Nuna aldım. Bebek arabası, basinet ve araba koltuğu. Ama daha kullanmadığım için önermiyorum tabii..Kızlar bebek arabası ne aldınız ben hâlâ almadım yarın gidip mağazalarda inceleyip alıcam ama şu güzel öneririm dedikleriniz varsa onlara da özellikle bakayım diyorum
Bizdede var aynı uyuşmazlık o yüzden tedirginim biraz açıkçası,oğlum dıgdugunda bilmiyorduk ağır sarılık oldu 1hafta yogun bakım aldı.halada kan değerleri hep düşüktür zaten.merhabalar geçmişi çok okuyamadım doğum yapanlara hayırlı olsun diyeyim.
biz abo uyumsuzluğuna bağlı sarılık yüzünden tekrar yattık hastaneye iki gün olmuştu taburcu olalı17 çıktı değeri. sıkça beslenmesine rağmen yükselmiş kan değerleri sarılıpa sebep oldu
Geçmiş olsun kuzum zamanla böbrek fonksiyonların da düzelir inşallah.kızlar selam herkese süt sagmadan ve 9 gündür uykusuzluktan bildiriyorum. gözlerim agiriyor artık.
doğumdan hemen sonra preeklampsi oldun yoğun bakım süreci bir hafta hastane süreci derken çarşamba günü taburcu olduk 8. gün yani dün nasıl geçti anlamadım bugün hastanelere gidip tartı sarılık kontrolü yaptırdık sürekli emzirmeye rağmen sarılıksütüm çok fazla. hiperlaktasyon sanırım. beslemiyor ama bugün mama verdim ben de yarın kontrole gidicem hastanede zehirlenmeden dolayı böbrek fonksiyonlarim bir anda yüzde 40 geriledi normale ne zaman döner bilmiyorum. Bu iki saatte bir besleme olayı beni bitirdi zaten.
geriye dönük okuyamadım inanın. kimler dogurdu hepiniz cok merakimdasiniz. vakit asla bulamıyorum çok feci bir kısır döngüye girdim neyse ama kokusu çok güzel valla herseye değiyor.
Bende daha kullanmadım ama bagi neo 2 aldım, çok hafif bir bebek arabası. Ben çok güçlü biri değilimKızlar bebek arabası ne aldınız ben hâlâ almadım yarın gidip mağazalarda inceleyip alıcam ama şu güzel öneririm dedikleriniz varsa onlara da özellikle bakayım diyorum
Ciddi bir durum değildir inşallah canım, dualarımız sizinleKızlar ben dua istiyorum kızım için sizden bebeğimin kalbinde bir problem olabilirmiş sevk edecekler. Sağ el ve sağ ayağında saturasyon farkı var elinden 94 ölçülüyor ayağından 97 böyle bir fark normal değil diyorlar. Elindeki değer sürekli oynuyor.
Canım bebeğin için en iyisi en hayırlısı olsun inşallah,daha iyi bir hastanede olması çok daha iyi.en kısa sürede hayırlı haberler alırsın inşallahKızlar ben dua istiyorum kızım için sizden bebeğimin kalbinde bir problem olabilirmiş sevk edecekler. Sağ el ve sağ ayağında saturasyon farkı var elinden 94 ölçülüyor ayağından 97 böyle bir fark normal değil diyorlar. Elindeki değer sürekli oynuyor.
Bize de haber ver mutlaka, inşallah hiçbir şey çıkmazAllah razı olsun kızlar biz geldik araştırma hastanesine haber verecekler bakalım bekliyoruz
Offf bende benim esimden rahatsizim. Her doktor randevusunda yanimda tamam iyi guzel ama doktor gecen haftalarda gobek cevresi sinirda zayif bir bebek dedi diye mahvetti beni. Gunluk rapor veriyorum ne yedim ne ictim. Aksam geldiginde ilk is buzdolabina bakmak. Yalan soylerim diye birde yemin ettiriyor gercekten yedin mi diye. Doktora gidince de beni sikayet ediyor. Bunaldim vallahi. Herseyin fazlasi zarar derler. Benimki de boyle bir degisik.Maşallah inşallah bir on güne bizim evlerde melek kokacak. Bende daha da duygusal bir insan oldum. Geçen hafta bebiş çok kilo almamış ağladım biraz eşim anlamadı. En sonunda dedim sen daha baba olmadın brn anne oldum anlamıyorsun beni
