- 3 Haziran 2022
- 4.230
- 9.057
- 108
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #22.561
Çok şükür yardımı çok bana ama depremde yanımıza geldi çocuk olunca kaldı.Ay en azından kayınvaliden var kuzum destek veren. Allah razı olsun ondan. Benimki destek olmuyor kendince işleri var, annemler desen zaten öyle kendi işleri kendilerine yetiyor daha önce bahsetmisimdir engelli dayım var ona bakiyorlar. Eşim desen evde olduğu sürelerde elinden geleni yapıyor ama uykusuz geceler hep bana oluyor olan o sabah işe gidecek diye. Çok geceler yalnızlığıma caresizligime ağladığımı bilirim kızımla. Benim temmuzda 33 oluyor yaşım. Bir çocuğu daha bedenen de kaldırabilecegimi düşünmüyorum. Aynen hiç aklımda yokken 3. Diyor bana. Sinirim bozuluyor. Allah evlatlarıma sağlık versin. KV yanında dedi bir iki kere benimki 3. Diye aman aman diyor durun durduğunuz yerde diyor. Tabi 6. Torun artık bu. Yetti galiba 7.yi istemiyor
Evet meyve şekeri de bebeğe kilo aldırmıyorum duymuştum ama bende meyveyi çok yemiyorum tek düzenli yediğim muz var yesem güzel olurŞeker problemin yoksa meyve ye bol bol, benim haftasınin önüne geçti sadece bir aylık süreçte, sıcaktan yemek yiyemedim.meyveye abaniyordum, kaşar ve cevizle öğünleri geçiyordum, doktor önce meyveyi kesti, protein falan bebeği kilo aldıracak şeyleri bırak dedi, ölçümlerde de az çok sapma vardır, stres yapma bol su iç, peynir, yumurta, ceviz tüket bolca, inşallah haftasını yakalar üzülme
Ajahah ekim 2023 annelerinde bir kaç arkadaş öyleydi ekimin sonu onlardan ortasına doğru doğuran çok oldu belli mi olur belki sende temmuz 15-20 arası doğurursunAğustosa kalacağına emin misinBen 37 yi geçince herkesi potansiyel doğuracak olarak görüyorum
Yalnız kalmayalım yaa doğumdan sonra da tecrübelilerin yardımına ihtiyacımız olacak
Kuzum benim plesenta aşağıda olduğu için riskli gebelik. 10 günde bir çağırıyor. Pazartesi randevum var sonrasında her hafta çağırabilirim dedi
Tansiyonun 90/60 çıkıyor genel olarak. Yüksek cikmadi şimdiye kadarDoktorum besin akışının daha iyi olması için gün içinde de ara ara soluma yatmamı, çok fazla enerji harcamamamı ve bol bol sıvı tüketmemi önermişti. Belki faydası olur.
Merhaba, tansiyonunuz nasıl acaba kontrol ediyor musunuz? Ödem ve baş ağrısı preeklampsi belirtileri olunca bir sormak istedim.
Tabi ki fark etmez ben 9 sene beklemişim bu anı nasıl fark etsin kiinşallah her şey kolaylıkla, sağlıkla ve zamanında su gibi olsun geçsin gitsin ve kucaklarımıza alalım
Ayyy kızlar ya siz çok uzun beklemişsiniz biz bir buçuk yıl bekledik ona rağmen çok zordu. Bir aşılama negatif olmuştu. Sebepsiz infertiliteydi. Doktorum tüp bebek yapalım artık dedi. Aşılama negatif olunca kısa bi depresyona girdim istemiyorum dedim biraz dinleneceğim. Doktorum daha yolun başındayız pes etme dedi ama ara vermek istedim. Ertesi ay hamile kaldım. Kendiliğinden geldi benim mucizemde. Rabbim bu konuda kimseyi sınamasın gerçekten çok zor bir imtihan ve diğer imtihanlara benzemiyor. Çok şükür şimdi kucağımıza alacağımız günler çok yakın. Sağlıcakla da kucağımıza alalım inşallahAhh Kader arkadaşım bende tam 9 yıl bekledim bu bebisi nice tedavilerden sonra kendiliğinden geldi yavrum Allah'ın en güzel hediyesi
Bizim de 32. haftada %16 persentilde 1700 kilo çıktı, 1 hafta geriden geliyor yanılmıyorsam, 10 gün de olabilir. Hem takip eden doktorum hem de perinataloji endişelenecek bir şey yok buna gelişim geriliği diyemeyiz, sizin gibi minyon bir bebek dedi. Cuma günü kontrolüm var umarım daha geriye düşmemiş, kendi çizgisinde ilerliyordurHamileliğimin başından beri her gün avokado, yumurta, kaşar peyniri, et/tavuk/balık/baklagil yiyorum. Yemek yemeyi de çok severim, doktor beslenmen değil yapıyla ilgili dedi ama bilmiyorum.
