- 21 Ekim 2024
- 1.997
- 4.861
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.221
Bel de sırtta ama bebek belde meme arkası ne alaka bilmiyorum inşAllah öyledirBenimkide tam 100 beden ama hamileliğin başlarında büyüdü benim göğüs ama o zaman bu kadar sırtım agrimiyodu büyük ihtimalle göbekten yatamıyoruz kalkamıyoruz ondan bu kadar agriyo
ivetttt inş öyle olcak olmasını bekliyorumİlk doğumun mu olacak seninde
tek istediğim küçülmesi ben zaten dolu bi 85tim 100 babaanneye kayıyorBende e bebekten emzirme sütyeni aldım normalde 80-85 takıyordum evdekiler olmuyor diye 90 aldım çok bi fark görerekama olmadı bile internetten 100 beden sipariş verdim sıkmaması için bakalım bende büyük meme sevmiyorum ya
çok güzel anlatmışsınGaz krizine girdiyse kısır döngüdeysek yada dışardaym ve o an emziremeyeceksem veriyorum ben. Devamlı değil.
Sezeryana girerkende çıkarkende karnıma dokundum. Bi daha tekmeleri hissetmeyecek olmak çk değişik bi his çıkıncada karnında bi kıpırtı yk bişey yolunda gitmiyomuş gibi. Dikiş yerinde (sezeryan) hissizlik var bende aynada berbat gözüküyo ama biliyorumki zamanla toparlıycaz. 9 ayda büyüdü 6 haftada küçülecek rahim.
Valla dikişlerden ötüri sorarsan 3-4 gün yeter. Ama göğüsler şiş ve sütlü daha bi süre yatamayız gibibeni sırtüstü yatmak bile çok rahatlattı. Bi sağ bi sol yetmiyordu bana belim sırtım yanlarım çk ağrıyordu hafifledim rahatladım inanki. Allah hamilelere yardım etsn ben kurtuldum sizide kurtarsın kolaylıkla sağlıkla.
Erkek bebekte gaz olayı genelde oluyor zaten. Gazını çıkartmakta bende zorlanıyorum. Sarılık olayı bizdede var. Hem AB0 uyumsuzluğumuz hemde rh uyumsuzluğumuz var bebekle. Riski daha çok arttırıyor ama çk şükür iyiye gidiyoruz gibi gözlemledim. Doğduğundan beri 2 saatte bir emziriyorum daha çabuk atsn sarılığı diye. yoruldum inanki. İnş herşey bi an önce yoluna girer. Laktoz hassasiyetini bnde düşündümnasıl anlarızki?
Sıcak kompres yumuşatıyor daha iyi sağılıyor cnm. Allah yardımcın olsun.
beni de yoruyor ayrıca 100 bebek için büyük değilmi kafasına gelse ağrırYok yok benim hamilelik öncesi 80-85 arasıydı. 80 iyi bence dahası yoruyor beni
Aiyyy dikişlerden ötürü sormuştum ama göğüsleri hiç hesaba katmamıştım tühbi de onlar çıktı başımıza
Hamileliğin başında aşırı gaz problemim oluyordu ağrısından duramıyordum nerdeyse. Laktozu tamamen kestim. Laktozsuz süt yoğurt peynir hatta kefir bile satılıyor marketlerde. Tüm sorunum geçti. Özellikle doğumdan sonra da hiç laktozlu bir şey tüketmeyi düşünmüyorum bebeğe de gaz olmasın diye. Bi dene istersen kuzum. Denemeden bilemezsin
Ilık duş ve masaj diye okumuştum canım Rabbim yardımcın olsunKızlar biliyorsunuz bebeğim yoğun bakımda ona süt sağıp göndermek zorundayım
Manuel pompa ile yaptım ama bir işe yaramadı şimdi elektrikli süt sağma cihazına geçtim fakat yine de çok az miktarda çıkıyor süt dinlenmeye çalışıyorum uyuma su süt vs bir sürü şey yiyorum süt olsun diye ama gün içerisinde sağım sadece 30 ml var yok
Ama göğüslerim çok sert taş gibi sanki içerisinde varda gelmiyor
Ne yapabilirim şimdi daha fazla gelmesi için
Yok anca boş bel ağrısı çekiyorum bebek yooookherkes bebişine kavuşmuş hayata adapte olmuşkendoguramayan kaderdaşlarım sizede Günaydın
Ne yaparsan yap gelesi yoksa gelmiyor tatlım onu bi netleştirelimYok anca boş bel ağrısı çekiyorum bebek yooook
Belki süt alerjisi falan vardır. Bazı bebeklerde annenin yediği içtiği süt ürünlerinden alerji olabiliyor o zaman da çok ve mukuslu kaka yapıyorlar. Ama 5-6 bez kakalı çok da değil. Sürekli ıkındıkları için kaka çıkıyoBiz seninle benzer şeyler yaşıyoruz. Benim oğluşun kilo kaybınıda beğenmedi doktorlar çok buldular aslında artışa geçti ama hala doğum kilosunun üstüne çıkmadı diye kontrolleri devam ettiriyorlar. Ayrıca sütümde aynı tarif ettiğin gibi. Bugn malt içeceği ve süt çayı aldım. Düne kadar çocuk emmesede ağzına süt aktığı için sadcee yutmak zorunda kaldığo için bugn yumuşak meme olunca emmeye çabalamk istemiyo sinirleniyo. Sütüm varmı var. Çocuk kilo almıyo bana sinir basıyo herşey yolunda gitmiyo gibi. Günde 5-6 bez net kakalı bezimiz var. Doymasa yapmaz diye düşünüyorum. Kafam çorba resmen. Bi sıkıntı bitip biri başlıyo sanki. Zaten göğüs ucumunda biri yara ekstra canım acıyo. Bugn emzirdikten sonra sağdım bu arada 40 ml civarı çıktı demekki süt var göğüs yumuşak olsada diye bi nebze rahatladım. Kızlar terbiye oluyo yazmışlar inş öyledir. Bide acaba bnm bebenin metabolizmamı hızlı? Çok bez kirletiyo gibi geliyo bana. Sizlerde durumlar nasıl?
