İnsanlık hali. Borç alırsın. Stres çekersin. Çok kişinin yaşadığı şeyler. Kendini sıkışmış gibi hissedebilir. Bunun sorumlusu sen değilsin.
Benim bi kızım var. Onu da başta erkek demişti Dr. Eşim Karalar bağlamıştı. Kız old anlayınca güller açmıştı yüzünde. Şimdi bebeğim erkek. Yine hissettiğini tahmin edersiniz. Hem cinsiyet insanın eline olan bi şey mi? Rabbim ne takdir ederse o. Allah kız-erkek diye inletmesin. Bi imtihan verir o çok istediği kız evlatla, insanın dünyası başına geçer.
Ben bebeğin cinsiyetinden bağımsız olarak çocuk fikrinin eşimi gerdiğini, strese soktugunu düşünüyorum. Görüyorum. Muhtemelen seninki de öyle.. Ona nasıl bakacağız yetişeceğizden ziyade; ahir zaman, dünya zor zamanlar geçiriyor. Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilecek miyiz kaygısı.
Ama biz bu çocukları biz çağırdık arkadaşlar. İstedik çağırdık. Allah da gönderdi. Doğurmak üzereyiz. Şimdi bunları düşünmek için çok geç ve bu düşünceler çok faydasız.
Sen eşine darılma. Ondan beklentini minimumda tut. Tut ki, kırılma. İnan hamile olan biziz ama hamile hormonları sanki bu adamlarda daha çok.
Doğumdan sonra sen rahatlayacaksın. Eşin de rahatlayacak. Zamana bırak. Su an bu şeyleri çözemezsin. Kalan günlerini ziyan etme. Su akar yolunu bulur.