2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
Yavrum sezaryen neden 1 ay? Ben 20. Gündeyim gayet iyiyim tabii ki sezaryen normale göre daha sancılıdır ama kişiden kişiye de değişir şimdi sezaryen olacak arkadaşları da korkutmayalım öyle 1 ay diyerek
Valla bende 11 gündeyim ama bende normale çoook yakınım bi kaç güne daha da normale dönerim kişiden kişiye degişir sanırım bence de korkutmamalı bunyeden bünyeye değişir yani ☺

Harika sağlıkla mutlulukla büyüsünler

Canım peki korse altına atlet giymek gerekiyor mu

Ben 11 günden bildiriyorum gayet iyiyim yürüyebildiğin kadar yürü ayaklarım patlayacak sanmıstım ödemden ama yürüyerek çok hızlı dağıldı, korseni hiiiç çıkarma, bebeklerin gelene kadar göğuslere ılık masaj yap,boool şu iç, mama olarak biz iki saatte bir emzirmeden sonra aptamil prematil kullanıyoruz ölçüsünü doktoruna sorman gerekir ben tabi iki saatte bir değil sürekli emziriyorum iki saatte bir mama takviyesi yapıylrum doktorumun söylediği şekilde ve ölçüde enjektör ile veriyoruz mamaları aslında Philips aventin anne memesıne çok benzer olanları aldım biberon olarak ama doktorum ilk etapta önermiyorım biberon ne marka olursa olsun meme reddi yasanabilme ihtimaline karsı dedi enjektör kullanıyoruz bu yüzden bu perşembe kontrolümüz var normal doğum zamanına kadar mamaya devam ederiz normal doğum zamanı geldiği zaman değerlendiririz demişti o zamana kadar mama takvıyesine devam edeceğiz

Gözünüz aydın Benim de yarın 36+0, doktorun gün vereceğini düşünüyorum çünkü gelişimi durmuş kilo almıyor mama çok araştırdım golden goat tavsiye ettiler en iyi mamaymış gaz yapmıyormuş ve gelişimi çok iyi destekliyormuş siz de bakabilirsiniz

Canım peki korse altına atlet giymek gerekiyor mu
Şöyleki iz yapmaması için giyilebilir ama ben atlet sevmediğimden ikizlerin pamuklu omuz bezlerinden iki tanesini ayordım kendime yüksek bel çamasır giymedigim zamanlarda onu kullanıyorum yüksek bel çamasıtda onada gerek kalmıyor

Oğluşumun sanki gaz sancısı var 2 gündür Değişik hareketler yapıo Kızarana kadar ağlıyor Memede kalmak istiyor hep Ayaklarını dizlerini karnına çekiyor Ikınıyor Geceleri özellikle Cumartesi doktora gittik geldik Pazar dan beri ayaktayız bütün gece. Gündüz daha rahat Sabah 2 kere kaka yaptı. Hardal rengi. Gündüz rahat geçti. Akşam yine tuttu. şimdi kv ile kundak yaptık öyle benim kucağımda uykuya daldı yavrum benim yediklerimden mi oldu neden çok üzüldüm. Çok ağlıyo kriz gibi tuttumu. Bende ağladım o ağladıkça

Sadece meme mi emiyor? Bir de probiyotik damla ya da gaz damlası kullanıyor musun canım?

Topuk masajı iyi gelir canım netten bak. Rahatlatır onu .

