2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Kızlar selam
Çok şükür ikimizde saglikliyiz odamizdayiz Allah hepinizden razı olsun
Kendime tamamen gelince ayrıntıları anlatırım öpüyorum hepinizi
Gözünüz aydın, sıkıntılı günler geçti şimdi keyfini sürme zamanı İnşallah hızlıca da toparlarsınız

Ben daha valizi indirmedim Herşey yıkandı hazır ama toplanmadı
Artırıyorum, henüz eşyaları dahi yıkamaya başlamadım ama don, terlik ve gecelik tamam Bismillah diyip girişmek kaldı. 34. hafta olmanın rahatlığı vardı ama ne zaman ne olacağı da belli olmuyor, başlamak lazım

Ya buna çok katılıyorum hatta imkanı olan babymoon yapsın Eşimle 2 geceliğine İstanbul dışı yakın mesafe bi yere gittik, muhtemelen bundan sonra uzuun bir süre baş başa tatil yapamayacağız. Hem şehir hem doğum stresinden uzaklaşmak, hem de beraber sakince vakit geçirmek çok iyi geldi

Ben de henüz seçemedim kesin lazım olacağını biliyorum ama nasıl bir şey olacağına karar veremedim :/
Babybjörn çok öneriliyor, ben onun muadili olarak Mamma premium cotton versiyonunu aldım, kumaşını oldukça beğendim. Dikey sallanma yataydan daha çok önerildiği için elektrikli yerine manuel almıştım. Hem biraz büyüdükçe kendi kendini sallayarak oyalandığını söyleyen de çok oldu

Mamma Premium Cotton Ana Kucağı + Oyuncak Aparatı - Fiyatı, Yorumları

Aklıma bir şey takıldı Bebeğin kuvöze alınmaması için belli bir kilo var mı acaba? Doğum kilosu önemli değil 2.5kg da doğabilir 4kg da doğabilir deniliyor ya mesela, haftasını doldurup da 2.5kg altında kalırsa ya da haftasını doldurmayıp 3.5kg doğarsa ne olur? Ciğer gelişimi yeterli olmaz mı?

Küvoz için kilo garantisi yok. Kimi bebek 36 37de doğar ciğerleri tamamdır girmez.
Benim bebe de 39da geldi ama beslenemedi şekeri düştü 3buçuk kilo tosuncuk sayılırdı ama küvöze girdi.
Haziran annelerinde de sanırım birinin bebeği erken alınmak zorunda kalındı doktoru 2 kiloyu geçince çıkartırız demişti yanlış hatırlamıyorsam.
Küvöz şans işi ama 2 kiloyu geçince sanki doktorlar bi rahatlıyor. Ama 2 kiloyu geçti diye de küvöze girmez de denemez sanki

An itibari ile çantamın yüzde 85 ini tamamladım
Ev ile hastane arası araba ile 5dk, yürüme ile 15 dk
Önceki doğumdan pijama gecelik koymuştum ama buakşam gezerken aşağıdaki iki cicisi aldım
Yıkanıp çantadakilerle değişmesi gerekiyor
Ben çantama yalandan 1 don koydum , depent ile bir süre yaşarım diye düşünüyorum

Kızıma abla kutusu hazırladık
-küpe
-çerçeve
-saça boncuk takma aparatı
-çikolata
-dergi
-abla oldum tişörtü koyduk
Üzerine notlar ve bir mektup yazarız dedik

Buakşam çok iş hallettik tebrik ettim kendimizi
Kendi normalime göre enerjim yüksek doğurur muyum yarın

Eklentiler

• IMG_4157.webp
    171,6 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_4156.webp
    160,7 KB · Görüntüleme: 57
Tatile giderek ne güzel yapmışsınız
Tatlı bir anı olarak kalacak

Ah aşkım sağol çok tatlısın ama bilmiyordum ki ben hiç doğurmadım bunu kafamda kurunca alttan elliycekler pijama zor olur diye düşündüm bu gün öyle aklıma geldi aldım sormasam almayacaktım
İyi ki sormuşsun canısı yani elinin altında bulunması iyi olur ne olur ne olmaz ilkinde ben deli gibi araştırmıştım buradan instadan ne lazım ne değil öylelikle almıştım acaba eksik var mı diye sürekli araştırdım. Bunda da öyle gidip gelip çantaya bakıyorum eksik kaldı mı diye.

Kuzenim babyjörn verecek ama vermese bende senin aldığından alırdım
Arkadaşlarım ikizlere kullandılar ve aşırı memnun kaldılar .
Bebekler dik durduğu için sıkılmıyorlardı, ikiz oldukları için çok kucağa alıştırmak istemediler
Kendilerini sallıyorlardı ve kumaşı asla bozulmadı çökme yapmadı

Kızlar normal doğum yapacaklar perine masajı nedir ve ne zaman başlanmalı ?
Vajinayla makat arasındaki bölgeye krem ya da yağ ile u şeklinde veya yarım o şeklinde esneterek masaj yapmanın yırtıkları önlediği ve normal doğumu kolaylaştırdığını okumuştum. Ebe de yaptı bana. Bazıları 35. Haftadan sonra yapılabilir diyor. Kendiniz yapamazsanız güvendiğiniz biri de yapabilir demişti ebe. Buna alternatif olarak yine son haftalar sık aralıklarla mikmik yapılabilir

Sanada çok geçmiş olsun bacım.

Ciddi mi Vaalbara aydinlat bizi bacım grubumuzun normal doğum tecrübeli üyelerinden birisin
Ne oldu kızlar ben doğru düzgün herşeyi okuyamadım kiii, yoğun bı akşam geçirdim makati kimin ağrıyor, ağrıdan ziyade aşırı bı tuvalet hissiyle arkaya doğru bı baskı kramp girer gibi, doğum geldiğinde gelen bı his, öncesinde bel ve kasık agrisi geliyor, makat sonraki adım, kimin agrisi var kacirdim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…