- 24 Temmuz 2024
- 2.036
- 6.069
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.261
Galiba bende istiycem bakalım sancılar nasıl olacak ona göre doktora söylerimUzasın en fazla 7-8saat ben kabulüm
Nilüfer Doruk hastanesine gidiyorum. Ayşenur Kaya doktorumun adı. Hamilelikten unutkanlık devasa boyuta ulaştı kusura bakma hatırlamıyorum ama Bursa'da mıydın sen de? 26. haftamda kendi doktorum düşük yapacaksın vs diyerek korkutunca bu doktoru bulmuştum ve beni rahatlatmak için detaylıca ilgilenmişti anlatmıştı içimi rahatlatmıştı çok şükür problemsiz bu haftalara geldik. Çok tatlı dilli bir doktor ve instagram hesabına bakarsan normal doğumu destekliyor çabalıyor. Bursa'daysan belki bir şekilde yardımı dokunabilir gitmeni öneririm. İnşallah gönlünden ne geçiyorsa onu yaşatsın Allah, hayırlı doğum diliyorum canım. Hastalığın için de çok geçmiş olsun, ben sezeryan düşündüğüm için çok korkuyorum hastalanmaktan. İnşallah toparlarsın bir an önceBursa'daydın sanırım hangi hastaneye gidiyosun canım bende 38 oldum bugün bebeğim ters pozisyonda yan yatıyomuş iki ayrı dr da sezeryan dedi bu hafta da dönmezse gün verecek ve aksi gibi çok fena grip oldum kansızlık da cabası napıcam ne edicem düşünüp duruyorum
Demek bunların bi aktif modu var. O saat gelince çıldırıyorlar.Ahh kuzucum benim
Yaa ayni kaos bizim evdede vardi dun gece. Cildirmis gibi memeye saldiriyor kafasini oyle atiyor ki saga sola bir sakatlik cikacak diye odum koptu. Iki gram ya uyudu ya uyumadi. Ciglik atacaktim bi ara. Stresten bir kutu lokum yedim bitirdim
Benim bugün 6. Gün. İlk günler bordo kırmızı geldi. Dün bugün dediğin gibi sanki suyla karışık seyreltilmiş acık kırmızı-pembe gibi. Bu demek değil ki kanama bitiyor.Kızlar kanamanız ne durumda? Benim birkaç gündür hafif pembe açık renkliydi bugün biraz yoğun kırmızı renkte endişelenmeli miyim?
Gel bacım sarılayımYa ben kahve içtim 3 fincan ondan oluyor sandım herkeste oluyormuş. Gecenin en tatlı saatinde 2-4.30 arası emiyor uyuyor yatırıyorum 2 dk geçmeden ağlayıp aranıyor. 5-6 kez aynı şey oldu nasıl bu kadar emebilir anlamıyorum ben yoruldum o yorulmadı. Evdekiler de uyuyor diye uyandırmadım çişe bile gitmeye vaktim olmadı çok zorlaştı bizim gece rutini...
Sadece peynir yoğurt yiyorum. Süt sevmem bile. Ama onlar da etki ediyorsa keseyimCanım karnına hafif hareketlerle saat yönünde masaj yapabilirsin kolik masajı olarak aratırsan çıkar.
Probiyotik damlalar var bağırsak rahatlatıcı birisi biogaia mesela ama daha bebek hem küçük hem de kolik olacaksa malesef yeterli gelmiyor.
Senin beslenme şeklinle de alakalı belki laktoz alerjisi olabilir süt ve süt ürünü olan ürünleri tüketiyosan tükmetmemeye çalış.
