- 18 Mart 2023
- 1.332
- 932
- 53
- 36
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #30.861
Ayy yok o tarz insanlari mesafe koymak en güzeli böyle zamanlarda anlayış çok önemli bide kendi cocugunu bırakması gerçekten sinir bozucuEvde canı sıkılıyor diye bugün komşuyla parka gönderdim taş çatlasın yarım saat sonra kendi kızıyla birlikte oğlumu bana bıraktı gitti senin oğlan çok düşüyor bişey olacak diye korktum dedi çocuklarda küçüğün üstünde dolanıp durdu sinirim bozuldu
Sağlıkla al inşallah bebişini kucağına canımBenimde nişanım geldi iki kez kahverengi kırmızı akıntı eğer suyum gelmezse ekstra birşey olmazda sabaha yatış yapıcam gece evde çekerim sancılarımı diye düşünüyorum
Hayır canım hiccc alakası yok. Ben ikizlerimi mama ağırlıklı besledim maşallah antibiyotik kullanmadım desem yeridir. Kolay kolay ikisi de hasta olmaz. Bence genetik en önemlisi. Hiç öyle düşünme çünkü öyle bişey yokKızlar ben doğum yapalı 23 gün oldu. Şimdiden sütüm azaldı baya, günde 2 kez sağarak vere biliyorum onun dışında mamayla besleniyor. 40ı çıkınca sütümü de kesmek istiyorum artık sütverme dönemi beni malesef psikolojik açıdan fazla etkiledi ve bi türlü sevemedim bu süreci. Deneyimli annelere sorum mamayla beslenen bebekler çok mu hassas oluyor? Bebeğime sanki bile bile zarar veriyormuş gibi hissediyorum
İnsanlar biraz düşünceli olsalardı her şey daha kolay olurdu. Senin üzerinde 2 çocuk var yeni doğum yapmışsın bir de kendi çocuğunu getirmesi düşüncesizlik.Evde canı sıkılıyor diye bugün komşuyla parka gönderdim taş çatlasın yarım saat sonra kendi kızıyla birlikte oğlumu bana bıraktı gitti senin oğlan çok düşüyor bişey olacak diye korktum dedi çocuklarda küçüğün üstünde dolanıp durdu sinirim bozuldu
Peki çocukla bağlanma sorunu yaşadınız mı? Benim hastanede ebeler psikolojimi bozuyordu resmen. Sanki emzirmezsem en kötü anne ilan edilecek gibiydim. Şimdi de lohusa kafası sanırım her mama verdiğimde kendimi suçluyorumHayır canım hiccc alakası yok. Ben ikizlerimi mama ağırlıklı besledim maşallah antibiyotik kullanmadım desem yeridir. Kolay kolay ikisi de hasta olmaz. Bence genetik en önemlisi. Hiç öyle düşünme çünkü öyle bişey yok
Seneye de zaten bebek toparlanmış olur fazla yükü kalmazKardeş kıskançlığı da zor onları tek birakamazsin gozun hep üstünde olmalı Allah kolaylık versin benim kızım seneye üniversiteye hazırlanacak şimdi bı heves bakiyo ama seneye ful sınava çalışması gerekiyo ondan bişey beklemem şimdi hevesini al seneye yok diyorum
Kendi başında otursa sıkıntı değil bırakıp gitti üstüne yemek yapıyordum tüm komşular kendine bu yüzden sırt çevirdi beni de bıktıracak gibi de benim oğlanda tek onun kızıyla oynuyorİnsanlar biraz düşünceli olsalardı her şey daha kolay olurdu. Senin üzerinde 2 çocuk var yeni doğum yapmışsın bir de kendi çocuğunu getirmesi düşüncesizlik.
Tüm komşular kendine sırt çevirdi hala anlamadı Bi ben kaldım oğlum onun kızıyla tek oynuyor ama bu gidişle bende sırt çeviririm küçük rahatsız oluyor artık beni de geçtimAyy yok o tarz insanlari mesafe koymak en güzeli böyle zamanlarda anlayış çok önemli bide kendi cocugunu bırakması gerçekten sinir bozucu
Bağlanma sorunu yaşamadık çünkü tüm bakımlarını yapan biziz sonuçta. Kendinizi kötü hissetmeyin inanın herşey çok güzel oluyor. Onları bizden çok kimse sevemez çocuklar bunun farkıyla büyüyor zaten. Çok şükür şuan gayet sevgi dolu başarılı çocuklar ikisi dePeki çocukla bağlanma sorunu yaşadınız mı? Benim hastanede ebeler psikolojimi bozuyordu resmen. Sanki emzirmezsem en kötü anne ilan edilecek gibiydim. Şimdi de lohusa kafası sanırım her mama verdiğimde kendimi suçluyorum
Benimkide 10 günde yakaladı birde 100 grm almış bizim kaka azBenimkisi her dk yapıyor resmen. Her bezde görüyorum kaka canım. Kilosu da on güne yakalamıştı doğum kilosunu yarın yine gidicez bakalım me olmuş
Zeytinyağı değdirip streç koparıp koydum her emzirmeden sonra. birde hep güzel tutturdum. Tuttururken mutlaka sütümle nemlendirdim. gümüş kapak alacaktı eşim bunu denedim ise yarayınca aldırmadım.Kızlar göğüslerim çok fena durumda ya sizler neler yaptınız bu yaralar için kan akıyor resmen
