Çok zor Allah kolaylık versin, güç versinBen de sağmıştım ve normalde az gelmişti benim sadece ama gelmişti benim uykusuzlukla temel derdim kızım öyle uyuyan bebeklerden değil
Gözünüz aydın olsun ben o kadar zorlandım ki bu gaz olayında 36 saat sadece şu verdiler sonra lavman yapıldı yıne gaz cıkmadı ama yemek yemeye başladım bildiğim tek şey çok yürüyüş ile gaz çıkıyor ben öldüm resmen çok zorlandım bol sıvı ve çok yürüyüş ile gaz sorunu cözülür ben ağlaya ağlaya yürüyüş yaptım iki kolumdan tutup zorla yürütüllerKızlar merhaba ben de bebeklerimizi kucagıma aldım cok şükür, dün aksam tavurcu olduk.ama benim gaz problemim hala devam ediyor sezeryan oldum ama hastanede bebeklerden dolayı istenilen sıklıkla yürüyemedim, doktor dun cıkmadan lavman falan yaptırdı , büyük tuvaletimi yaptım ama gaz geme gelmedi , cok fena durumdayım, gazdan dolayı sürekli agrım ve şişliğim var ve acil öneri ve duanıza ihtiyacım var
Bende sağdım bugün uç çıkarmak için o kadar çok çıktı ki ama tutmadı yineYa ben silikon kullanmayayim diye çok uğraştım. Süt sagma makinesi çok işime yaradı bu konuda. Sag meme ucum vardi ama sol meme ucum çok ufakti çıkmadı, çok uğraştırdi. Bugün buraya yazdıktan sonra sağım yaptım, aslında olduğunu ama yumuşaklığının beni yanılttığını fark ettim. Su içiyorum en az 3 litre ama uykum çok bölünüyor gece. Ortalama 3 saatte bir uyanıyorum ve 1 saat en az uyanık kalıyorum. Uykumu alamıyorum o düzene girse bence olacak da, bakalım.
Bende dokuz aylık gebeyim sadece zeytinyağı sürdüm sıfır çatlakZeytinyağı varsa onuda sürebilirsin canım
Keşke herkesi doktor yapmasalar cidden... Siz becerememişsiniz o zaman henüz 1-2 gündür bende çocuk deseydin keşke. Salata boş boğaz insanlar ya, boşver kuzum seninle ilgili değil zaten biliyorsun moralini bozma hiç bebişinle güzelce yoluna bakbiz taburcu olduk yine ama hala yenidoğan doktorlarıyla cebelleşiyoruz.
çocuk 10 günlük bunun 6-7 günü orda kalmış zaten evde kaldığı iki gece. ama doğum kilosuna ulaşöadı diye biz beslememişiz gibi bir algı oluşturdular. evdeki iki günde mi aldırcaktım 200 gramı anlamadım.
Bu konu hakkında bir bilgim yok ama bebeğin sağlığında bir problem yoksa kilo alıp almaması büyük bir sorun mu yani daha 10 günlükmüs normal değil mi zaten bebekler doğduktan sonra kilosunda düşme oluyor. Caninizi sıkmayın bence sağlığında bir sıkıntı yoksa alır zamanla. Hem her çocuk aynı olcak değil ya. Yine de başka bir doktorada danisabilirsin için rahat etmesi açısından.biz taburcu olduk yine ama hala yenidoğan doktorlarıyla cebelleşiyoruz.
çocuk 10 günlük bunun 6-7 günü orda kalmış zaten evde kaldığı iki gece. ama doğum kilosuna ulaşöadı diye biz beslememişiz gibi bir algı oluşturdular. evdeki iki günde mi aldırcaktım 200 gramı anlamadım.
yarın kontrole gidince söyleyeceğim iki gün evdeydi iki günde 200 gram aldırmamm mucize olurdu zaten. doktor kontrolü öncesinde aile hekimliğinde izleme götürcem bakalım onlar ne dicek.Keşke herkesi doktor yapmasalar cidden... Siz becerememişsiniz o zaman henüz 1-2 gündür bende çocuk deseydin keşke. Salata boş boğaz insanlar ya, boşver kuzum seninle ilgili değil zaten biliyorsun moralini bozma hiç bebişinle güzelce yoluna bak
sarılığı vardı canım abo uyuşmazlığına bağlı. sarılığı atlatsak kapısından geçmicem artık. sürekli bi sorun arayışındalar potasyumu yüksek diye ekg çektirelim dendi. testisi koyu renk topuk kanı sonucunu sorun dendi. habire bişey çıkarmaya çalışıyolar gibiBu konu hakkında bir bilgim yok ama bebeğin sağlığında bir problem yoksa kilo alıp almaması büyük bir sorun mu yani daha 10 günlükmüs normal değil mi zaten bebekler doğduktan sonra kilosunda düşme oluyor. Caninizi sıkmayın bence sağlığında bir sıkıntı yoksa alır zamanla. Hem her çocuk aynı olcak değil ya. Yine de başka bir doktorada danisabilirsin için rahat etmesi açısından.
