Uyku konusunda inat etmeyince rutinleri katı şekilde uygulamadıkça asla olmuyo. Bi kere bozulsa başa sarıyosun. Ben gece uykusunu 8e kadar çektim. İlk ay 12-1 de yatıyordu. Kırmızı ışık, masaj, mama veya emzirme. Çoğu zaman yemek yerken uyuyo ama ağzından çektiğim an uyanıyor. Omzuma yerleştiriyorum gaz çıkarmak için orda uyuyo. Uyumazsa odanın içinde yürüyorum. Benimki dik durarak uyumayı seviyor mesela asla yatmaz kucağıma. Şimdi ataklardayız çok fena. Bu saate kadar 3-4 kere uyandı. Çok zor daldj sonrasında. Tükendim ama bu uyku gerilemesinden.Sizin bebek uyancak nerdeyse bizimki hala uyumuyor
Aynen aynı seylwri yaşıyorum arkadaşım duş uykusunu acıyor benim bebenin de sanırım duş aldirmasam mi napsam birde öyle denicem artık salıncak güzelmiş bizde ana kucağında uyutuyorum bazen ama uykusu gelince ordada ağlıyor çıldırıyor anca uyduÇok benzer şeyleri yaşıyoruz seninle. Benimki ilk doğduğundan 3. aya kadar emzik aldı ama bu aralar almıyor artık eliyle tutup çıkarıyor emziği bıraktığı için emerek uyumak istiyor. Ve saatlerce emdiği halde memeden çıkarınca uyanıyor. Şans eseri uyanmazsa bu sefer gaz çıkmıyor o uyandırıyor ya da kusuyor çok emdiği için. Memeden başka bir yerde uyumuyor ve bu belli bir saatten sonra anne için çok zor oluyor. Gündüz uykularının hepsini toplasan 2 saati geçmiyor bazen şanslıysam 3 saat olduğu oluyor. Dolayısıyla gündüz hiçbir işimi doğru düzgün halledemiyorum. Benim bebekte duş masaj da işe yaramadı normalde mayıştırması lazım bizimkinin uykusunu açıyor. Her bebek gerçekten çok farklı.Şu sıralar çareyi şu salıncakta buldum. Allah razı olsun bir tanıdık vermişti çok isime yaradı. Emziriyorum gazını çıkarıyorum salıncağa koyup dalmasını bekliyorum en azindan bu salıncakta uyuyor saat 11 12 de olsa.Eki Görüntüle 3592079
Daha erken uyuduğu da oluyordu gittikçe uyuma saati geç saate çekti uykusu geliyor gözlerini kasıyor esniyor ama uyutamiyorum emziriyorum mama veriyorum piş pışyapiyorum ayakta sallıyorum yok emerken uyudu uyudu başka türlü uyumuyor gündüz bazen 1 saat bazen 2 saat uyuyor belli olmuyor çok düzensiz bir iki gün düzenli uyursa sonra gene düzensiz bende strese giriyorum nerde yanlış yapıyorum diye herkes rutin yapıyor ama rutin yapınca hiç uyumuyorCanim senin bebisin uykusu yeni mi boyle bozuldu yoksa hep mi kotuydu? Uyku bizim icin de buyuk sorun.Daha 2 haftalikken basladi uyumamaya 12 bazen 15 saat uyumadigi oluyodu daha dogrusu kucagimda uyuyodu koydugum gibi uyaniyodu uykusunu da boyle boyle kucakta aliyodu. 2 aylik olana kadar gece uykusuna en erken 3 bucukta yatirabiliyodum. Sonra bikac hafta 2de yatmaya basladi bu aralar da 12-1 gibi yatiyor tam 3.5 aylik oldu. Gecenlerde bir kere 11de uyudu sevincten ne yapacagimi sasirdimgunduz uykulari da genelde yarim saat en fazla 1 saat uyuyor tek seferde ve uyaniklik suresi de uzun 2-2 bucuk saat. Ilk 2 ay kendimi cok yiprattim ben bebegimi niye uyutamiyorum diye ama sonra kabullendim benim bebegim galiba uyumayan bir bebek. Bu surecte uyku duznlemeyle ilgili kitap da okudum videolar da izledim ama yok pratige dokemiyorum. Ideal uyutma sekli yataga koyup poposunu pispislayarak uykuya gecirmek, benim bebegimi uykuya gecirme seklim squat yapmak, pilates topunda ziplamak yok olmuyo cunku cok direnc gosteriyor uykuya gecerken sadece bunlar ise yariyor kucagimda yuruyerek bile mumkun degil uykuya gecmiyor. Sansliysam emerken daliyor ama bu nadiren oluyor. Belki de ben alistirdim ama 12 saat uykusuz kalinca insan her yolu deniyo ve ise yarayanla devam.ediyo malesef. Cok uzun yazdim ama bu uyku konusu beni zaman zaman tukenmis hissettiriyor insallah biz de bu sorunun ustesinden gelebiliriz
Bizimkide çok zor daldı gene sabaha kadar uyusa bariUyku konusunda inat etmeyince rutinleri katı şekilde uygulamadıkça asla olmuyo. Bi kere bozulsa başa sarıyosun. Ben gece uykusunu 8e kadar çektim. İlk ay 12-1 de yatıyordu. Kırmızı ışık, masaj, mama veya emzirme. Çoğu zaman yemek yerken uyuyo ama ağzından çektiğim an uyanıyor. Omzuma yerleştiriyorum gaz çıkarmak için orda uyuyo. Uyumazsa odanın içinde yürüyorum. Benimki dik durarak uyumayı seviyor mesela asla yatmaz kucağıma. Şimdi ataklardayız çok fena. Bu saate kadar 3-4 kere uyandı. Çok zor daldj sonrasında. Tükendim ama bu uyku gerilemesinden.
