• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Kızlar ben yurtdışında yaşıyorum, doktorlar sağolsun kafa karışıklığından ölüyorum. Okuyorum sizleri ama birkaç konuda danışmaya geldim....

1) UYKU: Ben bebeğimi uyutamıyorum saatlerce sallasam da olmuyor yani bazen babasında uyuyor ama onda da çok zor ağlıyarak. Evet uyku gerilemesine girdik sanırım o yüzden ama buradaki doktor çok uyarılmış olduğu için regüle olamayabileceğini söyledi. Bu nedenle onu yormamamı hemen ilk uyku sinyalinde 60-90 dakika uyanık kaldıktan sonra uyutmaya çalışmamı söyledi artık çocukla hiçbir şey yapamıyordum. Bugün Türk doktorumuzla online görüştüm o da tam tersini söyledi yani bebek yeterince yorulmuyordur 4 a ylık çok erken uyutmaya çalışıyorsun en az 90 dakika aktif uyar onu oyna dedi. Yarın bunu deneyeceğim ama bebeğim bu kez de yorgunluktan uyuyamazsa ağlarsa kahrolurum artık onun uykusuzluğuna tahammülüm kalmadı hep sinir boşalması yaşıyor.

2) BESLENME: Kilo alımı şükür iyiymiş son 1 ayda 400 gr aldı. Tek meme besliyorum tek mememde süt yok. Buradaki doktor 17. hafta dolsun ek gıdaya geçebilirsin demez mi! Şok oldum çoook erken diye. Nitekim Türk doktor da erken dedi ve demir takviyesi başlamamı önerdi ve 22. haftaya kadar beklememi önerdi. Burada da bebeğin iç organlarında birikmesin diye demir takviyesi vermiyorlar... Neredeyse çocuğa et ver diyecekler o derece yani :D Bir de tam kan sayımı+demir değerleri vs ölçüm yapacaklar yani bebeğimden kan alacaklar ama bu gerekli mi? Ben şimdi ne yapayım? Siz demir başladınız mı? Tecrübeli anneler bir de 3 gün kuralını vs biliyorum ama ek gıdaya dair hiç bilgim yok tek birkaç tavsiye verebileceksiniz bu ne olurdu?

İmza: gurbette desteksiz bebeğini büyütmeye çalışırken aklını yitiren kız :)
Canım kendi deneyimlerimle elimden geldiğince yardımcı olayım sana.
1)Uyku: Ben bir buçuk saat uyanık tutuyorum. Sonra odaya götürüp yatağa yanyana uzanıp uykuyla alakalı bir kitap okuyorum. Sonra şimdi uyku vakti diyip öpüyorum ve kucağıma alıp hafif sallıyorum. Genelde 5 dk içinde uyumuş oluyor. Yani totalde 1 saat 45 dk falan uyanık kalmış oluyor. Gün sonuna doğru uyanıklık süresini 2 saate kadar çıkarıyorum. Ve uyanık kaldığı zaman bir sürü aktivite yapıyoruz. Zaten aktivite yapmazsam mızırdanıyor bir süre sonra. Bazen kendi kendine de bırakıyorum piyanolu oyun halısında, yada oyun matında falan on dakika falan. Ama genelde hep aktif oynuyoruz.
2)Beslenme: Aynen burada 4.ayda demir takviyesi başlanıyor bizde başladık. 9.ayda kan tahlili yapılıyormuş o zamana kadar kullanıcaz. Eğer tahlilde demiri iyi çıkarsa 9.ayda bırakılıyor. Ek gıdayla ilgili benim de hiçbir fikrim yok. Ama haziranın beşinde bakıcı ayarladım artık o yardımcı olcak tamamen. Çok tecrübeli birisi ondan öğrendiklerimi burada sizinle de paylaşırım mutlaka
3)Meme reddi: Evet yazdıklarının birebir aynısını yapıyor. Mesela 3 saattir emmedi açıkmıştır emzireyim diyorum. 3 dk falan emiyor sonra bırakıyor etrafa bakıyor, bana bakıp gülüyor falan. Ama bence bu meme reddi değil. Artık algıları açıldığı için dikkati dağılıyor etrafı incelemek istiyor. Ama benimki gün içerisinde bazen böyle yapıyor bazende çok güzel emiyor yani sadece uykuluyken değil. Bence bir süre sonra alışacaklar etrafa o yüzden sen her fırsatta emzir mutlaka
4)Banyo: Bunu tam anlamadım. Ben fileyle yıkıyorum. Suyu sevdiği için her akşam uyku öncesi rutini olarak yıkıyorum. Ama evet bazı bebekler sevmeyebilir. Sevdirmek için banyo yaptırırken eğlenceli çocuk müzikleri açabilirsin yada sesli, ışıklı oyuncaklarını görebileceği yere koyup onlara bakarken yıkamaya çalışabilirsin aklıma gelen öneriler bunlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bir de her şeyi kafaya takmamak lazım. Biliyorum bunu yapmak çok zor 🫠 Bende öyleyim ama rahat olunca her şey daha kolay olur. Kendimize bunu telkin etmeliyiz

