2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    147
Bnmki yarim dönüyor tam donemiyo ama yüz üstü uyudugu icin sorun olmuyo bizde korkmayin kafalarini yana cevirip cokta rahat uyuyolar biz gaz sorunu icin yüz üstü yatirmaya baslamistik çok rahat uyuyo 2 aydir
Ben kafasını çevirmeye çalışıyorum öyle uysun diye ısrarla burnunu dayıyo yatağa bağırıyor 🤣

Anneler egzersiz yapıyor musunuz? Bu süt için tatlı matlı yemeyin, sadece şu için vs diyorlar ama ben bu sefer maaşallah her istediğini yedim, şimdi de kilo vermeye spor yapmaya korkuyorum, dışarda yürüyüşü saymıyorum bu arada.

Sizler napıyorsunuz? Kilo verirsek ve egzersiz yaparsak bu süt üretimi etkilenir mi acaba? Doktora soran var mı?
Ben çok tatlı yiyorum ve bütün gün ice tea içiyorum emzirdikçe insanın canı şekerli şeyler istiyor benim öyle yani. Doğum kilosunun çoğu gitti de 6-7 kilo versem iyi olacak pilatese başlamayı düşünüyorum doktora sordum istiyosan olimpiyatlara hazırlan sorun yok dedi 🤣

Ben 2.5-3 aydir duzenli spor yapiyorum 15 dk bile olsa o günkü vaktime gore bebegimin uyumasina gore suresi degisiyor. Bol su içiyorum baktim kaslarim azaliyor simdi agirlik calismaya basladim suyu eksik etmegimiz surece bence sütü etkilemiyor bi sorun yaşamadım.

Benim beslenme isi sıkıntıli cunku bebegim alerjik protein kaynaklarim kısıtlı ama oyle olmayanlar icin de gunde kilo basina 1.8 - 2 gr protein almasi öneriliyor 🤗 bu beslenme spor isine cok kafa yordum bu aralar uzattim biraz lafi 😂
Bebeğin neye alerjisi var nasıl tespit ettiniz? Bana da doktor süt ürünleri tüketme dedi ama çocuğumda döküntü falan bişey yok cildinde. Doktor huzursuzluk yapar ondan kes dedi

Hanımlar bebişlerin durumu nasıl sizlerde ?Benim ki gündüz en fazla yarım saat uyuyo kalan zamanda hep mıkır mıkır ayakta söyleniyo ,memnuniyetsiz yani anlıyorum.Çocuğum huzursuz,huysuz bişey oldu.Valla akşam uyku saati gelsin diye 4 gözle bekliyorum günlerdir.Kollarım ağrıyo artık taşımaktan ama oturduğum an ağlamaya başlıyo .Valla kısır bi döngüye girdim ne zaman geçicek bilmiyorum.Atak haftasında mıyız onu da bilmiyorum.Ama çok zorlanıyorum bu günlerde :(
Aynı şeyleri yaşıyoruz gündüz uyutmaya çalışmak işkence bi de uğraştığıma değse hemen uyanıyor zaten. Doktor süt ürünlerinden huzursuz dedi diyet yap dedi de beceremedim ☹️

Merhaba anneler,

Biz de kontrole gittik, dönemiyor bizimki de henüz. Doktor biz 5.ayda bekleriz zaten dönmeyi dedi. Erken dönenler de oluyor ama dedi. Gruptaki dönen bebişler erkenci demek ki, hareketli😇

Kalbini dinledi, az bir üfürme var dedi. Küçük oğlumu da dinledi, bu daha net dedi. Masum üfürme oluyormuş ama ikisini de gösterin, eko çektirin dedi, yeşil alan açtı çocuk kardiyolojisine. Büyük oğlumu da göstereceğim doktora, okullar açılmadan önce kan tahlili ysptırmak istiyorum. 9 Eylül'de açılıyor okullar.

