2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Kızlar hafif sarılık var yüzünde. Acile gitmeli miyiz Pazartesi kontrol var beklesek geç mi olur bilemedim gözlerinde yok henüz yüzü ve omzunda var ama
Sarılık hissediyorsan git bence, çok hızlı ilerleyen bı durum,.istersen sabaha kadar emzirip takip et canım ama ben anlık giderdim açıkçası, kendimi biliyorum böyle durumlarda bekleyemem 🤦🏻‍♀️

bende doğuma girerken kimseyi istemiyorum başkalarının videosunu izlerken bile ağlıyorum 🥲
Oyüzden yakınlara öğleden sonra dedik ama doktor ilk seni alırız demişti 😬
Bence doğuma gidilmez doğuruncada gidilmez ama insanlar ayıp olur diye düşünüyor 😓
Benim bazı arkadaşlarımda özellikle hastaneye çağırıyor beklerim fln diyor şaşıyorum
Bunu ağrısı var enfeksiyonu var normal hastalık ameliyat gibi değil doğum
adetlerimiz azcık değişik 😬😅
Birde açıklama yapmak zorunda kalıyoruz 😂 yani ben aileme açıklamasam keserler yani vay dogum yapınca mı haber veriyorsun bilmem ne sanki kendileri dogurtacak beni 😂😂😂😂

Bugün kapıları sildim. Yarın koltuk örtülerini, kirli sepetinde kalan son çamaşırları yıkayacağım, hastaneye götürmek için tarif verdiğiniz çörek
otlu kurabiyeyi yapıcam, işlerim bitiyor ins. :21:
Kayısı kompostosu yapıp termosla götürsem mi yoksa şimdi mevsimi zaten, kayısı alsam yanına kompostoya gerek yok mu dersiniz ?

Ben ilk doğumda sorunsuz gaz çıkarmıştım. Ama şimdi aklıma takıldı. 🤔

Bugün kendimi halsiz hissediyorum. Sanki midem bulanıyor gibi. Arada sancı geliyor. Ama şiddetli değil ve düzensiz..

Anneme Kv ye doğumu haber vermedik. Sonra söyleyeceğiz. Bi kız kardeşime haber verdim. Ama esim kaynıma söylemiş. Sevgili eltim aradı. Gelicez falan dedi. :bicak:Görümcem de gelir şimdi. 🤦🏻‍♀️ Oysa ben kimseyi istemiyorum. Gidip doğurup geleyim.

Bu insanlar da samimi olmadığım senede birkaç kez görüştüğüm insanlar zati. Hem doğum çok mahrem özel bi şey hastane odasında millet eyleyecek kafada ve fizyolojide olamam ki.. bana angarya geliyor bu şeyler.. 🤦🏻‍♀️
Ya kardeşin tamam tabi ama kaynın ve eltin o an hastanede görmeleri şart mı benim eltim doğum yaptığında kadın toparlarsın nasılsa gideriz derim yani ama kayınvalidem de koştur koştur akrabaların gelinlerin hastane odasına gidiyor bi daha gidemezmiş sebep bu, kadın canıyla uğrasıyor o halde rahatsız etmeyelim diye düşünmek yok sana hastaneye gelmedin diye kimse gönül koymaz diyesi geliyor insanın .
Birde açıklama yapmak zorunda kalıyoruz 😂 yani ben aileme açıklamasam keserler yani vay dogum yapınca mı haber veriyorsun bilmem ne sanki kendileri dogurtacak beni 😂😂😂😂
Ben oğlumda herkese bebiş doğunca haber verdim sadece anneme hastaneye giderken dedim dua et diye . Kız kardesım de bize sabah bebiş doğunca haber verdi öğlen yanına gitmiştik o da benim yanında kalmamı istiyordu öyle gittim. Herkes nasıl istiyorsa öyle olsa keske 😀😀

Biraz modumda düşük stres yapınca da hep bende kasık agrısı oluyor malesef onunda etkisi vardır diye düşünüyorum.
Uzanınca daha azalıyor
Hangimizde yok ki stres. Gerek hayatın zorlukları gerekse gebelikle ilgili kaygılar rahatsızlıklar. Dualarla atlatmayı dilemekten başka rahatlatıcı bir çözüm yok. Rahim kadının kalbidir. Kalp stres yapınca rahim de yapar. Hepimiz gerginiz birbirimize dua edelim.

