- 4 Eylül 2018
- 1.865
- 3.462
- 133
- 37
merhabalar, öncelikle doğumun kendi elinizde olmadığını kabul etmeniz lazım. insanların cahilene sekilde normal ya da vaktinde doguramayanlari aşağılar gibi konuşması Allah a kafa tutması bana göre. Kadere iman diye birsey var . o bebegin nasik ne şekilde dünyaya geleceği evveli berzahtan beri belli. yani siz ne yaparsanız yapın değişmeyecekti. Kul olarak acziyetimizin farkında olamayisimizdan kaynaklanıyor bu konuşmalar. Lohusa depresyonuna girmeniz normal . heleki ilk annelik tecrubesiyse. insan ne yapacağını şaşırıyor. bu cok normal,aglamalar anlik duygu değişimleri cok normal bunu kabullenin surec daha kolay gececek. yani sucluymus gibi algılamayın bir siz yasamiyorsunuz her lohusa benzer duygulardan geçiyor. onun dışında hiçbirsey elinizde segildi surec nasil işlemesi gerekiyorsa öyle isledi. Sukurler olsun ki saglikliymissiniz. gerisi teferruat.Lohusa depresyonundan herkese merhaba :) Doğum yapan anneler, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bol sütlü günler. Doğum yapacaklara da Allah güç ve sağlık versin. Hanımlar lohusa depresyonuna girdim sanırım. Her şeye ağlıyorum. Herkesle kavga ediyorum. Bebeğimle düzgün vakit geçiremiyorum. Sanki alışamadım bu yeni kimliğe. Nasil olacak bilmiyorum. Bir taraftan da diyorum ki anne olmak istiyordun, saglikli bir kızın oldu daha ne istiyorsun ama diğer taraftan anne olma kimliğine alışamadım, bebeğe bile alışamadım diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sezaryen olmus olma olayini bile kabullenemedim hala sanirim. Agrim her oldugunda neden sezaryen oldum diyorum, millet de sagolsun hep hatırlatıyor. Bebek 37+2 de dogdu, saglikli Allaha sukur ama neden 38 ya da 39 da dogmadi, ben mi yapamadim diye agliyorum hala. 10 gun oldu üstelik. Ne yapmam gerek, sütüme ve eşimle olan hayatıma yansıyor ve çok yıpranıyorum. Siz ne yaptınız, bana akıl verin lütfen. Kimseyle de konuşamıyorum bu durumu. Çünkü anlamıyorlar. İnsanlar saçma sapan konuşuyor Ona da çok takıyorum.
Ben de senle benzer şeyleri özellikle geceleri yaşıyorum çünkü emzir gazı çıkart uyut yatır tekrar uyansın derken 3 saat oluyor ve ben 20 dk bile uyuyamadan bazen yeni emzirme saati geliyor allahtan doktorumuz bize 3 saatte bir uyan dedi 2 saat olsa heralde hiç uyuyamıcamLohusa depresyonundan herkese merhaba :) Doğum yapan anneler, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bol sütlü günler. Doğum yapacaklara da Allah güç ve sağlık versin. Hanımlar lohusa depresyonuna girdim sanırım. Her şeye ağlıyorum. Herkesle kavga ediyorum. Bebeğimle düzgün vakit geçiremiyorum. Sanki alışamadım bu yeni kimliğe. Nasil olacak bilmiyorum. Bir taraftan da diyorum ki anne olmak istiyordun, saglikli bir kızın oldu daha ne istiyorsun ama diğer taraftan anne olma kimliğine alışamadım, bebeğe bile alışamadım diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sezaryen olmus olma olayini bile kabullenemedim hala sanirim. Agrim her oldugunda neden sezaryen oldum diyorum, millet de sagolsun hep hatırlatıyor. Bebek 37+2 de dogdu, saglikli Allaha sukur ama neden 38 ya da 39 da dogmadi, ben mi yapamadim diye agliyorum hala. 10 gun oldu üstelik. Ne yapmam gerek, sütüme ve eşimle olan hayatıma yansıyor ve çok yıpranıyorum. Siz ne yaptınız, bana akıl verin lütfen. Kimseyle de konuşamıyorum bu durumu. Çünkü anlamıyorlar. İnsanlar saçma sapan konuşuyor Ona da çok takıyorum.
