Canın durumlarımız çok benzer. Biz 1.5 yıl bebek için uğraştık olmadı. Aşılama yaptırdık o da tutmadı. Doktorum tüp bebeğe geçelim dedi ben de psikolojimi hazırlamam lazım diyerek reddettim. O ara kenarda birikmiş paramız vardı. Tüp bebek için kullanacaktık. Eşim dedi ki gel arabayı değiştirelim

o parayı kattık üstüne de kayınvalidemden altın olarak borç aldık. 5 ay falan her ay kenarda altın atarak borcu kapatacağız sonra da tüp bebek için yeniden para biriktirecektik. Gel gör ki arabayı değiştirdik borca girdik ve ben kendiliğimden hamile kaldım

artık hem hamileydim hem de borcumuz vardı

bu arada eşim de bende memuruz. Maaşlarımız iyi. Tabi hamilelik dönemi boyunca hem borç ödedik hem bebeğin eşyalarını aldık. Aynı zamanda özelde takipliydik. Doğum için de para biriktirdik. 28. Haftamda özeldeki doktorum riskli gebelik olduğu için doğumu üniversite hastanesinde yapmam gerektiğini özelde yapamayacağımı söyledi. Tabi ben de çok üzüldüm ama özelde doktora vereceğimiz para da cebimize kalmış oldu. Şimdi doğumdan sonra 3 ay anca doğum iznim olacak. O 3 ay maaş yatacak. Sonrası ücretsiz izin mecburen. Biz rahat geçinmeye parayı istediğimiz gibi harcamaya alışkınız. Ama ben ücretsiz izne ayrılınca böyle olmayacak. E eşim de sürekli bunu kafaya takar oldu. Bi tane motoru var bebeği gibi bakıyor seviyor. Onu satayım diyor. Ya bi dur belki rahat geçiniriz ihtiyacımız olmaz diyorum ama gece gündüz bunu kafasına takmış durumda. Erkekler maddi konuları kafalarına çok takıyorlar. O şu an çok stresli bir dönem geçiriyor onu anla. Doğumdan sonra da hepsi geçecek lady nin dediği gibi. Sen şu an hormonlardan dolayı da üzülmeye kafaya takmaya daha meyillisin illaki. Hepimiz öyleyiz. Ama bu bi süreç. Birbirinizi seviyorsunuz, kaç yıl sonra çocuk sahibi olacaksınız. Böyle konuların birbirinizi yıpratmasına izin vermeyin. Allah size bir hediye gönderiyor tadını çıkartın

Canım bana bir abla geliyor. Camları da siliyor evimi de mis gibi yapıp gidiyor. Hem de 2 bin lira. Ancak kayaşta oturuyor. Gidip gelmeyi dert ediyor kendine. Biz evinden alıp evine bırakıyoruz geldiği zamanlarda. Abla bulmuşuz kaçıramayız sonuçta

uzak yerlere gitmeyi tercih etmiyor yine de. İstersen bir sorayım gelip gitme konusunu halledebilirseniz ona göre konuşayım.