- 24 Ekim 2024
- 371
- 720
- 18
- 32
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #27.821
Benim ilk doğumda sezaryen sonrası 3. Gun gelmisti sütüm ve ek gıdaya kadar meme ve mama beraber gittik ek gıda sonrası inanamazsınız biberon reddi yaşadım o nedenle canınızı sıkmayın. Bestlak kullanmistim ben, rezene çayı içiyordum, hurma tüketiyordum ve bol su, bol meyve, bol yeşillik tüketiyordum. Biberon ucunu hep düşük tuttum ki biberondan bol bol akıp memeyi reddetmesin. Bu arada emzirmek zorunda da değilsiniz, gelmiyor da olabilir mamalar o nedenle var zaten, ve yeni bir şey değil eskiden de süt anneler varmis, bebeğin yaşıyla yaşıt buzağısı olan ineğin sütünü verirlermis gibi gibi. Moralinizi yüksek tutun.Oncelikle gözünüz aydın olsun bende geçen hafta cumartesi günü doğum yaptım sütüm 5.gun akşam geldi. Eğer ilk dogumunuzsa hemen gelmeyebiliyor. Bende kafayı yedim gelmiyor emziremeyecegim diye sonra gelmezse gelmesin mamayla çocuk büyümeyecek mi sanki dediğim gün sütüm geldi. Hiç endişe etmeyin göğüs ucu yaralariniz için sütünüzün geleceği güne kadar krem veya yağlarla nemli tutup kalkan kullanmaniz ben böyle sonuç aldım tahin yağı çok guzel nemli kalmasını sağlıyor kalkanla
Bende öyleyim normalde de öyleydim sinirim bozulursa ağlarım direkt dünde ağlayacaktım zor tuttum kendimi eve gelince arkamı döndüm yattım normalde oğlumun altını asla bağlamaz dün suçluydu ya seslenmeden bağladı uyuyana kadar ilgilendi yani normal zamanda olsak yine neyse doğuma son günler kalmış yapılacak hareket değil kiEvet ya erkeklerin bu vurdumduymaz tavırları çok sinir bozucu gel beni boğ diyor birde ben tartışınca falan hemen ağlıyorum hamileliğimin başından beri sonra zaman geçince hemen ağlıyorsun sonra diye laf dokundurur
Neden olmasın canım 34 ü gören üçüzler var araştırsan bulursun yani kısmet işi ama inş güzel bir haftada doğum yaparsın37'den sonrası erken doğum sayılmıyor bile. kimi çocuk 42'de zorla geliyorbizde de ben 34'ü göreyim diyorum inatla o kadar gidemezsin diyorlar
Benim eşim günlük ya da haftalık gitmiyor ayda 1 gün falan denk gelirlerse ama ben ona rağmen istemiyorum gidiyorsa en azından mesaja cvp versin Bi arasın sorsun istiyorum diğerlerine uyuyor o gün bizi unutuyor sanki hiç birşey olmayacak gibi ben kahve olayını sevmiyorum zaten Bi de deprem bölgesindeyiz erken gelmesi önemli yok bitmiyormuş bitmeden nasıl kalkacakmış biri eşiyle kaçarak evlendi kız biraz da saf ailesiyle de yaşıyor sesi çıkmıyor öbürü de artık alışmış herhalde sesi çıkmıyor Bi arayan benmişim rezil olduğunu düşünüyor ondan çıkıyor kavgamız bende o zaman bizde eşler arasında toplanalım o gün diyorum ne hikmetse hiç bir zaman musait olmuyorlar çünkü keyifleri bozulur kahvede o kadar oturamazlarSözde kimsenin eşi aramazmis ben arayınca rezil oluyomus biz bunları çok yaşadık ama artık çok net tavrimi koydum ilk bebeğimde aynı şeyi yapmıştı benim doğumum gelmiş adam kaveden cikmiyodu ilk kızımda ne eşimin nede ailesinin yaptıklarını asla unutmadım boşanma durumuna kadar gelmiştik şimdi haftada 1 yada 2 kez gidip geliyo oda çok uzun süre değil tavrinizi gösterin yoksa degismiyolar malesef
Aynen evde olsak bu hareketi bugün yapamazdı bana tek olduğum için geçen evde kaldık ağrım var diye yemeği bulaşığı çamaşırı hep kendi halletti buraya gelince ölsem yerinden kımıldamaz normal şartta bu kadar uzun kalmam burda biliyor sırf hamileyim diye sabrediyorumÇok bile sabrettin canım gerçektenbelkide biz herşeye katlandıgımız için bizi anlamaktan zorlanıyorlar hep nazlı olsak belki ozaman üstümüze titrerler bilemiyorum
