2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Arkadaşlar biraz dert yanmak ve fikir almak istiyorum. Bende eşim de kamu personeliyiz. Çok şükür bir yığın borç ile de olsa arabamizi aldık halen borç ödüyoruz altın olarak aldığımız için eşimin psikolojisi baya yıprandı çünkü iki kat arttı. 9 yılın sonunda Rabbim bize bir evlat nasip etti. Doğal yoldan hamile kaldım. Hamile kalana kadar can atan adam bebeğin erkek olduğunu öğrenince soğudu ilgisi gitti. Ben ne zaman özel hastaneye gidelim desem yüzü düşüyor. Gitmeyelim de demiyor ama devletin ne farkı var diye yorum yapıyor. Şimdi hem grip oldum hastayım hemde doğuma çok az bişi kaldı sürekli aramız farklı konulardan gergin. Ağzımı açsam bin isitiyorum. Duygusal olarak dünden beri bir lafına saatlerce ağladım. Daha da hasta oldum. Ben bu haldeyken kalktı yıllık izin kullanacağına işe gitti. Benim ise kalkacak takatim yok. Aradım söyledim hadi gel özele gidelim devlettekiler ilgilenmiyor diye isteksiz şekilde tm dedi. Gelmeye çalışırım dedi. Oysa birbirimizi severek evlenmiştik. Yıllarca birbirimizi bekledik. Sanki o adam o adam değil artık😭😭😭
Canın durumlarımız çok benzer. Biz 1.5 yıl bebek için uğraştık olmadı. Aşılama yaptırdık o da tutmadı. Doktorum tüp bebeğe geçelim dedi ben de psikolojimi hazırlamam lazım diyerek reddettim. O ara kenarda birikmiş paramız vardı. Tüp bebek için kullanacaktık. Eşim dedi ki gel arabayı değiştirelim 😄 o parayı kattık üstüne de kayınvalidemden altın olarak borç aldık. 5 ay falan her ay kenarda altın atarak borcu kapatacağız sonra da tüp bebek için yeniden para biriktirecektik. Gel gör ki arabayı değiştirdik borca girdik ve ben kendiliğimden hamile kaldım 🤣 artık hem hamileydim hem de borcumuz vardı 🤣 bu arada eşim de bende memuruz. Maaşlarımız iyi. Tabi hamilelik dönemi boyunca hem borç ödedik hem bebeğin eşyalarını aldık. Aynı zamanda özelde takipliydik. Doğum için de para biriktirdik. 28. Haftamda özeldeki doktorum riskli gebelik olduğu için doğumu üniversite hastanesinde yapmam gerektiğini özelde yapamayacağımı söyledi. Tabi ben de çok üzüldüm ama özelde doktora vereceğimiz para da cebimize kalmış oldu. Şimdi doğumdan sonra 3 ay anca doğum iznim olacak. O 3 ay maaş yatacak. Sonrası ücretsiz izin mecburen. Biz rahat geçinmeye parayı istediğimiz gibi harcamaya alışkınız. Ama ben ücretsiz izne ayrılınca böyle olmayacak. E eşim de sürekli bunu kafaya takar oldu. Bi tane motoru var bebeği gibi bakıyor seviyor. Onu satayım diyor. Ya bi dur belki rahat geçiniriz ihtiyacımız olmaz diyorum ama gece gündüz bunu kafasına takmış durumda. Erkekler maddi konuları kafalarına çok takıyorlar. O şu an çok stresli bir dönem geçiriyor onu anla. Doğumdan sonra da hepsi geçecek lady nin dediği gibi. Sen şu an hormonlardan dolayı da üzülmeye kafaya takmaya daha meyillisin illaki. Hepimiz öyleyiz. Ama bu bi süreç. Birbirinizi seviyorsunuz, kaç yıl sonra çocuk sahibi olacaksınız. Böyle konuların birbirinizi yıpratmasına izin vermeyin. Allah size bir hediye gönderiyor tadını çıkartın 🥰🥰
Ankara’da oturan arkadaşlarım. Evinize temizlik için abla geliyor mu? Çok acil temiz, cam da silebilecek birine ihtiyacım var. Evim Batıkent'te
Sabahtandır Kaç kişiyle konuştum biri ayağını kırmış, 3 tanesi de şehir dışına çıkmış. En son biri de sizin evin camlarını temiz silmek çok zor, cam silen hastanede çalışan bir erkek arkadaş var o camları silsin ben de evi temizlim dedi. 5,500 diyor iki kişi toplam ücret için. Halbuki camlarım zor değil kendim de silebiliyordum. 4 yıl düzenli gelen bir ablam vardı bir gün içinde hem camlarımı hem de evimi pırıl pırıl yapıyordu. Çocukları şehir dışına taşınınca peşlerinden gitti. Ortada kaldım kaç yıldır. Doğru düzgün bulamadım birini. Doğumdan sonra düzenli gelsin istiyorum bir de. 15 güne bir alırım
Canım bana bir abla geliyor. Camları da siliyor evimi de mis gibi yapıp gidiyor. Hem de 2 bin lira. Ancak kayaşta oturuyor. Gidip gelmeyi dert ediyor kendine. Biz evinden alıp evine bırakıyoruz geldiği zamanlarda. Abla bulmuşuz kaçıramayız sonuçta 🤣 uzak yerlere gitmeyi tercih etmiyor yine de. İstersen bir sorayım gelip gitme konusunu halledebilirseniz ona göre konuşayım.

