Evet yaptım emzirme ödeneği yattı sadeceE devlette IBAN tanımlama yaptınız mı?
Bana da hiç biri yatmadı sanırım nasıl kontrol ettiniz?Evet yaptım emzirme ödeneği yattı sadece
e devlete 4a/4b iş göremezlik ödemesi görme yazdım.Orada raporlar kısmında tüm raporlar gözüküyor.Ödemeler kısmındada sadece emzirme ödeneği gözüküyordu.İban tanımladıysanız direkt ibana yatıyor yoksa pttden alabiliyorsınuz diye biliyorum.Tabi hastaneden cıkarken bunlar için rapor almıştım emzirme ve doğum raporu.Onlar alınmadan da oluyor mu bilmiyorumBana da hiç biri yatmadı sanırım nasıl kontrol ettiniz?
ben de öyle olduğunu düşünüyorum bi de bana fark ettiniz mi testisleri koyu diyor dedim ilk defa erkek bebek görüyorumHayır cnm aynı renk değil. O ne saçma lafmış koyuda olabilir esmer tenliyse yada bazıları buğday olsada koyu renk olabilir genitali. Bence başka doktora da sor. Kendine dert etme canım.
Bizimde pazar günü 40. Imız çıktı. Dün akşam itibariyle artık evde oğlumla başbaşayız. Kv bizde kalıyordu artık evine gitti.ilk iş kendimi kuaföre attım dün saçlarımı kestirdim bi rahatladım. Ama boya işine giremedim kokusu rahatsız etmesin diye oğluşumu bayramı bekliyorum.
Bu arada mesajları takip edemiyorum. Doğuranlara tebrikler maşallahsıradakilere Allah yardımcı olsun güzel geçsin doğumlar.
Benim doğum öncesindeki raporlu olduğum kısım ödendi. kalan kısım rapor bitince ödenecek. emzirme yardımı da başvuru yapmadan yattı.kızlar bu rapor parası ne zaman yatıyor rapor süremiz bitince mi?
Birde yeni çıkan aylık ödeme veya ilk çocuğa mahsus verilecek 5000 tllik ödemeyi alan var mı ?
ben herhanfi bi yere rapor ya da doğum raporu falan ibraz etmedim kurumla ilgili belki bilemiyorum başka kurumlarda farklı olabilir.e devlete 4a/4b iş göremezlik ödemesi görme yazdım.Orada raporlar kısmında tüm raporlar gözüküyor.Ödemeler kısmındada sadece emzirme ödeneği gözüküyordu.İban tanımladıysanız direkt ibana yatıyor yoksa pttden alabiliyorsınuz diye biliyorum.Tabi hastaneden cıkarken bunlar için rapor almıştım emzirme ve doğum raporu.Onlar alınmadan da oluyor mu bilmiyorum
1 yaşına kadar 400 ünite d vitamini kullanmak gerekiyor doktorunuza sorun istersenizKızlar pr d 600 vitamin kullanan var mı bebegi için
38+0 bugün itibarıyla.Tam olarak kaç haftasın 38+ kaç
Ben de kontrol edeyim hesabıma para yatmamış ama bu bildirimi şirket mi yapıyor?ben herhanfi bi yere rapor ya da doğum raporu falan ibraz etmedim kurumla ilgili belki bilemiyorum başka kurumlarda farklı olabilir.
bahsettiğiniz raporlar kısmında emzirme de analık da görünüyor ödendi diye. doğum yaptıktan kısa bi süre sonra ödenmiş oldu
Çok teşekkür ederim canım ekosu çekilmiş henüz bilgi verilmedi ama sabah aradılar bu gün bebeğin eşyalarını getirin çarşamba taburcusunuz diyeGözün aydın canımordan da bir şey çıkmaz inşallah sağlıkla çıkarsınız hastahaneden
iş yeri bi onay falan bişe veriyor muhtemelen sonra sgk işlemi başlatıyor. iş yerinizle de bi görüşünBen de kontrol edeyim hesabıma para yatmamış ama bu bildirimi şirket mi yapıyor?
benimki çok geçerli bi yanıt olmaz belki ama memeyi alır almaz ki onu da yalandan tutuyor ve gözünü kapatıyo direk hiç emmiyo.Kızlar bebekleriniz kaç dk emiyor ya? Tabi bebekten bebeğe fark edebilir de benim ki 5 dk emip bırakıyor o kadarcıkla doyuyor mudur ya. Bide çok zor uyandırıp doyuruyorum uyandırmak için taktiğiniz var mı?
İş yerindeyse süreç benim dert etmeme gerek yok bizim iş yeri maaşı yatırıyor sonra biz yatan parayı onlara havale ediyoruziş yeri bi onay falan bişe veriyor muhtemelen sonra sgk işlemi başlatıyor. iş yerinizle de bi görüşün
Ya hemşire 2 saatte bir emzir dedi e bu kız uyuyor uyandırıp memeyi tutturana kadar yarım saat geçiyo emdiği de zaten 5 dk onu da bin bir savaşlabenimki çok geçerli bi yanıt olmaz belki ama memeyi alır almaz ki onu da yalandan tutuyor ve gözünü kapatıyo direk hiç emmiyo.
Aslında doktorunuzun dikkatinden kaçmamış olması ve şüphelenmesi çok iyi erken tanı açısındanben de öyle olduğunu düşünüyorum bi de bana fark ettiniz mi testisleri koyu diyor dedim ilk defa erkek bebek görüyorumaile hekiminden topuk kanı sonucu bekliyorız orda bişey çıkarsa progesteron tedavisi falan dedi bu testis mevzusu için
Kordon için değil doktorunuz sezeryan yanlısu bir hekime benziyor anlattıgıbız kadarıyla çocuğun pozisyonu Kordon'un dolanmıs oöması tabi ki riskli faktörler bence de ama içiniz rahat etmiyorsa farklı bir uzman görüsü daha alın demek istemiştimKordon için fikir almak mı? O çok net, gördüm 2 tur.
Evet benim de korkum sancı çekip sezaryene dönmesi. Doktor da sonuçta risk almak istemeyecek. Ama o kordonla ilgili bir durum için sezaryen yapalım demiyor şu an. Tamamen dediğiniz gibi benim fizyolojik ve psikolojik durumum için daha çok. Ki şimdiye kadar sancı hiç çekmedim, normal değil dedi orası ayrı.36dan sonra olmalıymış.
Gelişine bebeğim karar versin istiyordum sadece, bir tarih belirleyip gidip kucağıma almak istemedim.
Yeni çıkan ödenekler daha çıkmadı başvuru bile alınmıyor ama 2025 te doğum yapan herkes faydalanacak rapor parası da işveren toplu yada aylık olarak ödeme olarak seçim yapıyor ona göre degişir alma zamanınızkızlar bu rapor parası ne zaman yatıyor rapor süremiz bitince mi?
Birde yeni çıkan aylık ödeme veya ilk çocuğa mahsus verilecek 5000 tllik ödemeyi alan var mı ?
Tebrik ederimÇok teşekkür ederim canım ekosu çekilmiş henüz bilgi verilmedi ama sabah aradılar bu gün bebeğin eşyalarını getirin çarşamba taburcusunuz diyebir gece kızımla hastanede kalıcaz eğitim gibi bi şey olucakmış benim için. Yarın Allahın izniyle geçicez evimize İçimde bir bayram havası var ki sormayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?