Canım seni çok iyi anlıyorum dün akşam 1 saat ağladımLohusa depresyonundan herkese merhaba :) Doğum yapan anneler, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bol sütlü günler. Doğum yapacaklara da Allah güç ve sağlık versin. Hanımlar lohusa depresyonuna girdim sanırım. Her şeye ağlıyorum. Herkesle kavga ediyorum. Bebeğimle düzgün vakit geçiremiyorum. Sanki alışamadım bu yeni kimliğe. Nasil olacak bilmiyorum. Bir taraftan da diyorum ki anne olmak istiyordun, saglikli bir kızın oldu daha ne istiyorsun ama diğer taraftan anne olma kimliğine alışamadım, bebeğe bile alışamadım diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sezaryen olmus olma olayini bile kabullenemedim hala sanirim. Agrim her oldugunda neden sezaryen oldum diyorum, millet de sagolsun hep hatırlatıyor. Bebek 37+2 de dogdu, saglikli Allaha sukur ama neden 38 ya da 39 da dogmadi, ben mi yapamadim diye agliyorum hala. 10 gun oldu üstelik. Ne yapmam gerek, sütüme ve eşimle olan hayatıma yansıyor ve çok yıpranıyorum. Siz ne yaptınız, bana akıl verin lütfen. Kimseyle de konuşamıyorum bu durumu. Çünkü anlamıyorlar. İnsanlar saçma sapan konuşuyor Ona da çok takıyorum.
Düşün canım senin elinde olmayan şeyleri? Doğum şekli, haftası..bunlar için yorma güzel zihnini. Ve geçti gitti zaten bunlar artık. Bunlara kafa yormak zihin yükünden başka bir şey değil. Bebeğe yaklaşım konusunda da bir arkadaşım bebeği için “ben bebeğime doğar doğmaz aşık olmadım, zamanla aşık oldum” demişti. Alışmak için zamanımız var birbirimize diye düşünüyorum. Gözlemlediğim kadarıyla insanlarla min iletişim lohusalıkta ruh sağlığı açısından en idealiLohusa depresyonundan herkese merhaba :) Doğum yapan anneler, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bol sütlü günler. Doğum yapacaklara da Allah güç ve sağlık versin. Hanımlar lohusa depresyonuna girdim sanırım. Her şeye ağlıyorum. Herkesle kavga ediyorum. Bebeğimle düzgün vakit geçiremiyorum. Sanki alışamadım bu yeni kimliğe. Nasil olacak bilmiyorum. Bir taraftan da diyorum ki anne olmak istiyordun, saglikli bir kızın oldu daha ne istiyorsun ama diğer taraftan anne olma kimliğine alışamadım, bebeğe bile alışamadım diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sezaryen olmus olma olayini bile kabullenemedim hala sanirim. Agrim her oldugunda neden sezaryen oldum diyorum, millet de sagolsun hep hatırlatıyor. Bebek 37+2 de dogdu, saglikli Allaha sukur ama neden 38 ya da 39 da dogmadi, ben mi yapamadim diye agliyorum hala. 10 gun oldu üstelik. Ne yapmam gerek, sütüme ve eşimle olan hayatıma yansıyor ve çok yıpranıyorum. Siz ne yaptınız, bana akıl verin lütfen. Kimseyle de konuşamıyorum bu durumu. Çünkü anlamıyorlar. İnsanlar saçma sapan konuşuyor Ona da çok takıyorum.