.
Kuzum o video malum onu yapmaya başla bir de bol bol ama bildiğin abanarak hurma ye. Vaalbara Vaalbara daha önce yazmıştı burada ananas, Hindistan cevizi, mango daha bir sürü şey vardı doğumu başlatmaya yardımcı onları yemeye calis. Enisteyi göreve davet et 🙈 malum ilişki, sperm, göğüs ucu uyarılması falan filan daha önce konuşmuştuk doğumu tetikleyen şeyler. Bol yürüyüş yap bol temizlik yap. Umarım en kısa zamanda sancıların başlar ve gelir bebeğin ❤️
Bende bı halta yaramıyorlar, inşallah size yararlar 😂😂

O kadar kırgınım ki o satırları yazarken bile gözyaşlarımi tutamadım. Evlendigim adam bu mu diyorum kendime kızıyorum o kadar kızıyorum ki
Ben de 2 ay önce çok darılmıştım eşime çok değiştin tanıyamıyorum seni gibi gibi baya ağladım üzüldüm birkaç gün .
Aynen ben de sen mi hamilesin ben mi şaşırdın gibi konusmustum sonra konuştuk uzun uzun biraz rahatladım
Şuan çok hassas dönemlerdeyiz onlar da kaygılarını korkularını bize yansıtmak istemiyorlar çünkü güvenilen liman onlar , güçlü durmaya çalışıyorlar biz de biraz da hormonların da etkisi var kendimize yoruyoruz çoğu şeyi. Tartışarak değil de son anların kaygılarını heyecanlarını birbirinizi alttan alarak geçirmeye çalışın hem lohusalıkta herkes için çok farklı bir psikoloji , oraya da mental olarak yorgun bitkin girmeyin 🥰🌸
Ankara’da oturan arkadaşlarım. Evinize temizlik için abla geliyor mu? Çok acil temiz, cam da silebilecek birine ihtiyacım var. Evim Batıkent'te
Sabahtandır Kaç kişiyle konuştum biri ayağını kırmış, 3 tanesi de şehir dışına çıkmış. En son biri de sizin evin camlarını temiz silmek çok zor, cam silen hastanede çalışan bir erkek arkadaş var o camları silsin ben de evi temizlim dedi. 5,500 diyor iki kişi toplam ücret için. Halbuki camlarım zor değil kendim de silebiliyordum. 4 yıl düzenli gelen bir ablam vardı bir gün içinde hem camlarımı hem de evimi pırıl pırıl yapıyordu. Çocukları şehir dışına taşınınca peşlerinden gitti. Ortada kaldım kaç yıldır. Doğru düzgün bulamadım birini. Doğumdan sonra düzenli gelsin istiyorum bir de. 15 güne bir alırım
Ben Ankaradayım kadın bulmak çok zor ve aşırı nazlılar elinin ucuyla iş yapıyorlar artık 3+1 ler 3.500 oldu diyorlar. Teyzemin 5 yıldır gelen yardımcısı gelicek bana da ama zar zor ikna ettik dedim şu halimle ihtiyacım olmasa inan her işimi kendim yaparım bu kadar dil asla dökmem.

sağ olasın güzelim 🩷 katlananlardan alayım yer kaplamasın dedim ama tek başınayken kapanırsa vs sorun olur mu bilemedim. bunlardan bakayım e bebek’te indirim devam ediyorsa. 🫂
Ben de katlanan alacaktım. Bebeği olan bi arkadaşım niye riske atıyorsun zaten çocuğu iki güne bir ya da her gün yıkayacaksın. Duşa kabinin içinde dursun bebeğin de güvenle yıkansın dedi. Aklımı çeldi 🤣

