2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    236
Kızlar kızımı 1 aydsn beri kundak tipi uyku tulumu ile uyutuyorum. Artık dönmeye başladığı için bırakmam gerek. Siz nasıl bıraktınız? Tulumsuz hemen uyanıyor:(

Kızlar kızımı 1 aydsn beri kundak tipi uyku tulumu ile uyutuyorum. Artık dönmeye başladığı için bırakmam gerek. Siz nasıl bıraktınız? Tulumsuz hemen uyanıyor:(
Ben direk kundaksız yatırarak alıştırdım bir kaç gün uyandırdı sonra alıştı özellikle gece kundaksiz deneyin daha derin uyuduğu için daha kolay oluyor

Aynı problem :( deliksiz uyuyordu tulumda. Tulumsuz ilk gün defalarca uyandı, pes ettim giydirip tek elini dışarda bıraktım. Sonra iki eli dışarda sadece bacaklarına giydirdim. Şimdi müslin örtü örtüyorum sadece. İlk gün gibi direnmiyor çok şükür. Ama deliksiz uyuyan bebeğim gitti tabi artık😁 3 4 defa kalkıyoruz :(

Canım bir kaç günde alışıyor hatta çok daha rahat ediyor. İstersen örtü ile bir kaç gün gevşek bağlayarak dene ama ben de direk çıkarmıştım çünkü çıkarınca direk fark ediyor, daha mutlı oluyor

Kucak manyaklığı yüzünden belim tutuldu. Hastaneden bildiriyorum😂 onun dışında şükür iyiyiz. Gece uykuları tam düzeldi derken bu ara diş sebebiyle gene mahvolduk. Ama bu serseri gece hayatına da alıştık 😂
şu ddoktorların önerdiği granüllerden kullanmayı denediniz mi kızlar? Ben sadece zeytinyağı karanfil yapıyorum. Eczane ürünü alıp denemek gerekir mi diş için emin olamıyorum

şu ddoktorların önerdiği granüllerden kullanmayı denediniz mi kızlar? Ben sadece zeytinyağı karanfil yapıyorum. Eczane ürünü alıp denemek gerekir mi diş için emin olamıyorum
Tetagil kullanıyoruz biz. Az da olsa rahatlama sağlıyor. Doktorum da bitkisel olduğu için kullanabilirsin dedi. Karanfil zeytinyağı pek bi işe yatamadı bizde maalesef

Kizlar oyun mati veya halisi kullaniyomusynuz? Haftaya 5 aylik olcaz biz.
Canım baştan 2-3 aylıkken alsan daha kullanışlı olurdu, şimdi zaten hareketlenmeye başlayacak ve koyduğun yerde bebeği bulamayacaksın. Ben hiç oyun matı kullanmadım, anam babam usulü yere örtü serdim, zaten ondan da çıkıyor şimdi

Kızlar selam. Siz bebişlere kaç cc mama veriyorsunuz? Bizim kız çok hızlı kilo alıyo gibi geliyo bana. Doktor bize 3 saatte bir 120 cc ile devam edelim dedi. Öğün olarak yetmiyo gibi geliyo bana. Ama kilo da alıyo hızlıca. 3 kere falan emzirebiliyorum gün içerisinde. Sütüm çok azaldı. Emzirdikten yaklaşık 1.5 saat sonra yine acıkıyo. Kestiremiyorum hiç bu besleme olayını. Kafam çok karıştı ve aşırı kilo almasından çok korkuyorum. 150 cc ile 4-5 saatte bir besleme yapsam daha mı iyi olur bilemiyorum. Bi akıl verin