Bebeğim bileğini doğuştan oynatamıyordu, sezaryen olmasına rağmen böyle bir durumla doğmuştu. Allah'a çok şükür şimdi bileğini tutabiliyor, parmaklarını sıkması diğerine göre daha zayıf ama onun da güçlenmesini bekliyorum inşallah, oyuncak tutturmaya çalışıyorum. 6 aylık olunca yine kontrolü var el cerrahisinde. Kimsenin başına gelmesin ama buraya da yazıyorum, başına gelen olursa umutsuzluğa düşmesin diye.
Çok geçmiş olsun canım. Yavrularımız sağlıklı olsun geriye kalan herşey halolur Allah'ın izniyle. Benim oğlumda da var pfo. Ama masum dediğin gibi. Senelik kontrol istedi doktorumuz.
Her geçen gün daha da güçleniyor kuzularımız. Sen gönlünü ferah tut. Ellerine bir şeyler ver devamlı tutsun. Masaj yap parmaklarına. Sen daha iyi bilirsin tabii ki..

Bebeğin neye alerjisi var nasıl tespit ettiniz? Bana da doktor süt ürünleri tüketme dedi ama çocuğumda döküntü falan bişey yok cildinde. Doktor huzursuzluk yapar ondan kes dedi
Aslinda burda bir kac kez anlatmistim 😊 surda uzun uzun yazmistitim alintiya ekliyim:
Bizim 2 aylikken her beslenmeden sonra kaka yapma ve mukuslu kaka bebekte aksamlari asiri aglama sorunlarımız vardi, ilk gittigimiz doktor inek sütü proteini alerjisi veya laktoz intoleransi dedi gaita testi yapildi ve gizli kan cikti ne hikmetse bu doktor laktoz intoleransi fikrinden devam etti ama kakada kan alerji isaretiymis ben de her yerde boyle okudum ve kendi kendime paketli gidalar ve sut urunu olan herseyi kestim 1 ay bebeğimde gozle gorulur duzelme oldu. Ne duzelmesi derseniz aglamasi gecti, kaka sayisi 2 ye düştü.

Sonra 1 ay sonra bu ayni doktora kontrole gittik ve ben ne yaptigimi soyledim biraz peynir FALAN ye bakalim ne olacak dedi ben de ertesi gun kakasinda kirmizi kan gordum ödüm koptu.

Hemen baska doktora gitmeye basladim. Kakada kan deyince adam zaten pek fazla dinlemeye gerek duymadi ve gida alerjisi dedi. 4 hafta bana kati bir diyet yaptirdi firesiz uydum. Kaka sayimiz azaldi kivami duzeldi.

Simdi diyeti açma donemindeyiz doktorun verdigi adimlari uygulayarak bebegimi yavas yavas alistirmayi hedefliyor. Ciddi alerjik reaksiyon gostermedigi surece bu sekilde diyeti acacagiz. Bazi bebeklerde alerji ciltte dokuntu tarzi gozukuyormus onlar testlerde sonuc veriyormuş ama bizimki gibi bagirsak sorunlariyla kendini belli eden alerji testte cikmiyormus o yuzden maalesef tek cozum eliminasyon diyeti yapmak.

Hanımlar ben hep sütümün yetersizliğinden bahsediyorum ya. Doktora gittim ve prolaktin hormonu çok düşük çikti. Doktor sen çocuğunu doyurabiliyor musun dedi. Ben sütümü ilaç niyetine verebiliyorum dedim. Ki prolaktin yükseltici ilaç kullandığım halde bu kadar düşük çıkması beni daha çok üzdü. Pcos'luyum buda etkenmiş. Tiroid ilacı kullanmıştım gebeliğimde bu dönemde tiroid sonuçlari normal çıktı. Doktor beni endokrinoloji bölümüne yönlendirdi. Acaba ne yapabilir ki onlar.. Ay sonuna doğru anca randevu alabildim. O zamana inşallah bu şekilde devam edebilirim.
Ben sunlari yapmaya basladim doktor tavsiyesi ile, 10 gundur falan sütüm gozle gorulur artti belki isinize yarar

Solgar brewers yeast
Bestlak
Anne cayi
3unu de duzenli denilebilecek sekilde kullaniyorum
En az 3 litre su

Anneler egzersiz yapıyor musunuz? Bu süt için tatlı matlı yemeyin, sadece şu için vs diyorlar ama ben bu sefer maaşallah her istediğini yedim, şimdi de kilo vermeye spor yapmaya korkuyorum, dışarda yürüyüşü saymıyorum bu arada.

