Canım preeklampsi sebebiyle uzun tutuyor olabilir. Bu benim ilk kan sulandırıcı iğne kullanışım değil tüp mide ameliyatında da 25 gün boyunca vuruldum. Bazı insanlar var çoookkk uzun süreler kullanıyor şükretmek lazım. Ben gün içinde yere eğilip iş yaptıkça mesela çamaşır atmak kurutmaya atmak bulaşık boşaltmak vs başım dönüyor tansiyonum düşüyor. Zaten normalde de tansiyonum düşüktür benim. Geçen duşta bi düştü wowwwya ne kadar detaylı güzel yazmışsın.
sezeryan acımı sızımı ben de yaşayamıyorum her şeye yetişmeye çalışıyorum kendimin yalnız olmadığını anladım okuyunca.
kayınpederim iki aydır hastanede nakil, bypass ameliyatı oldu hala çıkmadı. eşim hem bize hem ona koşuyor. bi kızım okul döneminde ona koşuyorum bi yandan.
beni en çok preeklemsiye bağlı sıkıntılarım sonrasında zorlıypr tansiyon baş ağrısı özellikle.
kan sulandırıcı bana da verdi 40 gün dedi ya çok değil mi? benim kollarım çürüdü bile yer kalmadı beş günde.
varis çorabını da çıkarttırmadılar 40 gün dedi yine o da üzerimde
üstüne alerjim başladı perişanım.
dudaklarım komple uçuk oldu. fiziksel konforum sezeryan haricinde birçok sebepten kaynaklanıyo
Canım bi şey sorcam eşinde ya da sende laktoz intöleransı vs var mı. Sütü sindiremiyorsanız o bebekte de oluyor. Ben kızımda bir süre laktoz için damla kullanmıştım. Sanırım adı laktamil miydi neydi. Emzirmeden önce veriyordum ilk 1 ayı bu sayede rahatlatmıştık. Sonra doktor kesti 1 ay gibi bir süre kullandık baya iyi gelmişti. Ama misal şimdi bile kızıma laktozsuz süt veriyorum inek sütünü. Normal süt verince ya kusuyor ya gaz yapıyor. Ya da pişik oluyor. Eşimde de bende de laktoz intoleransı var.Bende bebek yağı ile karnına saat yönünde yarım daire masaj yaptım. Ama öyle içli ağlıyo ki yavrum. Kıyamam.Dün tam anlayamadım ne olduğunu bugün emin oldum sancısı var. Damlayı sorayım yarın doktoruna. Teşekkürler.
Banada ilaç gibi geldiiiiiHiç korkma aşkım. İnan benden çok anksiyeteli panik ataklı canı tatlı kadın olmasın. Ama çat diye girdim çat diye çıktım. Bebeğinle de gayet de ilgileniyosun. Topuk kanı alınacaktı, seyit onbaşı gibi kalktım haldır huldur gittim yanlarına 2. Gün. Tabii ki süreç daha uzun vajinal doğumdan ama öyle tü kaka gibi bir durum yok. Zaten ağrı kesiciler vs alınınca zımba gibi oluyosun. İlk yürüyüşte bir tık zor ama öyle dayanılmayacak değil tekrar ediyorum canım inanılmaz tatlıdır ben hallettiysem herkes halleder
Bende tüp bebek gebesi olduğum için 8 ay kullandım kan sulandırıcıCanım preeklampsi sebebiyle uzun tutuyor olabilir. Bu benim ilk kan sulandırıcı iğne kullanışım değil tüp mide ameliyatında da 25 gün boyunca vuruldum. Bazı insanlar var çoookkk uzun süreler kullanıyor şükretmek lazım. Ben gün içinde yere eğilip iş yaptıkça mesela çamaşır atmak kurutmaya atmak bulaşık boşaltmak vs başım dönüyor tansiyonum düşüyor. Zaten normalde de tansiyonum düşüktür benim. Geçen duşta bi düştü wowwwallahtan eşimle kavga dövüş barıştık onun gazı da gitti tribi de pufff yardım ediyor.
canim gozun aydin cok sevindim tebrik edelim02.02.2025 pazar günü 34+5 olarak Doğum yaptım.
Kızlarım kuvözde ama genel durumları iyi bayağ toparladılarRabbim geride kalan arkadaşlarımada kolay doğumlar nasip etsin.
Sezeryandan sonra ne kadar sürede toparlandınız.
Bebeklerim gelene kadar toparlanmak istiyorum.
Bacaklarım ayaklarım şiş ödem dolu.Yürüsem ayrı yürümesem ayrı
İkiz annelerim bebekleriniz nasıl ? Mama öneriniz var mı?