Ben daha yeni yeni yatıyorum ama eskisi gibi rahat olmuyor hiçSezaryen olan kızlara bi sorum var. Biz doğumdan ne kadar zaman sonra yüz üstü yatabileceğizgerçekten hamilelikte en özlediğim şey bu
Bende istemiyorum bende hiç istemiyorumNe yaparsan yap gelesi yoksa gelmiyor tatlım onu bi netleştirelim41.görmek istemiyorum
Bu çarşamba mııııı pekiBende istemiyorum bende hiç istemiyorumzaten gelmezse çarşamba gecesi ilaçla baslatıcam dedi
Aynen göğüslerden dolayı daha bir süre yüzüstü yatamıyor insan
Yıkıldım şu anBelki süt alerjisi falan vardır. Bazı bebeklerde annenin yediği içtiği süt ürünlerinden alerji olabiliyor o zaman da çok ve mukuslu kaka yapıyorlar. Ama 5-6 bez kakalı çok da değil. Sürekli ıkındıkları için kaka çıkıyo
Ben daha yeni yeni yatıyorum ama eskisi gibi rahat olmuyor hiç
Gaz krizine girdiyse kısır döngüdeysek yada dışardaym ve o an emziremeyeceksem veriyorum ben. Devamlı değil.
Sezeryana girerkende çıkarkende karnıma dokundum. Bi daha tekmeleri hissetmeyecek olmak çk değişik bi his çıkıncada karnında bi kıpırtı yk bişey yolunda gitmiyomuş gibi. Dikiş yerinde (sezeryan) hissizlik var bende aynada berbat gözüküyo ama biliyorumki zamanla toparlıycaz. 9 ayda büyüdü 6 haftada küçülecek rahim.
Valla dikişlerden ötüri sorarsan 3-4 gün yeter. Ama göğüsler şiş ve sütlü daha bi süre yatamayız gibibeni sırtüstü yatmak bile çok rahatlattı. Bi sağ bi sol yetmiyordu bana belim sırtım yanlarım çk ağrıyordu hafifledim rahatladım inanki. Allah hamilelere yardım etsn ben kurtuldum sizide kurtarsın kolaylıkla sağlıkla.
Erkek bebekte gaz olayı genelde oluyor zaten. Gazını çıkartmakta bende zorlanıyorum. Sarılık olayı bizdede var. Hem AB0 uyumsuzluğumuz hemde rh uyumsuzluğumuz var bebekle. Riski daha çok arttırıyor ama çk şükür iyiye gidiyoruz gibi gözlemledim. Doğduğundan beri 2 saatte bir emziriyorum daha çabuk atsn sarılığı diye. yoruldum inanki. İnş herşey bi an önce yoluna girer. Laktoz hassasiyetini bnde düşündümnasıl anlarızki?