Sizler napıyorsunuz? Kilo verirsek ve egzersiz yaparsak bu süt üretimi etkilenir mi acaba? Doktora soran var mı?
Bende hiç yapamıyorum. İki kat merdiven çıkınca bacaklarım ağrıyor artık. Kocaman bir göbeğim var. Utanıyorum aynaya bakmaya. Doktorum yürüyüş yapmamı, yüzmemi önerdi. Öncelik denizde yüzmek olsun dedi. Eşimden utanıyorum artık. Bende takipteyim diğer anneler neler yapıyor acaba

Tarhana çuk severim ama yapacak metanetim yok jabsuwbdk civik yapip buzlukta mi tutuyorsun yoksa kurutuyor musun un gibi 🥹
Kurutuyorm ay cok zahmetli bende yarisinda pisman oldum😂 ama bitti attm buzluga çok şükür erken yaptigim icin disarda tutmayaym dedm sicakta boceklenir falan

Ben beşiği komple boşalttım artık üstünü örtmeye de korkuyorum dolanır diye öylece yatıyor yaz günü üşüyecek diye korkuyorum aha analık 🤣🤣🤣
Gece serin oluyor cam açık kesin usuyodur diyorum ama üşüse uyanirdi da diyorum kafam karışık ajdbsjjdkd ağır bir yorganı vardi onu yüzüne vs cekemiyor genelde ayaklariyla ittiyordu diye öyle geciştirdik ama bu kış yorgan vs kullanamicam. Yorgani birakinca havaya rağmen uzun kol alt üst giydirio tek öyle uyuttum şimdi zibinla falan uyuyor arada serin olunca tişört de giydiriyorum yine veya üst uzun kol alta bir şey giydirmiyorum tek zibinli falan geciyor bir şekilde. Kısa mecbur tulum alıcam ama hicbir fikrim yok hangi marka iyidir hangi degerlerde almalıyım kafam karışık 😆

Merhaba anneler,

Biz de kontrole gittik, dönemiyor bizimki de henüz. Doktor biz 5.ayda bekleriz zaten dönmeyi dedi. Erken dönenler de oluyor ama dedi. Gruptaki dönen bebişler erkenci demek ki, hareketli😇

Kalbini dinledi, az bir üfürme var dedi. Küçük oğlumu da dinledi, bu daha net dedi. Masum üfürme oluyormuş ama ikisini de gösterin, eko çektirin dedi, yeşil alan açtı çocuk kardiyolojisine. Büyük oğlumu da göstereceğim doktora, okullar açılmadan önce kan tahlili ysptırmak istiyorum. 9 Eylül'de açılıyor okullar.

Bebeğim bileğini doğuştan oynatamıyordu, sezaryen olmasına rağmen böyle bir durumla doğmuştu. Allah'a çok şükür şimdi bileğini tutabiliyor, parmaklarını sıkması diğerine göre daha zayıf ama onun da güçlenmesini bekliyorum inşallah, oyuncak tutturmaya çalışıyorum. 6 aylık olunca yine kontrolü var el cerrahisinde. Kimsenin başına gelmesin ama buraya da yazıyorum, başına gelen olursa umutsuzluğa düşmesin diye.
Gecer inşallah hepsi minnos eline kuvvet bol bol egzersizle ameliyata gerek kalmadan gecsin inşallah ❤️❤️ üfürüm bizde de cikti haftaya gidicez doktora muhtmeelen bisey cikmicak ama yine kontrol ettirelm dedik

Kakasinda mukus var genel olarak, bi de cildi stopik kuruluklar var krem kullaniyorum onun için nemlendir bol bol yoksa kaşıntı yapar daha kötü eder kaşımaya çalışıp, test yapsam kanda çıkmaz o yüzden sınırda dedi. Cikolata vs süt ürünü yemezsen azalir ama riskli değil iste diyet yap vs demedi o yüzden.tadimlarda da sebzeden sonra yoğurt dedi bakalim genel olarak 3 gün kurali uygulamadim ama yogurtta uygulamam lazım