Canım beni yanlış anlama ama çocuğu diyelim ki 20.00da altını aldın emzirdin memede ya da pışpışla uyuttun yatağa koydun diyelim ki saat 21.00dı koyduğunda 2 saat boyu uyuyabilir yani 23.00a kadar kendisi ağlamazsa uyandırman gerekmez o arada. Sen emmeye başladığından itibaren saymıyorsun dimi saati. Bi de ne kadar oldu ki doğuralı? 1-2 hafta geçtiyse artık 3 saat yapabilirsin. Ben misal diyelim ki yoruldum 22.00 da yatcam altını alıp emziriyorum memede emerken uyuyakalıyor koyuyorum beşiğe gece 01.00a kadar o uyanmadıkça uyanmıyorum. 01.00da uyandı diyelim altını alıyorum emziriyorum 1.30da geri koyuyorum yatağa 05.00 kadar almıyorum geri. 5de gene altını alıp emzirip koyuyorum yatağa 8.00a kadar gene uyanmıyorum. Yani sabaha kadar uykum 2-3 kere bölünüyor.Ben de senle benzer şeyleri özellikle geceleri yaşıyorum çünkü emzir gazı çıkart uyut yatır tekrar uyansın derken 3 saat oluyor ve ben 20 dk bile uyuyamadan bazen yeni emzirme saati geliyor allahtan doktorumuz bize 3 saatte bir uyan dedi 2 saat olsa heralde hiç uyuyamıcamben normalde uykusuzda çok garip olurum bu yeni düzende iyice kendime uzaklaştım
Bir de bazen geceleri ağlıyor öyle uğraşıyorum ki sakinlesin diye hop annem sesine uyanıyor ve hemen sakinleştiriyor kendimi yetersiz hissediyorum. Her şeye ağlamak bende de var. Sonra da bu yaptıklarıma dışaradan bakıp ne şımarıksın kız diyorum ve iyi bir anne olmadığım için millet ne dertler çekerken bir uykusuzlukla yıkıldığım için kendimi iyice yetersiz ve işe yaramaz görüp bir daha ağlıyorum. Allah korusun Allah daha büyük dert verecek ufacık şeylerden dert yanıyorum diye düşünüp gene ağlıyorum
Hava güzel olsa bir dışarı çıkarıcam hem onu hem kendimi ama hissedilen de -5 ordan da gol yiyoruz.
Aslında her şey yolunda sağlıklı bir kuşum var ama hormonlarım beni bazen kendimden bile uzaklaştırıyor şükretmediğim için kahroluyorum bazen hepsi üst üste
Kızlar iyiyiz bizokumadım mesajlarınızı kendime gelince bakıcam.
Ben de böyle yapıyorum bazen uyanmıyor 3 saat oluyo altını alıp uyandırıyorum o zaman anlıyo açlığını şapşikCanım beni yanlış anlama ama çocuğu diyelim ki 20.00da altını aldın emzirdin memede ya da pışpışla uyuttun yatağa koydun diyelim ki saat 21.00dı koyduğunda 2 saat boyu uyuyabilir yani 23.00a kadar kendisi ağlamazsa uyandırman gerekmez o arada. Sen emmeye başladığından itibaren saymıyorsun dimi saati. Bi de ne kadar oldu ki doğuralı? 1-2 hafta geçtiyse artık 3 saat yapabilirsin. Ben misal diyelim ki yoruldum 22.00 da yatcam altını alıp emziriyorum memede emerken uyuyakalıyor koyuyorum beşiğe gece 01.00a kadar o uyanmadıkça uyanmıyorum. 01.00da uyandı diyelim altını alıyorum emziriyorum 1.30da geri koyuyorum yatağa 05.00 kadar almıyorum geri. 5de gene altını alıp emzirip koyuyorum yatağa 8.00a kadar gene uyanmıyorum. Yani sabaha kadar uykum 2-3 kere bölünüyor.
Bak vallahi ben çok sinirleniyorum gerçekten şimdi o yenge kişisi şunu bilsin ki o küçük dediği çocuk hastanede bişey yaşadıgı için değil sesleri duyduğu için irkiliyor biz anneler ve doktorlar bilim insanları doğruşarı gerçeğe dayatan onun gibi boş konuşmayan insanlar buna seviniyoruz çünkü bu harika bir durum çocukların bir işitme engeli yok demek oluyor kilosu da her insanın yapısına göre degişirse bunlarda insan ya degişir deseydın Allah'ım sen sabır verGeçen amcam ve esi geldi ki eşini pek sevmem yıllardır da görmedim. Bebeğimi gördü ya ne kadar küçükmüş olsun bir şey olmaz böyle küçük olanlar daha çabuk büyüyor dedi. Sonra bebek irkilip duruyor sese birkaç kez dedi ki korkuyor, titriyor, kesin hastanede bir şey oldu çocuğa. Ya oturdum sonra ağladım. Halbuki cocuk aniden gerceklesen yuksek sese tepki veriyor çok normal. Bir de kendi kızı 4.5 ay evvel doğum yapti onla kıyasladi muhtemelen. Meraktan kizini aradım sordum onun bebeği onun deyimine gore 43+4 te 3200 dogmus benim kizim da 37+2 de 3.500 dogmus. Ya bunu bana yaptırdılar sinirim bozuldu. Zaten ben de dedim artık kimseye tamam gelin demeyeceğim. İlk ve son misafirim olacaklar bu süreçte.
