Maşallah çok çok güzel almış biz aynı gün dpğum yapmışız.4. Ay kontrolünde sadece 500 gram aldık.Zaten 3. Aydan sonra yavaşlıyormuş artık kilomalımları ama siz çok iyimalmışsınız.Bizdede reflü var alerjik bi bebek bide.Hergün dışarı çıkarıyorum bende mıtlaka.Yediklerimede dikkat ediyorum ama yok olmuyorBenim kızım sadece anne sütüyle besleniyor. 1 kiloya yakın aldi gecen ay. Normal aldi sanirim, doktor ozel bir sey demedi. Ben acikcasi her şeyden yiyorum. Salata, et, çorba vs. Neredeyse her gün salata ve çorba olur. Haftada bir balık mutlaka yerim. Haftada 3 4 gün kuruyemis yiyorum. Bir de ben Neredeyse her gün dışarı çıkartıyorum çocuğu. Kanguruya alıp yakınlarda kahveci var gidiyorum, bir kahve içiyorum. Bence bu durum da etkiliyor hem çocuğu hem beni. Acik hava ona da bana da çok iyi geliyor, yürüyüş de yapmış oluyorum. Benim kizda doğduğundan beri reflü vardı, çok kusuyor. Ben gece hâlâ sut surekli veriyorum. Kızımın eli bu aralar sürekli agzinda. O sesi de duyup uyanıyorum surekli ve elini ağzına alacağına memeyi veriyorum ağzına. Hem sakinlesmis oluyor hem de iki yudum da olsa süt içmiş oluyor. Gece süt daha yağlı oluyor dolayisiyla kilo alımını da etkiliyor. Her ne kadar gece beslenmeleri çok kısa sürse de veriyorum. Gündüz de zaten ne zaman isterse veriyorum. Psikoloji çok önemli, dinlenme de. Ben lohusa yağı kullanıyordum ancak bir haftadır ilac kullanmaya başladığım icin dengem şaştı çok kullanamadım. Bir de süt ve süt ürünleri azaltıyorum. Onun dışında bu şekilde besleniyorum. Eğer doktor ozel bir sey demediyse bence takılmamaya çalışın.
Okuduğum ve duyduğum kadarıyla evet fena almamış kizim. Benim kiz icin de süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum ben. Alerji testi olmadik ama kakasinda enfeksiyon çıktı. Reflu de hep vardı. Sizi anlıyorum yani. Çok sıkıntılı bir durum. Bence ona rağmen iyi almışsınız. Gece emzirmelerini mutlaka yapın Bence. Gece süt kalorili olduğu icin kilo alımını doğrudan etkiliyor. Zaten 1 aya ek gidaya geçeceğiz reflu geçecek inşallah.Maşallah çok çok güzel almış biz aynı gün dpğum yapmışız.4. Ay kontrolünde sadece 500 gram aldık.Zaten 3. Aydan sonra yavaşlıyormuş artık kilomalımları ama siz çok iyimalmışsınız.Bizdede reflü var alerjik bi bebek bide.Hergün dışarı çıkarıyorum bende mıtlaka.Yediklerimede dikkat ediyorum ama yok olmuyorKabullendim artık
Diyet çok zor bazen kaçıyor hemen artıyor kakada mukus reflüOkuduğum ve duyduğum kadarıyla evet fena almamış kizim. Benim kiz icin de süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum ben. Alerji testi olmadik ama kakasinda enfeksiyon çıktı. Reflu de hep vardı. Sizi anlıyorum yani. Çok sıkıntılı bir durum. Bence ona rağmen iyi almışsınız. Gece emzirmelerini mutlaka yapın Bence. Gece süt kalorili olduğu icin kilo alımını doğrudan etkiliyor. Zaten 1 aya ek gidaya geçeceğiz reflu geçecek inşallah.