Kız benim nişan gelir gelmez sancılar başlamıştı. 2 gün içinde doğmuştu sende sancı yok mu 🤣😍
Ay yok ya 😒 ilk o vıdeoyu yaptım başka benzer videodaki hareketleri de yaptım sonra evi süpürdüm halıları kaldırdım yıkamaya vercem diye , bulaşıkları yerleştirdim
Sonuç : ııı ııı tık yok , yattım artık eee diyerekten 😀😀

Ay yok ya 😒 ilk o vıdeoyu yaptım başka benzer videodaki hareketleri de yaptım sonra evi süpürdüm halıları kaldırdım yıkamaya vercem diye , bulaşıkları yerleştirdim
Sonuç : ııı ııı tık yok , yattım artık eee diyerekten 😀😀
Bacım maşallah 39. Haftaya gelip bunları yapabilmek büyük marifet ben annem geldi diye suya sabuna dokunamaz oldum bel ve sırt ağrısı ayaktayken kasılma vs nereye bayilsam diye evin içinde yer arar oldum 😔

Üşüttün o zamannnn camlarımı çok açtın
Kendine iyi bakmazsan atlatamazsn canım bol su limonlu su ıhlamur bunlar iyi gelir balll unutma
Yok kocam hasta oldu eve geldi 3 gün ayrı yattık ama yine de geçmiş işte napayım tek isteğim 37+lardayım yani 38. Hafta olarak geçiyor hemen iyileşmek ki doğuma enerjim olsun şu an hiç enerjişkom yok😀

Bacım maşallah 39. Haftaya gelip bunları yapabilmek büyük marifet ben annem geldi diye suya sabuna dokunamaz oldum bel ve sırt ağrısı ayaktayken kasılma vs nereye bayilsam diye evin içinde yer arar oldum 😔
Nedense birkaç gündür bi hamile değilmişim gibi vücudumda o ağırlığım gitti bi de kocama karnım küçüldü diyorum o da öyle bir sey mümkün değil çocuk mu küçülecek diyor 😀
2 hafta önce full yatıştaydım ben de ama

Yok kocam hasta oldu eve geldi 3 gün ayrı yattık ama yine de geçmiş işte napayım tek isteğim 37+lardayım yani 38. Hafta olarak geçiyor hemen iyileşmek ki doğuma enerjim olsun şu an hiç enerjişkom yok😀
Boğaz ağrın varsa adaçayıyla gargara yapabilirsin canım ılık pekmez iç bir de boğazını yumuşatsınn

Canım bana bir abla geliyor. Camları da siliyor evimi de mis gibi yapıp gidiyor. Hem de 2 bin lira. Ancak kayaşta oturuyor. Gidip gelmeyi dert ediyor kendine. Biz evinden alıp evine bırakıyoruz geldiği zamanlarda. Abla bulmuşuz kaçıramayız sonuçta 🤣 uzak yerlere gitmeyi tercih etmiyor yine de. İstersen bir sorayım gelip gitme konusunu halledebilirseniz ona göre konuşayım.
Ben Eylül ayında tüp bebek yapacağım için ücretsiz izne ayrılınca arabamı satmak zorunda kaldım. Hem kredi kartı borçlarımı vs kapatmak için hem de maaş alamayacağım için harçlık olarak kullanırım diye. Eşim de gidip alıp gelemez çoğu zaman şehir dışında oluyor.
Bana gelen abla Akyurttan Ulusa gelip ordanda metroyla bize geliyordu. Evimiz hemen metro yanı. Batımerkezi metrosu durağı.
Gelmeyi kabul ederse en az 3 bin veririm. Evimiz 5 odalı hani hakkı geçmesin. 3 bin az olur ona.

Kontrolden çıktım bebeğin kilosu 3300 baş aşağı pozisyona geri dönmüş şükür suyu fazla bu yüzden ters dönüyor sürekli bir hafta içerisinde kendi sancın gelirse hemen gel dedi gelmezse seni bir hafta sonra doğuma almamız lazım bebek tekrar dönerse sezeryan gerekiyor dedi suni sancı istemiyorum bende o sancıyı hiç çekmedim ama duyduğum kadarıyla korkutuyor beni
Bu bir hafta içerisinde benim mutlaka sancılarımın gelmesi lazım 😕
Bol bol fık fık yapın canım kocana koş söyle o da doğumu çok başlatıyor diyorlar

Nedense birkaç gündür bi hamile değilmişim gibi vücudumda o ağırlığım gitti bi de kocama karnım küçüldü diyorum o da öyle bir sey mümkün değil çocuk mu küçülecek diyor 😀
2 hafta önce full yatıştaydım ben de ama
O zaman seninki doğum enerjisi kesin yakında dogurrusun 😂