Ben geçen ay grip oldum o yüzden çocuğun zayıf olduğunu iddia ediyor. Ama kendi zayıf doğmuş. Nasıl kilolu bebek genetik zayıf bebek de genetik değil midir? Ama üzülür diye demek istemedim. Bu hafta bende çok dikkatli besleniyorum zorla da olsa yiyorum bakalım doktor neler dicekOfff bende benim esimden rahatsizim. Her doktor randevusunda yanimda tamam iyi guzel ama doktor gecen haftalarda gobek cevresi sinirda zayif bir bebek dedi diye mahvetti beni. Gunluk rapor veriyorum ne yedim ne ictim. Aksam geldiginde ilk is buzdolabina bakmak. Yalan soylerim diye birde yemin ettiriyor gercekten yedin mi diye. Doktora gidince de beni sikayet ediyor. Bunaldim vallahi. Herseyin fazlasi zarar derler. Benimki de boyle bir degisik.
Canım bizimkiler aynı gün doğduCanım beni yanlış anlama ama çocuğu diyelim ki 20.00da altını aldın emzirdin memede ya da pışpışla uyuttun yatağa koydun diyelim ki saat 21.00dı koyduğunda 2 saat boyu uyuyabilir yani 23.00a kadar kendisi ağlamazsa uyandırman gerekmez o arada. Sen emmeye başladığından itibaren saymıyorsun dimi saati. Bi de ne kadar oldu ki doğuralı? 1-2 hafta geçtiyse artık 3 saat yapabilirsin. Ben misal diyelim ki yoruldum 22.00 da yatcam altını alıp emziriyorum memede emerken uyuyakalıyor koyuyorum beşiğe gece 01.00a kadar o uyanmadıkça uyanmıyorum. 01.00da uyandı diyelim altını alıyorum emziriyorum 1.30da geri koyuyorum yatağa 05.00 kadar almıyorum geri. 5de gene altını alıp emzirip koyuyorum yatağa 8.00a kadar gene uyanmıyorum. Yani sabaha kadar uykum 2-3 kere bölünüyor.
Bende esimde 4 kilo ustu dogmusuz, 40 haftayi gecirmisiz. Genetik mi bilmem ama bizim bebis boydan dolayi haftasindan onde gozukuyor. 37 haftadayken 49 cmdi. Yarin guncel durumu belli olur.Ben geçen ay grip oldum o yüzden çocuğun zayıf olduğunu iddia ediyor. Ama kendi zayıf doğmuş. Nasıl kilolu bebek genetik zayıf bebek de genetik değil midir? Ama üzülür diye demek istemedim. Bu hafta bende çok dikkatli besleniyorum zorla da olsa yiyorum bakalım doktor neler dicek
Ben hastaneden 2. Gün taburcu oldum eve geldiğimde duş aldım.3. Günde aldım sonra bantı çıkardık şuan hergün giriyorum doktorum havluyla nazikçe kurut sonra kurutma makinesiyle kurut dedi bir hafta sonrasında da iz için krem verdi onu kullanıyorumLütfen bu konu hakkında bilgisi olan banayazabilirmisiniz . Taburcu oldumm da
İnanın benimde saatim saatimi tutmuyor size yazdığımda çok iyiydim iki üç saat sonra uyumuyor diye üzülüp bunalıp hüngür hüngür yine ağladımEşim bir iki konustu kendime geldim aslında ama sonra yine aynı. Şükretmeliyiz kızımiz sağlıkla geldi, hastanelerde olsaydık ne yapacaktın, ben sen her gün dua edersin diyordum o kadar istiyordun çocuk şimdi yaptığın yanlış falan dedi kendime geldim de 1 gün sürdü :)
biz de kızımda yaşadık aynı süreçleri. beslenmeyle de toparlanmıyor tam farklı bir sarılık durumu. oğlum da doğunca yattı aslında 12 ile taburcu olduk 17 ile geri geldik o kdr sık beslenmesine dikkat etmemize rağmenBizdede var aynı uyuşmazlık o yüzden tedirginim biraz açıkçası,oğlum dıgdugunda bilmiyorduk ağır sarılık oldu 1hafta yogun bakım aldı.halada kan değerleri hep düşüktür zaten.
Kızım içinde daha bilinçli olduğum için doğum sırasında söyleyeceğimiz hemen kaşıkla mama versinler sütüm sezeryanda geç gelebilir diye
Ben hastaneden 2. Gün taburcu oldum eve geldiğimde duş aldım.3. Günde aldım sonra bantı çıkardık şuan hergün giriyorum doktorum havluyla nazikçe kurut sonra kurutma makinesiyle kurut dedi bir hafta sonrasında da iz için krem verdi onu kullanıyorum
İnanın benimde saatim saatimi tutmuyor size yazdığımda çok iyiydim iki üç saat sonra uyumuyor diye üzülüp bunalıp hüngür hüngür yine ağladımŞuan çok iyiyim mesela bir bitseydi de rahatlasaydık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?