1)Uyku: Ben bir buçuk saat uyanık tutuyorum. Sonra odaya götürüp yatağa yanyana uzanıp uykuyla alakalı bir kitap okuyorum. Sonra şimdi uyku vakti diyip öpüyorum ve kucağıma alıp hafif sallıyorum. Genelde 5 dk içinde uyumuş oluyor. Yani totalde 1 saat 45 dk falan uyanık kalmış oluyor. Gün sonuna doğru uyanıklık süresini 2 saate kadar çıkarıyorum. Ve uyanık kaldığı zaman bir sürü aktivite yapıyoruz. Zaten aktivite yapmazsam mızırdanıyor bir süre sonra. Bazen kendi kendine de bırakıyorum piyanolu oyun halısında, yada oyun matında falan on dakika falan. Ama genelde hep aktif oynuyoruz.
2)Beslenme: Aynen burada 4.ayda demir takviyesi başlanıyor bizde başladık. 9.ayda kan tahlili yapılıyormuş o zamana kadar kullanıcaz. Eğer tahlilde demiri iyi çıkarsa 9.ayda bırakılıyor. Ek gıdayla ilgili benim de hiçbir fikrim yok. Ama haziranın beşinde bakıcı ayarladım artık o yardımcı olcak tamamen. Çok tecrübeli birisi ondan öğrendiklerimi burada sizinle de paylaşırım mutlaka
3)Meme reddi: Evet yazdıklarının birebir aynısını yapıyor. Mesela 3 saattir emmedi açıkmıştır emzireyim diyorum. 3 dk falan emiyor sonra bırakıyor etrafa bakıyor, bana bakıp gülüyor falan. Ama bence bu meme reddi değil. Artık algıları açıldığı için dikkati dağılıyor etrafı incelemek istiyor. Ama benimki gün içerisinde bazen böyle yapıyor bazende çok güzel emiyor yani sadece uykuluyken değil. Bence bir süre sonra alışacaklar etrafa o yüzden sen her fırsatta emzir mutlaka
4)Banyo: Bunu tam anlamadım. Ben fileyle yıkıyorum. Suyu sevdiği için her akşam uyku öncesi rutini olarak yıkıyorum. Ama evet bazı bebekler sevmeyebilir. Sevdirmek için banyo yaptırırken eğlenceli çocuk müzikleri açabilirsin yada sesli, ışıklı oyuncaklarını görebileceği yere koyup onlara bakarken yıkamaya çalışabilirsin aklıma gelen öneriler bunlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bir de her şeyi kafaya takmamak lazım. Biliyorum bunu yapmak çok zor 🫠 Bende öyleyim ama rahat olunca her şey daha kolay olur. Kendimize bunu telkin etmeliyiz
Çok teşekkür ederim masallah bebegin cok sanslı senin gibi annesi oldugu için :nazar:

Çok teşekkür ederim masallah bebegin cok sanslı senin gibi annesi oldugu için :nazar:
Yaaaaa mesajın ağlatacak beni 🥹🥹🥹 Ben kendimi çok yetersiz hissediyorum, hiç iyi bir anne değilmişim gibi düşünüyorum bazen. Valla akşam akşam ağlatacaksın beni 🥲 Bence hepimiz çok iyi anneleriz. Buraya üye olup bebeklerimize nasıl daha iyi bakabiliriz diye uğraşıyoruz. Sadece tecrübesizlikten neyi nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. İnşallah zamanla kolaylaşacak her şey 🙏🏻🙏🏻

Aktivite olarak neler yapıyorsun canım ben oyun halısına koyuyorum kitap okuma şarkı söyleme 😅bizimki fazla görülmüyor mu acaba

Ya acaba problem bizde mi? Bugün Kuzeyi kaynanama bıraktım öyle güzel uyumuş ki orda her uykusunda 1,5-2 saat uyumuş ayy ben şok 😆
Valla ben de bebişlerin bizden sıkıldığını düşünüyorum. Dün arkadaşım geldi bizimki nasıl şen şakrak. Cilveler yapıyo oynuyo falan. Kızın kucağında uyudu. Kıskandım resmen😂 Farklı enerji seviyorlar bence.