Kızlar selam. Siz bebişlere kaç cc mama veriyorsunuz? Bizim kız çok hızlı kilo alıyo gibi geliyo bana. Doktor bize 3 saatte bir 120 cc ile devam edelim dedi. Öğün olarak yetmiyo gibi geliyo bana. Ama kilo da alıyo hızlıca. 3 kere falan emzirebiliyorum gün içerisinde. Sütüm çok azaldı. Emzirdikten yaklaşık 1.5 saat sonra yine acıkıyo. Kestiremiyorum hiç bu besleme olayını. Kafam çok karıştı ve aşırı kilo almasından çok korkuyorum. 150 cc ile 4-5 saatte bir besleme yapsam daha mı iyi olur bilemiyorum. Bi akıl verin
Bn de 3 saatte bir 125ml falan veriyorum. Gece sadece emiyo, sabah da biraz oyle ama gunduz pek sutum olmuo. 120ml bence iyi

Nurse harvey dentigel kullanıyoruz, diş fırçasına sıkıp, diş etlerine sürüyorum kuzumun

Nurse harvey dentigel kullanıyoruz, diş fırçasına sıkıp, diş etlerine sürüyorum kuzumun
Nurse Harvey'i de duymuştum ama unutmuşum, iyi oldu söylediğin, onu da not edeyim de tetagilden fayda görmezsem onu da denerim. Dün tetagili aldım. Bu arada maşallah çok güzel kilo vermişsin 👏🏼👏🏼 ben de vermeye çalışıyorum ama takılı kaldım 70-72 civarına. Yazdan ümitliyim bakalım. Diyetisyene gittin mi canım? Nasıl verdin, bana da sırrını ver 🥰

4-5 saat aşırı uzun bence. Benim doktorum 5 aylıkkken 3-4 saatte bir besle diyordu ama benim bebeğim 2 saatte bir acıkıyor. Kilo alımı da normal canım. Ayda 700-800 gram alıyor. Aşırı Kilolu bir bebek değil, normal kilolu bir bebek. Ay kilosunu unuttum 7000-8000 arasıydı 5,5 aylıkken boyu 70 cm. Ben 5 aylıkken günde 5-6 öğün yapıp 120-150 arası veriyordum, 2-3 saatte bir besliyordum. hatta 5. Ayı bitirdikten sonra 180e bile çıktım, benim bebeğim geceleri maşallah güzel uyuyor, uyanmıyor, gece uyurken 180 veriyorum, sabah uyanınca 180 veriyorum. 6. Aydan sonra ek gıda işe birlikte 120mlye düş dedi doktor bana. 7000 kilo bir bebek günde 1000ml mama almalı demişti.. 120 ile doymadığını da şöyle anladım, mama bitince ağlıyordu. Bu arada obezite konusunda biraz hassasım, ağlıyor diye de sınırsız mama vermiyorum. Zaten kilo alımı da iyiydi. Ağlasa bile 120ml verdiğim çok oluyordu. Bazen keyfine içmek de istiyor bence. Ama gerçekten aç olduğunu hissetmeye başladığımda 150ye çıktım.

Benim bes aylik kizim da cogu zaman iki saatte bir acikiyor 120 aliyor bazen 100de kaldigi da oluyor istemiyor kafasini ceviriyor. 150 aldiginda illaki birazini çıkartıyor gegirmeyle vs. Ondan fazla geldigini anliyorum. 7600 kilosu 6 ogun aliyor toplamda. Geceleri genelde icmiyor en fazla 60 cc alip uyumaya devam ediyor. Dedigim gibi alti ogunun hepsi 120 olmuyor bazen 100 bazen 60ta bile birakiyor bizim kiz cok inatci ac olsa da almadigi zamanlar oluyor 😅

Nurse Harvey'i de duymuştum ama unutmuşum, iyi oldu söylediğin, onu da not edeyim de tetagilden fayda görmezsem onu da denerim. Dün tetagili aldım. Bu arada maşallah çok güzel kilo vermişsin 👏🏼👏🏼 ben de vermeye çalışıyorum ama takılı kaldım 70-72 civarına. Yazdan ümitliyim bakalım. Diyetisyene gittin mi canım? Nasıl verdin, bana da sırrını ver 🥰
Yok canım vermedim nerdee, o bilgiler önceden kalmış. Şu an hayatımın en kilolu dönemindeyim 😟

