- 4 Eylül 2018
- 1.865
- 3.462
- 133
- 37
Rabbim sağlıkla kolaylikla kavuşmanizi nasip etsinBenim de yarın sabah 9da sezaryenim var, hepimizin hakkında hayırlısı olsun
Oncelikle tebrik ederim. Ben ucaga binmedim ama 8 -9.haftamda aracla 6. 7 saatlik yolda aracla tatile gitmistim, denize de girdim. Hamileligimi 6.haftada ogrenmistim. Ogrenmeden birkac gun once bilmeden alkol tukettim, akciger filmi cektirdim. Cok sukur bir sorun yasamadim. Ilk 12 hafta icinde ya hep ya hic kurali varmis. Bebek sagliksizsa zaten dikkatte etseniz yasamaz diyorlar. Ucak konusunda da son haftalara kadar sorun olmayacagini duymustum ancak bir uzmana danismaniz daha saglikli olacaktir.Kızlar iyi geceler. Benim bir sorum olacak. Geçen akşam gebeliğimi öğrendim. Tahminim 4-5 haftalık. Ama aklıma takılan bir şey var. Ben İngiltere’de yaşıyorum ve burada sağlık biraz farklı işliyor. Hastaneden randevu aldım. 18 Mart’a verdiler. 8 Mart’ta da Türkiye’ye gidiyorum, biletimi hamile kalmadan önce almıştık. 8-9 haftalıkken burada muayene olmadan uçağa binmiş olacağım. Ve bu beni endişelendiriyor. İlk aylar uçak yolculuğu yapanlar oldu mu aranızda? Veya yapılıyor mu? Bilginiz var mı? Kanama vs herhangi bir durum olmasa bile uçak yolculuğu riskli mi sizce?
Umarim pazartesiye kadar doner. Alanda daraliyor artik. Arkadasimin bebegi kiz, babasi gunlerce eger donersen sezeryan parasina sana altin alicam demis. Kadin milleti degil mi altina tav oldu diye takildik hattaMalesef benim ki dönmedi ve doktor bu saatten sonra da dönmez dedi sezeryan günü verdiacaba bir ihtimal daha var mı. Haftaya pazartesi son kontrolume gideceğim. Dönse hissederdim değil mi. Hala göğüs kafesimin altı yumru gibi semsert kafası orada hala. Aşağı da düşmedi karnım.
bayildim ya sezaryen parasına altin alacam demesineUmarim pazartesiye kadar doner. Alanda daraliyor artik. Arkadasimin bebegi kiz, babasi gunlerce eger donersen sezeryan parasina sana altin alicam demis. Kadin milleti degil mi altina tav oldu diye takildik hatta
Benimde 38+6 benimde henuz inmedi karnim, kanala girmiyor bebek egzersiz yapsamda. Hayirlisiyla saglikla kucagimiza alalimda nasil, ne zaman dogdugu onemli degil
Saglıkla normal doğumla kucagına al canım bebegini, sen ve bütün hamileler insÖncelikle yanıtın için teşekkür ederim şu an hastaneye geldim sancı var ama pek düzenli değil doktor 2 cm açılman var dedi normal doğum istiyorum 4 kilo olmuş bebiş benim ilk gebelik doktor bebek kilosu fazla sezeryan olabilirsin dedi ama olmak istemiyorum normal doğum istiyorum bu akşam ya da yarın olabilirmiş lütfen siz ve mesajımı okuyan herkes dua etsin normal ve sağ salim bebeğimi kucağıma alabileyim teşekkürler herkese
merhabalar, sağlıkla kucağımıza alalim insALLAH hepimiz. benim de 20 subat sezaryen gunum . 3. sezaryen olacak . ilk ikisinde yaptıklarımdan bahsedeyim belki fikir olur. doğumdan birkaç gün önce tahin helvası yedim sut daha hızlı gelsin diye halam söylemişti. sezaryen de biraz yec gelebiliyor. ilk gun az da olsa gelmisti sagmayla arttı. ama cok yuksek hızda sağınca göğüs ucu mahvoldu baya onun acisiyla uğraştık ona dikkat edin. simdiden krem sürüp gumus kapak takmaya başlayın ki göğüs uçları yumuşasin insALLAH. yaniniza kahve alin. filtre olur ,turk kahvesi ,2 si birarada kahve olur. spinal öneriyor doktorlar. genel anestezide bebege de geçiyormuş. ve ayrılırken uyuşukluk olmadığı için direk agriya uyaniyormusuz. ben ikisini de spinal oldum cok sukur sorun yaşamadım. ilk odaya geldiginizde oturur pozisyonda olun basiniz yüksekte olsun anesteziden dolayi bws agrisi omuz göğüs ağrısı olabiliyor onu engellemek için. ilk ayağa kalkarken biraz zorlanirsiniz ama korkmayın ilk kalktiktan sonra kolaylasacak. yürümeye çalışın ki hem odem olusmasin hem de gaz çıkışı hızlı olsun ki katı yemeye başlayabilesiniz. ilk doğum cok heyecanlı olacak ama bebeğinizi gorunce herseye değer diyeceksinizGünaydın kızlar
13 gün sonra doğumum var 25 Şubat'ta doktor sezeryan için gün verdi. Dualarınızı beklerim
İlk doğumum olacak,dolayisiyla dogumla ilgili sezeryan ile ilgili hiç tecrübem yok. Sizleri takipteydim zaten doğum yapanlarınız çok oldu, sağlıkla hayırla büyüsün evlatlariniz. Geriye kalan bizlere de kolay ilerlesin süreç.. Sezeryan ile ilgili anestezi şekli olarak neyi tavsiye edersiniz. Genelde belden uyusturup yapıyorlarmis. Toplamda ne kadar sürede çıkıyoruz. Ve sonrası için dikkat etmemiz gerekenler neler acabapozitif doğum hikayelerinize çok ihtiyacım var.