Bizim bebekte sallanarak mayisiyor sanırım masajda sevmiyor benceÇok benzer şeyleri yaşıyoruz seninle. Benimki ilk doğduğundan 3. aya kadar emzik aldı ama bu aralar almıyor artık eliyle tutup çıkarıyor emziği bıraktığı için emerek uyumak istiyor. Ve saatlerce emdiği halde memeden çıkarınca uyanıyor. Şans eseri uyanmazsa bu sefer gaz çıkmıyor o uyandırıyor ya da kusuyor çok emdiği için. Memeden başka bir yerde uyumuyor ve bu belli bir saatten sonra anne için çok zor oluyor. Gündüz uykularının hepsini toplasan 2 saati geçmiyor bazen şanslıysam 3 saat olduğu oluyor. Dolayısıyla gündüz hiçbir işimi doğru düzgün halledemiyorum. Benim bebekte duş masaj da işe yaramadı normalde mayıştırması lazım bizimkinin uykusunu açıyor. Her bebek gerçekten çok farklı.Şu sıralar çareyi şu salıncakta buldum. Allah razı olsun bir tanıdık vermişti çok isime yaradı. Emziriyorum gazını çıkarıyorum salıncağa koyup dalmasını bekliyorum en azindan bu salıncakta uyuyor saat 11 12 de olsa.Eki Görüntüle 3592079
Gündüz gece buna mi koyuyorsun dalması için daldiktan sonra gündüz bundaki duruyor gene yoksa yatagami.koyuyorsunÇok benzer şeyleri yaşıyoruz seninle. Benimki ilk doğduğundan 3. aya kadar emzik aldı ama bu aralar almıyor artık eliyle tutup çıkarıyor emziği bıraktığı için emerek uyumak istiyor. Ve saatlerce emdiği halde memeden çıkarınca uyanıyor. Şans eseri uyanmazsa bu sefer gaz çıkmıyor o uyandırıyor ya da kusuyor çok emdiği için. Memeden başka bir yerde uyumuyor ve bu belli bir saatten sonra anne için çok zor oluyor. Gündüz uykularının hepsini toplasan 2 saati geçmiyor bazen şanslıysam 3 saat olduğu oluyor. Dolayısıyla gündüz hiçbir işimi doğru düzgün halledemiyorum. Benim bebekte duş masaj da işe yaramadı normalde mayıştırması lazım bizimkinin uykusunu açıyor. Her bebek gerçekten çok farklı.Şu sıralar çareyi şu salıncakta buldum. Allah razı olsun bir tanıdık vermişti çok isime yaradı. Emziriyorum gazını çıkarıyorum salıncağa koyup dalmasını bekliyorum en azindan bu salıncakta uyuyor saat 11 12 de olsa.Eki Görüntüle 3592079
Ben de emzirerek uyutuyorum. Akşam erken uyuduğu da oluyor, geç uyuduğu da oluyor. Uyku rutinim yok hiç. Uykusu geldiğinde beslerken uyuyor. Ama bazı günler midesi rahatsız oluyor, kusuyor, kolay uyumuyor.Bizimkide çok zor daldı gene sabaha kadar uyusa bari
Bende rutin yapamıyorum TV izlerken emziriyom uyursa uyuyor uyumazsa ana kucağına koyuyorum rutin falan yapamıyoruz saatlerce odadan çıkamadım bugün pes ettim artık uyumadıBen de emzirerek uyutuyorum. Akşam erken uyuduğu da oluyor, geç uyuduğu da oluyor. Uyku rutinim yok hiç. Uykusu geldiğinde beslerken uyuyor. Ama bazı günler midesi rahatsız oluyor, kusuyor, kolay uyumuyor.
