- 24 Ağustos 2022
- 4.876
- 20.179
- 258
Ya etkisi var mı bilmiyorum ama ben yatağa koyduktan sonra bir süre elimi yüzüne koyuyorum sonra yavaştan çekiyorum bir süre uyuyo öyleBenim kızım da aynı bıraksan kucağımda saatlerce uyuyacak yatağına bıraktığım anda uyanıyor gerçi oğlum da aynı ama o yine bir şekilde ikna oluyor yatağında uyumaya. Ben de nasıl yaklaşacağımı bilemedim ama çok küçükler henüz uykuları onların istediği gibi şekilleniyor sanırım
kucağınıza istemesi çok normal. sizin kalp atışıniza da cok asina zaten onu bile istiyo olabilir. ilk 3 ay bebeklerin 4. trimester i oluyor. o zamana kadsr bir rutin beklemeyin ne istiyorlarsa o. memeyse meme kucaksa kucak .Anne için zor bir süreç. nasılki anne karnında beraberler dünyaya alısirken de yine anneyi istiyorlar. iki bebegimde öyleydi. yaka mendilim diyodum onlaraBenim kızım da aynı bıraksan kucağımda saatlerce uyuyacak yatağına bıraktığım anda uyanıyor gerçi oğlum da aynı ama o yine bir şekilde ikna oluyor yatağında uyumaya. Ben de nasıl yaklaşacağımı bilemedim ama çok küçükler henüz uykuları onların istediği gibi şekilleniyor sanırım
canim ben bilerek 10 .gune kadar pik değere ulaşıp sonrasında düşüyor. o yuzden mudahaleye gerek gormemislerdir.kilo alimi da iyi olunca zaten besleniyor değer tekrsr duser demişlerdir. bol bol besle gecer gider insALLAH.Kızlar size bir sorum var benim kızçemin sarılığı olmadı şükür kilo alımı iyi ve uyanık duruyo baya ıslak bez sayısı yeterli ve vucudunda bir sarılık yok. ama geçen perşembe doktora gittiğimizde ben sorunca kurtulduk mu diye sarılıktan ölçtü ben sormasam ölçmeyecekti hatta 11.8 çıktı ama normal dedi dün gelen hemşire de benzer bir değer ölçtü hatta bir tık yüksekmiş hatta ama makine farkı olabilir dedi. Risk görmüyoruz diyorlar ama bu değer niye yükselmiş ve düşmüyor bilgimiz var mı? 5. Günde 8 küsürattı. doktor risk görmediği içinde 1.ayda çağırdı hatta ama benim aklıma takıldı 5. Ve 7. Günde böyle olsaydı risk görürdük dedi hemşire ama aklıma takıldı
Bence var biz de bir süre dokunuyoruz yüzüne vucuduna o his devam ediyor benceYa etkisi var mı bilmiyorum ama ben yatağa koyduktan sonra bir süre elimi yüzüne koyuyorum sonra yavaştan çekiyorum bir süre uyuyo öyle
Evet doktora sormasam ölçmeyecekti bile ama benim de aklıma takıldı keşke sormasaydım hiç doktoracanim ben bilerek 10 .gune kadar pik değere ulaşıp sonrasında düşüyor. o yuzden mudahaleye gerek gormemislerdir.kilo alimi da iyi olunca zaten besleniyor değer tekrsr duser demişlerdir. bol bol besle gecer gider insALLAH.
ufacık bir sorun olsa bırakmazlardi sizi zaten . annelik boyle bisey sorarız biz herseyi yapacak bisey yok:) esim saglikci benim de ama ikna edemiyor beni tahlillerimi kendim yorumlayacak hale geldim arastira arastiraEvet doktora sormasam ölçmeyecekti bile ama benim de aklıma takıldı keşke sormasaydım hiç doktoraabime sorucam o da doktor ama gene bana obsesif vs diyecek diye sormuyorum bu doktorların rahatlığı
Kordonun iki kez dolanmıö olmaso vajinal doğum için riskli bir durum diye biliyorum sizin doktorunuz zaten anladığım kadarıyla sezeryan yanlısı ama olanağınız var ise başla bir doktora daha görünün derim fikir almak adına
canim ben kararinini etkilememek icin bisey yazmadim. ama ben olsam direk sezaryen kararı alırdım. zaten ufacık bir sorun yaşansa yine sezaryene donecek is.