Bende sağdım bugün uç çıkarmak için o kadar çok çıktı ki ama tutmadı yineNasıl tutmaz kafam almıyor gerçekten keşke bende en başta pompayla çıkarsaydım aslında yanımda götürmüştüm çıkarırım diye ama şarjı orada ayarlayamadılar benimde hâlim yoktu manuel göğüs çıkarıcıyı kullandık o hâliyle kabul etmedi.
Kaç dk sağım yaptınız kaç cc çıktı.Bende artık sağıp buzluğa mı atsam biraz diyorum.Bizim sizinle aynı günmüş doğumumuz sanırsam.Bizim uykularımız çok kötü malesef.Gün içinde çok güzel bir şekilde uyuduğu 3-4 uyku oluyor.Gerisi hep göğsümde uyut tam ytır derken uyanıyor ve saatlerce uyumuyor belki 4-5 saat ve böyle olunca yoruluyorum baya.Hiç bir işimide hahalledemiyorum.
Aynı şey başımıza geldi sakın ama sakın takma. 5 günlük bebeğimi kontrol eden doktor bozuntusu kilo vermiş yoğun bakıma girebilir kan değerlerine bakalım tiroid ve sodyum düşükse yoğun bakıma alınır dedi beynimden vurulmuşa döndüm. Çocuğu aldık başka doktora gösterdik. Değerleri normal çıktı ilk 15 gün verilen kilo normal dedi. 15. Gün doğum kilosuna ulaşmasını bekleriz dedi. Ki dediği de oldu. Evde güzelce besledik gerektiğinde mama da verdik. Çocuk toparladı kendini. Sakın üzülme ben çok üzülmüştüm ama boşaymış gerçektenbiz taburcu olduk yine ama hala yenidoğan doktorlarıyla cebelleşiyoruz.
Memenin illa taş gibi olmasına gerek yok taş gibi meme iyi diye bir şey yok taş gibi memeden süt fışkırır tarzda tazikli gelir bebeğin genzine kaçar o iyi bir şey de değil. Ayrıca bebek uğraşsın memeyle sütü getirmek için zaten çaba harcasın enerji harcasın alışmasın lıkır lıkır içmeye biberon değil bu meme. Alışırsa o kötü çeker çeker süt azalınca yarın bi gün algıları açılınca çok zorlanırsın. Memen terbiye olmuş işteHanımlar selam. Benim birkaç sorum olacak. Geçen hafta sütüm geliyordu memelerim doluydu sertti. Ama ben birkaç gün üzülüp stres yaptım bebeğimin sarılık olma ihtimali ve başka sebeplere. O günden sonra sanki sütüm azaldı. Böyle sert değil yumuşak artık. Bir de özellikle sol meme ucum küçük bebeğim alırken zorlanıyor, sinirleniyor. Ben de o sinirlenince sinirlenip üzülüyorum. Hatta bazen ağzından çıkmış oluyor boşa emmis oluyor. Meme ucum çıksın diye mochi eller serbest ile sağım yaptım birkaç kez. Gerçekten de ise yaradı. Ama bu sut meselesine çok canım sıkılıyor, memelerim yumuşak ve bu durum bebeğimin memeyi kavramasina da engel oluyor. Korkuyorum meme reddi yaşayacak diye. Süt yapacak şeyler yiyip içiyorum bu arada. Hani yemek ve uyku da tamam. Ama niye böyle hâlâ bilmiyorum. Bu arada bebek memeyi emerken süt geliyor, arada yokluyorum çünkü. Bebeğimi 3 saatte bir en geç emziriyorum, o da uyanıyor açsa.
