- 12 Aralık 2013
- 928
- 3.151
- 313
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.201
Ya inşallah bi de kilo alımı az diye iyice panikledimBence güzel emmiş bebişin ondan. Sütün devamı gelir merak etme.
Ay ne bileyim bi anda göğüsler yumuşayınca dedim naneyi yedik şimdi ama sağımda süt geliyo acaba oğluş mu içemiyoDoğumdan sonra vücut alışınca zaten o şekilde yumuşuyor göğüsler ilk zamanki gibi semsert kalmıyor benim de öyle şu an ama sütümde azalma yok.
Diğer oğlumu da 2 yaşına kadar emzirdim gayet yumuşaktı. Anca çok uzun zaman emzirmezsem sertleşirdi.
Böyle düşünüp kendini strese sokma o yüzden
Çok teşekkür ederim kızlar valla içimi rahatlattınız gerçektenCanım memeler yumuşar zaman içinde hatta yumuşak meme iyidir süt daha yağlı oldu memeler terbiye oldu oturdu demek. İçin rahat olsun
Aynı arkadaşım inan yaşadıklarımız birebir aynı. Sürekli kaka çiş görüyorum ama bebek kilo almıyo ben de emzirip sağdım 35 cc de benden çıktı acaba dedim bebek küçük de ememiyo ben emdi sanıp yorgunluktan uyuyan çocuğa doydu mu diyorumBiz seninle benzer şeyler yaşıyoruz. Benim oğluşun kilo kaybınıda beğenmedi doktorlar çok buldular aslında artışa geçti ama hala doğum kilosunun üstüne çıkmadı diye kontrolleri devam ettiriyorlar. Ayrıca sütümde aynı tarif ettiğin gibi. Bugn malt içeceği ve süt çayı aldım. Düne kadar çocuk emmesede ağzına süt aktığı için sadcee yutmak zorunda kaldığo için bugn yumuşak meme olunca emmeye çabalamk istemiyo sinirleniyo. Sütüm varmı var. Çocuk kilo almıyo bana sinir basıyo herşey yolunda gitmiyo gibi. Günde 5-6 bez net kakalı bezimiz var. Doymasa yapmaz diye düşünüyorum. Kafam çorba resmen. Bi sıkıntı bitip biri başlıyo sanki. Zaten göğüs ucumunda biri yara ekstra canım acıyo. Bugn emzirdikten sonra sağdım bu arada 40 ml civarı çıktı demekki süt var göğüs yumuşak olsada diye bi nebze rahatladım. Kızlar terbiye oluyo yazmışlar inş öyledir. Bide acaba bnm bebenin metabolizmamı hızlı? Çok bez kirletiyo gibi geliyo bana. Sizlerde durumlar nasıl?
Yok ya çok büyük sevmedim benMalesef ben de şuan 95 takmaya başladım tam oluyoremzirme döneminde 100 olur diyorlar. Büyük göğüslü olmak kötü bir şey değil ama 95 beden de değil yaniiiii bi de ben 150 yim halimi düşün
Benimkide tam 100 beden ama hamileliğin başlarında büyüdü benim göğüs ama o zaman bu kadar sırtım agrimiyodu büyük ihtimalle göbekten yatamıyoruz kalkamıyoruz ondan bu kadar agriyoBenimki de oluyor anlık rahatlıyorum ama sürekli ağrım var bu nasıl olabilir yaa sizinkiler kaç beden
evet ya taşıyamıyorum zaten 100 beden oldu seninki kaç benimki iyice babanne memeliğine veriliyor
benim de hem sırt hem bel aşağı kısımlar da bebekler soyundaki o eski rahatlığımı özledim ya oturabilmek bile ne kadar lüksmüş gerçekten insan elindekinin kıymetini kaybedince anlıyor
İlk doğumun mu olacak senindeBu arada yine parmaklandım bu da böyle bi bilgi
Ay benimde hele şu sıcaklarda sere serpe yatmakSezaryen olan kızlara bi sorum var. Biz doğumdan ne kadar zaman sonra yüz üstü yatabileceğizgerçekten hamilelikte en özlediğim şey bu
Bende e bebekten emzirme sütyeni aldım normalde 80-85 takıyordum evdekiler olmuyor diye 90 aldım çok bi fark görerekYok ya çok büyük sevmedim ben
Gaz krizine girdiyse kısır döngüdeysek yada dışardaym ve o an emziremeyeceksem veriyorum ben. Devamlı değil.Biz 3 gündür belli bir saatte bu moda giriyoruz süt üretmeye fırsat vermiyor sürekli meme... 40 çıksın emzik başlayacağım.