Evet benim de korkum sancı çekip sezaryene dönmesi. Doktor da sonuçta risk almak istemeyecek. Ama o kordonla ilgili bir durum için sezaryen yapalım demiyor şu an. Tamamen dediğiniz gibi benim fizyolojik ve psikolojik durumum için daha çok. Ki şimdiye kadar sancı hiç çekmedim, normal değil dedi orası ayrı.36dan sonra olmalıymış.Simdi siz cati muayenesinde cok kasilip zorlandiysaniz doktor bundan bir çıkarım yapmis olabilir. mesela benim bir arkadaşım vajinusmusla ugrasti doktor ona senin normal doğum yapman cok zor dedi. yani doktorlar bizim fizyolojik ve psikolojik durumumuzu da değerlendiriyorlar. doktora kızma yani. haftalarca sanci çeken vezir de beni sezaryene alin diye yalvardım yazmisti. yani normal doğum da cok kolay bir süreç değil.
Benim iri bebek durumundan ötürü sezaryen günü almıştık 39+2'e ve ben de sizin gibi bunu hiç istememiştim hep içimde dertti. 39+1'de suyum geldi hah dedim kendi gelecek süreç normal başladı ama ne kasılma ne bir şey normal ilerleyen süreç acil sezaryana döndü. Ha bebek de iri değilmiş 4.000 beklenirken 3700 doğdu.Kordon için fikir almak mı? O çok net, gördüm 2 tur.
Evet benim de korkum sancı çekip sezaryene dönmesi. Doktor da sonuçta risk almak istemeyecek. Ama o kordonla ilgili bir durum için sezaryen yapalım demiyor şu an. Tamamen dediğiniz gibi benim fizyolojik ve psikolojik durumum için daha çok. Ki şimdiye kadar sancı hiç çekmedim, normal değil dedi orası ayrı.36dan sonra olmalıymış.
Gelişine bebeğim karar versin istiyordum sadece, bir tarih belirleyip gidip kucağıma almak istemedim.
hakkinizda hayirlisi olsun.Kordon için fikir almak mı? O çok net, gördüm 2 tur.
Evet benim de korkum sancı çekip sezaryene dönmesi. Doktor da sonuçta risk almak istemeyecek. Ama o kordonla ilgili bir durum için sezaryen yapalım demiyor şu an. Tamamen dediğiniz gibi benim fizyolojik ve psikolojik durumum için daha çok. Ki şimdiye kadar sancı hiç çekmedim, normal değil dedi orası ayrı.36dan sonra olmalıymış.
Gelişine bebeğim karar versin istiyordum sadece, bir tarih belirleyip gidip kucağıma almak istemedim.
