- 24 Ağustos 2022
- 4.876
- 20.179
- 258
Nasıl değil yav? Kordon dolanması sonucu normal doğuran bir örnek görmedim ben biri de benim. Doktor doğurtamayız kordon çekiştirir çocuğun boynunu demişti. Zaten düşünmüyordum orası ayrı da. Arkadaşım da normal doğuracaktı sırf bu yüzden doğuramadı son dakika aldılar sezaryene. Doktorun bana güven vermedi hiç nedense. Sen araştırdın mı?Kordon dolanması normal doğum için risk değil, o an ani müdahale gerekirse zaten ben alacağım dedi. Ben doktorun yönlendirdiğini düşünüyorum ama eşim duygusal baktığımı söylüyor. Etrafımda da bir baskı var gibi hissediyorum bir yandan normal doğumla ilgili. Yani ortada bir risk göremiyorum ben, zor olursa sende de bebekte de travma olmasın diyor doktor sadece.
Ya bilmiyorum ama varsa da riskli değil mi? Hoş o an duruma göre müdahale edilir ama değer mi bu riski almaya sanmıyorumetrafi hic dusunme derim. sana ya da bebege bisey olsa herkes hayatına devam edecek. simdi baktik kordon dolanmasiyla ilgili durumlara. normal doğuma kesin olarak engel degilmis ama riskleri de yok değil.
Hayır cnm aynı renk değil. O ne saçma lafmış koyuda olabilir esmer tenliyse yada bazıları buğday olsada koyu renk olabilir genitali. Bence başka doktora da sor. Kendine dert etme canım.Ben valla delirmek üzereyim artık. bugün 9 günlük oldu. doktor geldi doğum kilosuna ulaşmalıydı şimdiye kadar dedi demekki sütüm işe yaramıyor benim. bide o kadar 80 ml yemeye
her gün bişey çıkıyo potasyumu yüksek ekg çekelim
testisleri koyu topuk kanı sonucunu sorun mutlaka.
erkek bebeği olanlar yazabilir mi testis rengi cilt rengiyle aynı mı bebeklerin
etrafi hic dusunme derim. sana ya da bebege bisey olsa herkes hayatına devam edecek. simdi baktik kordon dolanmasiyla ilgili durumlara. normal doğuma kesin olarak engel degilmis ama riskleri de yok değil.
Benim bebikte iki kordonluydu.Doktorum normal doğum için şuan bir risk görmüyorum bunu anca doğumda anlarız dedi.Olurda sancın başlar açılman başlar ama bebek kordondan dolayı aşağı inemezse kordon onu yukarı çekerse sezeryana döner dedi.Sancımın başladığı gün muayene etti 2.5 cm açılmam vardı.Hâla birşey demem mümkün değil en az 5-6 cm e ulaşman lazım dedi.Bebek strese girerse sezeryan yaparız dedi.Eşim deneyip o kadar sancı çekip sezeryana alınmamı istemedi.Bu yüzden sezeryan olmaya karsr verdim.Ameliyathanedeyken bebikin kakasını yaptığını ve yediğini öğrendik.İyi ki sezeryan olmuşum dedim.Çünkü muhtemel suyum gelecekti ve kaka yaptığını anlayıp sezeryana dönecektik.Bu benim deneyimim oldu ama doktorum kordonla doğan çok bebek olduğunu söylemişti.Ama bizim bebik ben seçmeseydim de sezeryanı seçecekmiş.
Şu an için bir risk barındırmıyor, doğum anı için de bir şey diyemiyor doktor tabii ki. O an sezaryene de dönebilir ki bu en son istediğim şey o kadar sancı çektikten sonra sezaryene alınmakNasıl değil yav? Kordon dolanması sonucu normal doğuran bir örnek görmedim ben biri de benim. Doktor doğurtamayız kordon çekiştirir çocuğun boynunu demişti. Zaten düşünmüyordum orası ayrı da. Arkadaşım da normal doğuracaktı sırf bu yüzden doğuramadı son dakika aldılar sezaryene. Doktorun bana güven vermedi hiç nedense. Sen araştırdın mı?
Bizim kız da böyle hele gündüz pek uyumuyor anca bakınıyor. Allahtan ana kucağını sevdi biraz onda takılıyor 2 gündür ama yine de evde bebiş dışında hiçbir şeye bakamıyorum. Ama olsun güzel yavrum benimBizimki de öyleydi çok güzel uyuyordu ama üç dört gündür çok fena.12 saat uyuyordur anca.Gazı yok kakasını yapıyor.Karnı doymuyor desem ihtimal vermem ağzından sütler akıyor,hıçkırık tutuyo aşırı yediğinde kusuyo. 3 saat uyudu diyelim uyanıyor 3-4 saat uyumuyor yatağa koyduğum an uyanıyo.Temas bağımlısı biraz.bende bu yüzden günde anca 3 saat uyuyabiliyorum
Kordon dolanması normal doğuma mani değil. Bebeklerin yüzde 30-40'ında olan bir şey. Gayet normal doğuyorlar. Kordon dolanması zaten çoğunlukla kordon uzun olduğu için yaşanıyor. Dolayısıyla yeterince uzun olduğundan bebeğin gelişini engellemiyor. Eğer kordon sıkışıp bebeğe giden oksijen azalırsa acil sezaryen tercih ediliyor.Nasıl değil yav? Kordon dolanması sonucu normal doğuran bir örnek görmedim ben biri de benim. Doktor doğurtamayız kordon çekiştirir çocuğun boynunu demişti. Zaten düşünmüyordum orası ayrı da. Arkadaşım da normal doğuracaktı sırf bu yüzden doğuramadı son dakika aldılar sezaryene. Doktorun bana güven vermedi hiç nedense. Sen araştırdın mı?