Biliyorum hastanede stres üzüntü zor belki beslenmene dikkat edemiyosun. Ayaklarını sıcak tut. Senin aldığın ufacık üşütme bebeği etkiler
Bebeğim hastanede iken benim göğüslerim acayip sis ve sertti. İki gündür beraberiz, yumuşak ve sönük. Ama sıkıyorum süt var.Kızlar benim göğüslerim bi anda söndü resmen bomboş kaldı sütüm kesilmiş gibi aynı napabilirim ben şimdi panik halindeyim
İlk doğumda aynı günün gecesi, bu doğumda ertesi gün akşam gazla beraber WC ye çıktımKızlar sezaryenden sonra lamasız ne zaman tuvalete çıkabildiniz zeytinyağı içtim kayısı yedim ama yinede olmadı bugün 3.gün
Ah canım benimTeşekkür ederim canım
Makinam çekiyor aslında güçlü iki saatte bir sağım yapıyorum ama az geliyor süt
Devam edeceğim sürekli umarım kısa sürede artar
Teşekkür ederim kızlar
Hergün duş alıyorum elimle arada masaj da yapıyorum
Başka ne yapacağımı bilemedim
Kızlar sezaryenden sonra lamasız ne zaman tuvalete çıkabildiniz zeytinyağı içtim kayısı yedim ama yinede olmadı bugün 3.gün
Sab simplex canimHangi damla iyi geldi yazar mısın bacım bilgi olsun
O kadar özledim ki tek bir gün kaldı o günde çektiğim fotoğraflara bakıp duruyorumİlk günler pompa ile gelmesi zor oluyor zaten. Damla damla bile gelse normal. Süt artırıcı olarak en çok bilinen şey su içmek, ve sık sık sağım, haricinde zaten masaj, duş vs onlar yazılmış. Bunların dışında kendine iyi gelen bir şeyler yapmaya çalışabilirsin. Bebişinin kıyafetlerini falan sev, videoları falan varsa izleyebilirsin geleceği zaman neler yapacağınızı düşün. Bebek ağlama sesi de süt oluşumunu tetiklermiş bu arada. İnş en kısa sürede de kavuşursunuz.
Günaydınlar, bu sıcaklarda hamile olan arkadaşlarımdün bir iki saat dışarıda zaman geçirdim kendime gelemedim bütün akşam
Ay hadi bakalım öyle ya da böyle son zamanlar inş
Sağol Laydcim hemen sıcak su torbası doldurdum verdim göğüslerimin üstüneDemek bunların bi aktif modu var. O saat gelince çıldırıyorlar.
Benim bugün 6. Gün. İlk günler bordo kırmızı geldi. Dün bugün dediğin gibi sanki suyla karışık seyreltilmiş acık kırmızı-pembe gibi. Bu demek değil ki kanama bitiyor.
Lohusalık uzun. Rahmin tam olarak sökülmesi zaman alır. Tekrar kırmızıya dönmesi normal.
Benim önceki doğumumda böyle düzensiz sürdü. Bi azaldı bi cogaldı. Bi kesildi bi başladı. Sanırım 20 güne gibi tamamen bitti.
Gel bacım sarılayım
Dün gece 10dan sabah ezan okunana kadar bu tempoda idi. Gözlerim yapanıyor. Emzirirken başım düşüyor. Bu sefer ayağa kalktım yürüyorum ayakta emziriyorum. Bu sefer dizlerimin bağı çözüldü iki kez.Çok korktum. Bebeğin başına bi kaza gelecek diye.Demek araba sürerken birden uyuyakalanlar bunu yaşıyor. Sabahı nasıl edeceğim dedim. Zerre takatim yok. Ama sabaha erdim.
Kapıları da kapattım eşime kızıma ses gitmesin diye. Buna rağmen kızım duymuş. Geldi yardım edeyim diyor. Dedim ki, annem sen git yat. Eşimse ta sabah namazda geldi yanıma. Nasıl geçti gece dedi. Kapıyı neden örttün dedi. Dilimin ucuyla cevap verdim. Sızmışım artık
Sadece peynir yoğurt yiyorum. Süt sevmem bile. Ama onlar da etki ediyorsa keseyim
Bebeğim hastanede iken benim göğüslerim acayip sis ve sertti. İki gündür beraberiz, yumuşak ve sönük. Ama sıkıyorum süt var.
İlk doğumda aynı günün gecesi, bu doğumda ertesi gün akşam gazla beraber WC ye çıktım
Sezaryende özellikle kabız olmaktan Allah korusun, henüz yeni yara yerleri. Dikişlere bi zarar gelebilir.
Dr taburcu reçetesine bi ilaç yazmış. Kabızlık hissedersen iç dedi.