Selam kızlar. Sezaryen konuşulmuş buralarda sanırım. Size şöyle söyleyim ilk kızımda sezaryenin ertesi günü hastanede tek başıma fototerapideki çocuğuma baktım. 2 saat mor ışık alıyordu 2 saatin sonunda alt değiştirip emziriğ geri cihaza koyuyordum. 2 saat boyunca cihazın içinde hiç durmadan ağlıyordu ve ben yürüyüş yapıyordum. Eve çıktığımda ilk 1-2 gün oturup kalkarken zorlanmıştım. AB0 uyumsuzluğu sebebiyle mama artı meme gidiyorduk. Sürekli çiş kaka takibi pişik derdi hastaneye her gün git gel ile geçti günlerimiz kendi acımı hiç yaşayamadım ama ameliyattan sonra 5. Günde oturup kalkarkenki zorluk da gitmişti öyle deyim. Bu sezaryene girmeden önce bana varis çorabı giydirdiler emboli riskine karşı. Ameliyattan çıktığımda biraz dinlenince 2 ebe beni ılık su ile yüzümden afedersiniz vajinama kadar sildi. akşam 20.00 A kadar sonda kaldı. Sonra sondayı çektiler ve ilk yürüyüşüm sadece 3 adım attım geri döndürdüler yatağa 3 adım bu. Çişin gelince söyle biz eşinle birlikte tuvalete götüreceğiz seni dediler. Tek yürütmediler. Tuvalete gidince kanamama baktılar. Ve bundan sonra eşinle yürüyüş yapabilirsin dediler. Kan sulandırıcı iğne yaptılar hastanede kaldığım sürece. Ve hastaneden çıkmadan bir gece önce varis çoraplarımı çıkardılar duş alabilirsin dediler yara yerimde su geçirmez plaster vardı rahat rahat duş aldım. Hastaneden çıkana sabah öğlen akşam İbuprofen verdiler. Sabahları da demir hapı ve iyot verdiler. Hastaneden çıkarken demir hapı İbuprofen ve kan sulandırıcı iğne yazdılar. Hala daha kullanıyorum 3 günü kaldı iğnenin. Şu anda hala daha yara yerimde değilde içerde bir Sızı var arada ağrı yapıyor ama dayanılmayacak bir şey yok. Belimde Spinal yeri ağrıyor ama o normal herkeste oluyor. Hastaneden çıktığımdan beridir kızımın hastalığı annemin hastalığı vs hiç dinlenemedim. Hala daha anneme çorba yapıyorum eve yemek hazırlıyorum. Çamaşır bulaşık büyük kız küçük kız uğraşıyorum. Allahtan büyük kızım iyi ama mesela bugün annem 38 derece ateşle yattı ona ilaç veriyorum ateşini ölçüyorum çay çorba yemek o keza. Kızımı da yıkadım göbeği düştü diye. Yani 1 ay falan yatma olayı bana uğramadı hiç. İlkimde de ikinci bebemde de. Ha 2. Sezaryen bi tık zor mu ilkine göre evet. Ama halledilmeyecek bir şey yok bu acılar vs hiç bir şey Allah beterinden korusun. Sağlık versin

Kolik için erken aslında. Oda ısısını kontrol et göbeği düştüyse ılık kovaya koy gazı varsa iyi gelir kolik bebeklere en iyi gelen şey. Bi de karnına masaj yap bacaklarını karnına doğru sıkıştırıp gevşet omzuna karnı gelecek şekilde yasla sırtını sıvazla aşağı doğru pat pat yap. Bi dene bunları olmadı pilates topundan destek al. Ay inş kolik değildir.

Sadece meme mi emiyor? Bir de probiyotik damla ya da gaz damlası kullanıyor musun canım?
Evet sadece anne sütü. Ama meme dışında gün içinde biberon ile de anne sütü veriyoruz. Beslenmesinden emin olmak için doktoru öyle istiyor. Gaz damlası nedir? Hangisi? Probiyotik takviye kullanıyorum. Damla değil ama. Rezene çayı içiyorum dünden beri günde 1 fincan. Kimyon diyenler oldu. Onu nası tüketicem ki

Yok bebeğim sen değil bebiş kullanacak. Prebiyotik damla ya da gaz damlası. Çocuk doktorumuz bize vermişti gazı var dediğimizde. Yatırdığında yanlarında şişkinlik varsa gaz var demekmiş doktor demişti. Ben de karnına I Love You masajı yapıyorum o gaz çıkarmasını sağlıyor. Kaleidon kullanıyoruz o iyi gaz çıkarmasını sağlıyor mesela

ya ne kadar detaylı güzel yazmışsın.
sezeryan acımı sızımı ben de yaşayamıyorum her şeye yetişmeye çalışıyorum kendimin yalnız olmadığını anladım okuyunca.
kayınpederim iki aydır hastanede nakil, bypass ameliyatı oldu hala çıkmadı. eşim hem bize hem ona koşuyor. bi kızım okul döneminde ona koşuyorum bi yandan.
beni en çok preeklemsiye bağlı sıkıntılarım sonrasında zorlıypr tansiyon baş ağrısı özellikle.
kan sulandırıcı bana da verdi 40 gün dedi ya çok değil mi? benim kollarım çürüdü bile yer kalmadı beş günde.
varis çorabını da çıkarttırmadılar 40 gün dedi yine o da üzerimde
üstüne alerjim başladı perişanım.
dudaklarım komple uçuk oldu. fiziksel konforum sezeryan haricinde birçok sebepten kaynaklanıyo

Korse kullanan hanımlar görsel atabilmeniz ya da link mümkün mü? ben evde şalla sardım o bile rahatlattı önermedi ama kullanımak istiyorum. tek sorun zaten doğum öncesi göbeğimin olması yani korse bedeni çok da sıkmayan elastik bişey önerebilir misiniz

Bende bebek yağı ile karnına saat yönünde yarım daire masaj yaptım. Ama öyle içli ağlıyo ki yavrum. Kıyamam. Dün tam anlayamadım ne olduğunu bugün emin oldum sancısı var. Damlayı sorayım yarın doktoruna. Teşekkürler.

Sor kuzucum iyi gelir sancısı azalır bol bol gaz çıkarır. İnşallah hemencecik geçer

ayşe öner gaz masajı deneyebilirsiniz kızımda çok faydasını gördüm oğluşa da denicez gerekirse:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…