Her hastane doktor farkşı bende sadece gaz cıkardın mı dedi evet deyince gelen yemek degişmeye basladı ben lavaboya çıkmadım daha dedim gaz yeterli zaten açsın neyi çıkarcan dedi doktorum yavaş yavaş katıya geçtim ve lavaboya da çıktımÇıkardım. Da katı gıda için büyük tuvalet dediler. O yüzden de beklıyorum
Bir şey yemediğiniz için çıkarmıyor olabilir misiniz acaba? Bence hafif katı gıdaya geçmeniz lazım. Lifli şeyler falan.Çıkardım. Da katı gıda için büyük tuvalet dediler. O yüzden de beklıyorum
Hepimiz benzer durumdayız içinizi rahatlatacaksa benimde 37. haftada sezaryena alacak dr tansiyonum var tüp bebekle hamile kaldım ne hamile kalmayı ne doğurmayı becerebildim diyorum bazen ama çok şükür halimize 2 yıldır ne tedaviler ameliyatlarla bugüne geldim anne olmayı çok istedim sizin gibi ve çok korkuyorum ne yapıcam bebek doğunca diye inşallah kolay atlatırız lohusalık sürecini Allah hepimize güç kuvvet versin sağlıkla büyütelim inşallahLohusa depresyonundan herkese merhaba :) Doğum yapan anneler, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bol sütlü günler. Doğum yapacaklara da Allah güç ve sağlık versin. Hanımlar lohusa depresyonuna girdim sanırım. Her şeye ağlıyorum. Herkesle kavga ediyorum. Bebeğimle düzgün vakit geçiremiyorum. Sanki alışamadım bu yeni kimliğe. Nasil olacak bilmiyorum. Bir taraftan da diyorum ki anne olmak istiyordun, saglikli bir kızın oldu daha ne istiyorsun ama diğer taraftan anne olma kimliğine alışamadım, bebeğe bile alışamadım diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sezaryen olmus olma olayini bile kabullenemedim hala sanirim. Agrim her oldugunda neden sezaryen oldum diyorum, millet de sagolsun hep hatırlatıyor. Bebek 37+2 de dogdu, saglikli Allaha sukur ama neden 38 ya da 39 da dogmadi, ben mi yapamadim diye agliyorum hala. 10 gun oldu üstelik. Ne yapmam gerek, sütüme ve eşimle olan hayatıma yansıyor ve çok yıpranıyorum. Siz ne yaptınız, bana akıl verin lütfen. Kimseyle de konuşamıyorum bu durumu. Çünkü anlamıyorlar. İnsanlar saçma sapan konuşuyor Ona da çok takıyorum.
Ah niye öyle diyorsun kendine çok üzüldüm gerçekten herkesin hikayesi o kadar farklı ki insanız ve kaygılarımız o kadar normal ki bende evlendikten hemen sonra plansız bir şekilde hamile kaldım diye çok ağlamıştım çünkü çok zor bi nişanlılık geçirmiştim eşimin ailesiyle devam eden sorunlar vardı evliliğim bile meçhul gibiydi kafamda ama ortak bi noktamız var ki hepimiz son derece duyarlı bilgili anneler olacağız ben buna inanıyorum en güzel şekilde büyüteceğiz evlatlarımızıHepimiz benzer durumdayız içinizi rahatlatacaksa benimde 37. haftada sezaryena alacak dr tansiyonum var tüp bebekle hamile kaldım ne hamile kalmayı ne doğurmayı becerebildim diyorum bazen ama çok şükür halimize 2 yıldır ne tedaviler ameliyatlarla bugüne geldim anne olmayı çok istedim sizin gibi ve çok korkuyorum ne yapıcam bebek doğunca diye inşallah kolay atlatırız lohusalık sürecini Allah hepimize güç kuvvet versin sağlıkla büyütelim inşallah
