2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    148
Kızlar zayıflamak için bir şey yapıyor musunuz ben artık kilo vermek istiyorum. Doğumdan sonraki hafta 75 kiloydum. Bu sabah yine 75 kiloyum 1 gram vermedim
Ben hamile kaldığım kilonun altına düşmüştüm çok güzel veriyordum ama bu emzirme deli gibi iştah açtı yemezsem elim ayağım titriyor resmen
Halimden de mutlu değilim ne yapacağım bilmiyorum

Birden aglıyo benimkisi de ya acıyo herhalde zaten kuzumda bi diş ağrısı kasıntısı bide üstüne böyle oldumu ateş bizde habire çıkıyo

Ben hamile kaldığım kilonun altına düşmüştüm çok güzel veriyordum ama bu emzirme deli gibi iştah açtı yemezsem elim ayağım titriyor resmen
Halimden de mutlu değilim ne yapacağım bilmiyorum
Çok iyi anlıyorum, aşırı iştah açılması bende de var bir dur demek zorundayım. Ara öğünlere yüklenmeyi planlıyorum istediğin zaman buyur gel topiğe ben de şuan nasıl olacak tam bilmiyorum ancak zamanla iyice şekillenir diye düşünüyorum sen de hazır hissedince bence bir şeyler yaparsın. Önce kafada onun kararını vermek gerekiyor. Yemek yemek de sigara gibi bir bağımlılık. Ben buna çok inanıyorum

Geçmiş olsun, banyo yaptırın sık sık, sıcak da soğuk da olmasın suyu, yani bebeği rahatsız, edecek kadar soğuk olmasın

Ben takibe aldım. Bu aralar ekmek yemiyorum, nasılsa süt yapmıyor. Yemeklerden kısmayacağım şimdilik ama ekmek bu şekilde. Bir de tahini sabah bir tatlı kaşığı yiyip bırakacağım.

Ön ergenlik diye bir şey gerçekten varmış, biz ergenlik derken bir de bunun 9 12 yaş arası önden sürümü varmışKasım'da oğlum 10 yaşında olacak, bir sürtüşme içindeyiz birkaç aydır. Dedim bu ne bir bakayım, videolar varmış. Her gördüğüne aşık oluyor, her dediğime bir karşılık hazırlıyor. Napacağız bakalım girdik bir sürece?????

Oy kuzum benim Allah kolaylık versin hiç bilgim yok bu konuda

Mesajini okuyunca direk sunu dusundum benim bebe de 9 - 10 yasina gelip ergenlik yasayacak inanamiyorum bu kadar buyuyecegine sanki hep bebek kalacakmis gibi geliyor bana hayal edemiyorum Allah kolaylik versin ergenlik zor

Mesajini okuyunca direk sunu dusundum benim bebe de 9 - 10 yasina gelip ergenlik yasayacak inanamiyorum bu kadar buyuyecegine sanki hep bebek kalacakmis gibi geliyor bana hayal edemiyorum Allah kolaylik versin ergenlik zor
Amin, teşekkür ederim.

Büyüyecek tabii ki :) Teoman'ın dediği gibi "...vakit bir türlü geçmezken yıllar, hayatlar geçiyor..." :) Nasıl büyüdü anlamıyorsun, daha önümüzde uzun bir yol var inşallah. Ergenlik zor değildir demek istiyorum ama ben de daha bir şey bilmiyorum pek. Kendi ergenliğimden de bir şey anlamadım, geçti öyle.

Aslında çocukla kavga etmemek, ona kulak vermek lazım, büyümesi, gelişmesi için ortam yaratmak lazım ama bizde pek öyle olmuyor. Biz kendimizi gerçekleştirememişken çocuğun kendini gerçekleştirmesi için nasıl bir ortam hazırlarız bilemiyorum. Bu kendini gerçekleştirme de biraz duygusal olgunlukla alakalı. Ben 41 yaşındayım ama duygularım eğitilmemiş, ne yazık ki böyle, ailemin kardeşimle yaşadığı sıkıntıları ben de yaşayacakmışım gibi geliyor, o yüzden sürekli teyakkuzda buluyorum kendimi, hep bir şeyler tetikliyor bu konuda, çocuğa sakin yaklaşmam gerekirken ben de onun annesi değil de sanki çocukmuşum gibi yaklaşıyorum. İki çocuk karşı karşıya :)

Duyguları kontrol etmek çok önemli, ben ise söyleniyorum, dır dırcı imgesi vardır ya işte o benim, çoğu sorunda söyleniyorum, çocuk niye gelsin sana anlatsın derdini... Yani diyeceğim çocuğun annesi babası olmak lazım, hiçbir zaman arkadaşı değil ama bir sıkıntısı olunca da gelip sana anlatabilmeli, işte o an anne ya da baab kimse o kişi sakinliğini koruyup çocuğa doğru yolu gösterebilmeli, gösterirken de hani hemen olsun bitsin diye düşünmemeli, yoksa o iş olmuyor işte :)

Çok doğru teori ve pratigin birbirini tutmasi her zaman mümkün olmuyor. Biz daha bilincliyiz bizim ergenligimiz oyle boyle gecti kimse bizi anlamadi anlamaya da çalışmadı simdi hem kendi cocuklugumuzu hem kendi cocugumuzu büyütmemiz gerekiyor. En azindan bizim çocuklar daha şanslılar, burada cocugu icin her seyin en ince ayrıntısıni düşünen bu kadar anneyi görmek de gelecek nesil açısından umut verici oluyor

Kızlar bizde 10 Nisan doğumluyuz 3 haftadır mama reddi yaşıyoruz zaten emmiyor 2 ay zar zor anne sütünü içirebildim birtek benim sanıyordum mamayı değiştirdim dün yine çözüm bulamadım biberon başlığını değiştirdim yine içmiyor bir çözüm bulan varmı uykuda vermeye çalışıyorum uyuduğu için sürekli dürtüyorum uykudan uyanıyor

Maalesef benim 2.aydan beri böyle asla çözüm bulamadım reflümüz var iki ilaç kullanıyoruz önceden uykuda bile birada reddetmeye başladı çok kötü günlerdi ilaçlardan sonra enazındsn uykuda içiyor ama tam dalmadan asla içmiyor tamamen dalmadı lazım yarı buçuk ise hemen gözünü açıp itiyor aylardır gecem gündümüzüm uyutmaya çalışıp mama vermekle geçiyor çok çok zor Allah yardımcınız olsun inşallah sizin atak felandır da geçer ne uyku düzenimiz var ne mama düzeni ne başka birşey hep savaş halindeyiz çok üzülüyorum ama böyle geçiyor günler

Bizde 10 nisan doğumluyuz kızlar başladık tadımlara.. 5aya yaklaştık gecem gündüzüm yok yaa uykuya çok direniyor gezmek istemiyor sureklı beni istiyor beni ve kucak sırtım şimdiden iptal nasıl büyücek bu minnaklar hiç aklım almıyor.. 5dk birinde durmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…