Canım biraz önce bu sayfayı tavsiye eden birini gördüm instagramda: https://www.instagram.com/gulayintatliatolyesi?igsh=MWZlODZ0OXRhamtoaQ==
Ya maşallah size de siz de benim gibisiniz o zaman.Bana da güzel bi hamilesin şişliğin ödemin yok diyorlar, mide bulantılarını hafif atlattım mide yanmam olmadı ama 2. Bebiş olduğu için abisi ile ilgilenmek çok zorluyor tek zorluğum o oldu onun dışında hamileliğim güzel geçti şok şükür
E yani işte bunlar birikiyor insanın icinde maalesef. Sabah da demiştim benim bu bebek 6. Torunları o yüzden alıştılar mı desem yetti mi desem ne bileyim bir garip durum işte. Ağırlaştım biliyorlar işimi zor yapıyorum biliyorlar ama işte ihtiyacın var mı diye sorsa yetecek. O da sorulmayinca içten içe kırılıyor insan.Ay kv o konuda iyidir en başından beri o yapıyor sağolsun hatta midem kötü diye bana ayrı şeyler bile yaptı hakkını yiyemem Allah razı olsun gerçektenayy allahım yaa sana soran yoksa yarın bir gün ona da soran olmaz o zaman ona göre
Maşallah Allah razı olsun kuzum ondan. Kimseye güvenip yapmıyoruz tabi biz bu çocukları. Ben hiç bir zaman gelsin baksın demedim demem de. Ben çocuğuma baktım hep yine bakarım sonuçta benim evladım benden iyi kimse de bakamaz. Ama arada bir hal hatır sorulmasını istiyor insan. Ya yapılacak bir şey var mı falan diye. Zor zamanlar geçirdim ama yok yani. O yüzden 3. Çocuğu istemem olursa Allah'tan o ayrı başım gözüm ustune ama bile isteye yapmam çünkü destek yok. Allah bizlere ve evlatlarımıza sağlık versin kimseye muhtaç olmadan bakalım inşallahÇok şükür yardımı çok bana ama depremde yanımıza geldi çocuk olunca kaldı.
Bıraktı evini barkını memleketini yaşı da daha genç sayılı 58 yaşında haliyle eski düzenini çevresini istiyor.Ben çalışıyorum diye küçüğe bakamam giderim felan demedi sağolsun onu 2 yaşına getirene kadar kalır da ama eşim annesinden çok şey bekliyor kadın vefakar fedakar diye 3.ye de bakar ne olacak diye düşünüyor.
Bende kızıyorum annene güvenip mi çocuk yapıyoruz saçmalama artık diye
Bi de bizim çocuklar iki tarafında ilk torunları seviyorlar ama onlar bile araları az iki erkek çocuğu zor olur dikkat edin aman diyorlar.