Çok teşekkür ederim canım benim şöyle dönüp baktığımda diyorum ne günlerdicanim gozun aydin cok sevindim tebrik edelimzorlu sürecin sonunda kuzularinla sağlıkla uzun ömürler diliyorum odem icin bol su ic yavas yavas yürümeye çalış insALLAH bir kaç güne toparlarsin canim . Rabbim kolaylık versin❤
canim sütun artmasının en önemli kriteri emzirmek ve uyku . sen dinlenemiyormussun o yuzden büyük ihtimal diğer uyguladıklarından da tam verim alamiyorsun. suanki kısır döngüyu kirman gerek. zihnini birak ve bebeklerine mama verdikten sonra uyu. uyuduğun icjn kendini suçlu hissetme. mama verdiğin icjn de kötü hissetme .mamalar tu kaka degil. ihtiyac durumunda kurtarıcılar, iyiki de varlar . dinlendiğin zaman artacak insALLAH .Merhaba kızlar benim sütüm aşırı az neden böyle anlamıyorum bestlak damla, doktorun verdiği süt artırıcı hap, komposto, bol su, elimden geldiğince emzirme ve sağma her şeyi deniyorum ama yok yarım saat 2 memeyi sağınca 15 ml anca çıkıyor başka ne yapabilirim çok yorgun hissediyorum bebekler zaten küçük gelişsinler istiyorum mama alıyorlar ama anne sütünün yerini tutmuyor tabiki
Allah yardımcınız olsun canim. Saglikla kavuşun insALLAHKızlar yarın doğum yapıyorum lütfen dua edin. Dualarınızı eksık etmeyın
insALLAH o zor gecen gunlerin mukafatinj alacaksin canim. Annelik kolay degil ama insALLAH ecrini alacagız.bundan sonraki sürecin de kolaylassin insALLAHÇok teşekkür ederim canım benim şöyle dönüp baktığımda diyorum ne günlerdiRabbim hepimizin evlatlarına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin
su içiyorum yürümek biraz zorlasa da yürüyorum hepimize Rabbim kolaylık versin âmin
Benzer durumu ebe yaşattı bana da. Nst yapılırken normal mi sezaryen mi istiyorsun dedi. Normal düşünüyorum ama doktorumla henüz konuşmadım dedim. "Aa canım neden normal istiyorsun ki, ağrı eşiğin nasıl yüksek mi? Dayanabilecek misin iyi düşün... " dedi. Epidural normal yaparım dayanamazsam dedim. Bisürü şey söyledi işte acıyı çekince veriliyor, o satten sonra zaten doğum hemen oluyor, gereksiz, falan filanGünaydın kızlar. Çatı muayenesinden çıktım az önce. Evet kısa sürüyor ama bahsettiğiniz gibi kolay değildi, çok bastırdı doktorumBebeğin kafasına dokunuyorum şu an dedi. Rahim ağzı yumuşamış,1 cm açıklık var bu güzel, Pilates hareketlerini hızlandır dedi. Ama normal doğum konusunda söyledikleri cesaretimi artıracağı yerde kırdı. Herkes yapamaz, dayanabileceksen bu yola girelim, bazen bu kadar uzun olacağını acı çekeceğimi bilmiyordum diyorlar ama ciddi acı çekeceksin dedi. En başında beri normal doğum düşünen ben hüngür hüngür ağlıyorum şimdi
Erkek bebeklerde idrar yaparken yanma ve idrar yapamama sık görülen bir durum olduğunu okumuştum dikkat ettiniz mi hiç acaba idrarda zorlanıyor olabilir miOğluşumun sanki gaz sancısı var 2 gündür Değişik hareketler yapıo Kızarana kadar ağlıyor Memede kalmak istiyor hep Ayaklarını dizlerini karnına çekiyor Ikınıyor Geceleri özellikle Cumartesi doktora gittik geldik Pazar dan beri ayaktayız bütün gece. Gündüz daha rahat Sabah 2 kere kaka yaptı. Hardal rengi. Gündüz rahat geçti. Akşam yine tuttu. şimdi kv ile kundak yaptık öyle benim kucağımda uykuya daldı yavrumbenim yediklerimden mi oldu neden çok üzüldüm. Çok ağlıyo kriz gibi tuttumu. Bende ağladım o ağladıkça
Abdominal korse ilk etapta bana önerilen link bırakıylrumKorse kullanan hanımlar görsel atabilmeniz ya da link mümkün mü? ben evde şalla sardım o bile rahatlattı önermedi ama kullanımak istiyorum. tek sorun zaten doğum öncesi göbeğimin olması yani korse bedeniçok da sıkmayan elastik bişey önerebilir misiniz
“Dayanabilecek misin?” Dayanamayan kimseyi duymadım, Rabbim kimseyi o darda bırakmıyor, çok zor da olsa doğuruyor insanlar. Kadınlar neden bu kadar birbirinin kurdu anlam veremiyorum. Neden birbirimizi desteklemek bu kadar zor? Kararlarımıza saygı duymak?Benzer durumu ebe yaşattı bana da. Nst yapılırken normal mi sezaryen mi istiyorsun dedi. Normal düşünüyorum ama doktorumla henüz konuşmadım dedim. "Aa canım neden normal istiyorsun ki, ağrı eşiğin nasıl yüksek mi? Dayanabilecek misin iyi düşün... " dedi. Epidural normal yaparım dayanamazsam dedim. Bisürü şey söyledi işte acıyı çekince veriliyor, o satten sonra zaten doğum hemen oluyor, gereksiz, falan filanen sonunda da sıkıca tembihledi bu konuşma aramızda kalsın diye... doktorum da iyi dr ama bence o da sezaryeni önerecek.
