2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
Canım çok geçmiş olsun ama 14 düşmesi çok güzel haber kaçtan düştü bilmiyorum ama. Üstünü soyup biraz ıslak mendille ıslatıp uyandırabilirsin hemşire bana öyle demişti. Umarım en yakın zamanda halledersin bu süreci
Millet karnını son haftalar sehpa olarak kullanıyor bardak falan koyuyor benimki oturunca içine kaçıyor
Yok ben de öyle rahat rahat sehpa niyetine kullanamadım
Valla benim de öyle hiç olmadı ama pazar günü eğer aniden suyum gelmeseydi amacım bu fotoğrafı çekmekti arkadaşlarımın var çok özeniyorum

Tarif şöyle
1 su bardağı kuru incir
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı gün kurusu
1 su bardağı kuru dut
.1 litre suda bunları kaynatıcaz daha sonra blendırdan geçirip bunu içicez.
.
Bildiğim kadarıyla tost sade makarna vs yenilebiliyor çok uzun saatler sürerse çünkü aç kalmak çok zor arkadaşım gronala barlardan da götürmüş yemiş fındık hurma falanda koydum ben bide su götür büyük şişede demişti bana boş bol su içmen lazım bana arkadaşım bunları doğumhane için ayrı bi çanta yap onu doğumhaneye koy dedi benim doğum yapacağım hastane çünkü doğumdan sonra odaya hemen çıkarmıyormuş prosedür gereği doğumhanede giydiriyorlarmış anneyi ben 2 farklı çanta yaptım o yüzden bide sıcak su torbası alacağım beline sancı anında koyunca iyi geliyormuş
.
Aman boşver ilk zamanlar bende onu düşündüm tuvaletim gelir mi yapar mıyım bi arkadaşım onu düşünme o an hemşireler zaten rahatlatıyor seni hiç sorun değil dedi o an zaten sadece doğurmayı düşünücez

Ay evet yanımda ne götüreceğim yemek için hiç düşünmemiştim ya iyi ki hatırlattın. Tarif aslında süt gelmesi için yapılan komposto tarifine benziyor. Sancılar başladığında koyabiliriz sanki tencereye. Emektar sıcak su torbamı çıkarmıştım ama evdeki sancılarda kullanırım diye düşünmüştüm,hastaneye götürmek aklıma gelmemişti. Hastanede daha çok hareket ettiriyorlar sanki pilates topunda su torbasını koyabilecek miyiz?

Kan sulandirici ve enboli çorabını genetik pirtilasmaniz olduğu için mi verdiler birde enboli çorabını kac basi aldınız bendende istediler
Hastaneden kendileri giydirdiler. Ben almadım. Pıhtılaşma falan yok bende Almanya’da sezaryende genel prosedür bu. Ben hastane için hiç bir şeyi dışardan almadım her şeyi hastane kendisi organize edip kendisi veriyor burda. Ben çıkarken bana bez alt açma örtüsü ıslak mendil bebek için havlu oyuncak vs de hediye ettiler. Hastanede kaldığımız sürece bana giysi, önlük kızıma kıyafet örtü yorgan bez ıslak mendil krem vs de temin ettiler.

Ayak topuklarından parmaklarına doğru parmağınla sert basarak sürt uyanır. Uyandır emzir çişle ve kakayla atacak. Canı yanar diye korkma

Dogumda bu tuvaletini yapma olayina doktorlar seviniyormus bebek artik dogru yerlere baski yaparak geliyor diye. Doktorlar icin cok normal birseymis.

Ev çok dağınık geliyor gözüme. Ama şu an hala mutfakta akşam yemeği toplanacak. Hiç halim yok dün yemek yaktım uyuya kalmışım. Bir gün gelinim olursa ona hamile iken hep hizmet etcem Allah bana da ona da sağlık versin kendini prenses gibi hissedecek

14 çok yüksek değil. Bol bol beslemekten başka çare yok. Fototerapi aldı mı? Gün ışığına çıkarmaya çalışın. Florasan altında yatırın.
Evet fototerapi aldı dün gece 17 sen 14 de düştü ama korkum tekrar artması eşimle zorla uyandırıyorız ama çok kısa emiyor bizde şırınga ile zorla içermeye başladık artık tekrar yükselirse yine fototerapi ye girecek diye korkuyorum birde zaten üzgünüm zaten kötüyüm ay bu çocuk niye böyle oldu diye konuşanlar hasta etti beni

Kabız olmamamiz lazim bizim de onu nasıl cozcez bilmiyorum skxnjsnxjjdkd
Bunun da çaresi magnezyum. Kullandığım magnezyum bağırsak olayına da iyi geliyor daha hiç kabızlık yaşamadım şükürler olsun. Kefir-kayısı-kuru incir bu tarz şeyleri de ara ara tüketirim

Yahu bu fizyolojik sarılık. Bebeklerin çoğu oluyor zaten. Gayet normal. Sık sık besleyin geçecek merak etmeyin. Tehlikeli sınıra çıkmamış zaten. Milleti boşverin, bi bok bilmezler cahil cahil konuşurlar.

