2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    118
Ne güzel yapıyosun. Hayalimde bu vardı benimde. Çıkarım kahvemi içerim yürürüm diyordum. Aslında ben slingle gezdim ilk 3 ay. Ama taşımak kolaydı ozaman 2.100 gram geldi eve prematüre doğdu. Şimdi ağırlaştı son kaç kg bilmiyorum 5 i geçmiştir. Cumartesi doktorda öğrenicez. Kanguru için +6 ay diyor 6kg ve üzeri yazıyor. Omurga gelişimi için oturur pozisyon zararlı bide bacaklarını çok ayırıyor yüzü bana dönük olursa. Kanguru kullanımına daha küçük gibi şuan.
Bebek arabasına ve pusete alışması lazım. Onu nasıl başarırız acaba. Arkadaşlarımın bebekleri hep arabada gezerken uyuyolarmış. Bizimki ağlıyor

Canımmmtşk ederim hahaha her alt değişimi dedim de timsahın ejderhanın altını değiştiriyoruz sanki dimi:) çok şekerler yaa ben çok gülüyorum öyle yapınca. Bu dönem evet eller hep ağızda salya da haliyle çok. Ben boyunluk bağlıyorum bazen çünkü yakası çok ıslanıyor. Hatta bizim kız ayaklarını da emiyor :)) çorapları da ıslanıyor :))))
Ay evet dimi aslında erkenmiş ama bu erkenden anneye güvenli bağlanma belirtisiymiş. Eşimde bile ağlıyor sanki dövmüşler gibi:) ben alınca susuyor
Hemen bakıyorum linke canım
Hoşgeldin canım. Özlettin kendini. Çok şükür iyisiniz. Bizler de eh işte sürünüp gidiyoruz işte
Ay hoş bulduk canım yaaa valla ben de özlemişim iyiyiz işte iç guveysinden hallice derler ya :)))
Geçmiş olsun. Bende süt ve yumurta ürünleri yiyemiyorum. Damla kullanıyor musunuz relaktaz kullanıyoruz biz. Ben çok sakin yerlere gidiyorum yabancı görmedi sayılır
Hadi yaa of çok sıkıntılı ben de diyet yaptım biliyorum insan hiç yemediği şeyi bile özlüyor canı istiyor neyse düzelsin de çocuklarımız. Damla iki ay kullandım hiçbir işe yaramadı şimdi kullanmıyorum sende işe yaradı mı belirtiler ne ishal mi pişik mi döküntü mü? Bir de diyetle düzelme oldu mu ?

Kanguru için neden küçük canım ben yeni dıgandan beri kullanıyorum acaba sendeki kangırı özelliği mi öyle
:) hayalle hayatlar dimi aslında herkes öyle

Belkide bende ki böyledir. Altı sert bel taburesi şeklinde. Üstünde +6 ay yazıyor.

Ben bir aylıktan itibaren deniyorum ama çooook zor uyuyor. Yani çocuk uyuturken ömrümden ömür gitti.
Off bende geleceği düşününce korkmaya başladım yani böyle kucakta salla memede uyut nereye kadar. Ağırlaşıyolar da bel boyun sırt bittim. Artık akşamları eşim uyutuyor. Ama bütün gün bana yetiyor zaten.

Kanguru bizim yenidogan modeli babyjörn ün. 3.5 kilodan 15 kiloya kadar. Kullanılıyor yenidogandan ama bizim doktor kafasını tam tusun 2-2.5 aylık civarı başlayın demişti biz de o zaman başladık.
Bebek arabası için de sevdiği bir oyuncak varsa ya da renkli onunla dikkatini dağıtabilirsiniz. Bir de güneş, ağaçlar, ses falan dikkatlerini cekiyor. Ben bir iki mizmizlanmasina izin veriyorum, ağlamadığı ya da çok sıkılmadığı sürece ellemiyorum. Bir sure sonra inanın alışıyorlar.
Benim kiz slingi sevmedi, rahat bir cocuk biraz. Sıktı sanirim onu. Slinge alismissa bedenin sıcaklığını arıyordur ondan kucak dışında uyaniyor, uyumuyordur. Allah kolaylık versin.