Kuzey sadece bakıcıda olduğu zaman mama yiyor. Günde iki kere mama geri kalan zamanlarda emziriyorum. Yaklaşık 6-7 defa emiyor. Ben aç olup olmadığını net anlamıyorum 😅 O yüzden emzirmeyi de saatli yapıyorum, 3 saat sonra acıkıyor genelde. Mamayı da şu an 3-3,5 saatte bir 150 cc içiyor. Genelde hepsini bitiriyor. 5.ay kontrolünde 8100dü kilosu. Geçen aya göre 800 gr almış bir ayda. 4-5 saat bana uzun geldi ama her bebeğin bünyesi farklı ve bende tam çözemedim zaten

4-5 saat aşırı uzun bence. Benim doktorum 5 aylıkkken 3-4 saatte bir besle diyordu ama benim bebeğim 2 saatte bir acıkıyor. Kilo alımı da normal canım. Ayda 700-800 gram alıyor. Aşırı Kilolu bir bebek değil, normal kilolu bir bebek. Ay kilosunu unuttum 7000-8000 arasıydı 5,5 aylıkken boyu 70 cm. Ben 5 aylıkken günde 5-6 öğün yapıp 120-150 arası veriyordum, 2-3 saatte bir besliyordum. hatta 5. Ayı bitirdikten sonra 180e bile çıktım, benim bebeğim geceleri maşallah güzel uyuyor, uyanmıyor, gece uyurken 180 veriyorum, sabah uyanınca 180 veriyorum. 6. Aydan sonra ek gıda işe birlikte 120mlye düş dedi doktor bana. 7000 kilo bir bebek günde 1000ml mama almalı demişti.. 120 ile doymadığını da şöyle anladım, mama bitince ağlıyordu. Bu arada obezite konusunda biraz hassasım, ağlıyor diye de sınırsız mama vermiyorum. Zaten kilo alımı da iyiydi. Ağlasa bile 120ml verdiğim çok oluyordu. Bazen keyfine içmek de istiyor bence. Ama gerçekten aç olduğunu hissetmeye başladığımda 150ye çıktım.
4-5 saat olmasa da 3.5 saati görelim bari istiyorum. Bizim kız da ayda 700-800 alıyor. Şu an 7.1 kg. Ama boyu kısa 63 cm henüz😂 o yüzden büyük bir patates gibi görünüyor ahahaha. Kilo boya göre önden gidiyo o yüzden tedirginim. İyi en azından çok beslemediğimden emin oldum yazdıklarınızla. Teşekkür ederim. Devam edelim bakalım böyle bu ay ne kadar alacak

4-5 saat olmasa da 3.5 saati görelim bari istiyorum. Bizim kız da ayda 700-800 alıyor. Şu an 7.1 kg. Ama boyu kısa 63 cm henüz😂 o yüzden büyük bir patates gibi görünüyor ahahaha. Kilo boya göre önden gidiyo o yüzden tedirginim. İyi en azından çok beslemediğimden emin oldum yazdıklarınızla. Teşekkür ederim. Devam edelim bakalım böyle bu ay ne kadar alacak
Oyy yerim ben o patatesi maşallah, ben midesi büyüyecek diye korkuyorum açıkcası, onun için yüksek ml vermiyorum ama sık besleme yapıyorum. Bence de fazla vermiyorsun, bu aya göre normal artık 120-150 mller... Şuan benimki tam 6 aylık. Gece yatarken ve sabah ilk uyandığında 180 ml veriyorum. Geri kalan hepsi 150 ml. 5-6 öğün içiyor toplam.. Ek gıda ile birlikte 120 mlye düşüreceğim yavaş yavaş. Hala tadım yaptığımız için azaltmadım miktarı

Back
X