Ben şimdi 29 yaşındayım eşim 32 eşim de güya ben 34 civarı olunca diyor ama benim fiziksel psikolojik mental durumum şu an bile 2.çocuğa zor adapte oldu 3.ye gücüm kalmaz gibi geliyor
Dediğin gibi allah evlatlarımıza sağlık sıhhat versin de hayırlısını diliyorum hep
Var ya bir şarkı bekledikkkk ama değdiiiiAyyy kızlar ya siz çok uzun beklemişsiniz biz bir buçuk yıl bekledik ona rağmen çok zordu. Bir aşılama negatif olmuştu. Sebepsiz infertiliteydi. Doktorum tüp bebek yapalım artık dedi. Aşılama negatif olunca kısa bi depresyona girdim istemiyorum dedim biraz dinleneceğim. Doktorum daha yolun başındayız pes etme dedi ama ara vermek istedim. Ertesi ay hamile kaldım. Kendiliğinden geldi benim mucizemde. Rabbim bu konuda kimseyi sınamasın gerçekten çok zor bir imtihan ve diğer imtihanlara benzemiyor. Çok şükür şimdi kucağımıza alacağımız günler çok yakın. Sağlıcakla da kucağımıza alalım inşallah
Tabi ki çok önemli insan ne olurda olsun yinede bir destek bekliyor kendi yapabilse de sorulmak önemsenmek istiyor. Bizimkilerin ilk torun 9 sene beklediler biraz da ondan heyecan çok tabi ilgi alaka ayrı oluyor ama ben geçen seneye kadar çalışıyordum ve akşamları evlendikten sonra hep onda yemek yiyorduk yani sadece torun için de değil gerçekten iyilerE yani işte bunlar birikiyor insanın icinde maalesef. Sabah da demiştim benim bu bebek 6. Torunları o yüzden alıştılar mı desem yetti mi desem ne bileyim bir garip durum işte. Ağırlaştım biliyorlar işimi zor yapıyorum biliyorlar ama işte ihtiyacın var mı diye sorsa yetecek. O da sorulmayinca içten içe kırılıyor insan.Maşallah kayinvalidene ya bin kere. Arada yemeğe çağırır arada yemek gönderir. Bu ara görüşemiyoruz bile
Maşallah Allah razı olsun kuzum ondan. Kimseye güvenip yapmıyoruz tabi biz bu çocukları. Ben hiç bir zaman gelsin baksın demedim demem de. Ben çocuğuma baktım hep yine bakarım sonuçta benim evladım benden iyi kimse de bakamaz. Ama arada bir hal hatır sorulmasını istiyor insan. Ya yapılacak bir şey var mı falan diye. Zor zamanlar geçirdim ama yok yani. O yüzden 3. Çocuğu istemem olursa Allah'tan o ayrı başım gözüm ustune ama bile isteye yapmam çünkü destek yok. Allah bizlere ve evlatlarımıza sağlık versin kimseye muhtaç olmadan bakalım inşallah
İnşallah değildir terliyoruz baya dediğin gibi ter de olabilirGünaydın kızlar
Siz uyuyamamaktan şikayetçi bende tam tersi ölü gibi uyuyorum ve asla bebek hareketi vs bile hissetmiyorum gece bu normal mi? Yoksa oğlum akıllı bir çocuk olup geceleri uyuyacak mı
Birde sabah iç çamaşırımda bir ıslaklık vardı ama akıntı değil ter gibi mi yoksa amniyon sıvı sızıntısı mı anlayamadım bunun için eczaneden bir şey alıp bakılıyordu sanırım daha önce burda konuşulmuştu o neydibiraz tedirgin oldum bugün bebeğin hareketlerini de takip edeceğim bir korku geldi
Kesin söylerdi canımBirde sıvı da azalma vs olsa doktor dün kontrolde söylerdi diye tahmin ediyorum öyle değil mi
Oh maşallah tam tosun olmuş annesikızlaar kontrolden çıktım :) nst de sancı vs çıkmadı sadece kasıklarında hafif ağrı var sanırım dedi bildi ebe :) bebişin kafası ve karnı önden gidiyor hala 3200 olmuş normal doğurman için şuan hiç bir engel yok dedi duruma göre hareket ederiz dedi kanala felan girdi diye bişeyler söylemedi sadece baş geliş dedi ve benim sıpa hala yukarıda mideme baskı yapıyor :)))
Ahahhaa küçük adam valla saşırtıyorlar biziOğluma sordum bezelle istiyormuş yanında pilav da olsa iyi olurmuşbugünü de hallettim koydum hemen bezellesini
Maşallah yerim onuYa yetiştirmeye alakalı heralde bilmiyorum ya da kopyala.yapistir yapıyor, resim falan yaptı kalem açmış dokmuş yere şimdi süpürgeyi açtı ne yapıyorsun dedim kirlettigim yerleri supuruyorum diyor, eriyorumEki Görüntüle 3606175
Ne güzel ekranın kısıtlı olması çok iyi.Biz ekranı kısıtlı veriyoruz, belirli şeyler izliyor, telefondan oyun sabah akşam onbeş dk oynuyor, video falan izlemek yok sadece toplama cikarma oyunları, diğer çocuklarda gördükçe telefon istiyordu böyle çözüm bulduk, aylık çocuk dergisi abonelikleri var onlar aktiviteli geliyor, onları yapmaya bayılıyor yazıyor çiziyor, bebekliginden beri de herşeyi birlikte yaptık, yapıyoruz, şimdi bı duygusallik çöktü doğuma giderken bile bırakmak bana zulüm geliyor, duygusallık hat safhada zaten, hemen cikamazsam Allah korusun hastaneden özler durmazsa bensiz diye, o yüzden eşim onunla olacak ki içim rahat olsun
Çok sevindim her şeyin yolunda olmasına canım 30 hazirana da ne kaldı şuradaDr kontrolüm güzel geçti. Muayenede her şey yolundaydı. Nst de sancı yoktu.