Amin inşallah canım arkadaşım çok teşekkür ederim şuan çok daha iyiyim. Çok doğru diyorsun kimseden bir şey beklemeyince çok daha mutlu oluyorsun. Gölge etmeseler başka ihsan istemeyecegim de gölgeleri bile yetiyor bazen benim gönlümü kasırgaya çevirmeye. Neyse hepimiz için hayırlısı olsun sağlıkla alalım su günlerde artık evlatlarımızı kucağımıza inşallah ❤️ 😍

Vücut olarak çok rahatlamistim evet kuzum ama hiç uyku uyuyamamistim 🤣🤣 yani iki arkadaşının da haklı yönleri var 🤣🤣 hakkımızda hayırlısı olsun 😍🤣

Kız benim nişan gelir gelmez sancılar başlamıştı. 2 gün içinde doğmuştu sende sancı yok mu 🤣😍

Çok geçmiş olsun canım ben pek doğal yöntemler bilmem arkadaşlar tavsiyelerde bulunmuslar bol bol dinlen inşallah atlatirsin hemen çok geçmiş olsun grubumuzun neşesi ❤️🌸

Kuzum o video malum onu yapmaya başla bir de bol bol ama bildiğin abanarak hurma ye. Vaalbara Vaalbara daha önce yazmıştı burada ananas, Hindistan cevizi, mango daha bir sürü şey vardı doğumu başlatmaya yardımcı onları yemeye calis. Enisteyi göreve davet et 🙈 malum ilişki, sperm, göğüs ucu uyarılması falan filan daha önce konuşmuştuk doğumu tetikleyen şeyler. Bol yürüyüş yap bol temizlik yap. Umarım en kısa zamanda sancıların başlar ve gelir bebeğin ❤️
İnşAllah aşktanem teşekkür ederim ❤️❤️❤️❤️

beyons beyons
Bunlar da benim Mısır ganimetlerim. Bez çantamı son 2 aydır her dışarı çıktığımda kullanıyorum. Çok rahat, hafif ama kirlenmiş biraz yıkamaktan korkuyorum üzerindeki boyalar dağılır diye.

Eklentiler

• IMG_5423.webp
    IMG_5423.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_5422.webp
    IMG_5422.webp
    84,4 KB · Görüntüleme: 56
Amin inşallah canım arkadaşım çok teşekkür ederim şuan çok daha iyiyim. Çok doğru diyorsun kimseden bir şey beklemeyince çok daha mutlu oluyorsun. Gölge etmeseler başka ihsan istemeyecegim de gölgeleri bile yetiyor bazen benim gönlümü kasırgaya çevirmeye. Neyse hepimiz için hayırlısı olsun sağlıkla alalım su günlerde artık evlatlarımızı kucağımıza inşallah ❤️ 😍

Vücut olarak çok rahatlamistim evet kuzum ama hiç uyku uyuyamamistim 🤣🤣 yani iki arkadaşının da haklı yönleri var 🤣🤣 hakkımızda hayırlısı olsun 😍🤣

Çok geçmiş olsun canım ben pek doğal yöntemler bilmem arkadaşlar tavsiyelerde bulunmuslar bol bol dinlen inşallah atlatirsin hemen çok geçmiş olsun grubumuzun neşesi ❤️🌸

Vaalbara Vaalbara Meryem Ana otunu da bi araştır istersen

kızlar magnezyumu ne yapalım peki?

ben şunu aldım canım bana hepsi aynı gibi geldi min. farklar
mordesign Keçe Anne Bebek Bakım Çantası Yenidoğan Alt Açma Değiştirme Için Organizer Taşınabilir Düzenleyici - Fiyatı, Yorumları

kızlar ben de size banyo soracağım. ben bir türlü alamadım küvet vs. siz ne aldınız?

Ben bunu aldım daha uyguna aldım tabi ama güzel görünüyor katlanırlar güven vermedi

Kızlar desteğinize ihtiyacım var bugün aile hekiminde kontrolüm vardı idrar tahlili ve kan tahlilimde sıkıntılar olduğunu acil kadın doğum doktoruma randevu almam gerektiğini söyledi ebe özellikle idrar sonuçlarımda enfeksiyon belirtileri yüksek başına gelen var mı daha önce doğumu öne çekmesi gerekir mi doktorun bu durumda internette erken doğum tehlikesi yaratır yazıyor bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz😟😟😟

Eklentiler

• 1000013415.webp
    1000013415.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 51
Back
X