Sıcak kompres yumuşatıyor daha iyi sağılıyor cnm. Allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim canımCanm görünce boş gecmek ıstemedım,ılk zamanlar oluyor öyle.sen sıcak suyla banyo yap goguslerıne bol masaj yap,bıde sureklı sagım yap guclu bır makıne ile.manuel pek ıse yaramaz.ılk sutler bıraz katı oldugu ıcın zor ınıyor genelde.bebegınede en kısa surede kavusmanı dılerım
Teşekkür ederim kızlarIlık duş ve masaj diye okumuştum canım Rabbim yardımcın olsun
Canım bebeğin nasıl bir gelişme var mıKızlar biliyorsunuz bebeğim yoğun bakımda ona süt sağıp göndermek zorundayım
Manuel pompa ile yaptım ama bir işe yaramadı şimdi elektrikli süt sağma cihazına geçtim fakat yine de çok az miktarda çıkıyor süt dinlenmeye çalışıyorum uyuma su süt vs bir sürü şey yiyorum süt olsun diye ama gün içerisinde sağım sadece 30 ml var yok
Onu tam anlamadım yaBu çarşamba mııııı peki
Kız dünden beri merak konusu senin hangi gün gideceğin nasıl bilmezsinOnu tam anlamadım ya
Canim arkadaslarim soylemis ama bende ayni seyi yasadim tas gibi oldu goguslerim. Mastit olcam diye korktum hatta. Dusta masaj yaptim. Sonrada lahana yapragini dolaba koyup soguttuktan sonra gogsume koydum. Odemi alsin diye. Sagim yaparkende hazirlik modunda once biraz baslattim. Gelmeye baslayinca sagim moduna aldim. O siradada goguslerime masaja devam ettim. Sonra gelmeye basladi. Hangisinden fayda gordum bilmiyorum ama dene sende bi.Kızlar biliyorsunuz bebeğim yoğun bakımda ona süt sağıp göndermek zorundayım
Ayyy hic bekleme bende oyle bekledim kefir kayisi yesil cay rezene falan. 5. Gunde evde yaptigim fitil ise yaramadi hastanede lavman yaptilar oyle rahatladim. Bir an once ya fitil ya lavman al evde yap bekledikce gelmiyor daha kotu oluyor.Kızlar sezaryenden sonra lamasız ne zaman tuvalete çıkabildiniz zeytinyağı içtim kayısı yedim ama yinede olmadı bugün 3.gün
Hahahahhahaha suni sancı ile dimi başlatayacakOnu tam anlamadım ya
Hangi damla iyi geldi yazar mısın bacım bilgi olsunBugun kontrol vardi doktor bir damla yazdi bakalim insallah fayda eder
Bu kadar erken yasayacagimizi sanmiyordum hic bunlari hani bebekler 18 saat uyuyordu kandirildik
İlk günler pompa ile gelmesi zor oluyor zaten. Damla damla bile gelse normal. Süt artırıcı olarak en çok bilinen şey su içmek, ve sık sık sağım, haricinde zaten masaj, duş vs onlar yazılmış. Bunların dışında kendine iyi gelen bir şeyler yapmaya çalışabilirsin. Bebişinin kıyafetlerini falan sev, videoları falan varsa izleyebilirsin geleceği zaman neler yapacağınızı düşün. Bebek ağlama sesi de süt oluşumunu tetiklermiş bu arada. İnş en kısa sürede de kavuşursunuz.Kızlar biliyorsunuz bebeğim yoğun bakımda ona süt sağıp göndermek zorundayım
Günaydınlar, bu sıcaklarda hamile olan arkadaşlarımherkes bebişine kavuşmuş hayata adapte olmuşkendoguramayan kaderdaşlarım sizede Günaydın
Ay hadi bakalım öyle ya da böyle son zamanlar inşBende istemiyorum bende hiç istemiyorumzaten gelmezse çarşamba gecesi ilaçla baslatıcam dedi
Ben onu düşünmek istemiyorum kendi sancısıyla gelsin istiyorum o yüzden hiç dillendirmiyorumKız dünden beri merak konusu senin hangi gün gideceğin nasıl bilmezsin
ilaçla rahime konuluyormuş o başlatıyormuşHahahahhahaha suni sancı ile dimi başlatayacak
dua edinde kendi sancısıyla gelsin inş müdahale istemiyorumİlk günler pompa ile gelmesi zor oluyor zaten. Damla damla bile gelse normal. Süt artırıcı olarak en çok bilinen şey su içmek, ve sık sık sağım, haricinde zaten masaj, duş vs onlar yazılmış. Bunların dışında kendine iyi gelen bir şeyler yapmaya çalışabilirsin. Bebişinin kıyafetlerini falan sev, videoları falan varsa izleyebilirsin geleceği zaman neler yapacağınızı düşün. Bebek ağlama sesi de süt oluşumunu tetiklermiş bu arada. İnş en kısa sürede de kavuşursunuz.
Günaydınlar, bu sıcaklarda hamile olan arkadaşlarımdün bir iki saat dışarıda zaman geçirdim kendime gelemedim bütün akşam
Ay hadi bakalım öyle ya da böyle son zamanlar inş
Benim ilk günlerde böyle olduğunda sıcak suyun altında göğüslere masaj yapıp yumuşatmıştım. Yukardan uçlara doğru sıkarak ittir sütü çıkınca da makinanın masaj ayarıyla başlayıp sağıma geçtim sonra elle de sağdım biraz uzun sürmüştü 2 meme ama bu şekilde yumuşatmıştımKızlar biliyorsunuz bebeğim yoğun bakımda ona süt sağıp göndermek zorundayım
Dogum ücretine dahil mi bilgin varmıilaçla rahime konuluyormuş o başlatıyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?