Önümüzdeki hafta son kontrol randevusu var. Sonra 30. Haziranı kesinlestirdik. Saat kaçta gelicem vs ayrıntıları asistanı bana yazacak.
İki gündür müthiş bir bası var vajina üstünde, eski sezaryen yerinde. Ama kanala girme vs yok. Başını yaslıyor. E kütlesi arttığı için pozisyonunun da etkisiyle zorlanıyorsun, normal dedi.
Bizden haberler bu şekilde.pepsi nerdesinnnn?
Aynen öyle zaten şunu yap bunu yap diyebilen biri değilim normalde de. Ama bu haldeyken bile arayıp sorulmamak zor gerçekten. Maşallah Allah razı olsun gerçekten seninkilerden yaTabi ki çok önemli insan ne olurda olsun yinede bir destek bekliyor kendi yapabilse de sorulmak önemsenmek istiyor. Bizimkilerin ilk torun 9 sene beklediler biraz da ondan heyecan çok tabi ilgi alaka ayrı oluyor ama ben geçen seneye kadar çalışıyordum ve akşamları evlendikten sonra hep onda yemek yiyorduk yani sadece torun için de değil gerçekten iyilerah kıyamam yaaa halbuki sorsa belki sen gel yap bile demeyeceksin ne var yani sorsan ama ne diyim
Merhaba hanımlar :)
Benimde bugün kontrol muayenem vardı ve 25 Hazirana gün aldık
Tabi bir hafta bebiş sabredebilirse :)
Nst de şiddeti çok olmasada sık kasılma çıktı ve eve gelince acayip kasılma,sancı yaşadım şuan daha iyiyim şükür
Hepimizin bebekleri vaktinde sağlıkla, kolaylıkla gelsin inşaAllahh
Benim oğlum da hem kilosu düşük doğdu hem de çok iştahsız yani acıkmadan asla yemiyor yenidoğan iken bile böyleydi kalorili mama yazmıştı doktor onu bile doyunca istemez bırakırdı.Ay maşallah kuzucuğaçocuklar ne görürse onu yapıyor derler ya hani çocuğuna terbiye vermeye çalışma sen terbiyeli ol çocuk zaten senden gördüğünü yapar diye, aynen öyle ama bu iştah mevzusu kesinlikle görmeyle yetiştirmeyle alakalı değil yıldım oğlumun iştahsızlığından bi insanın hiç mi sevdiği bir şey olmaz canı hiçbişey istemiyor inşallah kardeşi iştahlı olur da ondan özenerek yemeye başlar
Üzerine yatıyor olabilirsin bence canım
Ekransız büyütmek evet zor ama belli bir aydan sonra evde her işe dahil olup yapmaya çalışıyor sen bir şeyi 1 saatte yapacaksan onunla 2 saat oluyor belki ama hem o mutlu olup seviniyor hem de sen ona bir etkinlik yaptırmış oluyorsun gibi düşünüyordum canımYaaaaa ne kadar güzel ilgilenmişsin ne bilinçli yönetmişsin tebrik ederim çok özeniyorum böyle analara inşallah bende böyle olurum çok istiyorum ekransız büyüteyim, tabi ki arada belli bir yaştan sonra veririm ama bu izlettiğin şeyler çok mantıklı. İnşallah aktivite, kitap seven bir çocuk olur bizimki de hayalim yaniahhh tahmin edebiliyorum çok zor ama bence sen her şeyi ile mükemmel bir doğum yapı hemen oğluna da kavuşacaksın asla ekstram kötü bir şey düşünmüyorum rabbim gönlüne göre versin inşallah ben bile duygulandım sen böyle anlatınca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?