Uyku tulumu kullansaniza siz. Sarıp sarmaladığı için mutlu oluyorlar. Ben kızımın 18.30 dan sonra uyutmuyorum. Uyuduğu zaman da kısa uyumasına şekerleme gibi olmasına dikkat ediyorum. 9 a doğru da banyoya götürüp lavabo altında su döküyorum vücuduna ve başına. 5 dakika ancak sürüyor. Sonra masaj yağı, giydirme ve süt verme. En geç 21.30 da gece uykusuna geçmiş oluyor. Benim kiz çok direnmişti ilk başta uyku duzenine ama zamanla alisti. İstikrarlı olmakta fayda var bu tarz alisma gerektiren şeylerde.
İlk aylarda benim kizi ben uyutamıyordum. Babası uyutabiliyordu. Bizde stres hormonu da salgılandığı için ve memeden aldigi koku çocuğun uykuya geçmesini zorlaştırıyormuş.

Merhaba hanımlar benim bebetin dişi çıktı sol alt 2 buçuk aylık henüz Bu aralar o kadar zorlanıyorum ki eşimle sürekli bir didişme halindeyiz çünkü ben artık çok yorulduğumuhissediyorum ve o bana artık eskisi gibi değil nerdeyse hiç destek olmuyor bu beni çok yıpratıyor sinirlendiriyor Ben başım ağırdı bile diyemiyorum onun başı benden daha çok ağrıyor ve normal insan gibi enerji bekliyor ve onun beklentisi benden daha fazla o kadar böyle tuhaf zor bir durumdayım ki Ama tabi bir yandan bebeğim artık dillenmeye başladı konuşuyoruz sohbet ediyoruz bana cevaplar vermeye çalışıyor gülüyor çok mutlu oluyorum çok şükür çok güzel duygular inşallah bu süreçleri de kolaylıkla atlatırız

Çok fazla egzama vardı. Büyük tuvaletinde bir mukuz gördüm bir de çok sık kabız oluyordu. Önce laktoz intoleransindan şüphelendi. Sütü kestik. Sonra test yaptı kan testi yüksek çıktı IgE 27 çıktı. Yumurta ve süt ürünleri tamamen çıktı. Haftaya fırınlanmış yumurta ile denemeye başlayacağım. Ama dört ayı geçtikten sonra alerji uzmanı olan çocuk doktoruna gideceğim. Kafada konak kalmadı, tuvaleti de düzenli yapıyor. İlerde alerjisi olmasın da şimdi önemli değil. Dikkat ettiğimi düşünüyorum.

ay maşallaahh erkenci bir bebeek.Bizimkide çok kaşıyor salyalar fena ama ben oral dönemde diye düşünmüyodum dişi.Sizinki bu kadar erken çıkarınca şüphelendim bi
Bizim de eşimle durumlarımız böyle.Her söylediğim şeyle yarıştırıyor kendini.Muhattap olmamaya çalışıyorum.Dediğiniz gibi bebeklerimiz artık tepki veriyor beni görünce deli gibi heyecanlanıyor.Artık bebeğime verdim kendimi.

Genetik diyorlar ama bizde oğlum bi ilk bende ne duydum ne gördüm bu kadar erkenini herkes şokta
Muhattap olmasam trip mi atıyorsun diyor gerçekten zor saldım bende bi süre dediğin gibi bebeğime odaklıyım benimkide öyle bana gülüyor en çok beni izliyor sürekli heyecanlanıyor kah kahalar atıyor bin şükür bu duyguları yaşatana

Di mi? O kadar zorluğu gözüme gelmiyor. Bazen kendimi seçilmiş biri gibi hissediyorum. Ama aslında dünyada bir milyon anne var
Brnim oğlum çok başka ama çok tatlı çok güzel . Eskiden çok kabus görürdum artık hiç gelmiyor o kötü rüyalar. Güçlendik mi ne
Sadece babam görseydi seveydi öyle içimde yara gibi geliyor ama o da Allah'tan. Beni görüyor mudur küçük kızının anne olduğunu. Görüyorsan baba çok mutluyum ama her mutlu anımda burnumda sızı keşke babam da görseydi diye