Ay çok tatlıUmarim pazartesiye kadar doner. Alanda daraliyor artik. Arkadasimin bebegi kiz, babasi gunlerce eger donersen sezeryan parasina sana altin alicam demis. Kadin milleti degil mi altina tav oldu diye takildik hatta
Benimde 38+6 benimde henuz inmedi karnim, kanala girmiyor bebek egzersiz yapsamda. Hayirlisiyla saglikla kucagimiza alalimda nasil, ne zaman dogdugu onemli degil
Çok çok teşekkür ederim amin inşallahRabbim sağlıkla kolaylikla kavuşmanizi nasip etsinhayirli haberlerinizi bekliyoruz
Âmin Allâh razı olsunSaglıkla normal doğumla kucagına al canım bebegini, sen ve bütün hamileler ins
Teşekkür derim cevabınız içinBen hem ilk aylar hem de sonrasında defalarca bindim. Tatile gittim, görev yerime gittim. Uzun uçuşlardı ayrıca. Bol su için ve uçakta yürümeye çalışın ödem ve pıhtı riskini önlemek için.
Çok teşekkür ederimOncelikle tebrik ederim. Ben ucaga binmedim ama 8 -9.haftamda aracla 6. 7 saatlik yolda aracla tatile gitmistim, denize de girdim. Hamileligimi 6.haftada ogrenmistim. Ogrenmeden birkac gun once bilmeden alkol tukettim, akciger filmi cektirdim. Cok sukur bir sorun yasamadim. Ilk 12 hafta icinde ya hep ya hic kurali varmis. Bebek sagliksizsa zaten dikkatte etseniz yasamaz diyorlar. Ucak konusunda da son haftalara kadar sorun olmayacagini duymustum ancak bir uzmana danismaniz daha saglikli olacaktir.
Yardımcı olmaz olur mu Allah razı olsun not bile ettim.merhabalar, sağlıkla kucağımıza alalim insALLAH hepimiz. benim de 20 subat sezaryen gunum . 3. sezaryen olacak . ilk ikisinde yaptıklarımdan bahsedeyim belki fikir olur. doğumdan birkaç gün önce tahin helvası yedim sut daha hızlı gelsin diye halam söylemişti. sezaryen de biraz yec gelebiliyor. ilk gun az da olsa gelmisti sagmayla arttı. ama cok yuksek hızda sağınca göğüs ucu mahvoldu baya onun acisiyla uğraştık ona dikkat edin. simdiden krem sürüp gumus kapak takmaya başlayın ki göğüs uçları yumuşasin insALLAH. yaniniza kahve alin. filtre olur ,turk kahvesi ,2 si birarada kahve olur. spinal öneriyor doktorlar. genel anestezide bebege de geçiyormuş. ve ayrılırken uyuşukluk olmadığı için direk agriya uyaniyormusuz. ben ikisini de spinal oldum cok sukur sorun yaşamadım. ilk odaya geldiginizde oturur pozisyonda olun basiniz yüksekte olsun anesteziden dolayi bws agrisi omuz göğüs ağrısı olabiliyor onu engellemek için. ilk ayağa kalkarken biraz zorlanirsiniz ama korkmayın ilk kalktiktan sonra kolaylasacak. yürümeye çalışın ki hem odem olusmasin hem de gaz çıkışı hızlı olsun ki katı yemeye başlayabilesiniz. ilk doğum cok heyecanlı olacak ama bebeğinizi gorunce herseye değer diyeceksinizaklima bunlar geldi umarım yardımcı olur❤
Merhabalar. Sanırım kimse benim kadar aksiyon dolu gecirmemistir hamileligini. :) Defalarca kez ucaga bindim, yurt ici ve yurt disi olmak uzere; 4 haftalikken ilk bindim 36 haftalikken son bindim. Bunun yani sıra implant, kanal vs. Bir sürü dis işlemi yaptım. Denize girdim birkaç kez. Arabayla şehir dışına birkaç kez yolculuk yaptım. Simdi kizim 15 gunluk. Tabi bunlar benim deneyimim. Herkesin aynı olacak diye bir kaide yok. Önceki gebeligimde hiç bir şey yapmadan evde olmama rağmen 8 haftalikken kese buyumedi ve 9 haftalikken kalbi durdu. Aynı kiside hamilelikler de farklı olabiliyor demek istiyorum. Kendi doktorunuza danışmak en mantıklısı. Benim doktorum ekstrem bir durum olmadıkça hareket kısıtlaması vermiyordu. Doğal seleksiyon, sağlıksız ise ne yaparsan yap düşer o bebek, saglikli ise de tutunur, diyordu. Nitekim öyle de oldu. Sizin de bebisiniz sağlıkla gelir umarımKızlar iyi geceler. Benim bir sorum olacak. Geçen akşam gebeliğimi öğrendim. Tahminim 4-5 haftalık. Ama aklıma takılan bir şey var. Ben İngiltere’de yaşıyorum ve burada sağlık biraz farklı işliyor. Hastaneden randevu aldım. 