2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
Nasıl değil yav? Kordon dolanması sonucu normal doğuran bir örnek görmedim ben biri de benim. Doktor doğurtamayız kordon çekiştirir çocuğun boynunu demişti. Zaten düşünmüyordum orası ayrı da. Arkadaşım da normal doğuracaktı sırf bu yüzden doğuramadı son dakika aldılar sezaryene. Doktorun bana güven vermedi hiç nedense. Sen araştırdın mı?

etrafi hic dusunme derim. sana ya da bebege bisey olsa herkes hayatına devam edecek. simdi baktik kordon dolanmasiyla ilgili durumlara. normal doğuma kesin olarak engel degilmis ama riskleri de yok değil.
Ya bilmiyorum ama varsa da riskli değil mi? Hoş o an duruma göre müdahale edilir ama değer mi bu riski almaya sanmıyorum

Hayır cnm aynı renk değil. O ne saçma lafmış koyuda olabilir esmer tenliyse yada bazıları buğday olsada koyu renk olabilir genitali. Bence başka doktora da sor. Kendine dert etme canım.

Bizimde pazar günü 40. Imız çıktı. Dün akşam itibariyle artık evde oğlumla başbaşayız. Kv bizde kalıyordu artık evine gitti. ilk iş kendimi kuaföre attım dün saçlarımı kestirdim bi rahatladım. Ama boya işine giremedim kokusu rahatsız etmesin diye oğluşumu bayramı bekliyorum.

Bu arada mesajları takip edemiyorum. Doğuranlara tebrikler maşallah sıradakilere Allah yardımcı olsun güzel geçsin doğumlar.

etrafi hic dusunme derim. sana ya da bebege bisey olsa herkes hayatına devam edecek. simdi baktik kordon dolanmasiyla ilgili durumlara. normal doğuma kesin olarak engel degilmis ama riskleri de yok değil.

Şu an için bir risk barındırmıyor, doğum anı için de bir şey diyemiyor doktor tabii ki. O an sezaryene de dönebilir ki bu en son istediğim şey o kadar sancı çektikten sonra sezaryene alınmak Ama doktor bu riskten ziyade bana güvenmiyor normal doğumda. Bana garip gelen bu. Çoğu kadın yalvarıyor doğumun ortasında beni sezaryene alın diye. Başka bir doktora danışıp fikir almak da istemiyorum çünkü büyük ihtimalle yine kendimi kasacağım çatı muayenesinde

Bizim kız da böyle hele gündüz pek uyumuyor anca bakınıyor. Allahtan ana kucağını sevdi biraz onda takılıyor 2 gündür ama yine de evde bebiş dışında hiçbir şeye bakamıyorum. Ama olsun güzel yavrum benim ileride zaten bu kadar temas istemeyecek

Kordon dolanması normal doğuma mani değil. Bebeklerin yüzde 30-40'ında olan bir şey. Gayet normal doğuyorlar. Kordon dolanması zaten çoğunlukla kordon uzun olduğu için yaşanıyor. Dolayısıyla yeterince uzun olduğundan bebeğin gelişini engellemiyor. Eğer kordon sıkışıp bebeğe giden oksijen azalırsa acil sezaryen tercih ediliyor.

Uykuya nasıl dalıyor acava sizinki.Benimki göğsümde tam daldı diyorum beşiğe bırakıyorum uyuyor iki dk sonra çırpınmaya başlıyor uyanıyor sil baştan herşey.

Evet ama şöyle de bir ihtimal var doktor bebeği almaya çalışırken bebeğin kafası kordon dolanması nedeniyle gelemeyebiliyor sıkıştırıyor çünkü. Arkadaşıma olan buydu sezaryene döndü sonra

Kordonun iki kez dolanmıö olmaso vajinal doğum için riskli bir durum diye biliyorum sizin doktorunuz zaten anladığım kadarıyla sezeryan yanlısı ama olanağınız var ise başla bir doktora daha görünün derim fikir almak adına

Uykuya nasıl dalıyor acava sizinki.Benimki göğsümde tam daldı diyorum beşiğe bırakıyorum uyuyor iki dk sonra çırpınmaya başlıyor uyanıyor sil baştan herşey.
Ben baya bekliyorum tam daldı mı diye, tam daldığından emin isem ki bazen 1 saat oluyor bazen 30 dk bazen 10 dk . Kucağımla yatırıp uyku arkadaşından uyku müziği açıp ağzına emziğini veriyorum. Hatta genelde memeyi bırakıp uyumaya başladığında ağzına emziğini veriyorum. Yatırır yatırmaz birazcık elim üstünde ise yatakta bekliyorum. Baktık kısa sürede uyancak gibi tüm bunlara rağmen eşimle görev paylaşımı yapıp kim daha çok uyuduysa beşiğin tarafına yatıp iyice yanımıza çekip elini vs tutuyoruz ki uyku devam etsin

Kızlar size bir sorum var benim kızçemin sarılığı olmadı şükür kilo alımı iyi ve uyanık duruyo baya ıslak bez sayısı yeterli ve vucudunda bir sarılık yok. ama geçen perşembe doktora gittiğimizde ben sorunca kurtulduk mu diye sarılıktan ölçtü ben sormasam ölçmeyecekti hatta 11.8 çıktı ama normal dedi dün gelen hemşire de benzer bir değer ölçtü hatta bir tık yüksekmiş hatta ama makine farkı olabilir dedi. Risk görmüyoruz diyorlar ama bu değer niye yükselmiş ve düşmüyor bilgimiz var mı? 5. Günde 8 küsürattı. doktor risk görmediği içinde 1.ayda çağırdı hatta ama benim aklıma takıldı 5. Ve 7. Günde böyle olsaydı risk görürdük dedi hemşire ama aklıma takıldı

Benim kızım da aynı bıraksan kucağımda saatlerce uyuyacak yatağına bıraktığım anda uyanıyor gerçi oğlum da aynı ama o yine bir şekilde ikna oluyor yatağında uyumaya. Ben de nasıl yaklaşacağımı bilemedim ama çok küçükler henüz uykuları onların istediği gibi şekilleniyor sanırım

Simdi siz cati muayenesinde cok kasilip zorlandiysaniz doktor bundan bir çıkarım yapmis olabilir. mesela benim bir arkadaşım vajinusmusla ugrasti doktor ona senin normal doğum yapman cok zor dedi. yani doktorlar bizim fizyolojik ve psikolojik durumumuzu da değerlendiriyorlar. doktora kızma yani. haftalarca sanci çeken vezir de beni sezaryene alin diye yalvardım yazmisti. yani normal doğum da cok kolay bir süreç değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…