Dayanamasak ne olacak ki? Çocuk içerde mi kalacak? Öyle yada böyle çıkacak bir şekilde.“Dayanabilecek misin?” Dayanamayan kimseyi duymadım, Rabbim kimseyi o darda bırakmıyor, çok zor da olsa doğuruyor insanlar. Kadınlar neden bu kadar birbirinin kurdu anlam veremiyorum. Neden birbirimizi desteklemek bu kadar zor? Kararlarımıza saygı duymak?
Bence de tamamen herkes için farklı bir süreç ben de çok güzel ayaklanmıştım her şey yolundaydı fakat 6. Gün itibariyle dikişlerim kanamaya başladı , 7. Gün itibariyle hayatımda ilk defa basur oldum. 8. Gün itibariyle his eksikliğinden çiş yaparken zorlanıyorum, özellikle çişi yapmak için zorlamam lazım o da idrar yolu enfeksiyonunu paralelde getirdi allahın izniyle hepsi geçecek hem de bir operasyon geçirmeden dikişler içinFarazi olarak söylemiştim yani tabiki kesin 1 ay yada şu kadar gün diye söylemek doğru değil dediğin gibi kişiden kişiye değişir. Amacım sezeryan olacak olanları korkutmak değildi sadece ikisinin karşılaştırmasını yapmıştımSonuç olarak ikisininde kolay ve zor yönleri var inşallah herkes en kolay şekilde atlatır bu süreçleri rabbim güç versin doğum yapacak olan herkese
Hayırlı olsun canım allah yardımcınız olsunKızlar yarın doğum yapıyorum lütfen dua edin. Dualarınızı eksık etmeyın
Canım benim de kızım 2 kere öyle oldu yediklerimden dolayı olduğunu farkettik. Bi yediklerinde neler var bi dikkat et istersenOğluşumun sanki gaz sancısı var 2 gündür Değişik hareketler yapıo Kızarana kadar ağlıyor Memede kalmak istiyor hep Ayaklarını dizlerini karnına çekiyor Ikınıyor Geceleri özellikle Cumartesi doktora gittik geldik Pazar dan beri ayaktayız bütün gece. Gündüz daha rahat Sabah 2 kere kaka yaptı. Hardal rengi. Gündüz rahat geçti. Akşam yine tuttu. şimdi kv ile kundak yaptık öyle benim kucağımda uykuya daldı yavrumbenim yediklerimden mi oldu neden çok üzüldüm. Çok ağlıyo kriz gibi tuttumu. Bende ağladım o ağladıkça
ya yazık adamlar yarıtılıştan öyle çoklu komut alamıyolarCanım preeklampsi sebebiyle uzun tutuyor olabilir. Bu benim ilk kan sulandırıcı iğne kullanışım değil tüp mide ameliyatında da 25 gün boyunca vuruldum. Bazı insanlar var çoookkk uzun süreler kullanıyor şükretmek lazım. Ben gün içinde yere eğilip iş yaptıkça mesela çamaşır atmak kurutmaya atmak bulaşık boşaltmak vs başım dönüyor tansiyonum düşüyor. Zaten normalde de tansiyonum düşüktür benim. Geçen duşta bi düştü wowwwallahtan eşimle kavga dövüş barıştık onun gazı da gitti tribi de pufff yardım ediyor.
teşekkürlerAbdominal korse ilk etapta bana önerilen link bırakıylrum
Korse link
Göbekten yapıyordum ben. Gebeliğim boyunca kullandım neredeyse. Göbekten 4 parmak uzaklıkta herhangi bir yere dik şekilde yap demişti doktorum. Koldan da olur aslında ama kendi kendine yapmak zor.ya yazık adamlar yarıtılıştan öyle çoklu komut alamıyolarbişey söyleyip üstüne bişe isteyince error veriyo benim kocam.
kan sulandırıcı iğneyi koldan yapıyoruz yanlış mı yapıyoruz acaba daha kolay bi yolu yeri var mı? beni çok yakıyo
teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?