Benzer durumları yapıyormuşum uyku arkadaşımız yok bitek belki onu denyeebilirim.Bizimki emziği çok zor tutuyor 4-5 emzik denedim ama ck.Bir aventi denemedim alıpta.Daha çok bibs tutuyor.Ben baya bekliyorum tam daldı mı diye, tam daldığından emin isem ki bazen 1 saat oluyor bazen 30 dk bazen 10 dk . Kucağımla yatırıp uyku arkadaşından uyku müziği açıp ağzına emziğini veriyorum. Hatta genelde memeyi bırakıp uyumaya başladığında ağzına emziğini veriyorum. Yatırır yatırmaz birazcık elim üstünde ise yatakta bekliyorum. Baktık kısa sürede uyancak gibi tüm bunlara rağmen eşimle görev paylaşımı yapıp kim daha çok uyuduysa beşiğin tarafına yatıp iyice yanımıza çekip elini vs tutuyoruz ki uyku devam etsin
Evet kesinlikle onlar nasıl isterse öyle.Bende bugün çok uykusuz kaldığı için göğsümde uyuttum kaldırmadım.Belim tutulmuş ama yeterki azıcık uyusun dedim.Benim kızım da aynı bıraksan kucağımda saatlerce uyuyacak yatağına bıraktığım anda uyanıyor gerçi oğlum da aynı ama o yine bir şekilde ikna oluyor yatağında uyumaya. Ben de nasıl yaklaşacağımı bilemedim ama çok küçükler henüz uykuları onların istediği gibi şekilleniyor sanırım
Buradaki müzikler spotify ya da youtube da var sadece müzik için almanıza gerek yok bize hediye gelmişti ama baya sevdik. Ben önden sadece avent almıştım direk tuttu daha sonra arkadaşım bibs anne memesine daha çok benziyor onu öneriyorlar diye söyleyince onu aldım ama avent'e alışınca tutmadı ağzına büyük geliyor sanırım sevemedi. Bir avent deneyin belki de onu sever.Benzer durumları yapıyormuşum uyku arkadaşımız yok bitek belki onu denyeebilirim.Bizimki emziği çok zor tutuyor 4-5 emzik denedim ama ck.Bir aventi denemedim alıpta.Daha çok bibs tutuyor.
Evet kesinlikle onlar nasıl isterse öyle.Bende bugün çok uykusuz kaldığı için göğsümde uyuttum kaldırmadım.Belim tutulmuş ama yeterki azıcık uyusun dedim.
Ben de şu an içimden hep öyle geçiriyorum suyum gelsin ya da sancım başlasın bir anda ve beni bir karar almak zorunda bırakmasınBenim iri bebek durumundan ötürü sezaryen günü almıştık 39+2'e ve ben de sizin gibi bunu hiç istememiştim hep içimde dertti. 39+1'de suyum geldi hah dedim kendi gelecek süreç normal başladı ama ne kasılma ne bir şey normal ilerleyen süreç acil sezaryana döndü. Ha bebek de iri değilmiş 4.000 beklenirken 3700 doğdu.
Ondan akışına bırakın bence içinizden nasıl geliyorsa öyle ilerleyin bazı kişilerin hiç de öyle korkutucu hikayeleri yok normal doğumda bebeğiniz için bir risk yoksa içinizden hangisi geliyorsa onunla ilerleyin. Zaten o kendi gelmek isterse geliyor ve gelme şeklini kendi seçiyor bence. Normal doğum için belki bir yorum daha alabilirsiniz kordon için değil de
Bebek şimdiye kadar sancı olmaması normal değil mi dedi? Ben 38'deyim. Bu hafta doktora şimdiye kadar hiç sancım olmadı dedim, daha vakit var normal dedi.Kordon için fikir almak mı? O çok net, gördüm 2 tur.
36dan itibaren olmasını istiyoruz dedi. Kanala doğru ilerlerken ağrı/sancı/batma yapması normalmişBebek şimdiye kadar sancı olmaması normal değil mi dedi? Ben 38'deyim. Bu hafta doktora şimdiye kadar hiç sancım olmadı dedim, daha vakit var normal dedi.
Bende 38+2 yim yarın sezaryen olucam benimde hiç kasilmam sancim olmadı. Sadece yürümekte zorlanıyorum ve ayaktayken kasiklarim agriyor. En son kontrolümde başı aşağıdaydi ona rağmen yok yani. Sizinde zamanı vardır daha.Bebek şimdiye kadar sancı olmaması normal değil mi dedi? Ben 38'deyim. Bu hafta doktora şimdiye kadar hiç sancım olmadı dedim, daha vakit var normal dedi.
Tam olarak kaç haftasın 38+ kaçBebek şimdiye kadar sancı olmaması normal değil mi dedi? Ben 38'deyim. Bu hafta doktora şimdiye kadar hiç sancım olmadı dedim, daha vakit var normal dedi.
E devlette IBAN tanımlama yaptınız mı?kızlar bu rapor parası ne zaman yatıyor rapor süremiz bitince mi?
Birde yeni çıkan aylık ödeme veya ilk çocuğa mahsus verilecek 5000 tllik ödemeyi alan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?