2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Ayy yok o tarz insanlari mesafe koymak en güzeli böyle zamanlarda anlayış çok önemli bide kendi cocugunu bırakması gerçekten sinir bozucu

Hayır canım hiccc alakası yok. Ben ikizlerimi mama ağırlıklı besledim maşallah antibiyotik kullanmadım desem yeridir. Kolay kolay ikisi de hasta olmaz. Bence genetik en önemlisi. Hiç öyle düşünme çünkü öyle bişey yok

İnsanlar biraz düşünceli olsalardı her şey daha kolay olurdu. Senin üzerinde 2 çocuk var yeni doğum yapmışsın bir de kendi çocuğunu getirmesi düşüncesizlik.

Peki çocukla bağlanma sorunu yaşadınız mı? Benim hastanede ebeler psikolojimi bozuyordu resmen. Sanki emzirmezsem en kötü anne ilan edilecek gibiydim. Şimdi de lohusa kafası sanırım her mama verdiğimde kendimi suçluyorum

Seneye de zaten bebek toparlanmış olur fazla yükü kalmaz

İnsanlar biraz düşünceli olsalardı her şey daha kolay olurdu. Senin üzerinde 2 çocuk var yeni doğum yapmışsın bir de kendi çocuğunu getirmesi düşüncesizlik.
Kendi başında otursa sıkıntı değil bırakıp gitti üstüne yemek yapıyordum tüm komşular kendine bu yüzden sırt çevirdi beni de bıktıracak gibi de benim oğlanda tek onun kızıyla oynuyor

Ayy yok o tarz insanlari mesafe koymak en güzeli böyle zamanlarda anlayış çok önemli bide kendi cocugunu bırakması gerçekten sinir bozucu
Tüm komşular kendine sırt çevirdi hala anlamadı Bi ben kaldım oğlum onun kızıyla tek oynuyor ama bu gidişle bende sırt çeviririm küçük rahatsız oluyor artık beni de geçtim

Bağlanma sorunu yaşamadık çünkü tüm bakımlarını yapan biziz sonuçta. Kendinizi kötü hissetmeyin inanın herşey çok güzel oluyor. Onları bizden çok kimse sevemez çocuklar bunun farkıyla büyüyor zaten. Çok şükür şuan gayet sevgi dolu başarılı çocuklar ikisi de

Benimkisi her dk yapıyor resmen. Her bezde görüyorum kaka canım. Kilosu da on güne yakalamıştı doğum kilosunu yarın yine gidicez bakalım me olmuş
Benimkide 10 günde yakaladı birde 100 grm almış bizim kaka az ama çiş önemliymiş sanırım
Kızlar göğüslerim çok fena durumda ya sizler neler yaptınız bu yaralar için kan akıyor resmen
Zeytinyağı değdirip streç koparıp koydum her emzirmeden sonra. birde hep güzel tutturdum. Tuttururken mutlaka sütümle nemlendirdim. gümüş kapak alacaktı eşim bunu denedim ise yarayınca aldırmadım.

Ama annelik demek kaygı demek zaten. Mesela ben de şuan sadece anne sütü veriyorum ama acaba doyuyor mu mama mi versem soruları sürekli beynimde. Hep bir yetememe kaygısı. Ama biraz büyüdüklerinde herşey düzeliyor

Tabiki herkes emzirmek zorunda değil, sadece eğer hersey yolundaysa ve verilebiliyosa anne sütü en iyisi. Bu arada dağılarak devamlılığı saglanamiyo, süt artmasi için emzirmenin artması gerek. Kendini zorlamadan bı yol bulabiliyosan 5-6 aylık olana kadar devam edebilsen

Ne güzel hepsi sağlıkla, mutlulukla büyüsün

Ben hamileyken de emzirmeye sıcak bakmıyordum, sebebini bilmiyorum ama psikolojik sanırım. İlk günler de doğru emziremediğim için meme ucları hep yara oldu ve ben tamamen soğudum, sağarak az da olsa vermeye çalışıyorum. Vicdanım rahat olmasa da 40ı çıkınca sonlandırmak istiyorum kendi ruh sağlığım için

Benim de yara olmuştu, gümüş kapaklar ve lansinohun kremi toparladı, eğer çözüm istersen. Ben de ilk çocuğumda 1 yaş 4 aylıktı artık dayanamıyordum ama emzirmeye, millet aman 2 yaşasın aman bırakma diye baskı yapsada bıraktık valla. Anlayabiliyorum o yüzden. Sen bilirsin tabiki en önemlisi senin kendini iyi hissetmen

Kızlar benim oğlan alt değiştirirken ve yıkarken fileye oturttuğumda çığlık çığlığa ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Kucağıma alınca ya da yüzüstü tutunca hemen susuyor. Sizinkiler de böyle mi?

Ne mutlu size o kadar dayanmışsınız Ben 6 ay sürdürmeyi düşünüyordum ama yok olmuyor bende

Biberonu seviyorsa mamayı iştahla yiyorsa senin tercihin canım. Bağışıklık tamamen yapısal büyük oğlum oluk oluk anne sütü aldı bağışıklığı çok düşük. Küçük olan daha az emdi erken ek gıdaya vs geçtik ilaç bile kullanmadım desem yeridir. Sen mutlu huzurlu ol ki bebeğin de mutlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…