Belki de bunu yaşayıp üzülmen gerekiyordur. Şu an sana gereken duygu budur. Yenidoğan bebişler bitki gibiler henüz vakit geçirecek bir düzenleri yok. Şimdi yasamanda böyle bir hayır vardır. Kendini yıpratma her şey gelir geçerLohusa depresyonundan herkese merhaba :) Doğum yapan anneler, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bol sütlü günler. Doğum yapacaklara da Allah güç ve sağlık versin. Hanımlar lohusa depresyonuna girdim sanırım. Her şeye ağlıyorum. Herkesle kavga ediyorum. Bebeğimle düzgün vakit geçiremiyorum. Sanki alışamadım bu yeni kimliğe. Nasil olacak bilmiyorum. Bir taraftan da diyorum ki anne olmak istiyordun, saglikli bir kızın oldu daha ne istiyorsun ama diğer taraftan anne olma kimliğine alışamadım, bebeğe bile alışamadım diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sezaryen olmus olma olayini bile kabullenemedim hala sanirim. Agrim her oldugunda neden sezaryen oldum diyorum, millet de sagolsun hep hatırlatıyor. Bebek 37+2 de dogdu, saglikli Allaha sukur ama neden 38 ya da 39 da dogmadi, ben mi yapamadim diye agliyorum hala. 10 gun oldu üstelik. Ne yapmam gerek, sütüme ve eşimle olan hayatıma yansıyor ve çok yıpranıyorum. Siz ne yaptınız, bana akıl verin lütfen. Kimseyle de konuşamıyorum bu durumu. Çünkü anlamıyorlar. İnsanlar saçma sapan konuşuyor Ona da çok takıyorum.
Çok özür dileyerek soruyorum. Sezeryan olmuşsunuz. 10 gün olmuş. Nezaman duş aldınız ve yaranızı ne zaman acıtınız. Bana bılgı verırmısın lütfen. Doktorlarım çok ilgilenmedi. Soru sorunca da basından salıyorlar.Lohusa depresyonundan herkese merhaba :) Doğum yapan anneler, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bol sütlü günler. Doğum yapacaklara da Allah güç ve sağlık versin. Hanımlar lohusa depresyonuna girdim sanırım. Her şeye ağlıyorum. Herkesle kavga ediyorum. Bebeğimle düzgün vakit geçiremiyorum. Sanki alışamadım bu yeni kimliğe. Nasil olacak bilmiyorum. Bir taraftan da diyorum ki anne olmak istiyordun, saglikli bir kızın oldu daha ne istiyorsun ama diğer taraftan anne olma kimliğine alışamadım, bebeğe bile alışamadım diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sezaryen olmus olma olayini bile kabullenemedim hala sanirim. Agrim her oldugunda neden sezaryen oldum diyorum, millet de sagolsun hep hatırlatıyor. Bebek 37+2 de dogdu, saglikli Allaha sukur ama neden 38 ya da 39 da dogmadi, ben mi yapamadim diye agliyorum hala. 10 gun oldu üstelik. Ne yapmam gerek, sütüme ve eşimle olan hayatıma yansıyor ve çok yıpranıyorum. Siz ne yaptınız, bana akıl verin lütfen. Kimseyle de konuşamıyorum bu durumu. Çünkü anlamıyorlar. İnsanlar saçma sapan konuşuyor Ona da çok takıyorum.
insALLAH canim . zor ama o mis kokularina masum yüzlerine değiyor hersey.