Sahi genel sorayım emzik başlayan oldu mu?
Sezeryana girerkende çıkarkende karnıma dokundum. Bi daha tekmeleri hissetmeyecek olmak çk değişik bi his çıkıncada karnında bi kıpırtı yk bişey yolunda gitmiyomuş gibi. Dikiş yerinde (sezeryan) hissizlik var bende aynada berbat gözüküyo ama biliyorumki zamanla toparlıycaz. 9 ayda büyüdü 6 haftada küçülecek rahim.Kızlar kimse doğurduktan sonra ki karnının hissinden bahsetmedi ya bi anlatın nasıl oluyor ?
Valla dikişlerden ötüri sorarsan 3-4 gün yeter. Ama göğüsler şiş ve sütlü daha bi süre yatamayız gibiSezaryen olan kızlara bi sorum var. Biz doğumdan ne kadar zaman sonra yüz üstü yatabileceğizgerçekten hamilelikte en özlediğim şey bu
Erkek bebekte gaz olayı genelde oluyor zaten. Gazını çıkartmakta bende zorlanıyorum. Sarılık olayı bizdede var. Hem AB0 uyumsuzluğumuz hemde rh uyumsuzluğumuz var bebekle. Riski daha çok arttırıyor ama çk şükür iyiye gidiyoruz gibi gözlemledim. Doğduğundan beri 2 saatte bir emziriyorum daha çabuk atsn sarılığı diye. yoruldum inanki. İnş herşey bi an önce yoluna girer. Laktoz hassasiyetini bnde düşündümYa inşallah bi de kilo alımı az diye iyice panikledim
Ay ne bileyim bi anda göğüsler yumuşayınca dedim naneyi yedik şimdi ama sağımda süt geliyo acaba oğluş mu içemiyo
Çok teşekkür ederim kızlar valla içimi rahatlattınız gerçekten
Aynı arkadaşım inan yaşadıklarımız birebir aynı. Sürekli kaka çiş görüyorum ama bebek kilo almıyo ben de emzirip sağdım 35 cc de benden çıktı acaba dedim bebek küçük de ememiyo ben emdi sanıp yorgunluktan uyuyan çocuğa doydu mu diyorum
Bizimki de sürekli bez kirletiyo sarılığı atıyo diye de seviniyorum bi yandan, bi yandan da laktoz hassasiyeti mi var acaba diyorum sürekli karnı gargur çünkü ama sinirleniyo şuan yumuşak göğüste emmiyo sağıp biberonla veriyorum kolik biberonu olmasına rağmen gaz yaptı benim meme ucu büyük hiç ağızdan gaz olmuyodu
Sıcak kompres yumuşatıyor daha iyi sağılıyor cnm. Allah yardımcın olsun.Kızlar biliyorsunuz bebeğim yoğun bakımda ona süt sağıp göndermek zorundayım
Manuel pompa ile yaptım ama bir işe yaramadı şimdi elektrikli süt sağma cihazına geçtim fakat yine de çok az miktarda çıkıyor süt dinlenmeye çalışıyorum uyuma su süt vs bir sürü şey yiyorum süt olsun diye ama gün içerisinde sağım sadece 30 ml var yok
Ama göğüslerim çok sert taş gibi sanki içerisinde varda gelmiyor
Ne yapabilirim şimdi daha fazla gelmesi için
3kg yu gecerse alırlar gecmezse bekletır beklkı kuzucum.3kg yu gormek ıstıyorlar cıgerlerı acısından.hadı ınsallah hayırlı haberlerını beklıyorumKuşum tam netleşmeden sana yazmak istemedim söylemiştim durumu biliyorsun zaten tıp fakültesine gittik orda da işte kaydimizi yaptik tm 38 gel dediler o gün mü alınır sonraki gün mü bilmiyorum ama ful dinlenme modundayim kanama riski var diye bakalım hayırlısı bir hafta önce 2700 çıkmıştı kilosu Dr iyi haftasıyla uyumlu dedi ama şuan erken daha en azından kuveze girmesin diye bekletti beni tabi acil durum olursa hemen gel dediler bende bişey olmasın diye çok dikkatli bir şekilde geçiriyorum günleri ama inan bende de artık pil bitmek üzere ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum nefes beni de zorluyor bir haftam kaldi bu süreci de sıkıntısız geçirsem inşallah sonrası güzel olur