Eki Görüntüle 3614045
Ah canım benim
Elle sağımda sıcak uygulama iyi gelmişti bana. Isıtılmış bi havlu yada sıcak su torbasıyla bi 5-10 dk göğsüne kompres yapabilirsin. Kanallar yumuşasın, açılsın
Teşekkür ederim canım deniyorum her sağmada masaj yapıyorum umarım her denediğim işe yarar kısa süredeBenim ilk günlerde böyle olduğunda sıcak suyun altında göğüslere masaj yapıp yumuşatmıştım. Yukardan uçlara doğru sıkarak ittir sütü çıkınca da makinanın masaj ayarıyla başlayıp sağıma geçtim sonra elle de sağdım biraz uzun sürmüştü 2 meme ama bu şekilde yumuşatmıştım
Bugün göremedim onu haftasonu yasak yarın görmeye gideceğiz inşallah doktordan bilgi alacağız bize herhangi bir bilgi verilmiyor hafta içi gelip bilgi alabilirsiniz denildiCanım bebeğin nasıl bir gelişme var mı
Tez vakitte sağlıcakla kavuşun.Allahım o güzel günü tez getirsin amin…Teşekkür ederim canım deniyorum her sağmada masaj yapıyorum umarım her denediğim işe yarar kısa sürede
Bugün göremedim onu haftasonu yasak yarın görmeye gideceğiz inşallah doktordan bilgi alacağız bize herhangi bir bilgi verilmiyor hafta içi gelip bilgi alabilirsiniz denildi
İki gün önce ağır antibiyotik ile başlanmış tedavisine çünkü bütün değerler çok düşük olduğu için bekletip riske atmak istememişler
Yarına güzel haberler alayım inşallah tek duam o
Amin çok sağol canımTez vakitte sağlıcakla kavuşun.Allahım o güzel günü tez getirsin amin…
Maşallah kuzuya.bana doktor kuvöze alınma rıskının azalması ıcın 3kg gecerse iyi olur demıstı.vede 3 gun daha durursa demıstı ama 37+5te dogdu benımkıde sezeryanla.Biz 37+5 2600 doğduk kuvöze almadılar kilo ile ciğer gelişiminin pek ilgisi yok
İnşallah güzel haberlerle gelirsin bize inan bende merak ettim arada bakıyorum haber varmı diye canim bu hastane özel mi devlet miTeşekkür ederim canım deniyorum her sağmada masaj yapıyorum umarım her denediğim işe yarar kısa sürede
Bugün göremedim onu haftasonu yasak yarın görmeye gideceğiz inşallah doktordan bilgi alacağız bize herhangi bir bilgi verilmiyor hafta içi gelip bilgi alabilirsiniz denildi
İki gün önce ağır antibiyotik ile başlanmış tedavisine çünkü bütün değerler çok düşük olduğu için bekletip riske atmak istememişler
İnş istediğin gibi, sağlıcakla ve kolaylıkla gelirBen onu düşünmek istemiyorum kendi sancısıyla gelsin istiyorum o yüzden hiç dillendirmiyorum
ilaçla rahime konuluyormuş o başlatıyormuş
dua edinde kendi sancısıyla gelsin inş müdahale istemiyorum
Benim ilk doğumum epiduralliydi bu da öyle olacak inş. Sanırım kasılmaları hissetmek epidural miktarıyla alakalı ben hepsini hissetmiştim ve üç ıkınmada doğmuştu bebek. Doğmasını beklerken bi ara sancıları hissetmeye başlamıştım. Hemşire elime bir kumanda gibi bir şey vermişti dozu az geldi diye, basınca ilacın dozunu artıran. Yakın zamanda doğum yapan bir arkadaşım var. İlk doğumunda o kumandayı hiç kullanmamış kasılmaları hissetmiştim doğumdan sonra da hemen ayağa kalmıştım dedi. bu doğumunda o kumandayı kullanmış bi kaç kere hem sancıları hiç hissetmedim hem de doğumda sonra beş altı saat bacaklarımın uyuşukluğu geçmedi diye bahsetti. Dediğim gibi ilacın dozu ile alakalı sanırım. Bu arada sancıları sen hissetmesen bile nst de görünüyor ve oradakiler ne zaman ıkınmam gerektiğin söylüyor. Arkadaş ikinci doğumunun daha çabuk ve kolay olduğunu söyledi yani epidural, doğum zorluğunu kasılmayı ve ıkınmayı etkilemiyor demek istediğimBen seni aydınlatayım guzumbelirli bir açılmadan sonra epidural olma şansın var ama açılma çoksa epidural yapmıyor dogum basladı diye anladıgım kadarıyla 4-5cm de yapılıyor. Cok konforlu bir dogum oldugunu araştırdım. Tercih eden çok fazla ama benim doktor neden önermediacaba bir anda sancıları kesiyormus epidural herkes memnun anladıgım kadarıyla