Ama annelik demek kaygı demek zaten. Mesela ben de şuan sadece anne sütü veriyorum ama acaba doyuyor mu mama mi versem soruları sürekli beynimde. Hep bir yetememe kaygısı. Ama biraz büyüdüklerinde herşey düzeliyorPeki çocukla bağlanma sorunu yaşadınız mı? Benim hastanede ebeler psikolojimi bozuyordu resmen. Sanki emzirmezsem en kötü anne ilan edilecek gibiydim. Şimdi de lohusa kafası sanırım her mama verdiğimde kendimi suçluyorum
Tabiki herkes emzirmek zorunda değil, sadece eğer hersey yolundaysa ve verilebiliyosa anne sütü en iyisi. Bu arada dağılarak devamlılığı saglanamiyo, süt artmasi için emzirmenin artması gerek. Kendini zorlamadan bı yol bulabiliyosan 5-6 aylık olana kadar devam edebilsenPeki çocukla bağlanma sorunu yaşadınız mı? Benim hastanede ebeler psikolojimi bozuyordu resmen. Sanki emzirmezsem en kötü anne ilan edilecek gibiydim. Şimdi de lohusa kafası sanırım her mama verdiğimde kendimi suçluyorum
Esim de büyük olanı gelip ise götürdü küçük var yok arası ev çok sakindi uyumasamda ruhum dinlendiBugün görümcem benim oğlanı aldı bi kaç saat çıkardı eşimle ikimiz bayılmışız farklı yerlerde o kadar iyi geldi ki
Ne güzel hepsi sağlıkla, mutlulukla büyüsünBağlanma sorunu yaşamadık çünkü tüm bakımlarını yapan biziz sonuçta. Kendinizi kötü hissetmeyin inanın herşey çok güzel oluyor. Onları bizden çok kimse sevemez çocuklar bunun farkıyla büyüyor zaten. Çok şükür şuan gayet sevgi dolu başarılı çocuklar ikisi de
Ben hamileyken de emzirmeye sıcak bakmıyordum, sebebini bilmiyorum ama psikolojik sanırım. İlk günler de doğru emziremediğim için meme ucları hep yara oldu ve ben tamamen soğudum, sağarak az da olsa vermeye çalışıyorum. Vicdanım rahat olmasa da 40ı çıkınca sonlandırmak istiyorum kendi ruh sağlığım içinTabiki herkes emzirmek zorunda değil, sadece eğer hersey yolundaysa ve verilebiliyosa anne sütü en iyisi. Bu arada dağılarak devamlılığı saglanamiyo, süt artmasi için emzirmenin artması gerek. Kendini zorlamadan bı yol bulabiliyosan 5-6 aylık olana kadar devam edebilsen
Benim de yara olmuştu, gümüş kapaklar ve lansinohun kremi toparladı, eğer çözüm istersen. Ben de ilk çocuğumda 1 yaş 4 aylıktı artık dayanamıyordum ama emzirmeye, millet aman 2 yaşasın aman bırakma diye baskı yapsada bıraktık valla. Anlayabiliyorum o yüzden. Sen bilirsin tabiki en önemlisi senin kendini iyi hissetmenBen hamileyken de emzirmeye sıcak bakmıyordum, sebebini bilmiyorum ama psikolojik sanırım. İlk günler de doğru emziremediğim için meme ucları hep yara oldu ve ben tamamen soğudum, sağarak az da olsa vermeye çalışıyorum. Vicdanım rahat olmasa da 40ı çıkınca sonlandırmak istiyorum kendi ruh sağlığım için
Ne mutlu size o kadar dayanmışsınızBenim de yara olmuştu, gümüş kapaklar ve lansinohun kremi toparladı, eğer çözüm istersen. Ben de ilk çocuğumda 1 yaş 4 aylıktı artık dayanamıyordum ama emzirmeye, millet aman 2 yaşasın aman bırakma diye baskı yapsada bıraktık valla. Anlayabiliyorum o yüzden. Sen bilirsin tabiki en önemlisi senin kendini iyi hissetmen
İnsanlar gerçekten çok farklı ne diyeyimKendi başında otursa sıkıntı değil bırakıp gitti üstüne yemek yapıyordum tüm komşular kendine bu yüzden sırt çevirdi beni de bıktıracak gibi de benim oğlanda tek onun kızıyla oynuyor
Biberonu seviyorsa mamayı iştahla yiyorsa senin tercihin canım. Bağışıklık tamamen yapısal büyük oğlum oluk oluk anne sütü aldı bağışıklığı çok düşük. Küçük olan daha az emdi erken ek gıdaya vs geçtik ilaç bile kullanmadım desem yeridir. Sen mutlu huzurlu ol ki bebeğin de mutlu olsun.Kızlar ben doğum yapalı 23 gün oldu. Şimdiden sütüm azaldı baya, günde 2 kez sağarak vere biliyorum onun dışında mamayla besleniyor. 40ı çıkınca sütümü de kesmek istiyorum artık sütverme dönemi beni malesef psikolojik açıdan fazla etkiledi ve bi türlü sevemedim bu süreci. Deneyimli annelere sorum mamayla beslenen bebekler çok mu hassas oluyor? Bebeğime sanki bile bile zarar veriyormuş gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?