Bu zor günler geçicek . Alısıcaksın. Hatta cocucugunu görmeden yapamayacaksınn. Bana da aynı seylerı soyledıler. Ben çok zor alıstım. İlkinde. Sanki anne değildim. Bana sen çocuğunu doğduğunda sevmiyordun bile dıyorlardı. İstediğimde eşimle cıkamıyordum. Hep evdeydeydım. Kabullemıyordumm. Ama şöyle düşün o sana muhtaç. Küçücük bı can her şeyi senden beklıyor. Zamanla bakışın çok deyısıcekLohusa depresyonundan herkese merhaba :) Doğum yapan anneler, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bol sütlü günler. Doğum yapacaklara da Allah güç ve sağlık versin. Hanımlar lohusa depresyonuna girdim sanırım. Her şeye ağlıyorum. Herkesle kavga ediyorum. Bebeğimle düzgün vakit geçiremiyorum. Sanki alışamadım bu yeni kimliğe. Nasil olacak bilmiyorum. Bir taraftan da diyorum ki anne olmak istiyordun, saglikli bir kızın oldu daha ne istiyorsun ama diğer taraftan anne olma kimliğine alışamadım, bebeğe bile alışamadım diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sezaryen olmus olma olayini bile kabullenemedim hala sanirim. Agrim her oldugunda neden sezaryen oldum diyorum, millet de sagolsun hep hatırlatıyor. Bebek 37+2 de dogdu, saglikli Allaha sukur ama neden 38 ya da 39 da dogmadi, ben mi yapamadim diye agliyorum hala. 10 gun oldu üstelik. Ne yapmam gerek, sütüme ve eşimle olan hayatıma yansıyor ve çok yıpranıyorum. Siz ne yaptınız, bana akıl verin lütfen. Kimseyle de konuşamıyorum bu durumu. Çünkü anlamıyorlar. İnsanlar saçma sapan konuşuyor Ona da çok takıyorum.
Ben de bu durumdayım sadece tatlıyla beslenebilirim yemek yemeden Meyve hurma falan geçiştirmeye çalışıyorum aklım hep tatlıdaKızlar canım sürekli tatlı çekiyor.Şimdiye kadar ideal kiloda geldim ama bu aralar sürekli çikolatalı tatlılar istiyor canım. Sabahtan beri 5 tane hurma yedim. Muz yedim. Bunlar hep şeker. Şekerim de biraz yükseldi 130 oldu hurmalardan sonra. Son haftalar böyle mi oluyor?
Lütfen bu konu hakkında bilgisi olan banayazabilirmisiniz . Taburcu oldumm daÇok özür dileyerek soruyorum. Sezeryan olmuşsunuz. 10 gün olmuş. Nezaman duş aldınız ve yaranızı ne zaman acıtınız. Bana bılgı verırmısın lütfen. Doktorlarım çok ilgilenmedi. Soru sorunca da basından salıyorlar.
Kendinize böyle demenize çok üzüldüm. Doğurmak ve hamile kalmak bir beceri değil. Asıl doğduktan sonra başlıyor. Bir insan yetiştireceğiz sonuçta. Allah sağlıkla kucağımıza almayı ve layıkıyla yetiştirmeyi nasip etsin. Bu günler geçecek, belki özlemle anımsayacağız yıllar sonra. Ama biz anneler 10 kaplan gücündeyiz, her şeyin üstesinden geliriz!Hepimiz benzer durumdayız içinizi rahatlatacaksa benimde 37. haftada sezaryena alacak dr tansiyonum var tüp bebekle hamile kaldım ne hamile kalmayı ne doğurmayı becerebildim diyorum bazen ama çok şükür halimize 2 yıldır ne tedaviler ameliyatlarla bugüne geldim anne olmayı çok istedim sizin gibi ve çok korkuyorum ne yapıcam bebek doğunca diye inşallah kolay atlatırız lohusalık sürecini Allah hepimize güç kuvvet versin sağlıkla büyütelim inşallah
Ben deeee! Ama hurma falan tamam faydalı ama çeker sonuçta fazlası zarar, meyve de öyle. Ay hem yiyorum hem vicdan azabı. Doğurunca künefe falan gömücem. Şimdi bebeğe gitmesin diye yemiyorumBen de bu durumdayım sadece tatlıyla beslenebilirim yemek yemeden Meyve hurma falan geçiştirmeye çalışıyorum aklım hep tatlıda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?