Geçmişe dönük olarak alıyormusuz benimde yatmıs almadım ama Ocak'ta doğum yaptım 4 aylık yatmıs ve tel çocuk için olanda yatmısSelam kızlar dun dogum parasını aldım, şubatta dogum yaptıgım halde 3 aylık aldım , neye gore ay belirlemişler bi fikri olan var mı
Haziran itibariyla 6 aylık yatması gerekmiyor mu canımGeçmişe dönük olarak alıyormusuz benimde yatmıs almadım ama Ocak'ta doğum yaptım 4 aylık yatmıs ve tel çocuk için olanda yatmıs
Valla ben de uymuyorum tam olarak diyete.Dediginiz gibi hemen kakada belli ediyor kendini, ben azaltiyorum genelde yediklerimi, bıraktım diyemem. Çünkü peynir, sütlaç vs vazgeçilmezim.Diyet çok zor bazen kaçıyor hemen artıyor kakada mukus reflüinşallah geçecek aynen ♡ gece kaç kez emziriyorsunuz bizimki 2 kez kalkyor bazen 3 doktorum uyandırma dedi
Oo baya emziriyormuşsunuz bem üç dokktor değiştirdim üçüde sakın uyandırma o acıkınca uyanır uykusunu alsın dedi.Ondan ellemiyorum.Bizim reflü azalmadı sürekli kusuyor ilaç kullanmamıza rağmen.Artık çok zorlanıyorum hergün kıyafet yıka katla.Birde ona üzülüyorum çok.gazımız asla bitmedi çok gazlı.4 buçuk aylık olduk hâla böyle olması beni çok üzüyor.Bugün bir doktora daha gidicem sanırım anne sütüde dokunuyor bilmiyorum mama verin derse mama başlıcam sütü kesipValla ben de uymuyorum tam olarak diyete.Dediginiz gibi hemen kakada belli ediyor kendini, ben azaltiyorum genelde yediklerimi, bıraktım diyemem. Çünkü peynir, sütlaç vs vazgeçilmezim.Benim kiz aktif olarak uyanmıyor aslında, ruya öğünü deniyor ya o sekilde veriyorum. Ben ortalama 4-5 kez rahat emziriyorumdur. 20.30 da uykuya geciyor. Saat 12 su an ben 3. kez emzirdim. Sabah 6 ya kadar 2 ya da 3 kez daha emer. Ama çok az iciyor, hani 1-2 dakika ancak iciyor. Reflu de azalma olmadı mı? 4.ay ile birlikte azalma olur denmişti bize. Sanki yavaş yavaş azalma oluyor gibi. Tabi yine var da azalıyor sanki günden güne.
Onu arkadaşım sordu canım bankacıların henuz bi bilgisi yok , şimdilik boyle ama ne olur bilemeyiz dedilerHayır 24 ocak doğum 24 subat-1 24 Mart-2 24 nisan-3 24 mayıs-4 olur doğur yani sen sora bildin mi hesaba yatması için ne yapmamız gerekiyormuş bu aydan sonra
Ben de 3.doktoru değiştirdim. İlki uyandırma diyoedu, ikincisi uyandir, buna da hiç sorma gereği duymadım kendim karar veriyorum kızımla birlikte. Zaten uykusu da bölünmediği icin ben süt içmesinde sakınca görmüyorum. Memenin kokusunu alınca gözü kapalı ama otomatik agzi açılıyor.Oo baya emziriyormuşsunuz bem üç dokktor değiştirdim üçüde sakın uyandırma o acıkınca uyanır uykusunu alsın dedi.Ondan ellemiyorum.Bizim reflü azalmadı sürekli kusuyor ilaç kullanmamıza rağmen.Artık çok zorlanıyorum hergün kıyafet yıka katla.Birde ona üzülüyorum çok.gazımız asla bitmedi çok gazlı.4 buçuk aylık olduk hâla böyle olması beni çok üzüyor.Bugün bir doktora daha gidicem sanırım anne sütüde dokunuyor bilmiyorum mama verin derse mama başlıcam sütü kesip
Ay benim ikizler de 2 Şubat doğumlu. 30. Haftada doğdular anlattıklarınızın aynısını yaşıyorum. Ayrıca bende biri uyanınca diğeri uyanana kadar ağlıyor. Bir de konteyner kentteyim her an birileri kapıyı çalıyor yolda yürüyen oynayan çocuklar cabası uyku nedir bilmiyoruz bizde. Ben tekim bir de annem karşımda oturuyor işi olmadığında alıyor çocukalrdan birini ama işi varsa ben yandım. Sanırım 4. Ay atağındayızMerhabalar. Hanımlar ben ne yapacağımı şaşırdım acaba tek benim çocuklarım mı böyle bi cevap verirseniz memnun olurum. İkizler şubat 3 doğumlular ilk ay herşey iyidi sonra kötüleme oldu haliyle yani bu çocuklar sürekli sallanmak istiyor özellikle gündüz uyku döngülerinde uyanıyorlar eeee uyandın bak çocuğum demi eee bakmak da yok sürekli ağlamak mutsuzluk tamam hadi uyu yok aynı şeyler devam uyutmaya çalış ayağımıza alıyoruz bu sefer de uykusundan uyanmasın diye hıysuz olmasınlar diye indirmiyoruz ne yapacağımı şaşırdım 4 yaşında kızım var ilgi ister tuvaleti yemeği vs bulaşık yemek temizlik desen öyle annem le kayınvalide birer hafta geliyorlar fakat biz çocuk uyutmaktan başka hiç birşey yapamıyoruz. Akşam evde ışık bile yanmıyor. Ben tek miyim sizler de böyle olan var mı. İkizler den biri anne sütü diğeri mama alıyor günde bir iki kes amca emiyor istemiyor