Günaydın...
Son 2 gün :KK51:

@RosaLx
vicky3461 vicky3461
Nerdesiniz hatunlar ?

@Susuuuu gözün aydın. 🌺
Hersey yolundadır ins.
Doğumun detaylarını merak ediyoruz :KK36:

Geçmiş olsun canım. Büyük stresi atlattın. :KK51:
Şimdi bebeğine keyifle odaklanabilirsin. 🥰
Hey gidi bacııımmmm çok şükür ben iyiyim bebek de iyi lakin erken doğduğundan kilo olarak biraz zayıf biraz da kuvvetsiz meme kabul etmiyor zaten aman aman sütüm gelmedi. Mama takviyesi yapıyorum süt sağıyorum ben de hafiften depresyona girdim sürekli ağlıyorum çok şükür annem geldi bana destek oluyor bu halde bile kendimi zar zor toparlıyorum. Annelik olayı beklediğimden çok daha zormuş gerçekten çok büyük bir emek Rabbim tüm annelerin yardımcısı olsun. İnşallah zamanla alışacağım diye düşünüyorum. Burayı takip edemedim doğum yapan diğer herkesi tebrik ederim inşallah herkes sağlıkla sıhhatle büyütür bebişini 🌸

Ya kardeşin tamam tabi ama kaynın ve eltin o an hastanede görmeleri şart mı benim eltim doğum yaptığında kadın toparlarsın nasılsa gideriz derim yani ama kayınvalidem de koştur koştur akrabaların gelinlerin hastane odasına gidiyor bi daha gidemezmiş sebep bu, kadın canıyla uğrasıyor o halde rahatsız etmeyelim diye düşünmek yok sana hastaneye gelmedin diye kimse gönül koymaz diyesi geliyor insanın .

Ben oğlumda herkese bebiş doğunca haber verdim sadece anneme hastaneye giderken dedim dua et diye . Kız kardesım de bize sabah bebiş doğunca haber verdi öğlen yanına gitmiştik o da benim yanında kalmamı istiyordu öyle gittim. Herkes nasıl istiyorsa öyle olsa keske 😀😀
Eltimin anlayışı farklı. Kendi doğum yapacakken hepimizi çağırdı. Düşün doğuma girecek birazdan, üstünde hastane önlüğü kendi yatakta yatıyor. Hastane odasında erkek kuzenler, kaynı (benim eşim) coluk cocuk, bir sürü insan. Tek tek herkesle resim çekimleri falan. :olamaz: Hastane odası değil ev oturması sanki.

Doğum oldu aynı şekilde oda dolu. Böyle bi şey de hiç görmedim.
Ayy gece gece iki tane normal doğum videosu izledim .özlem lina özun filan bütün tramvalarim depresti 😅 Allah bana akil fikir versin uykum vardi acildi cin gibi oldum.
Allah iyiliğini versin E mi ? :olamaz:
Ben aynı sebeple spinal anestezi almıyorum, genel anestezi ile uyuyup uyanmak istiyorum. Hatun açıp video izlemiş :KK53:

Ben kavga ettim ama mecbur tamam dediler kaynanam da aynı sekılde ben senin sırtını olcam niye çağırmıyorsun dedi dedim başkası ovar Allahım ya derdi görmek 😀

Eltimin anlayışı farklı. Kendi doğum yapacakken hepimizi çağırdı. Düşün doğuma girecek birazdan, üstünde hastane önlüğü kendi yatakta yatıyor. Hastane odasında erkek kuzenler, kaynı (benim eşim) coluk cocuk, bir sürü insan. Tek tek herkesle resim çekimleri falan. :olamaz: Hastane odası değil ev oturması sanki.

Doğum oldu aynı şekilde oda dolu. Böyle bi şey de hiç görmedim.