AAnne çayı Hangi marka kullanıyorsun solgar tablet var elimde bestlak da kullandım imomlatte de kullandım. Prolaktin yükselten ilaç da kullandım yani o ilacı kullandığım halde değerim 32 çıktı .emziren annelerde En az 80 ila 400 arası olmalıymış.
Ama anne çayının kullandığı markayı merak ettim canım
Ben sunlari yapmaya basladim doktor tavsiyesi ile, 10 gundur falan sütüm gozle gorulur artti belki isinize yarar

Solgar brewers yeast
Bestlak
Anne cayi
3unu de duzenli denilebilecek sekilde kullaniyorum
En az 3 litre su

Kurutuyorm ay cok zahmetli bende yarisinda pisman oldum😂 ama bitti attm buzluga çok şükür erken yaptigim icin disarda tutmayaym dedm sicakta boceklenir falan
Ah evet zaten su koysam utanmasa o da boceklenecek yazin mutfaktan nefret ediyorum.... Cococops yiyodum böceğin teki geldi içine atladı.... Gözümün önünde intihar etti, olan benim yemeğime oldu jsbshwdjjdid başka yer bulsaydin ya kendine intihar için 😆

Merhaba anneler,

Geçer inşallah zaten bir çok bebişte olup geciyormuş çoğu 🙏🏻 egzersizlerle güzel de gelişir bileği minik kuşun inşallah ❤️

Ah evet zaten su koysam utanmasa o da boceklenecek yazin mutfaktan nefret ediyorum.... Cococops yiyodum böceğin teki geldi içine atladı.... Gözümün önünde intihar etti, olan benim yemeğime oldu jsbshwdjjdid başka yer bulsaydin ya kendine intihar için 😆
Ben artik her seyi dolaba atiyorum 😂 sinirim bozuluyo böceklendikce bide mutfak cok gunes aliyo hiç işimiz yokms gibi bide nerden geldigini ara 😂

Dün asiya gittik bugün hafif atesi vsr gibi ama keyfi yerinde şükür bi uyku iyice bitti uyutuyorum tam yatırıp işe basliyorum uyaniyo😂 dalga geciyo gibi😂😂

Ya m
Ben artik her seyi dolaba atiyorum 😂 sinirim bozuluyo böceklendikce bide mutfak cok gunes aliyo hiç işimiz yokms gibi bide nerden geldigini ara 😂
Benim pirinç bulgur makarna un ne ararsan aklıma gelemdi diğerleri şuan hepsi dolapta... Öyle iki sene bile kapali duruyor paketinde ama dışarda bir sene evimi kelebekler bastı:') her şey kurtlanmis kurtlanmayana da gözüm kesmedi heppppsi çöp 😆 yeni tecrubesiz evliyim de ksbdhedksnhdh sonradan aklıma böylesi yatti snnshsbd şimdi de dolabim boxuldu sogutmuyor arkadaki havalandirmalar alttan üste doğru buzlanma yaptı tıkanıklık var sanırım onu da çözene kadar eve i gün yemeyecegim şeyleri almiyorum peynir vs nanay oldu hepsi 🥹 bebekle çektiğim cilelere bir yenisi eklendi işte

Dün asiya gittik bugün hafif atesi vsr gibi ama keyfi yerinde şükür bi uyku iyice bitti uyutuyorum tam yatırıp işe basliyorum uyaniyo😂 dalga geciyo gibi😂😂
Aman ateş huzursuzluk olmasından iyidir boşver. Biz de rota menenjit 2. Dozlari vuruldu salı günü ateş ve huzursuzluk yaptı gece git gel kontrol et derken uykusuna mıçtım o gün bu gündür hala düzgün uyumuyor çok dengesiz sürekli ağlıyor hep yanında durayım konuşayım sonra o da yetmiyor kaldırıp kucağıma alacağım ama oturmak yasak sjdbdjddn tüm gün deli divane gibi sokaktayim sabah akşam ....

Back
X