Bugün zaten sağım yapınca yanıldığımı anladım süt varmış yumuşaklığı yanıltmış beniMemenin illa taş gibi olmasına gerek yok taş gibi meme iyi diye bir şey yok taş gibi memeden süt fışkırır tarzda tazikli gelir bebeğin genzine kaçar o iyi bir şey de değil. Ayrıca bebek uğraşsın memeyle sütü getirmek için zaten çaba harcasın enerji harcasın alışmasın lıkır lıkır içmeye biberon değil bu meme. Alışırsa o kötü çeker çeker süt azalınca yarın bi gün algıları açılınca çok zorlanırsın. Memen terbiye olmuş işte
Memeyi sen ağzına sokmaya çalıştığın için. Güç savaşı veriyorsunuz karşılıklıBugün zaten sağım yapınca yanıldığımı anladım süt varmış yumuşaklığı yanıltmış beniBir de şey sorayım, meme ucum ıslak olunca özellikle kızım ağzına almakta zorlaniyor ve birkaç kez zorlaninca beni itiyor, kendini itiyor, memeyi almak için uğraşıyor ama bildiğiniz güç uyguluyor bana karşı memeyi alamıyor diye. Bazen oluyor bu durum bazen de memeyi ilk alırken midesi bulanıyor, yüzünü eksitip böğürüyor. Neden olabilir acaba
Ahahhaha :) çok rahatına düşkün benimki açmıyor ağzını bazen. Süt akıyor ya ilk etapta, ağzını açıp yalayıp tekrar kapatıyor bazen inanılmaz keyifci bir çocuk diyoruz babasıylaMemeyi sen ağzına sokmaya çalıştığın için. Güç savaşı veriyorsunuz karşılıklıha yakaladım ha yakaladın diye memeyi üst dudağına koy koklasın ağzını kocaman açınca koy kafasını arkasından destekleyerek. Ya da soyun iki göğsünün arasına koy ya da hangi memeyi vereceksen oraya göreceksin resmen sürünerek yakalayacak memeyi. İçgüdüsel bir şey
Hayvanlar aleminde sen gördün mü hiç al evladım meme diye yavrusunun ağzına meme tıkan anneAhahhaha :) çok rahatına düşkün benimki açmıyor ağzını bazen. Süt akıyor ya ilk etapta, ağzını açıp yalayıp tekrar kapatıyor bazen inanılmaz keyifci bir çocuk diyoruz babasıyla
Bunu benimki de yapıyor bir de alamadıkça ağlamaya başlıyor iyice kaos oluyor. Hem de sinirlendiği için daha sert hareketler yapıp iyice kaçırıyor memeğiBugün zaten sağım yapınca yanıldığımı anladım süt varmış yumuşaklığı yanıltmış beniBir de şey sorayım, meme ucum ıslak olunca özellikle kızım ağzına almakta zorlaniyor ve birkaç kez zorlaninca beni itiyor, kendini itiyor, memeyi almak için uğraşıyor ama bildiğiniz güç uyguluyor bana karşı memeyi alamıyor diye. Bazen oluyor bu durum bazen de memeyi ilk alırken midesi bulanıyor, yüzünü eksitip böğürüyor. Neden olabilir acaba
AminAllah kolaylık versin, çok zor. Ben deneme amaçlı biraz sağım yaptım. 15 dakika sagdim 70 80 arasi çıktı sonra 15 dakika daha yaptım sağım ama sanırım ucunu doğru yerlestiremedigim için pek çıkmadı. Hemen akabinde (mochi eller serbest kullaniyorum) masaj modunu kullandım 20 dakika, o modda da meğer sağım olmuş hatta akmış da. O haliyle ve sagdaki memenin uyarilmasiyla kalkana da süt gelmiş toplam 35 cc çıkmış. toplamda 110 120 cikmis oldu. Ben buzluğa atmıyorum. Gece ya da gun içerisinde eşim kendisi veriyor ben dinlenebileyim diye. Bence memede uyku moduna geçtiği zaman yatağına koyun. Ben öyle yapıyorum mizirdaniyor ama piş piş yapıp kaşlarının ortasına dokunuyorum kaşlarının üzerine uzun dokunuş yapıyorum susuyor şükür. Daha çok küçükler, huy değiştirirler. Eskilerin bir sözü varmış 'kırkı çıkana kadar bebeklerin kırk kez huyu degisirmis' öyle bir şey var yani. Silikon uc için de bir video görmüştüm bulursam sizin için paylaşırım. Çok çok zor bir süreç ve her bebekle annenin kendine özgü sorunları var. Allah dermanı olmayan dert vermesin gerisi bir şekilde halledilir
çok ilginç gerçekten doktor tarzı diye bişe var tamam ama tıpta da ortak tek bir doğru var nasıl bu kadar çelişkili bilgiler oluyo anlamıyorum.Aynı şey başımıza geldi sakın ama sakın takma. 5 günlük bebeğimi kontrol eden doktor bozuntusu kilo vermiş yoğun bakıma girebilir kan değerlerine bakalım tiroid ve sodyum düşükse yoğun bakıma alınır dedi beynimden vurulmuşa döndüm. Çocuğu aldık başka doktora gösterdik. Değerleri normal çıktı ilk 15 gün verilen kilo normal dedi. 15. Gün doğum kilosuna ulaşmasını bekleriz dedi. Ki dediği de oldu. Evde güzelce besledik gerektiğinde mama da verdik. Çocuk toparladı kendini. Sakın üzülme ben çok üzülmüştüm ama boşaymış gerçekten
Ben de emzirme minderinin üzerine koyuyorum, çok da güzel gaz çıkartıyorHayvanlar aleminde sen gördün mü hiç al evladım meme diye yavrusunun ağzına meme tıkan anneboylu boyunca yatıyorlar yavru gelip memeyi yakalıyor rahata alıştırma oturmaya mı geldik de koy memenin üstüne yüzüstü hem tummytime olur kaldırsın kafasını eccek ben doğduğundan beridir emzirme minderine yüzüstü koyuyorum kaldırsın kafasını diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?