Uykuya nasıl dalıyor acava sizinki.Benimki göğsümde tam daldı diyorum beşiğe bırakıyorum uyuyor iki dk sonra çırpınmaya başlıyor uyanıyor sil baştan herşey.Bizim kız da böyle hele gündüz pek uyumuyor anca bakınıyor. Allahtan ana kucağını sevdi biraz onda takılıyor 2 gündür ama yine de evde bebiş dışında hiçbir şeye bakamıyorum. Ama olsun güzel yavrum benimileride zaten bu kadar temas istemeyecek
Evet ama şöyle de bir ihtimal var doktor bebeği almaya çalışırken bebeğin kafası kordon dolanması nedeniyle gelemeyebiliyor sıkıştırıyor çünkü. Arkadaşıma olan buydu sezaryene döndü sonraKordon dolanması normal doğuma mani değil. Bebeklerin yüzde 30-40'ında olan bir şey. Gayet normal doğuyorlar. Kordon dolanması zaten çoğunlukla kordon uzun olduğu için yaşanıyor. Dolayısıyla yeterince uzun olduğundan bebeğin gelişini engellemiyor. Eğer kordon sıkışıp bebeğe giden oksijen azalırsa acil sezaryen tercih ediliyor.
Kordonun iki kez dolanmıö olmaso vajinal doğum için riskli bir durum diye biliyorum sizin doktorunuz zaten anladığım kadarıyla sezeryan yanlısı ama olanağınız var ise başla bir doktora daha görünün derim fikir almak adınaBen de 38.hafta muayenemden çıktımYine alttan muayene etti, açıklık aynı 1 cm. Yine benzer konuşmayı yaptı doktor, bu sefer kendini daha çok kastın bu bana güven vermiyor normal doğum için dedi cumaya kadar iyice düşün karar ver dedi. Oğluşum da kilo almamış doğru düzgün hala 2900lerde, geçen hafta da öyledi. Boynuna kordonu bir kez daha dolamış, 2 tur kordon var yani Ne yapacağımı, ne düşüneceğimi bilmiyorum yaaaa
Ben baya bekliyorum tam daldı mı diye, tam daldığından emin isem ki bazen 1 saat oluyor bazen 30 dk bazen 10 dk . Kucağımla yatırıp uyku arkadaşından uyku müziği açıp ağzına emziğini veriyorum. Hatta genelde memeyi bırakıp uyumaya başladığında ağzına emziğini veriyorum. Yatırır yatırmaz birazcık elim üstünde ise yatakta bekliyorum. Baktık kısa sürede uyancak gibi tüm bunlara rağmen eşimle görev paylaşımı yapıp kim daha çok uyuduysa beşiğin tarafına yatıp iyice yanımıza çekip elini vs tutuyoruz ki uyku devam etsinUykuya nasıl dalıyor acava sizinki.Benimki göğsümde tam daldı diyorum beşiğe bırakıyorum uyuyor iki dk sonra çırpınmaya başlıyor uyanıyor sil baştan herşey.
Çok geçmiş olsun. Neden ameliyat olmanız gerekti? Doğumda mı bir komplikasyon oldu?
Canım çok geçmiş olsun umarım hızlıca toparlarsın ve eskisinden çok daha sağlıklı olursun.Evet canım. Çok çokk nadir görülen bir komplikasyon başıma geldi. Burada yazmak istemedim kimseyi korkutmamak için.
Benim kızım da aynı bıraksan kucağımda saatlerce uyuyacak yatağına bıraktığım anda uyanıyor gerçi oğlum da aynı ama o yine bir şekilde ikna oluyor yatağında uyumaya. Ben de nasıl yaklaşacağımı bilemedim ama çok küçükler henüz uykuları onların istediği gibi şekilleniyor sanırımUykuya nasıl dalıyor acava sizinki.Benimki göğsümde tam daldı diyorum beşiğe bırakıyorum uyuyor iki dk sonra çırpınmaya başlıyor uyanıyor sil baştan herşey.
canim ben kararinini etkilememek icin bisey yazmadim. ama ben olsam direk sezaryen kararı alırdım. zaten ufacık bir sorun yaşansa yine sezaryene donecek is.Ya bilmiyorum ama varsa da riskli değil mi? Hoş o an duruma göre müdahale edilir ama değer mi bu riski almaya sanmıyorum
evet maalesef öyle, zor bir durumcanim ben kararinini etkilememek icin bisey yazmadim. ama ben olsam direk sezaryen kararı alırdım. zaten ufacık bir sorun yaşansa yine sezaryene donecek is.
Simdi siz cati muayenesinde cok kasilip zorlandiysaniz doktor bundan bir çıkarım yapmis olabilir. mesela benim bir arkadaşım vajinusmusla ugrasti doktor ona senin normal doğum yapman cok zor dedi. yani doktorlar bizim fizyolojik ve psikolojik durumumuzu da değerlendiriyorlar. doktora kızma yani. haftalarca sanci çeken vezir de beni sezaryene alin diye yalvardım yazmisti. yani normal doğum da cok kolay bir süreç değil.Şu an için bir risk barındırmıyor, doğum anı için de bir şey diyemiyor doktor tabii ki. O an sezaryene de dönebilir ki bu en son istediğim şey o kadar sancı çektikten sonra sezaryene alınmakAma doktor bu riskten ziyade bana güvenmiyor normal doğumda. Bana garip gelen bu. Çoğu kadın yalvarıyor doğumun ortasında beni sezaryene alın diye. Başka bir doktora danışıp fikir almak da istemiyorum çünkü büyük ihtimalle yine kendimi kasacağım çatı muayenesinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?