Ben de sanki hiç doğurmayacak gibi hissediyorum. 37+2'yim. Karnım aynı bence. Bebek geceleri aşağıya doğru inanılmaz baskı yapıyor. Gün içinde durup durup gece 11'de başlıyor ne hikmetse. Hiçbir zaman solunum sıkıntısı vs çekmediğim için kıyaslayamıyorum. Benimki olduğu gibi duruyor bence.

Bana da gına geldi bu insanlarin boş çenesinden vallahi bebej ağlar ay niye aglatiyosun, hasta olur hasta ettiniz, sarılık olmuş ki bir çok yenidoganda olan bir durum nedenini sorgularlar falan ya bilerek yapıyoruz sanki zevk alıyorlar ya. Boşver kuzum sen bebişine odaklan iyileşiyormuş da okuduğum kadarıyla kendine moraline vs iyi bak takma gerekirse kır dök karşındakini inan sizden önemli değil
Bunun da çaresi magnezyum. Kullandığım magnezyum bağırsak olayına da iyi geliyor daha hiç kabızlık yaşamadım şükürler olsun. Kefir-kayısı-kuru incir bu tarz şeyleri de ara ara tüketirim
Magnezyumu salmistim kabiz geri geldi ama şuan birden ishal oldum hava salgin muhabbeti herhalde yine de kullanmali mıyım bilmiyorum

İshalsen onu bilemicem işte kuzum ama demir ilacı içiyorsan dengeler diye düşünüyorum ahshhdjd

Harika haber tebrik ederim

Kan sulandirici ve enboli çorabını genetik pirtilasmaniz olduğu için mi verdiler birde enboli çorabını kac basi aldınız bendende istediler
Bana da sezeryan sonrası kan sulandırıcı iğne verdiler pıhtılaşma riskine karşı önlem amaçlı veriyoruz dedi bir haftalik olduk ve bir haftadır hergun iğne yapıyorum sulandırıcı.bugun 7.. günüm ve herşeyimi kendim görmeye çalışıyorum yanımda kimse de yok artı 3 çocuk daha var korkmayın öyle boyle geçiyor yardımcı abla geliyor haftada bir yemek dışardan çoğunluk Allah sağlık versin gerisi hiç önemli degil

İshalsen onu bilemicem işte kuzum ama demir ilacı içiyorsan dengeler diye düşünüyorum ahshhdjd
Zaten lanet kabiz yapan demir, magnezyum kullanirken dengelemişti güzeldi sonra bıraktım magnezyumu yine kabızlık başlamıştı ta ki düne kadar yani aniden vucuduma bir şeyler oluyor jdbdjsndjndd

vajinal doğuma giren bacılar belirti arasında ishal var mıydı ya jxnxjsjdjjd

Kızlar doğum sancısı çekenler sancı başlayınca veya başlamadan önceki günler dışkılama sıklığı arttı mı? Ben anlamıyorum bağırsak ağrısı mı sancı mı başlıyor ufaktan? Korkunca da sık tuvalete giderim. Kabız da değilim ishal de. Günde 3-4 kez gitmeye başladım. Bariz regl ağrısı bel ağrısı var ama sancı şeklinde gelip giden bir şey yok. Sürekli olan ağrım var sabahtan beri belim sızlıyor

Regl öncesini tarif ettin resmen bir aydınlanma yaşadım şuan. Regl öncesi de bağırsaklar fazla çalışıyor tam olarak ishal gibi değil de senin dediğin şekilde dışkılama artıyor sanki.

Sancı vs yoksa uzan dinlen bence kendini de dinle bakalım bu ağrı artacak mı veya sancı gelecek mi vs diye ona göre hareket edersin canim

Çok geçmiş olsun. Benim kızımda cuma günü 13.4 idi pazartesi günü 15.5 ama doktor riskli deger aralığında degil dedi ve yatirmadi hastaneye. Sadece bol bol emzir dedi emzirmek yetmiyor mama takviyesi ver dedi. Ben doktorun dediğinden bir tık az verdim mama ancak anne sütünü sürekli sagdim onu içirdim. Dün gittiğimiz zaman da 9.gun iyiye gitmiş dedi sadece 1 hafta daha mama takviyesi verin sonrasında bırakın dedi. Sizi çok iyi anlıyorum. Depresyona girdim ben. Yetememe düşüncesi çok yıprattı beni şu birkaç günde, hiç uyuyamadım. Uyandiramiyorduk, bildiğiniz canını acıtsak da uyanmiyordu ve bu beni çok kötü hissettiriyordu. Şimdi bile düşününce ağlıyorum. Bu da sütüme yansıdı. Sutum azaldı. Sütüm azalınca bu kez de Sütüm gitti diye ona ağladım. Her şeye ağlıyordum istemsizce. Şimdi de çok iyi sayılmam ancak bugün sabah ilk kez bizi kendisi uyandırdı acıktığı için , o kadar mutlu olduk ki babasıyla. Sütünüzü bol bol sağın. Dolaba bile koysanız olur nasıl olsa içecek. Biz dolaba koyuyoruz babası ısıtıp veriyor böylelikle ben de uyuyorum. Allah hepimize yardım etsin.

Aynen hem emerji veriyor hem sütğn gelmesi için Benim kulak kristallerim biraz sıkıntılı olduğu için pilates topunda hareketler yapınca başım dönüyor onun yerine yürüyüş merdiven çıkma yapabilirim ancak arkadaş götürmüş su torbası da her hastanenin farklı vallahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…