İnşallah kuzumİnşallah güzel haberlerle gelirsin bize inan bende merak ettim arada bakıyorum haber varmı diye canim bu hastane özel mi devlet mi
Tesekkur ederimİnş istediğin gibi, sağlıcakla ve kolaylıkla gelirbenim doğumumda açılma ilerlemediği için suni sancı vermişlerdi ve 2 saat içinde doğmuştu. Epidural de olduğu için sancıları hissetmedim o yüzden doğal ve suni sancının farkını söylemeyeceğim
Benim ilk doğumum epiduralliydi bu da öyle olacak inş. Sanırım kasılmaları hissetmek epidural miktarıyla alakalı ben hepsini hissetmiştim ve üç ıkınmada doğmuştu bebek. Doğmasını beklerken bi ara sancıları hissetmeye başlamıştım. Hemşire elime bir kumanda gibi bir şey vermişti dozu az geldi diye, basınca ilacın dozunu artıran. Yakın zamanda doğum yapan bir arkadaşım var. İlk doğumunda o kumandayı hiç kullanmamış kasılmaları hissetmiştim doğumdan sonra da hemen ayağa kalmıştım dedi. bu doğumunda o kumandayı kullanmış bi kaç kere hem sancıları hiç hissetmedim hem de doğumda sonra beş altı saat bacaklarımın uyuşukluğu geçmedi diye bahsetti. Dediğim gibi ilacın dozu ile alakalı sanırım. Bu arada sancıları sen hissetmesen bile nst de görünüyor ve oradakiler ne zaman ıkınmam gerektiğin söylüyor. Arkadaş ikinci doğumunun daha çabuk ve kolay olduğunu söyledi yani epidural, doğum zorluğunu kasılmayı ve ıkınmayı etkilemiyor demek istediğim
İnanıyorum çok güzel haberler ile yavrun karşılayacak seniTeşekkür ederim canım deniyorum her sağmada masaj yapıyorum umarım her denediğim işe yarar kısa sürede
Canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim yarın süreci bizede haber ver dualarım seninleKızlar tüm gün temizlik yapmaktan girmeye fırsat bulamadım. İki gecedir sabah 5 e kadar kasılmalarim oluyor ama sonrasında duruyor. Düzene girip sanciya donusmedigi için hastaneye gitmedim. Gün içerisinde de kasılmalar devam etti. Yarın sabah hastaneye yatış yapacaz. Dua eder dua isterim. Dualarinizda bize de yer verin
Amin amin teşekkür ederim. İnşallah hepimiz de sağlıcakla kucağımıza alalım. Heyecandan ve kasılmalardan nasıl uyucam bilmiyorumCanım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim yarın süreci bizede haber ver dualarım seninle
Ay ben kendimi kendime bıraksam eşim bırakıyormuNormal doğum yapacak kızlar şimdi Instagram'da bı ebenin videosuna denk geldim geçenlerde bi arkadasta yazmıştı hatta doğuma ne kadar odaklanirsak o kadar geç doğum yaparmisiz yani beyin olarak vücudumuzu kasıp her belirti de doğum geliyomus gibi sancı kasılma sanip vucudumuzu sıkarak beklersek doğum gelmezmis başka şeylere odaklanmak lazım sanırım vücudu gevşek bırakıp sürece göre hareket etmek lazımmış evet aslinda çok elimizde olan bişey değil son günlerde hepimiz vücudumuzu taşımakta zorlanıyoruz artık sabırlar da tükendi herşey bı kenara artık evlatlarimiza kavuşma isteği çok daha ağır basıyor ama biraz akışına bırakmak gerekiyor sanırım vakti saati geldiğinde gelecek bizim minikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?