4. ay uyku gerilemesini atlattıktan sonra uyku düzenleri büyük ölçüde oturuyor.
Tv sesi ve ışık varsa fazla uyaran olduğu için uyumayabilir. Odadan çıkamamak anneyi çok strese sokuyor. Uyumuyorsa odadan çıkarıyorum ben. Biraz salonda takılıp sonra tekrar odaya geçiyorum.Bende rutin yapamıyorum TV izlerken emziriyom uyursa uyuyor uyumazsa ana kucağına koyuyorum rutin falan yapamıyoruz saatlerce odadan çıkamadım bugün pes ettim artık uyumadıbu aydan sonra düzelir mi acaba erkenden uyusa ne güzel.olue
Eskiden arabada daha iyi uyurdu ama şimdi sürekli keşifte olduğu için bizimki de uyumuyor puseti de sevmiyor kucakta gitmek istiyor. Valla çevrem hep bana inanmıyor abarttığimı düşünüyor ama gerçekten az uyuyor bebeğim. Aynı artık ben o düşünceden vazgeçtim kendime vakit ayirabilme konusunda aksi takdirde hayal kırıklığı oluyor.Simdi ustteki mesajinizi okudum banyo bizde de ise yaramiyor annem her banyosundan sonra simdi o misil misil uyur diyor ama nerdee. Benim bebegim arabada da uyumuyor mesela hatta arabaya binince ciglik cigliga agliyor. Gece uykusuna erken yatirabilenlere gercekten imreniyorum kizim dogdugundan beri soyle tek bir aksami dahi kendime ayiramadim
Eskiden arabada daha iyi uyurdu ama şimdi sürekli keşifte olduğu için bizimki de uyumuyor puseti de sevmiyor kucakta gitmek istiyor. Valla çevrem hep bana inanmıyor abarttığimı düşünüyor ama gerçekten az uyuyor bebeğim. Aynı artık ben o düşünceden vazgeçtim kendime vakit ayirabilme konusunda aksi takdirde hayal kırıklığı oluyor.Simdi ustteki mesajinizi okudum banyo bizde de ise yaramiyor annem her banyosundan sonra simdi o misil misil uyur diyor ama nerdee. Benim bebegim arabada da uyumuyor mesela hatta arabaya binince ciglik cigliga agliyor. Gece uykusuna erken yatirabilenlere gercekten imreniyorum kizim dogdugundan beri soyle tek bir aksami dahi kendime ayiramadim
Benimki ana kucağını pek sevmedi onda uyumuyor. Emzirip sakinleştirip yatırıyorum çok şükür ağlamıyor en azından. Allah yardımcımız olsun vallaAynen aynı seylwri yaşıyorum arkadaşım duş uykusunu acıyor benim bebenin de sanırım duş aldirmasam mi napsam birde öyle denicem artık salıncak güzelmiş bizde ana kucağında uyutuyorum bazen ama uykusu gelince ordada ağlıyor çıldırıyor anca uydubittim
Masaji gece yapmıyorum ben uyku konusundaki işe yaramadığı için. Gündüz hareketli müziklerle yapıyorum eğleniyoruz ikimiz deBizim bebekte sallanarak mayisiyor sanırım masajda sevmiyor bence
Valla gece gündüz buna koyuyorum canım sadece geceleri ya loş ışık ya da baktım pek uykusu yok karanlıkta sallıyorum öyle daha iyi uykuya dalıyor. Daldıktan sonra yatağına alıyorum daha rahat uyuması içinGündüz gece buna mi koyuyorsun dalması için daldiktan sonra gündüz bundaki duruyor gene yoksa yatagami.koyuyorsun
Nasıl bebişiniz rahatladı mıEvet emzik emiyor, mutlaka denicem canım çok teşekkürler. Hatta şu an uyuyor hemen kalkıp buzluğa atayım uyanınca hazır olsun rahatlasın
Gece 12:30da uyandı yanına gittim emzirirken ikimizde uyuyakalmışız 01:30da uyandım baktım bebiş uyuyor hemen yüzüstü çevirdim 2de uyandı. 2den sonrası tam bir faciaydıSizin bebek uyancak nerdeyse bizimki hala uyumuyor
Evet soğuk emzik iyi geldi. İlk başta şaşırdı emzik soğuk olunca çok komikti suratıNasıl bebişiniz rahatladı mı
Günaydınnnn. Valla atak mı diş mi bilmiyorum ama bizde de durumlar aynı sayılır. Ataksa bir ay civarı falan sürüyor ama dişse yolumuz çok uzunKızlar günaydın, gece yaklaşık 25 kere falan uyandı. Uykusuzluktan tükendim. Ne kadar sürüyo bu atak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?