorum inşallah aynı şeyi benim çocuğuma yapmaz yaparsa da o an ikaz ederim eltim yanlış anlar diye bişey demedi
Çok umursamaz biri zaten 20 haftalık hamile iken bı kere bize gelmişlerdi yemek hazırladık ağzında uçuk vardı yemeğin tuzuna baktı aynı kaşığı geri soktu ben o gün o yemeği yemedim midem bulanıyor diyeBu çağda bu kadar cahil kalabilmelerine şaşırıyorum insanların. Keşke orada da uyarsaydiniz
Ortalığı ayağa kaldırırım ister yanlış anlasın ister küssün asssla öyle bir şeye tahammülüm yok bebeğin ölümüne bile neden olabilir bilmiyorum ya gerçekten anne var annecik varKızlar üç ay önce de eltim doğum yapmıştı bi hafta sonra kadar görümcem eltimin yanına gitmiş çocuğu banyo ne yaptırmışlar sonra kucağıma alıp ağzından üç dört sefer öpmüş ozamn anlatmıştı şok olmuştum geçen eltimlere bebek görmeye gittik görümcem de bizimle geldi ve ordada çocuğu sürekli ağzından öptübenim midem bulandı kendi çocuğumun bile ağzını öpemem ama çok sinirlendim eltimi düşünemiyorum inşallah aynı şeyi benim çocuğuma yapmaz yaparsa da o an ikaz ederim eltim yanlış anlar diye bişey demedi
Yeni gelin canım bişey diyemedi ama çok kötü oldu oda benim çocuğuma bunu yapsaydı bende direk söylerim ve bu konuda asirii hassas olduğumu çok iyi bilirlerOrtalığı ayağa kaldırırım ister yanlış anlasın ister küssün asssla öyle bir şeye tahammülüm yok bebeğin ölümüne bile neden olabilir bilmiyorum ya gerçekten anne var annecik var
Bugün sanki benimde öyle midem bulanıyo gibi agrım var gibi keyfim hiç yokSağdan soldan sancı geliyor gibi yavaş yavaş daha kanala girme olayı bile olmadı bendeki bu kısmet neyse böyle
İsterse küssün valla ne münasebet dediğin gibi biz bile öpmüyoruz çocuk Bi de öyle alışacak benim oğlum Bi ara dudaktan öpmek için çabalıyordu ki izin vermezdim hayır diye kimseninde dudaktan öptüğünü görmediği halde kimi göğsünü elletir kesinlikle ona da izin vermedim bebeklikten beri böyle şeylere dikkat edilmesi lazım çocuklarda ne olacak sanki dememek lazım pipisiyle şaka yapmadım bazen yapıyorlar sinirleniyorum ama çoktan yapmış oluyorlarKız benim içim gitti el kadar bebenin ağzını neden öpersin ki annesi öylece bakakaldi sonra konuştuk yanlış anlar diye bişey diyemedim dedi ama benim çocuğuma bunu yapamaz çok pimpirikli biri olduğumu bilir o an söylerim ben
Bugün yatak da çıkmadım yürüyüşe çıkardım normalde ama bugün çıkasım gelmediBugün sanki benimde öyle midem bulanıyo gibi agrım var gibi keyfim hiç yok
İşte bu cahilliktir desen alınırlar küserler halbuki kocaman kadinsin el kadar bebenin ağzını pmeyi nasıl ister canın benim yanımda da öptü çocuk üç aylıktı yemin ederim midem bulandı şuan bile aklıma geldi bak içim kalktıİsterse küssün valla ne münasebet dediğin gibi biz bile öpmüyoruz çocuk Bi de öyle alışacak benim oğlum Bi ara dudaktan öpmek için çabalıyordu ki izin vermezdim hayır diye kimseninde dudaktan öptüğünü görmediği halde kimi göğsünü elletir kesinlikle ona da izin vermedim bebeklikten beri böyle şeylere dikkat edilmesi lazım çocuklarda ne olacak sanki dememek lazım pipisiyle şaka yapmadım bazen yapıyorlar sinirleniyorum ama çoktan yapmış oluyorlar
Keşke sen uyarsaydın canım ya şimdi her gittiğinde seslenmiyor diye yine öper o çocuğu yazık günah ortalık hastalık kaynıyor Allah korusun hasta olsa ne olacak Bi de sen söylesen seninkinde öyle bişey yapamayacağını anlardı görmediğin yerde öperdeİşte bu cahilliktir desen alınırlar küserler halbuki kocaman kadinsin el kadar bebenin ağzını pmeyi nasıl ister canın benim yanımda da öptü çocuk üç aylıktı yemin ederim midem bulandı şuan bile aklıma geldi bak içim kalktı
İnadına yaparlarİnstagramda yenidoğan kuralları vs de diye postlar çıkıyor onları ekran alıp paylaş sosyal medya ve durumlarında belki işe yarar.
Eltim uzak yerde oturuyor sürekli görüşme imkanları yok canım bayramdan bayrama görüşüruz o eltimle uzakta olduğu için ama ben aynı sehirdeyiz onla ilk çocuğumdan bilir benim pimpirikli ve hassas olduğumu hatta eşimin bütün ailesi bilir buna istinaden bile yapmaz diye düşünüyorum yaparsa da olacaklara katlanırKeşke sen uyarsaydın canım ya şimdi her gittiğinde seslenmiyor diye yine öper o çocuğu yazık günah ortalık hastalık kaynıyor Allah korusun hasta olsa ne olacak Bi de sen söylesen seninkinde öyle bişey yapamayacağını anlardı görmediğin yerde öperde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?