Canm görünce boş gecmek ıstemedım,ılk zamanlar oluyor öyle.sen sıcak suyla banyo yap goguslerıne bol masaj yap,bıde sureklı sagım yap guclu bır makıne ile.manuel pek ıse yaramaz.ılk sutler bıraz katı oldugu ıcın zor ınıyor genelde.bebegınede en kısa surede kavusmanı dılerımKızlar biliyorsunuz bebeğim yoğun bakımda ona süt sağıp göndermek zorundayım
Manuel pompa ile yaptım ama bir işe yaramadı şimdi elektrikli süt sağma cihazına geçtim fakat yine de çok az miktarda çıkıyor süt dinlenmeye çalışıyorum uyuma su süt vs bir sürü şey yiyorum süt olsun diye ama gün iiçerisinde sağım sadece 30 ml var yok
Ama göğüslerim çok sert taş gibi sanki içerisinde varda gelmiyor
Ne yapabilirim şimdi daha fazla gelmesi için
Yok yok benim hamilelik öncesi 80-85 arasıydı. 80 iyi bence dahası yoruyor beniYok ya çok büyük sevmedim ben
Aiyyy dikişlerden ötürü sormuştum ama göğüsleri hiç hesaba katmamıştım tühGaz krizine girdiyse kısır döngüdeysek yada dışardaym ve o an emziremeyeceksem veriyorum ben. Devamlı değil.
Sezeryana girerkende çıkarkende karnıma dokundum. Bi daha tekmeleri hissetmeyecek olmak çk değişik bi his çıkıncada karnında bi kıpırtı yk bişey yolunda gitmiyomuş gibi. Dikiş yerinde (sezeryan) hissizlik var bende aynada berbat gözüküyo ama biliyorumki zamanla toparlıycaz. 9 ayda büyüdü 6 haftada küçülecek rahim.
Valla dikişlerden ötüri sorarsan 3-4 gün yeter. Ama göğüsler şiş ve sütlü daha bi süre yatamayız gibibeni sırtüstü yatmak bile çok rahatlattı. Bi sağ bi sol yetmiyordu bana belim sırtım yanlarım çk ağrıyordu hafifledim rahatladım inanki. Allah hamilelere yardım etsn ben kurtuldum sizide kurtarsın kolaylıkla sağlıkla.
Erkek bebekte gaz olayı genelde oluyor zaten. Gazını çıkartmakta bende zorlanıyorum. Sarılık olayı bizdede var. Hem AB0 uyumsuzluğumuz hemde rh uyumsuzluğumuz var bebekle. Riski daha çok arttırıyor ama çk şükür iyiye gidiyoruz gibi gözlemledim. Doğduğundan beri 2 saatte bir emziriyorum daha çabuk atsn sarılığı diye. yoruldum inanki. İnş herşey bi an önce yoluna girer. Laktoz hassasiyetini bnde düşündümnasıl anlarızki?
Sıcak kompres yumuşatıyor daha iyi sağılıyor cnm. Allah yardımcın olsun.
Aynen göğüslerden dolayı daha bir süre yüzüstü yatamıyor insanAiyyy dikişlerden ötürü sormuştum ama göğüsleri hiç hesaba katmamıştım tühbi de onlar çıktı başımıza
İyi daha doğurmadıVaalbara naptı acaba ya kim iletişimde onunla bize de yazsın merak ediyoruz
Biz 37+5 2600 doğduk kuvöze almadılar kilo ile ciğer gelişiminin pek ilgisi yok3kg yu gecerse alırlar gecmezse bekletır beklkı kuzucum.3kg yu gormek ıstıyorlar cıgerlerı acısından.hadı ınsallah hayırlı haberlerını beklıyorumdualarım senınle ben karın doyurma mesaısındeyım uykuyu unut artık
Erkek bebekte gaz olayı genelde oluyor zaten. Gazını çıkartmakta bende zorlanıyorum. Sarılık olayı bizdede var. Hem AB0 uyumsuzluğumuz hemde rh uyumsuzluğumuz var bebekle. Riski daha çok arttırıyor ama çk şükür iyiye gidiyoruz gibi gözlemledim. Doğduğundan beri 2 saatte bir emziriyorum daha çabuk atsn sarılığı diye. yoruldum inanki. İnş herşey bi an önce yoluna girer. Laktoz hassasiyetini bnde düşündümnasıl anlarızki?
Oda herkes gibi tüm tuşlara basıyorVaalbara naptı acaba ya kim iletişimde onunla bize de yazsın merak ediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?