18 Mart’a verdiler. 8 Mart’ta da Türkiye’ye gidiyorum, biletimi hamile kalmadan önce almıştık. 8-9 haftalıkken burada muayene olmadan uçağa binmiş olacağım. Ve bu beni endişelendiriyor. İlk aylar uçak yolculuğu yapanlar oldu mu aranızda? Veya yapılıyor mu? Bilginiz var mı? Kanama vs herhangi bir durum olmasa bile uçak yolculuğu riskli mi sizce?
Eğer gaz ise biraz yurursen açılıyor zaten illaki gaz da kötü ediyo insanı. Uzaninca vs geçiyor mu Gerçi kaç saat olmuş. Nasıl oldun canım?Benim gece ikiden beri değişik bir ağrı var. Afedersiniz kabız gibi bir his. Düzenli değil ama uzun sürüyor ağrılar. Doğum sancısı mi bilemedim. Gece de yalnızım biraz korkuyorum. Kımseyi boş yere telaslandirmak istemiyorum. Biraz da korkudan galiba migdem bulanıyor. Ne yapsam bilemedim.
Ben dün denedim çok rahat atabiliyorum djjdjdjdjdjj ara ara denicem bence doğrudur çünkü atamiyorsak ayak üstüne bebek kanala inmiş oluyor zaten kanala inince bh hareketi yapamiyor olmamiz da cok normal o yüzden yanılma payı da olsa mantıklı bir test benceAy o gerçek miymiş? Ben halen üç tur dolayabiliyorum maalesef. Benim bebe ilkokula kadar doğmayacak heralde.
Hayırlısıyla sağlıkla kavuşun inşallah canımkizlar kontrolden geldim.hersey yolunda dediler. nst de sancilar cikti ama düzenli değil. düzenli sanci hissedersen ,su gelisi ,tansiyon yukseligi olursa hemen gel dediler. 37+3 olduk bugun. planlanan dogum tarihine devam dediler. 18 subat son kontrol 20 subat dogum olacak nasip olursa. ayni bedende en fazla 1 haftamız kaldi. Rabbim sağlıkla hepimizi kavuştursun insALLAH
Hayırlı olsun canimKızlaaar ben de anne oldumAllahım bu nasıl bir his ne yerdeyim ne gökte..
Normal doğum mu sezaryen mi, tarihini kendi belirlesin aman derken hayat başka planlar yaptı. Ani sezaryenle sabah 09.17de Kaan’ımı kucağıma aldım
Hayırlı olsun gözünüz aydınHerkese merhaba, 9 şubat pazar gecesi oğlumu kucağıma aldım. Doğum yapacaklara su gibi bir doğum diliyorum
Sütüm henüz gelmedi, mama verdi hemşireler hastanedeyken evimize geldik deniyorum memeyi ancak kavga kıyamet almıyor memeyi. Sürekli deniyorum ancak memelerim de inanılmaz yara oldu ağlayarak deniyorum.Ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum
Öncelikle hayırlı olsun, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsinHerkese merhaba, 9 şubat pazar gecesi oğlumu kucağıma aldım. Doğum yapacaklara su gibi bir doğum diliyorum
Sütüm henüz gelmedi, mama verdi hemşireler hastanedeyken evimize geldik deniyorum memeyi ancak kavga kıyamet almıyor memeyi. Sürekli deniyorum ancak memelerim de inanılmaz yara oldu ağlayarak deniyorum.Ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum
Ay allah analı babalı büyütsün.Kızlaaar ben de anne oldumAllahım bu nasıl bir his ne yerdeyim ne gökte..
Normal doğum mu sezaryen mi, tarihini kendi belirlesin aman derken hayat başka planlar yaptı. Ani sezaryenle sabah 09.17de Kaan’ımı kucağıma aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?