Allah iyiliğini versin E mi ? :olamaz:
Ben aynı sebeple spinal anestezi almıyorum, genel anestezi ile uyuyup uyanmak istiyorum. Hatun açıp video izlemiş :KK53:
Ay bu kadar detayli olacağını düşünmeden kendimi videonun ortasinda buldum neyse her dogum kendine özel diyerek kendimi kandirmaya çalışacağım hem benim 3 dogumum olucak artik kolay olsun lütfen Allahim 😅🤲 şöyle şöyle yapmayacağım dedigim seyleri panikle yapmam umarim .bugun asiri kasilmam vardi benimde ya bir ara duzenliydi doguruyorum sandim Sonra gecti ama kizim asiri hareketli bakalim hayirlisi . Bu gece doguran yok heralde dedigimiz her gun biri doğurmuş bu arada gozumden kacmadi tabi bizim günler sonra ancak haberimiz olmus😋😋

Ya benim 4 ay önce kuzenim doğum yaptı. Ona ne zaman gitsek çocuğu eşime veriyor gazını çıkart diye 🤣 eşim de sanki 40 yıllık çocuk bakıcısı gibi çıkartıyor. O yüzden eşime güveniyorum aslında ama tabi emin de değilim 🤣

Oyyy köpüşlerde sorun yok da kedolar tehlikeli ya. Beni de bizimkiler düşündürüyor. Ben de en azından 40 ı çıkana kadar bebiş uyurken odaya almayı düşünmüyorum hiç. Ama net bizimkilerde çığlık çığlığa bağırırlar. Benim için sorun değil aslında ama acaba bebiş uyanır mı ? O uyanmasa bile şimdi net evdeki aile büyükleri kediler bağırıyor diye söylenecekler 🤣 ben zaten lohusa olacağım 🤣🤣 allahım delirmelik🤣 senin tüyolarına çok ihtiyacım olacak 🤣
Ayy bir telaş da bizde var. Annem telefonla bile her seferinde taciz ediyor o köpekle nasıl olacak diye bizde kaldığında ne diyecek acaba tam çıldırmalık. Lohusalığıma da güvenmiyorum zaten heyheyliyim iyice kadını evden kovmam umarım 🤣 Gerçi bizim köpüş de hiç güven vermiyor abi olacaksın diyoruz ama her şeyi ağzına alıyor. Çocuğun eşyalarını yemezse iyidir 😔

Ayy bir telaş da bizde var. Annem telefonla bile her seferinde taciz ediyor o köpekle nasıl olacak diye bizde kaldığında ne diyecek acaba tam çıldırmalık. Lohusalığıma da güvenmiyorum zaten heyheyliyim iyice kadını evden kovmam umarım 🤣 Gerçi bizim köpüş de hiç güven vermiyor abi olacaksın diyoruz ama her şeyi ağzına alıyor. Çocuğun eşyalarını yemezse iyidir 😔
Benim annemlerin de kedisi var onlardan yana şüphem yok da eşimin ailesi kedileri pis buluyor. Evde çok tüy vs olduğu için devamlı çocuk olunca hep ağzına kaçacak diyip duruyor 🤣 ben de umarım lohusa lohusa kimseye bi şey demem 🤣

Kızlar kabızlık ve mide yanmasına ne gibi çözüm buldunuz artık gaviscon işe yaramıyor soda günde 2 içersem anca 🥴🥴🥴
Bir ara bendede oldu sol tarafınıza uzanıyor yada yatıyorsunuz değil mi ?oda bir etken diye okudum
Baharatlar çiğ soğan ekşi şeylerde beni son zamanlarda aşırı zorladı bunları yediğim an midemden duramıyorum
Bebişler büyüdü mide yanmalarıda normal yedikleriniz de etkiliyor