Çok doluysa ve sertse de öyle yapıyorlar canım emzirmeden önce biraz sağ istersen yumuşasın hem dediğin gibi süt birden gelince kolaya alışıyorlar hemde tam boşaltmadan geri bırakıyorlarYa memede sıkıntı yaşıyorum şuan ben. Sütüm var akıyor ama kavramakta zorlanıyor. İlk iki gün süper kavrıyordu. Şimdi süt artınca sanırım direkt gelsin istiyor zorlamak istemiyor kendini. Sağıp akıtıp tutturmaya çalışıyorum
Ya tam tersi işte benimki doluysa ucu sertse şapır şupur dalıyor, yumuşaksa istemiyor ç. Emzik verdim ben uyurken galiba ondan yaÇok doluysa ve sertse de öyle yapıyorlar canım emzirmeden önce biraz sağ istersen yumuşasın hem dediğin gibi süt birden gelince kolaya alışıyorlar hemde tam boşaltmadan geri bırakıyorlar
Gercektwn de geciyormus hem de bir andaGecicek canm birkac gune agri kalmaz diye dusunuyorum kucuk bir operasyon degil tabi bakma guzel olumlu hikayeler geliyor ama ciddi zor bir ameliyat kolay degil yani ne ksr cok herker edersn o kdr cabuk acilirsin sezeryan olmadim.ama bacak kol vs birkac ameliyat gecmisim ve malesef ailemde ciddi ameliuat gecmisi var ne kdr hareket o kdr hizli iyilesme moralini yuksek tut gecixek
Pıhtı oldu mu sende hiç canım ? Dün kocaman bir pıhtı attım biraz korktum . Bugün kontrole gidicem soracağım da dünden beri aklımdaGercektwn de geciyormus hem de bir andaDün aksam o kadar rahattım ki cok sukur bugün de daha iyiyim artık daha mutluyum gece bebisimi rahat rahat aldım emzirdim uyuttum temizledim. Dünya varmış ya artık her işimi yapacak kıvama geldim. Hepimiz çabucak iyi olalım dogum sonrası
Oy masallah ne guzel cok sevindimGercektwn de geciyormus hem de bir andaDün aksam o kadar rahattım ki cok sukur bugün de daha iyiyim artık daha mutluyum gece bebisimi rahat rahat aldım emzirdim uyuttum temizledim. Dünya varmış ya artık her işimi yapacak kıvama geldim. Hepimiz çabucak iyi olalım dogum sonrası
Gerçekten de azaldıCanım senden önceki gün girdim ben de inan her gün biraz azalıyor. Bugün düne göre 1 tık daha iyiyim. 3. Günümüz bugün daha yeni tuvalete çıktım. Göğüs kafesimde ağrı olmadı benim oturup kalkma yürüme kısmı hala ciddi sıkıntılı bir de emzirirken zorlanmaya başladım dikişlerim içerden bir kaç kez yanar gibi oldu korktum ama inşallah 1 haftaya daha iyi hissedicez kendimizi. Sağıma ya da soluma dönmek istiyorum uyurken hep ama imkansız şuansırt üstü yatmak istiyorum dediğim günler için kızıyorum kendimi. Çok geçmiş olsun güzel kızın hayırlı uğurlu olsun
Aynı hisleri paylaşıyorum arkadaşımGerçekten de azaldıdün sabah nasıl olacak diye üzülürken akşam herkes gittikten sonra ( cok sukur ) biraz uzandım ve gece cok mükemmel gecti ilk gunlere göre. Annemi esimi uyandırmadan yaptım her şeyi. çok keyifliydi, bir gün oncesinde hastanede ne zaman iyi olacağım diye ağlamıştım sinirden.
Uzun sure sabit kalip sonra kalkmak çok zorluyor. Dedigin gibi benim de sırt üstü yatmaktan popom düzleşti sanki
çok teşekkür ederimbir an evvel hepimiz daha iyi olalım inşallah
Gözün aydın sağlıklı uzun güzel ömrünüz olsun inşallahKızlar kaç gündür yoktum
Bende sezaryen ile alındım
Korktuğum gibi değildi
Çok çok güzel bir duyguymuş
Allah hepinizin sağlıkla kavuşmasını nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?