Anneler acil yardımınıza ihtiyacım var kızım 4 aylık bir iki kez süt tıkanması yaşadım emince geçti ama iki gündür sağ göğsüm fena her yer top top emiyor ama süt az geldiği için bir süre sonra bırakıyor sağıyorum damla damla geliyor duş aldım masaj yaptım sıcak soğuk kompres yaptım bana mısın demiyor ne yapmam lazım evde halletmek istiyorum 😒

Anneler acil yardımınıza ihtiyacım var kızım 4 aylık bir iki kez süt tıkanması yaşadım emince geçti ama iki gündür sağ göğsüm fena her yer top top emiyor ama süt az geldiği için bir süre sonra bırakıyor sağıyorum damla damla geliyor duş aldım masaj yaptım sıcak soğuk kompres yaptım bana mısın demiyor ne yapmam lazım evde halletmek istiyorum 😒
Sıcak koyarak sağmayı denedin mi? Komple göğüsünü sıcak havluyla sarıp sağma yap. 15 -20 dk. Baya can yakıyo ama ben öyle çözmüştüm

Bebeğini ters tutup emzir başı sağ meme hizasındayken ayaklar da sağ kolunun altında kalsın çok işe yarıyor,bir de elinle sağ o top olan yerlerden aşağı doğru masajla.benimki öyle geçmişti.

Son düzenleme:
Elie sıka Sıka sağım yapıyordum ben veya emzirirken de sıkıyordum memeyi içindeki toplar cozukssun diye ama hemen geçmedi bende çok ağrı yapiyrsa parok içiyordum ama sağım yapmak.laim.iyice masajla

Sleepynin mavi olanını kullanıyorum canım. Bittiği işin sarı olanını kullandım bi kez kızardı poposu. Bazen de pampersın ıslak mendilini alıyorum ucuz bulduğumda.
Mavi olan yenidoğan mi canım sleepy hiç kullanmadim unibaby kullaniyordum e bebekte bulamıyorum Molfix var elimde şuan oda e bebekte yok

Hanımlar teşekkür ederim bir yerde okumuştum buğday nişastası ılık suyla lapa şeklinde yapıp göğse sürülüp üzerine peçete koyup 10 dk beklettim göğsümde rahatlama hissetmeye başladım sonra kızımı emzirdim eser kalmadı tıkanıklıktan her yöntemi denemiştim burada dursun mesajım birilerine bir gün şifa olur dua alırım belki ben çok dua ettim yazan kişiye 🤲🏻

Mavi olan yenidoğan mi canım sleepy hiç kullanmadim unibaby kullaniyordum e bebekte bulamıyorum Molfix var elimde şuan oda e bebekte yok
Evet canım yenidoğan. Çok memnunum

Eklentiler

• IMG_9769.webp
    IMG_9769.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 28
Aktivite olarak neler yapıyorsun canım ben oyun halısına koyuyorum kitap okuma şarkı söyleme 😅bizimki fazla görülmüyor mu acaba
Bende onları yapıyorum canım. Ama bizimki emeklemeye çok meraklı oyun halısında kendini sürekli ittirmeye çalışıyor çok yoruluyor bi de emekleyemeyince sinirleniyor 😅 Bi de her gün dışarı çıkarıyorum açık havada yoruyor bence

Bende onları yapıyorum canım. Ama bizimki emeklemeye çok meraklı oyun halısında kendini sürekli ittirmeye çalışıyor çok yoruluyor bi de emekleyemeyince sinirleniyor 😅 Bi de her gün dışarı çıkarıyorum açık havada yoruyor bence
Dışarı çıkarıyorum bende hergun arabada etrafı izliyor sende öyle yapiyorun dimi kucağına falan aliyormusun

Dışarı çıkarıyorum bende hergun arabada etrafı izliyor sende öyle yapiyorun dimi kucağına falan aliyormusun
Evet bende bebek arabasında çıkarıyorum hatta iki gündür bebek arabasının diğer kısmına geçtik yani puseti kaldırdım normal bebek arabasına geçtik. 3 kademesi var şu an daha yatay olan 2.kademeyi kullanıyoruz. Genelde bebek arabasında iyi duruyor ama bazen çok ağlıyor o zaman mecbur kucağıma alıp sakinleştirip tekrar arabaya koyuyorum. Yani her şey o günkü moduna bağlı paşanın 😅

Evet bende bebek arabasında çıkarıyorum hatta iki gündür bebek arabasının diğer kısmına geçtik yani puseti kaldırdım normal bebek arabasına geçtik. 3 kademesi var şu an daha yatay olan 2.kademeyi kullanıyoruz. Genelde bebek arabasında iyi duruyor ama bazen çok ağlıyor o zaman mecbur kucağıma alıp sakinleştirip tekrar arabaya koyuyorum. Yani her şey o günkü moduna bağlı paşanın 😅
Arabaya bindiği zaman onla nasik koyuyorsun canım pusettsiz

Back
X