Kizlar ben bugün dogurdum bebis iyi bende eh işte ağrılar dışında iyi sayılırım:)
Sağlıkla büyüsün hayırlı olsun 🥰🥰🥰
Kızlar spinal anestezi oldum 2 saat sonrasında bol su (2 litre gibi) ve 3 bardak filtre kahveyle 2 bitter oranı en yüksek kare çikolata yedim. Anesteziden ötürü baş ağrım olmadı çok şükür.
Ben de komple filtre kahve ile devam ettim sadece omuzlarımda bi ağrı oldu onun da normal anestezi ağrısı olduğunu söyledi doktor
Kendime nazar değdirdim resmen, gece 2 saat memede kalmak istedi tok olmasına rağmen emmek istiyor. Sol memem artık yok arkadaşlar bundan sonrasını tek meme devam ediciim :KK14:
Benim de bugün 3 saat memede geçti sanırım bağlanma süreci biraz zor 🥲🥲🥲 memeler uçlarndan kopmaz inşallah diyorum
Bu arada sezaryen yapan kızçelere bir sorum var. Hastanede yanınızda size kim refakat etti ? Benim yanımda eşim kalmak istiyor ben de onun kalmasını istiyorum. Sonuçta bebeğim dünyadaki ilk gününde anne babası yanında olsun istiyorum. Bi de annemde panik atak var her şeye aşırı panikliyor 🤣 benim yanımda gamsız sakin birinin kalması daha iyi gibi düşündük. Acaba eşim yanımda kalsa benim ve bebişin bakımı ve ihtiyaçları konusunda yeterli olur mu ?
Eşim kaldı benim kuzum sağolsun şuan evde de her işi eşim yapıyo ben gündüz sadece emzirip dinleniyorum geceleri de o uyuyor desteksiz çocuk büyütmek der susarım 🥲🥲🥲🥲🥲
Kızlar hafif sarılık var yüzünde. Acile gitmeli miyiz Pazartesi kontrol var beklesek geç mi olur bilemedim gözlerinde yok henüz yüzü ve omzunda var ama
Kuzum bizim de harf uyuşmazlığı nedeniyle sarılık vardı doğuştan şuan kontrollü gidiyor çiş ve kaka takibi yapabilirsin maalesef emzirmekten başka çözüm de yok hiç merak etme bizimki bugün ölçüldü 14.5

Canım anneler
39+5 de doğduk biz 🥹🌸 Öğlen gelen nişan sonrası hiç durmadan hareket ettim.Yürüyüş haltım.Akşam kasılmalar inanılmaz arttı.Gece saat 12 de su geldi.Heöen hastaneye geçtik.Suni sancıya gerek yok 6 cm açılma var sancı geldikçe turun yere çök kakanı yapar gibi ıkın.Sen ımı dıkça bebek oturacak dedi.Velhasır 1.50 de nihayet koynumdaydı…Şimdi emikliyoruz.Allahım bu güzel duyguyu vakti gelince sağlıcakla hepinize yaşatsın…Anne olmak hem çok zormuş hem çok güzel…Ama onu kollarına alınca herşey geçiyormuş…Her sancınızda ona yaklaştığınızı hayal edin ❣️🙏 Minicik Herşeyi inanılmaz bir mucize 🥹

Canım anneler
39+5 de doğduk biz 🥹🌸 Öğlen gelen nişan sonrası hiç durmadan hareket ettim.Yürüyüş haltım.Akşam kasılmalar inanılmaz arttı.Gece saat 12 de su geldi.Heöen hastaneye geçtik.Suni sancıya gerek yok 6 cm açılma var sancı geldikçe turun yere çök kakanı yapar gibi ıkın.Sen ımı dıkça bebek oturacak dedi.Velhasır 1.50 de nihayet koynumdaydı…Şimdi emikliyoruz.Allahım bu güzel duyguyu vakti gelince sağlıcakla hepinize yaşatsın…Anne olmak hem çok zormuş hem çok güzel…Ama onu kollarına alınca herşey geçiyormuş…Her sancınızda ona yaklaştığınızı hayal edin ❣️🙏 Minicik Herşeyi inanılmaz bir mucize 🥹
Yaa maşallah sizeee ilk vajinal dogumumuz geldi sanırım dimii 😍 gözünüz aydın, rabbim size bağışlasın, ömrü bahtı güzel olsun ❣️

Canım anneler
Saglıkla büyütün🤲 çok güzel ilerlemişsiniz tebrik ederim 🌸

Back
X