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim annem de ben 6 yaşımdayken vefat etti. Ben de kac kere mezarına gidip anne bak ben de anne oldum diyorum. Kızımın anneannesi yok diye daha da üzülüyorum. Babaannesi de yok. Anne olunca daha duygusal olmaya başladım sanki, annemi hiç hatırlamam ama her kizimi sevdiğimde o da beni böyle sevmiştir diye üzülürüm. Kizim annesiyle saglikli, hayırlı, güzel ve uzun bir ömür yaşasın, bana kızımın kızıma da benim yokluğumu yasatmasin (tabi babasını da) diye dua ederim her gece. Buraya yazınca bile bir kötü oldum, sizin mesajı okuyunca hakeza yine öyle kötü oldum. Allah mekanlarını cennet eylesin, bizi izliyorlar ben çok eminim.

acınızı hatırlatmak istemezdim bende bunu yazmak aklımda yoktu zaten bir anda duygusallastim buraya yazivermisim .Allah ayrılık vermesin

Merhaba kızlar inşallah iyidinizdir. Ben ruhsal olarak hiç iyi değilim bir süredir. İlk 1 ay annem yardımcı oldu çocuklara bakmaya sonra 2 hafta kayınvalidem geldi ve eşimle iletişimimden hoşlanmadığı için bana bağırıp çağırıp küfür tehdit fiziksel saldırı vs o şekilde çıktı gitti o günden beri kayınvalidemle görüşmüyorum eşimle aram bozuk 2 bebeğe yalnız bakıyorum ailem uzakta yaşıyor fiziksel olarak da ruhsal olarak da çok yıprandım eşimle sürekli boşanma seviyesine geliyoruz sadece çocuklar için düzeliyor her seferinde tek sebebi ailesiyle görüşmek zorundaymışım annesi öyle yapmış hatalıymış ama yine de ben gitmek zorundaymışım

Kayinvalide bunu yaparken esiniz yanınızda değil miydi ? Müdahale etmedi mi ya da annesine yanlış yaptığını söyledi mi ? Çok geçmiş olsun, direkt konuya girdim ama. Ben bu erkekleri anlamıyorum. Daha anlayışlı olup buyumeleri gerekiyor baba olunca ama tam tersi performans sergiliyorlar, şaşırıyorum buraları okuyunca. Yani avukatım ve isim geregi bu tarz olaylarla karşılaşıyorum ama çocuğum olunca ne kadar bakılması zor olduğunu anladım. Bir kadına bu süreçte yaşatılanlar unutulmuyor gerçekten. Gece uyanması ayrı. Gündüz evi, temizliği, yemeği öz bakım ve çocuk bakımı ayrı. Hele sizinki iki tane. Daha da özen gösterilmesi gerekiyor size. Bayram geliyor, ailenizin evine gitmeniz belki size iyi gelecektir evden ve bu olaylardan uzaklaşmak adına.

Kızlar aklımı oynatmak üzereyim. Saçlarım çok dökülüyor Ama öbek öbek. Çok zayıflamışlar, incecik teller. Normalde kalın telli saçlarım vardı. Düzenli kullanmadım hiç vitaminlerimi şimdi başladım ama çok geç kaldım sanırım. Doktoruma sordum Biotin ve d3k2 başladım. Serum sürüyorum 2-3 günde bir. Sabah akşam biberiye suyu sıkıyorum. Az önce duştan sonra ağladım saçlarımı görünce.ne olur geçici diyin, yenileri çıkacak diyin

Eşim de oradaydı ve tek yaptığı annesini tutmak oldu hayırdır eşime nasıl böyle konuşursun dövmeye kalkarsın demedi sadece tuttu. Ailemin yanına gidip kafamı dağıtmayı dinlenmeyi çok istiyorum ama ben ailesiyle görüşmek istemediğim için gitmeme izin vermiyor tek başıma 2 bebekle gidemiyorum ailemin gelip almasını da kabul etmiyor yalnız gideceksen git diyor ama ben de çocukları bırakıp gitmem küçücükler

Gerçekten yazık. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Ailenizden birisi onu arasa mesela anneniz ve size yardıma gelmek istediğini bayramda da beraber döneceğinizi söylese yine olmaz mı? Tek başına 2 çocukla yapamaz, konuşuyor sadece. Sizin bırakmayacaginizi bildigi icin. Mesela büyümesin diyeceğim ama bence mesele büyümüş. Biraz sakinlesir ve sağlıklı düşünür umarım. Siz bu süreçte kendiniz ve çocuklarınız için iyi olmaya bakın. Eğer esiniz de size zarar vermeye kalkarsa kades i arayın. Dünya hali ne olacagi belli olmaz en azından yarın bir gün ilişkiniz kötüye giderse elinizde delil kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…