Bizde şimdiye kadar hep ayda 1200 civarı aldık ama 3,5 ay civarı bariz emmenistegi azaldı dışarıya ilgisi artınca odaklanma azaldı.kilo alımı da baya azaldı o yüzden 3. Aya 6200 ile girdik 4. Aya 6800 ile sadece 7Maşallah çok çok güzel almış biz aynı gün dpğum yapmışız.4. Ay kontrolünde sadece 500 gram aldık.Zaten 3. Aydan sonra yavaşlıyormuş artık kilomalımları ama siz çok iyimalmışsınız.Bizdede reflü var alerjik bi bebek bide.Hergün dışarı çıkarıyorum bende mıtlaka.Yediklerimede dikkat ediyorum ama yok olmuyorKabullendim artık
Oooo baya çok emiyor aslımda artık uyandırmayın diyor doktorlar çünkü alışkanlık oluyor uyanma ve emmeValla ben de uymuyorum tam olarak diyete.Dediginiz gibi hemen kakada belli ediyor kendini, ben azaltiyorum genelde yediklerimi, bıraktım diyemem. Çünkü peynir, sütlaç vs vazgeçilmezim.Benim kiz aktif olarak uyanmıyor aslında, ruya öğünü deniyor ya o sekilde veriyorum. Ben ortalama 4-5 kez rahat emziriyorumdur. 20.30 da uykuya geciyor. Saat 12 su an ben 3. kez emzirdim. Sabah 6 ya kadar 2 ya da 3 kez daha emer. Ama çok az iciyor, hani 1-2 dakika ancak iciyor. Reflu de azalma olmadı mı? 4.ay ile birlikte azalma olur denmişti bize. Sanki yavaş yavaş azalma oluyor gibi. Tabi yine var da azalıyor sanki günden güne.
İşte aslında uyanmıyor aktif. Uyansa zaten sorun olur. Ama benim kiz uyku beslenmesi yapiyor o da çok kısa süreli , 1 ya da 2 dakika. Gozu kapalı aktif uyanma ve emme olmadan emiyor. Sabah 6 ya doğru da aktif uyanma ve emme basliyor. Benim doktorum sorun gormedi aktif uyanma olmadığı icin. Eğer zaten sut vermezsem sütüm akıyor ben o akıntı ve sertliğe de uyanıyorum. Siz mesela 120 ml nasıl içtiğini biliyorsunuz ? Bence benim kiz 10 ml ya iciyor ya içmiyor uyanmalarindaOooo baya çok emiyor aslımda artık uyandırmayın diyor doktorlar çünkü alışkanlık oluyor uyanma ve emmebiz en fazla 2kez çoğu zaman bir kez uyanıp 120 ml süt içip uyuyoruz. 8.30 da uyuyup 5.30 da uyanıyor
Ayda 1200 çok çok iyi zaten.600 de 20 gram almış oluyor günlük.ilk 3 ay günlük 20-30 gram alım diyolar.4. Ayda da 15-20 gram diye okumuştum yani siz zaten olması gerekeni almışsınız.Bizimki günlük 17 almış oluyor.Sizin tabi hep yüksek persentilmiş doktorunuz beişey dedi mi? güzel sağlıklı bir kiloda.Ben birde bugün dsö 5. Ayda doğum kilosunun iki katına ulaşmasını beklediğini okudum bakalım biz yetişecek miyiz bu ay 600 almamız lazımBizde şimdiye kadar hep ayda 1200 civarı aldık ama 3,5 ay civarı bariz emmenistegi azaldı dışarıya ilgisi artınca odaklanma azaldı.kilo alımı da baya azaldı o yüzden 3. Aya 6200 ile girdik 4. Aya 6800 ile sadece 7
600 gram almış yani
2700 doğduk doğum kilosunu çoktan geçti zaten,geçen kontrolde 70 persentil civarı idi günlük 35 gram almış ortalama bu çok iyi demişti.ama bu ay dediğim gibi artık azaldı bakalım ne diyecek 600 grama haftaya gideceğiz.Ayda 1200 çok çok iyi zaten.600 de 20 gram almış oluyor günlük.ilk 3 ay günlük 20-30 gram alım diyolar.4. Ayda da 15-20 gram diye okumuştum yani siz zaten olması gerekeni almışsınız.Bizimki günlük 17 almış oluyor.Sizin tabi hep yüksek persentilmiş doktorunuz beişey dedi mi? güzel sağlıklı bir kiloda.Ben birde bugün dsö 5. Ayda doğum kilosunun iki katına ulaşmasını beklediğini okudum bakalım biz yetişecek miyiz bu ay 600 almamız lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?